31/10/10

Η μαντίλα έφερε σε σύγκρουση την κυβέρνηση Ερντογάν με τον στρατό στην εθνική επέτειο

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση της Τουρκίας στο ζήτημα που προέκυψε με την απουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αντιπολίτευσης από τη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την εθνική εορτή, λόγω της παρουσίας σε αυτή γυναικών με μαντίλα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αναφέρει η Hurriyet, ζήτησε από τους αξιωματικούς και το CHP να δώσουν εξηγήσεις για την απουσία τους από την δεξίωση που παρέθεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Τόσο ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί αρνήθηκαν να παραστούν ενώ παρέθεσαν δική τους δεξίωση. Αντί του Κιλιντσάρογλου παρέστησαν δύο μεσαία κομματικά στελέχη.

Υπάρχουν μάλιστα και αναφορές ότι και σε άλλες πόλεις αποχώρησαν στρατιωτικοί από τις δεξιώσεις όταν έφτασαν σε αυτές και γυναίκες με μαντίλα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που δεν συνοδευόταν από τη σύζυγο ή την κόρη του, οι οποίες φορούν μαντίλα, τόνισε ότι θα έπρεπε να έχουν έρθει και οι αξιωματικοί.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι νέος στη θέση του (εκλέχτηκε πριν από λίγους μήνες) και ότι «πρέπει να συνηθίσει στην πολιτική».

Ο πρόεδρος Γκιουλ προτίμησε να μην σχολιάσει την απουσία των στρατιωτικών.
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.