15/10/10

Ένας Τ/κ καταγγέλλει στην ΕΕ τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ το οξύμωρο και το εξοργιστικό: Ένας Τουρκοκύπριος καταγγέλλει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον εποικισμό των κατεχομένων μας ως έγκλημα πολέμου. Και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ένωσης, αποδέχεται μονομερώς, χωρίς συζήτηση και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, την παραμονή 50.000 εποίκων.

Χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί: 50.000 άτομα γενικά; 50.000 ζευγάρια; Με παιδιά; Με συγγενείς; Ουδεμία επεξήγηση, παρά μόνο προτάσσεται το κωμικό επιχείρημα ότι και οι προκάτοχοι του Χριστόφια αποδέχθηκαν, τάχα, παραμονή εποίκων, πράγμα που αποτελεί μνημειώδες ψεύδος. Ούτε ο Βασιλείου ούτε ο Κληρίδης ούτε ο Τάσσος αποδέχθηκαν παραμονή εποίκων. Δέχθηκαν μόνο να συζητήσουν το πρόβλημα. Δεν αποδέχτηκαν a priori, όπως ο Δ. Χριστόφιας, παραμονή 50.000 εποίκων, χωρίς καν να διαπραγματευτούν. Να σημειωθεί ότι, δύο χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλιών, δεν υπάρχει επιτροπή για τους εποίκους.

Μόλις προχθές, ο Πρόεδρος κατέθεσε πρόταση για απογραφή του πληθυσμού των κατεχομένων, η οποία, φυσικά, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον υποτελή της Τουρκίας, Έρογλου. Όμως, ο Μουράτ Κανατλί, Γ.Γ. του τ/κ κόμματος «Νέα Κύπρος», αποτόλμησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που διοργάνωσε προχθές ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Κ. Μαυρονικόλας και η Σοσιαλιστική Ομάδα, να καταγγείλει τον εποικισμό των κατεχομένων από την Τουρκία. Ο Κανατλί εκτιμά, με βάση στοιχεία, ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων ανέρχεται γύρω στο μισό εκατομμύριο. Οι 120.000 είναι Τ/κ και οι υπόλοιπες 380 χιλιάδες είναι έποικοι. Κατήγγειλε ακόμα ότι οι κατοχικές αρχές μέσα σε ένα χρόνο έδωσαν την «ιθαγένεια» του ψευδοκράτους σε πάνω από 1.000 Τούρκους. Ο Κανατλί είπε ευθέως ότι ο εποικισμός, όπως προνοεί και η Σύμβαση της Γενεύης, δηλαδή η μεταφορά ξένου πληθυσμού στην κατεχόμενη Κύπρο από την Τουρκία, είναι έγκλημα πολέμου. Ο Τ/κ πολιτικός επικαλέστηκε και δηλώσεις του αν. Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τσιτσέκ, που ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει αν ο πληθυσμός των κατεχομένων είναι 270, 300 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο.

Απαιτείται πολλή τόλμη, ώστε ένας Τ/κύπριος να καταγγείλει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ότι η Τουρκία διαπράττει, διά του εποικισμού, έγκλημα πολέμου. Πότε ένας Έλληνας Κύπριος πολιτικός, τελευταία ή πρόσφατα, ακούστηκε να θέτει, όχι εδώ στην Κύπρο, αλλά σε ξένα φόρα και βήματα, τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου; Πότε, κυρίως, η πολιτική ηγεσία κατάφερε να στείλει ευκρινές, αποφασιστικό και αταλάντευτο μήνυμα, ότι δεν αποδεχόμαστε παραμονή έστω και ενός εποίκου στην κατεχόμενη γη μας; Αντ’ αυτών των αυτονόητων, ακούμε τον Πρόεδρο όχι μόνο να αποδέχεται μονομερώς την παραμονή 50.000 εποίκων, αλλά και να επιμένει εναργώς στη μη απόσυρση της ολέθριας πρότασής του! Διάφοροι επικαλούνται δήθεν ανθρωπιστικές διαστάσεις του εγκλήματος. Ότι Τ/κύπριοι/ες παντρεύτηκαν με εποίκους και, άρα, δεν μπορούμε να τους διώξουμε.

Ερώτηση: Ένα έγκλημα δημιουργεί δίκαιο; Ο εποικισμός είναι έγκλημα. Άρα, η αποδοχή παραμονής έστω και ενός εποίκου συνιστά αποδοχή του εγκλήματος και νομιμοποίηση του εποικισμού! Ο Δ. Χριστόφιας δεν εξουσιοδοτήθηκε από κανέναν πολίτη να νομιμοποιήσει τον εποικισμό και να αποδεχθεί παραμονή 50.000 εποίκων. Ταυτόχρονα, αναιρεί προεκλογική δέσμευσή του (σελ. 11, του προγράμματός του) (όπως και προς το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους), ότι η λύση που θα αναζητήσει θα προνοεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων. Δεν είναι, συνεπώς, τυχαίο που η πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτουν την πολιτική Χριστόφια.

5 σχόλια:

  1. Ειναι σαφες οτι αντικειται και στα συμφεροντα των Τ/Κ ο εποικισμος και πρεπει ο χριστοφιας ως εκπροσωπος ολων των Κυπριων να τους προφυλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εἶχα γρἀψει πέρισυ ἤ ἀκόμα παλαιότερα γιά τόν Σκατόφια -παραλληλίζοντας τον μέ τόν Σαντάμ-καί ἔλεγα ὅτι ἄν οἱ Ἰρακινοί εἶχαν στείλει (τόν Σαντάμ) στόν τάφο του ὅταν συνεργαζόταν μέ τούς ἀμερικάνους πού τόν ἔστειλαν νά πολεμήσει τούς Ἰρανούς, θά εἶχαν γλιτώσει ὅσαν ἔπαθαν στήν συνέχεια ἀπό αὐτούς.

    Βέβαια θύμωσε ὁ ἀξιότιμος Καυκάσιος, ἀλλά κάθε φορά πού βλέπω τό ὅνομα τοῦ Σκατόφια αὐτόματα θυμάμαι ὅλα τά παραπάνω. -καί ἔχουν προστεθεῖ καί ἄλλοι φοβεροί σκατάνθρωποι γιά τήν ἵδια λύση-.

    Καί γιά νά ἐπαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα θά ἔλεγα ὅτι Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ μας ἔγγυται ἀκριβῶς σέ αύτό -δέν παράγουμε πιά τούς Τυρρανοκτόνους πού ἀπαιτεῖ ἡ ἱστορική στιγμή πού ζοῦμε. Φαίνεται οἱ ἐποχές ἔχουν ἀλλάξει ἤ μάλλον ἀντιστραφεῖ.

    Τσουτσέκια τῶν ἐβραίων οἱ Ἕλληνες τούς σπρώχνουν ἑναντίων τῶν Ἰρανῶν.
    Μήπως οἱ Πέρσες τώρα, καί κατ᾽ἀντιστροφήν, δέν εἶναι αὐτοί πού βάζουν τό κεφάλη τους κάτω ἀπό τήν σπάθα τῶν ἀμερικάνων ;;;;;;;

    Ὁ Μπούς, ὁ Ομπάμα καί ὅλοι αύτοί οἱ λεχρίτες δέν εἶναι οἱ σύγχονοι Δαρεῖοι, Ξέρξες κλπ.;;;

    ΥΓ. Μόνο οἱ περιούσιοι παρέμειναν αύτό πού ἦταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Εβραίοι έβλεπαν πάντα την Κύπρο ως κομμάτι της «Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Ισραήλ». Αυτοί (οι εβραιοι) είναι οι αίτιοι για την οδύσσεια της Κύπρου!
    Περίμεναν κάποιοι να ξεσπάσει η κρίση ανάμεσα στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, προκειμένου να διαφανεί ξεκάθαρα πιά το «ενδιαφέρον» των Εβραίων για την Κύπρο. Η κυπριακή διπλωματία –αν μπορούμε να επικαλεσθούμε την ύπαρξή της- ουδέποτε εστίασε την προσοχή της σε αυτό το «ενδιαφέρον» των Εβραίων για το νησί μας και πριν από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, αλλά και μετά. Η πολιτική μας ηγεσία ποτέ της δεν ανέλυσε το Σχέδιο Χερτζ (1902), που απέβλεπε στην εγκατάσταση Εβραίων της Διασποράς στην Κύπρο και την προσάρτησή της στην «Αυτοκρατορία του Μεγάλου Ισραήλ».

    Ποτέ της δεν προβληματίστηκε, γιατί στα γεγονότα του 1963-64 ανάμεσα στις ηγετικές θέσεις των Τούρκων τρομοκρατών ήσαν 24 Εβραίοι. Ούτε γιατί λίγους μήνες μετά, στις αρχές του 1965, το Ισραήλ κήρυξε τον οικονομικό πόλεμο κατά της Μεγαλονήσου. Έγινε το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή το 1974 και η πολιτική μας ηγεσία δεν συνέλαβε την ουσία των πραγμάτων. Γιατί ο Εβραίος Χένρυ Κίσσινγκερ οργάνωσε το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή; Το αμερικανικό περιοδικό «Νιούζ – Γουήκ» στις αρχές Μαρτίου του 1975 είχε αποκαλύψει τα σχέδια του Κίσσινγκερ, ο οποίος πρότεινε:
    α) Οι Ελληνοκύπριοι να φύγουν από την Κύπρο και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα,
    β) οι Τουρκοκύπριοι να φύγουν από την Κύπρο και να εγκατασταθούν στην Τουρκία και
    γ) η Κύπρος να κατοικηθεί αποκλειστικά μόνον από Εβραίους.
    Μας παρουσιάστηκε το 2004 το Σχέδιο Ανάν, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και η πολιτική μας ηγεσία δεν προβληματίστηκε που έφερε την «σφραγίδα» του Εβραίου Λόρδου Δαβίδ Χάνεϋ και των άλλων Αμερικανοεβραίων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    Μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν ακολούθησε ο οικοδομικός οργασμός στα κατεχόμενα με την αγορά κατοικιών και την εγκατάσταση Εβραίων, κυρίως, από την Ευρώπη και η ίδρυση εβραϊκής κοινότητας, αλλά όλα αυτά, η πολιτική μας ηγεσία τα έριξε … κάτω από το χαλί!
    Έρχεται η κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, η πολιτική μας ηγεσία βλέπει το «ενδιαφέρον» των Εβραίων για την Κύπρο, αλλά και πάλι δεν φαίνεται να συλλαμβάνει την ουσία των πραγμάτων.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε, ότι: «Πιστεύω ότι στη Μέση Ανατολή το εβραϊκό κράτος είναι μια υπερδύναμη είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε», για να προσθέσει ότι, «αν έχουν με τους Τούρκους διαφορές είναι, γιατί η Τουρκία τώρα ως μεγάλη χώρα θέλει γεωπολιτικά να ελέγχει τη Μέση Ανατολή, την οποία μέχρι τώρα ελέγχει το Ισραήλ. Ο τσακωμός τους είναι αυτός», είπε, «δεν πιστεύω ότι είναι άλλος».
    Πώς, όμως, επιτυγχάνεται ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής από την Τουρκία ή το Ισραήλ;
    Με τον έλεγχο της Κύπρου, βεβαίως. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε και αυτό το αντιλαμβάνεται η πολιτική μας ηγεσία. Γιατί, διεφάνη μετά τον πρόσφατο ερχομό του εβραϊκού λόμπι στην Κύπρο, ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε «γην και ύδωρ» στους Εβραίους.
    «Η Κύπρος για τους Εβραίους είναι μία (σ.σ. η μόνη, καλύτερα) διέξοδος…», όπως είπε ο Μακαριώτατος στις ίδιες δηλώσεις του, γιατί περιτριγυρίζεται από «εχθρικά» αραβικά κράτη.
    Η πολιτική μας ηγεσία είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το «ενδιαφέρον» του Ισραήλ για την Κύπρο, για την εθνική μας υπόθεση, ή θα παραδώσει το νησί, το δε μισό στην Τουρκία και το άλλο μισό στο Ισραήλ; Αυτό είναι το μεγάλο τραγικό ερώτημα, μετά και το νέο αδιέξοδο που αναμένεται στις απευθείας διαπραγματεύσεις.

    Από την εφημερίδα της Ρωμηοσύνης.

    Το ανωτέρω άρθρο είναι για να το διαβάσουν οι ντεκεκεδο/τραχανάδες ανεγκέφαλοι.
    Όχι οι προβοκάτορες ελλαδίτες εβραίοι.
    Αυτοί τα ξέρουν αυτά από καιρό και όταν τους τα υπενθυμίζεις, περι άλλων τυρβάζουν.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα πόσα εκατομμύρια είναι αυτοί οι εβραίοι πια; και πως συνεννοούνται και μεταξύ τους από άκρη σε άκρη της υφηλίου για να οργανώσουν την "παγκόσμια συνομωσία" τους είναι το κάτι άλλο....
    Ρε.....Σαμουήλ σοβαρέψου και είσαι μεγάλο παιδί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ,ΑΠΥΒΔΙΣΕ!
    ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.