19/10/10

Ναυαγεί η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον για την επένδυση στον Αστακό. Κυβερνητικός αξιωματούχος επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών Σ. Κουβέλη και τον ενημέρωσε ότι "το σχέδιο δεν κρίνεται βιώσιμο".

O υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ, ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη ότι "οι δύο καταρινές εταιρίες που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το εν λόγω πρότζεκτ".

Σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία. "Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες", τονίζει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Επίσης, συμπληρώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, "στην επιστολή τονίζεται ότι η καταρινή πλευρά είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα".

Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρίες, η CCC και η Rosebud.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο κ. Κουβέλης είχε στείλει στον υφυπουργό Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για την πρόοδο που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς για την αδειοδότηση και το επενδυτικό περιβάλλον του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Η επένδυση αφορούσε εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για τη συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
NOOZ.GR

12 σχόλια:

  1. Εισακουσθηκαν οι προσευχες του ΣΥΡΙΖΑ.

    http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/dilosi-dim.stratoyli-schetika-me-tin-epistoli-toy-yfypoyrgoy-eksoterikon-pros-ton-ypoyrgo-energeias-toy-katar-gia-tin-epitachynsi-tis-ependysis-stin-periochi-toy-astakoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν ξέρω πως αλλιώς να αναρτήσω ένα καινούργιο άρθρο, επέλεξα αυτόν των τρόπο. Τούρκος χακερ, χακαρε την σελίδα των χριστιανδημοκρατων Γερμανίας. Το αυτούσιο άρθρο βρίσκεται στο Σπιγκελ Γερμανίας.

    http://www.spiegel.de/netzwelt/web/0,1518,724016,00.html


    Θρακιώτης
    Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν την επένδυση των 5 δις θέλουν να την ξεκινήσουν από νησί του Αν. Αιγαίου. Η περιοχή που επέλεξαν είναι του Δημοσίου και πολύ κοντά στα Μικρασιατικά παράλια. Μιναρέ δεν έχει το νησί , αλλά εάν τα καταφέρουν στην αγοροπωλησία σίγουρα θα τοποθετήσουν. Οι επαφές των εμπλεκομένων έχουν ξεκινήσει σε ουδέτερο έδαφος και αν όλα πάνε καλά για δαύτους τα δολάρια που θα «πέσουν» κάτω από το τραπέζι είναι πολλά και τρελά Το φαγοπότι είναι μεγάλο και τα λαμόγια στην περιοχή έβγαλαν και πάλι το κεφαλάκι τους κρατώντας ταυτόχρονα και την κουτάλα για το σιρόπι που έρχεται.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ναι, κι εγώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις... Άντε σας πήραν χαμπάρι ψιλικατζήδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΩΡΑΙΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΒΡΗΚΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mipos mpike xeira tourkon?adelfia mousoulmanoi einai.

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 30 Απριλιου οι ελληνηκες καταθεσεις στις ελληνικες τραπεζες ηταν 372 δισ ευρω.Σε δεκαπεντε μερες μπαινουμε στο ΔΝΤ για 12 δις .ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ειχαν προαποφασισει απο τον Οκτωβριο ,δεν θελαν εσωτερικο δανειο.
    Για τον δοσιλογισμο ενα μονο φαρμακο .ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΛΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν θεραπευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να μη μας φάνε οι Καταριανοί τον Αστακό. Καλύτερα να τον φάμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Θρακιώτης, Γερμανία

    Να συνηθίζουν το νέο εθνικό τους έμβλημα σιγά-σιγά κι οι Γερμανοί.

    Έτσι κι αλλιώς, κατά τα φαινόμενα, θα το καθιερώσει όλη η Ευρώπη και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ στέκομαι σ΄αυτό που είπε ο Πέτρος, γιατί...κάτι έχει ακουστεί να ψιθυρίζεται.
    Οι αιφνιδιαστικές εκπλήξεις είναι της μόδας βλέπετε. Οταν συμβούν όμως, τότε λέμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Θρακιώτης, Γερμανία

    Η ανάλυση της εικόνας είναι πολύυ μικρή. Μήπως έχεις ακούσεινα λένε ποιανού σουλτάνου είναι η tuǧra που εικονίζεται στο οθωμανικό έμβλημα
    που χρησιμοποίησαν οι χάκερς;
    Συνήθως στην Τουρκία σήμερα βάζουν του Μαχμούτ Β' που γράφει: Μαχμούτ Χαν γιος του Αμπντουλχαμίντ πάντα νικηφόρος (muzaffer daima).
    Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να το μαθαίναμε

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελίνα τι ακούγεται; Πες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.