5/10/10

ΝΑΤΟ: Χωρίς λύση, αδύνατη η ένταξη της ΠΓΔΜ


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
"Η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι σαφής: πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ενώ όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται με την αρχή της ομοφωνίας", δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων "Α1".
Σε ερώτηση, "αν υπάρχει δυνατότητα άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα για να κινηθεί πιο ευέλικτα", ο γ.γ του ΝΑΤΟ απάντησε: "Δεν θα αναμειχθώ στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία για την εξεύρεση λύσης".
Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας στην Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ, υπό την προσωρινή της ονομασία, καθώς, όπως ανέφερε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας θα επιλυθεί σ' ένα ή δύο χρόνια.
«Πάνω απ’ όλα, αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας να μην παρεμποδίζει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (σ.σ. στους διεθνείς οργανισμούς). Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα πρέπει να καταστεί μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή ονομασία και περαιτέρω να συνεχιστεί η επίλυση του επιβεβλημένου εκ μέρους της Ελλάδας προβλήματος», συμπλήρωσε ο κ. Κονιάνοφσκι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. πιεση στον Γκρούεφσκι να μας κάνει την χάρη να δεχτεί το απαράδεκτο "Μακεδονία του Βαρδάρη" παίρνοντας φυσικά γλώσσα και ταυτότητα.
    Ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑΕΑ ISAF HQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ δε θα τολμησει να βαλει βετο στους Αμερικανους! Δεν ειναι του διαμετρηματος του Καραμανλη, ωστε να κανει την ιστορικη αυτη κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τοτε δεν βαλουμ βετο στο ΓΑΠ και τον συρφετο του καλα να παθουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο ΓΑΠ δε θα τολμησει να βαλει βετο στους Αμερικανους! Δεν ειναι του διαμετρηματος του Καραμανλη, ωστε να κανει την ιστορικη αυτη κινηση."

    'Οντως υπάρχει διαφορά διαμετρήματος. Μεγάλο βλήμα ο ένας, μικρότερο βλήμα ο άλλος. Ρε, αφήστε τα ανέκδοτα, στο τέλος θα βγάλετε τον Καραμανλή..Καποδίστρια και Βενιζέλο μαζί.
    Όσο για τα Σκόπια, δεν τα χάλασε η δήλωση του γενικού γραμματέα. Δεν φτάνει που τα έχουν πάρει όλοι στην πλάτη για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ μας το παίζουν και βαρύ πεπόνι και θέλουν και το όνομα.
    Αν οι ΗΠΑ όντως θέλανε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ας τους λέγανε "αλλάξτε το όνομα -γιατί τη χρειάζομαι την Ελλάδα- και εγώ θα σας βάλω και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και θα σας έχω απο κοντά". Αλλά οι ΗΠΑ, κατά το διαίρει και βασίλευε, πάνω απ'όλα θέλουν ανοικτές πηγές προβλημάτων σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σημαντικότερο σημείο της δήλωσης ενόψει της δικαδικασίας υποβολής συμπληρωματικών υπομνημάτων στο δικαστήριο της Χάγης είναι πως "όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται με την αρχή της ομοφωνίας".

    Και αυτό δεν το λέει κάποιος από την ελληνική πλευρά αλλά ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

    Το Δ.Δ. της Χάγης είναι γνωστό πως δεν απονέμει Δικαιοσύνη αλλά προσπαθεί είτε να κόψει το καρπούζι στη μέση για να συμβιβάσει τα μέρη είτε ακολουθεί συγκεκριμένη δοτή γραμμή όπως στην περίπτωση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη με τον Ράσμουσεν όμως αναρωτιέμαι αν πραγματικά μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μόνο ενα όνομα με σύνθετη ονομασία αποδεκτό ,

    FALSIVA REPUBLIKA PSEVDOMAKEDONIA .

    απαραίτητο το κλείσιμο των συνόρων . ας πάνε στην 'μητέρα' βολγαρία .
    Γιατί οι έλληνες αστυνομικοί τους αφήνουν να κυκλοφορούν με το αυτοκόλητο ΜΚ στα οχήματα τους?

    θέλεις να έρθεις με όχημα στην ελλάδα , θα φέρεις στην ελληνική επικράτεια
    PSEVDOMAKEDONIA πάνω στο αυτοκίνητο
    Yποχρεωτικά για όλα τα οχήματα του κρατιδίου .

    Η παθητικότητα και η άμυνα δεν βγάζει πουθενά με τους γυφτους [έτσι τους αποκαλούσε ο λαός μέσα στην πρώην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ]

    καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά όλα τα παραπάνω αλλά θα το ξαναπώ ακόμα μια φορά. Η σύνοδος του ΝΑΤΟ κοντά είναι. Για να δούμε τι θα δούμε.

    Μετά τιμής

    ΑΕΑ ΙSAF HQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 5 Οκτωβρίου 2010 5:34 μ.μ.

    >Δεν ειναι του διαμετρηματος του Καραμανλη, ωστε να κανει την ιστορικη αυτη κινηση.<

    Ούτε κατά διάνοια. Ο Γιωργάκης είναι στιλάκι, εν αντιθέσει προς τον άλλο, που συναγωνίζεται τον Πάγκαλο! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να δούμε εν τέλει, κατά πόσο η θέση αυτή του γεν. γραμματέα, θα βαρύνει στο τελικό κλείσιμο της υπόθεσης.
    Ο ίδιος λέει "όχι λύση, όχι ένταξη". Αν περάσει το δικό του, ΟΚ. Αν όχι, τα ξαναλέμε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.