6/10/10

Βεβήλωσαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου...

Του Κλεόπα Στυλιανού
Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα.

Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου.

Ανησυχεί ο δήμαρχος
Κληθείς από τη "Σημερινή" να σχολιάσει τους βανδαλισμούς, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, Λουκάς Ιατρού, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. «Ανησυχούμε έντονα ως Δημαρχείο Λακατάμειας», είπε, «γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι βέβηλες πράξεις στο συγκεκριμένο Μνημείο Ηρώων και στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο παρελθόν, κάποιοι βεβήλωσαν και τον ανδριάντα του Κυριάκου Μάτση. Έχουμε καλέσει δύο συσκέψεις παραγόντων (σωματεία, σχολεία, Αστυνομία) στη Λακατάμεια για να βρούμε τρόπους καταπολέμησης αυτής της παραβατικότητας, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Μετά την τελευταία σύσκεψη, αποφασίστηκε να αναλάβει, λειτουργός του δήμου μας, την προώθηση αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί στην τελευταία σύσκεψη».http://sigmalive.com/simerini/news/local/312724

14 σχόλια:

  1. Ο Γρηγόρης πέθανε και για αυτούς που έκαναν αυτές τις πράξεις και θα ξαναπέθανε και σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσογλάνια που νομίζουν οτι κάνουν επανάσταση έχοντας όμως εξασφαλισμένο μέλλον στις επιχειρήσεις του μπαμπά..!!!όταν γίνονται οι πραγματικές επαναστάσεις, αυτά τα υποκείμενα κρύβονται ή έρπονται και εκλιπαρούν για τη ζωούλα τους και μόνο Γρηγόριδες Αυξεντίου βγαίνουν τότε μπροστά και πεθαίνουν για την ελευθερία..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ματσης και Αυξεντίου ήταν για τους Ακελιστές και τους Κνίτες Δεξιοί.Αφηνιάζουν όταν βλέπουν την Στολή του Έλληνα Αξκού.
    Βεβήλωση λοιπόν!Έτσι το αντιλαμβάνονται τα παιδιά του Στάλιν.
    Οι Κνίτες εδώ και χρόνια έχουν εξαφανίσει το άγαλμα του Μάτση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(Γεωπονική Σχολή,στην οποία φοίτησε).
    Να τεθούν εκτός νόμου τα ΚΚΕ-ΑΚΕΛ,όπως σε όλη την Ευρώπη,διότι τα εγκλήματα τους είναι ίδια με των Ναζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξ Ε Π Ε Σ Μ Ο Σ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ =
    Κ Ο Τ Ε Σ και Θρασύδειλους ΦΙΡΦΙΡΙΚΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ;

    ΓΥΨΩΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ήταν μόνο αυτό...Εδώ ο αρχηγός του κόμματος τους δήλωσε ότι και η Ελλάδα (μαζί με την Τουρκία) εισέβαλλαν στην Κύπρο το '74!!! Αφού κατάφεραν και εξόντωσαν πολιτικά και σωματικά έναν από τους τελευταίους μεγάλους ηγέτες του κόσμου, τον Παπαδόπουλο, που στάθηκε εμπόδιο στην διχοτόμηση της Κύπρου, ετοιμάζονται να το κάνουν τώρα, μαζί φυσικά με τους συνεργάτους στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αριστεροι εθνομηδενιστες του κριστοφιαβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
    ΤΗΝ "ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ"?

    "Σπαθι και φωτια"


    ΠΩΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΙΜΕΤΩΠΙΣΕ
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ[αλλη ΥΔΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ]

    "Τζεκουρι και Φωτια,στους
    προσκυνημενους"

    Πιαστε τους "μασκαραδες",και
    ξεβρακωστετους,φωτογραφιστετους,
    για να δουμε ποιοι ειναι,και μετα
    ....
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την Κυριακή άθεος κομμουνιστής οπαδός της Ομόνοιας έκαψε στις κερκίδες ελληνική σημαία και συνελήφθη. Δικάστηκε χθες και αθωώθηκε, διότι ... είναι άτομο με νοητικά προβλήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8:08 Κωνσταντίνε δεν πειράζει, εμείς τον αγαπάμε και αυτόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μη μασΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΒΑΚΑΤΣΙΕς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντίνε εκ Κύπρου
    το άτομο που συνελήφθηκε έχει πράγματι νοητικά προβλήματα και ειναι αρκετά γνωστός στην Κύπρο με το ψευδώνυμο "μαχαλεπαρης" Παρακολουθείτε απο κυβερνητικούς γιατρούς και παίρνει φάρμακα. Ειχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία και τον είχαμε δει στις ειδήσεις. Είναι ο ιδιος που ειχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του πρόεδρου του Ολυμπιακού Λευκωσίας (Τορναρίτη) και παραδέχτηκε ένοχη. Πρόκειται για τον τρελό του χωρίου.
    Για μένα είναι σημαντικό είναι ότι οι οπαδοί της Ομονοίας συνεργάστηκαν με την αστυνομία και η σύλληψη έγινε.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α.) ''εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή''

    β.) ''δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι βέβηλες πράξεις στο συγκεκριμένο Μνημείο Ηρώων και στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου.''

    αυτοι που χαρακτηριζουν μια τετοια πραξη αντικοινωνικη και οχι αντεθνικη, αυτοι που συνεχως βεβηλωνουν προτομες ηρωων, καλυτερα ας αλλαξουν χωρα... ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για μένα είναι σημαντικό είναι ότι οι οπαδοί της Ομονοίας συνεργάστηκαν με την αστυνομία και η σύλληψη έγινε.

    Στέλιος

    Στέλιο, δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες, απλώς κάποιος φίλος μου μετέφερε την είδηση. Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον οι οπαδοί της Ομόνοιας συνέβαλαν στην σύλληψή του. Γιατί όμως τον άφησαν (ή, άραγε, τον προέτρεψαν;) να κάψει πρώτα την σημαία και μετά τον κατέδωσαν;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ. Αφού είναι γνωστός στην αστυνομία, έπρεπε να του απαγορεύεται η είσοδος σε χώρους όπως ένα γήπεδο, όπου πολλά μπορεί να πάθει και πολοί μπορούν να τον εκμεταλλευθούν με διάφορους τρόπους, π.χ. να περάσει ναρκωτικά ή εκρηκτικά στο γήπεδο.
    Εν πάση περιπτώσει, αναγνωρίζω το λάθος μου. Δεν έπρεπε να γράψω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.