1/10/10

Φόβοι για κλιμάκωση των επεισοδίων στην πλατεία Αττικής

Φόβους για νέα επεισόδια απόψε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα διατυπώνουν κάτοικοι μετά τις συμπλοκές, που σημειώθηκαν χθες τη νύχτα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια του Αγίου Παντελεήμονα θα επαναληφθούν σήμερα στην πλατεία Αττικής, αν υπάρξει έστω και ένας Αφγανός», δηλώνει κάτοικος της περιοχής, που πρωτοστατεί στη συγκρότηση επιτροπής ανάλογης με αυτήν, που δραστηριοποιείται στον Αγ. Παντελεήμονα.

«Πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς μια ομάδα για να προστατεύσουμε τη γειτονιά μας και τα σπίτια μας. Πολιτικά πρόσωπα δεν έρχονται για να πούμε τα παράπονά μας. Μόνο στις εκλογές μας θυμούνται. Τώρα στην ανάγκη μας δεν μας συμπαραστέκονται. Γι αυτό, αν έρθουν, θα τους υποδεχθούμε με τον τρόπο που τους αξίζει. Όχι με ντομάτες, διότι είναι ακριβές, αλλά με αβγά», λέει κάτοικος της περιοχής.

Άλλος κάτοικος, ο Σπύρος Γιαννάτος, εξηγεί: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους αλλοδαπούς. Έχουμε συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατοίκων, που μας συμπαραστέκονται, και από αυτούς οι 584 είναι αλλοδαποί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσοι και από το Μπαγκλαντές. Πρόβλημα έχουμε μόνο με τους λαθρομετανάστες».

Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλουν γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής. Μέρα μεσημέρι, στην οδό Χέϋδεν, η πώληση ναρκωτικών από πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ σε νεαρούς Ασιάτες, που εκλιπαρούν κρατώντας χαρτονίσματα των 20 ευρώ, είναι εμφανής.

«Γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά να τους αρπάξουν; Εμείς στα μαγαζιά ξέρουμε ποιοι είναι οι έμποροι. Αυτοί δεν ξέρουν;», ρωτάει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκνευρισμένος κάποιος καταστηματάρχης.

Παρακάτω, η ηλικιωμένη κυρία, που κάθεται μέσα στο παλαιομοδίτικο παντοπωλείο της, λέει με θλίψη: «Τους άκουγα χθες το βράδι. Μένω απέναντι από την εκκλησία στην Αχαρνών. Βγήκα στο μπαλκόνι και τους είδα. Δεν καταλάβαινα τι φώναζαν, αλλά ήταν αγριευτικοί. Μου θύμισαν εμφύλιο»...

Μεσήλικας μαγαζάτορας συμπληρώνει: «Έχουν σαν πρόσχημα τους μετανάστες για να προχωρήσουν μετά στους εργαζόμενους, που κάποια στιγμή δεν θα έχουν να φάνε. Δεν βλέπετε τι έχει γίνει με τους φορτηγατζήδες; Δεν έχουν όλοι από 30 φορτηγά ο καθένας. Αυτοί είναι λίγοι. Ξέρω από αυτούς, που μου μεταφέρουν τα εμπορεύματά μου. Είναι φτωχοί άνθρωποι, του μεροκάματου. Μοναδική τους περιουσία είναι το φορτηγό»...

«Ένα αίσθημα εγκλεισμού μας έχει καταλάβει όλους», λέει έντονα ανήσυχη κάτοικος τρίτης γενιάς στην πλατεία Βικτωρίας και προσθέτει: «Μαζεύονται εδώ οι ξένοι και δεν μπορούν να φύγουν. Τι θα γίνει; Στο τέλος θα φαγωθούμε μεταξύ μας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

11 σχόλια:

  1. OLOI MAZOI NA PAME ENOMENOI STO SPITI TOU PSARIANOU TOU ALAVANOU KAI TOU TSIPRA, TREMOPOULOU KAI OLON TON POLITKON ME ANOIXTES IDEES POU DIAMENOUN STA VOREIA PROASTEIA KAI POULANE NOUFARA OLOI MAZOI..AS MAZEPSOUN KAI AUTOI MERIKOUS AFGHANOUS STIN GEITONIA TOUS THA TOUS ARESEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μονη λυση ειναι ο κοσμος να παρει το Νομο στα χερια του....

    Δεν μπορει κανεις να μας προστατεψει...

    Θα ξαναγνωριστουν οι γειτονες μεταξυ τους, θα αποκτησουν δεσιμο οπως παλια.

    Η συγκρουση μεταξυ Ελληνων και ξενων ειναι αναποφεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε να μισθόσουμε λεωφορεία και να τους πάμε Εκάλη.
    Αυτό θα είναι μία καλή ιδέα.


    Επιμενίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερχεται ο φυλετικός πόλεμος, Τσιπροδημητράδες αρχίστε να ψάχνετε καταφύγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και καποιοι εδω μεσα ονειρευονται την ανασυσταση πολυπολιτισμικων-πολυεθνικων αυτοκρατοριων.Ερχεται ομως η ρημαδα η επικαιροτητα και τους διαψευδει με τον πιο πανηγυρικο τροπο.Ιδου κυριοι στην πραξη οι πολυπολιτισμικες κοινωνιες που ενυπνιαζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδεώδες σκηνικό για την παγκοσμιοποίηση (και κατασκευασμένο από αυτήν). Να φτιάχνουν γκέτο, όπου οι ταλαίπωροι ντόπιοι που απέμειναν εκεί να τσακώνονται με τους άλλους φτωχοδιάβολους (και ακόμα πιο ταλαίπωρους) που φύτευαν αργά αλλά σταθερά μετά την πτώση του "υπαρκτού".

    Και να η ανακατωσούρα, να ο φόβος, να ο αντιπερισπασμός, να και η κοινωνική αλλοίωση των λαϊκών στρωμάτων. Και εσύ να περνάς τη λαίλαπα των κοινωνικοκτόνων μέτρων και να εκχωρείς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σου, όπως ακριβώς σε διέταξαν (πολύ πριν το "Πεντελικό") οι διεθνείς τοκογλύφοι στις λέσχες όπου σε φώναζαν για να σερβίρεις καφέ στην παγκόσμια παρασιτική αλητο-ελίτ.

    Αλλά εσύ που να πάρεις χαμπάρι; Δεν ασχολείσαι με αυτά, είναι μπανάλ, για την πλέμπα. Εσύ λείπεις άλλωστε. Τρέχεις στην πατρίδα σου (την original) και κακαρίζεις για την "άμεση ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση" (των τραπεζιτών). Με το κουρδιστήρι ακόμα στην πλάτη, όπως ακριβώς σε κούρδισαν τα πλανητικά μεγαλολαμόγια. Και άσε τους φτωχοδιάβολους να βγάζουν τα μάτια τους. ´Ετσι κι αλλοιώς εσένα σε προορίζουν για υψηλότερα πόστα, με το λαουτζίκο θα ασχολείσαι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειτε το θελουμε ειτε οχι η συγκρουση θα γινει, ειναι φυσικο επομενο.
    Για αυτο ας σταθουμε στην πλευρα αυτων των Ελληνων και ας τους υποστηριξουμε. Ο αγωνας αυτος ειναι ο αγωνας ολων μας, οπου και να μενουμε στην Ελλαδα. Ας ενωθουμε επιτελους ολοι εμεις που θεωρουμε τους εαυτους μας Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους αλλοδαπούς». Δηλαδή αν αύριο η κυβέρνηση τους ελληνοποιήσει θα πάψουν να είναι παράνομοι και άρα και εσείς θα πάψετε να έχετε πρόβλημα. Αν προεκτείνω αυτόν τον συλλογισμό τότε είναι σαν να λέτε στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να τους κάνει γρήγορα όλους νόμιμους για να λυθεί το πρόβλημα…
    Προφανώς οι παράνομοι αλλοδαποί δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι νομιμοι αλλοδαποι ειναι αυτοι που ηρθαν με πρόσκληση στη χώρα. όχι αυτοί που μπουκαραν παρανομα και οι κουλτουριαρηδες νδ και πασοκ τους μοιραζαν διαμονες εκ των υστερων. ειναι τοσο απλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχουν νόμιμοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

    Ο 4:18 μ.μ. έχει δίκιο. Αυτοί που λέγονται "νόμιμοι" είναι λαθρομετανάστες εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες, με συνοπτικές διαδικασίες, όχι και τόσο καθαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά στο στόμα σου Πιγκουίνε. Οχι τίποτα άλλο, αλλά θυμάμαι μια κυρία-μεγαλοστέλεχος του κόμματος που μας κυβερνάει τώρα, όταν πριν μερικά χρόνια έκανε μάθημα σε τηλεοπτικό πάνελ "περί δικαιωμάτων μεταναστών" Ελεγε λοιπόν "Αχ πάψτε πια μ΄αυτόν τον ρατσιστικό διαχωρισμό σε μετανάστες και λαθρομετανάστες. Ολοι οι μετανάστες είναι στην ίδια κατηγορία..." Να την τώρα σε υπουργείο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.