9/10/10

ΑΚΕΦΑΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα χθες το απόγευμα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Μια παραίτηση που εδώ και μέρες ήταν αντικείμενο συζήτησης, αφού ο αρχηγός εφέρετο σφόδρα δυσαρεστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του αρχηγού ήταν στο γραφείο του κ. Διαμαντίδη από την αρχή της εβδομάδας.

Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 96/2010, με το οποίο καθορίζονταν οι αρμοδιότητες του νεοσύστατου υπουργείου, ήταν η απαρχή των έντονων διαφωνιών στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Με βάση το Π.Δ., το Λιμενικό στην ουσία διχοτομήθηκε ανάμεσα στα υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη. Σημαντικές λειτουργίες του όπως η ακτοφυλακή, η αστυνόμευση λιμένων, η ασφάλεια ναυσιπλοΐας, ο θάλαμος επιχειρήσεων κ.ά. παρέμειναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το προχθεσινό SMS από τα δύο υπουργεία προς τους αρμόδιους συντάκτες, με το οποίο γινόταν γνωστή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να συσταθεί Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ανάλογη δήλωση είχε κάνει πριν από μερικές μέρες και ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, όταν καλωσόριζε τον υπουργό Γ. Διαμαντίδη και την υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή στο νέο υπουργείο.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=211716

5 σχόλια:

  1. Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια.
    Αρρωστημένους δίχως αγρίμια.
    Αφήνει την ατιμωρησία και την διαφθορά σαν παρακαταθήκη στο ενεργητικό του.
    Μα το μεγαλύτερο έργο που αφήνει είναι Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
    (παραιτούνται και άλλοι)
    Στα τσακίδια άχρηστοι μεγαλοκαρχαρίες που το μόνο που το μόνο ενδιαφέρον σας ήταν η καρέκλα σας , να σκεπάζετε την σαπίλα μερικών ομοϊδεατών σας της Ν.Δ και να καταστρέφετε ανθρώπους –περιουσίες- την κοινωνία- την Ελλάδα.
    Επί των ημερών σας, λειτουργούσε μόνο το 50% των πλωτών του Λ.Σ. , το ανθρώπινο δυναμικό το ξεφτιλήσατε , το αποδιοργανώσατε, το διαλύσατε.
    Στα τσακίδια.
    Ας βάλει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση έναν άνθρωπο με μεράκι για δουλειά και να ξαναχτίσει το Σώμα. (άρα ονειρεύομαι)

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα λεμε για τους Κυπριους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματήστε να εκφράζετε τα κόμπλεξ σας, στο πρόσωπο ενός ατόμου που ξεπέρασε την μετριότητα σας...γυρίστε σελίδα και αναζητήστε και κάτι θετικό σ'αυτή την παραίτηση, που καθυστέρησε 12 περίπου μήνες...Ο Ε.Βενιζέλος έλεγε:Σαν είν'ο τράγος δυνατός...δεν τον ε΄στένει η μάντρα!!!
    Ο Άνδρας κάνει την γενιά...κι΄όχι η γενιά τον Άνδρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχόμαστε πλέον να ξεπαστρευτεί από το Λιμενικό Σώμα ο Νασιάκος, ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να διαλύσει το Σώμα αυτό σαν δήθεν “ειδικός σύμβουλος”. Τις μόνες υπηρεσίες που προσέφερε, από τότε που ο Βουλγαράκης τον όρισε σύμβουλο, ήταν συνεχώς να σαμποτάρει την φυσική ηγεσία του Λιμενικού και να προσπαθεί να το παίξει ο ίδιος Αρχηγός !!! Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος είχαν σημειωθεί τόσες πολλές αντιδράσεις από ανώτερους Αξιωματικούς του Λιμενικού, όταν κατάλαβαν ότι αυτός ο απόστρατος χωροφύλακας ήθελε να τους κάνει ουσιαστικό κουμάντο.
    Ευχόμαστε ο αρμόδιος Υπουργός να εξετάσει βαθειά το ποιόν αυτού του συνταξιούχου αστυνομικού και να τον στείλει από εκεί που ήλθε ούτως ώστε να ξεβρωμίσει το Σώμα από τέτοιου είδους αρριβίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.