7/10/10

Γαλλία: Οι «ταπεινώσεις» έφεραν τη παραίτηση του Κούσνερ τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ παραπονέθηκε ότι υποβάλλεται σε «ταπεινώσεις» από συμβούλους του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί σε μία επιστολή παραίτησης του που δημοσιεύεται σε γαλλικό περιοδικό. Αυτή η χειρόγραφη επιστολή έχει ημερομηνία 25 Αυγούστου.

Σε αυτήν ο Κουσνέρ αναφέρεται στην «αλλαγή κατεύθυνσης της ασφάλειας» της κυβέρνησης, που σημαδεύεται κυρίως από τις απελάσεις Ρομά, και «στο τέλος του ανοίγματος προς τα αριστερά που ήθελε να κάνει ο Σαρκοζί στην αρχή της θητείας του το 2007. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχόλια από το περιβάλλον του υπουργού γι' αυτή την επιστολή που δημοσίευσε το περιοδικό «Nouvel Observateur».

Ο Σαρκοζί ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό το φθινόπωρο και η μη ανανέωση της θητείας του Κουσνέρ στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται πολύ πιθανή. Σύμφωνα με το «Nouvel Observateur» ο Κουσνέρ καταγγέλλει στην επιστολή παραίτησης του τις «ταπεινώσεις» που προέρχονται «από συμβούλους» του προέδρου. Από τα λεγόμενα του φωτογραφίζονται ο γενικός γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κλοντ Γκεάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Σαρκοζί Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ.

Πριν δέκα ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του τις πληροφορίες του ραδιοσταθμού RTL, σύμφωνα με τις οποίες του είχαν αφαιρεθεί κάποιες αρμοδιότητες και είχε υποβάλλει επιστολή παραίτησης τον Αύγουστο.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=61500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.