8/10/10

Λαθρομετανάστευση και στρουθοκαμηλισμός



του Σταυρου Λυγερου

Σ’ ένα μήνα, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα κληθούν να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχη. Ο δημόσιος διάλογος για ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, η γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου και η αυξημένη εγκληματικότητα είναι υποτυπώδης, παρότι αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα δεν έχει προηγούμενο, παγκοσμίως

Στην πραγματικότητα, η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Οι μετανάστες –κατά κανόνα λαθραίοι– συσσωρεύονται και «καταλαμβάνουν» ολόκληρες γειτονιές. Υπό την πίεση του φόβου, οι ντόπιοι κάτοικοι είτε μετακομίζουν είτε αντιδρούν δυναμικά, με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων, όπως στον Αγιο Παντελεήμονα. Οσοι κατοικούν και εργάζονται σε απόσταση από τις γκετοποιημένες γειτονιές, αποφεύγουν συστηματικά να τις επισκέπτονται.

Η διαρκής συσσώρευση λαθρομεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία. Η κατάσταση είναι πια χαοτική. Η Πολιτεία έχει χάσει τον έλεγχο, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν στρουθοκάμηλος. Στον δημόσιο διάλογο, η λαθρομετανάστευση προσεγγίζεται συνήθως αποκλειστικά με ηθικο-ανθρωπιστικούς όρους, οι οποίοι αφήνουν πολιτικό κενό, διευκολύνοντας την Aκροδεξιά να το καλύψει. Οι ανέξοδες και αυτάρεσκες αντιρατσιστικές ρητορείες περισσότερο τροφοδοτούν παρά καταπολεμούν τον ρατσισμό, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τη δύσκολη πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα.

Αυτά, κυρίως, θίγονται από τη λαθρομετανάστευση όχι μόνο στο επίπεδο της απασχόλησης (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τη «μαύρη» εργασία), αλλά και σε πτυχές της καθημερινής ζωής. Φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί έχουν την πολυτέλεια μιας τέτοιας ρητορικής, επειδή δεν συγχρωτίζονται με τους λαθρομετανάστες. Δεν κατοικούν στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιούν καν τα δημόσια νοσοκομεία και, βεβαίως, δεν ανταγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν με λαθρομετανάστες είναι ότι χρησιμοποιούν γυναίκες για οικιακές βοηθούς και άνδρες για μικροδουλειές. Το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται. Σχεδόν το 90% των μεταναστών που εισέρχονται λαθραία συνολικά στην Ε.Ε., είναι από την Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ελάχιστοι, όμως, καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται κατά κανόνα σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται τελικός προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος των μουσουλμάνων Αφροασιατών λαθρομεταναστών. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η οικονομική κρίση θα υποχρεώσει πολλούς μετανάστες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Αυτοί, όμως, που φεύγουν από τη χώρα είναι κατά κανόνα νοικοκυραίοι από τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Οι μάζες των μουσουλμάνων Αφροασιατών παραμένουν σε άθλιες συνθήκες, που τροφοδοτούν τη διογκούμενη διάχυτη εγκληματικότητα.
kathimerini

35 σχόλια:

  1. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,πρεπει να
    ζητησουν ΕΥΘΥΝΕΣ,απο τους
    ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ αυτου του κρατους ,της
    Ελλαδας δηλαδη,για την δωρεαν
    περιθαλψη τοσων ΛΑΘΡΑ-μεταναστων,
    και την υπερχρεωση των Νοσοκομειων,
    που εχει ως συνεπεια ,να την
    πληρωνουν τη ΝΥΦΗ...οι ασφαλισμενοι
    των ΑΣΦΑΛ ΤΑΜΕΙΩΝ,που πληρωνουν
    για χρονια μεγαλες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
    ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    Να τους πουμε να πληρωσουν αυτοι,
    ολα τα βαρη-σπασμενα,ΔΕΞΙΟΙ,
    Α-ΔΕΞΙΟΙ ,δηθεν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,
    δηθεν ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ....
    ολοι αυτοι να πληρωσουν ,μαζι με
    τους ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ,ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ,
    ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ...ΤΗΣ Ε.Ε..
    Βαλτε και τα 50 δις ευρω ,την
    χορηγια στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ?
    Βαλτε τους φοροφυγαδες αεριτζηδες
    πραματευταδες των πεζοδρομιων?
    Βαλτε τους φοροκλεπτες?
    Βαλτε τους απατεωνες-κλεφτες?
    Βαλτε γαμω το κερατο μας το ...
    διφορο τα ΓΑΜ....ΤΙΚΑ ?
    Φυγετε οσο ειναι ακομα καιρος..
    Τετοια Ευρωπαικη Εωση...και τετοια
    λαμογια ΣΥΜΜΑΧΟΙ να μας λειπουν...
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κόλπο είναι να πέσουν οι τιμές στο κέντρο και να τις αγοράσουν οι "επενδυτές" για κομμάτι ψωμί. Ακολούθως θα γίνουν επενδύσεις και θα περάσει και μόδα να μετακομίσουν οι νεόπλουτοι κλπ... και οι τιμές θα εκτοξευτούν στα ύψη. Αυτό θυμάμαι γινόταν στην Αμερική τη 10ετία του 80. Μαντέψτε ποιά ομάδα ανθρώπων πρωτοστατούσε σ' αυτές τις διαδικασίες.


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΔΙΑΙΟ

    "Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,πρεπει να ...", αλλά ΔΕΝ ΘΑ... :-)

    Οι Έλληνες πολίτες το έχουν πάρει απόφαση ότι έτσι είναι η ζωή. Μία κλίκα θα κυβερνά κι αυτοί θα πληρώνουν την νύφη. Υποφέρουν και όχι μόνο από τους λαθρομετανάστες, αλλά δεν αντιδρούν. Φοβούνται την ρετσινιά του "ρατσιστή". Έχουν φάει τόσο πλύσιμο εγκεφάλου. βλέπεις.

    Το άρθρο του Σ. Λυγερού, ενός από τους δύο-τρεις σωστούς που κρατά η "Κ" για "ξεκάρφωμα" (έτσι δεν το λέτε, βρε παιδιά;), είναι απολύτως σωστό, αλλά δεν πρόκειται ούτε αυτό να αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το Πανεπιστήμιο και κάτω, προς την Ομόνοια, η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Ντρέπεσαι ακόμη και να κοιτάξεις την τριτοκοσμική εικόνα που δίνουν τα εγκατελελειμένα κτίρια στην Μ. Αλεξάνδρου, τα βρώμικα πεζοδρόμια, οι κάθε λογής ξενόγλωσες ταμπέλες, τα κάθε καρυδιάς καρύδια που τριγυρνάνε αδέσποτα στο άλλοτε κλεινόν άστυ.
    Πρόκειται για ΕΙΣΒΟΛΗ και όχι για μετανάστευση. Δεν υπάρχουν ρατσιστές και ξενόφοβοι ανάμεσα στο λαό, υπάρχουν μόνο απελπισμένοι Έλληνες που βλέπουν τον τρόπο και το επίπεδο της ζωής τους να έχει καταβαραθρωθεί.
    Ωστόσο, υπεύθυνες για την ό,ποια άνοδο της ακροδεξιάς θα είναι αποκλειστικά και μόνο οι νεοφιλελεύθερες και οι σοσιαληστικές Κυβερνήσεις μας που δεν κάνουν τίποτα για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που επισυσωρεύει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Και αν υπάρχουν κάποιοι όντως ρατσιστές, είναι σίγουρο ότι η πολιτική αδυναμία-αδιαφορία θα τους αυξήσει, στέλνοντας στις τάξεις τους χιλιάδες πολιτών που αποζητούν μια επιτέλους λύση.
    Προσωπικά, εκτός από περίπτωση ανάγκης, έχω διαγράψει το κέντρο της Αθήνας από οποιοδήποτε δρομολόγιο μου. Η Αθήνα με πληγώνει πλέον δεν θέλω ούτε να την βλέπω.
    Στις εκλογές θα πρέπει να φανεί η οργή του λαού, τα πρόβατα πρέπει να ξυπνήσουν!!! ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!
    Ειδάλλως μαύρες και θλιβερές ημέρες μας περιμένουν, που ούτε να τις φανταστούμε δε μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οποιος γοuσταρει πολuπολιτισμο και λαθρομεταναστες ας παρει μερικοuς σπιτι τοu, να κατοuρανε στην αuλη τοu οχι στις πλατειες και τα δημοτικα παρκα, να ληστεuοuν το σπιτι τοu και οχι γεροντια στοuς δρομοuς, να τρωνε το φαι τοu και οχι των απορων ελληνων και αν ειναι τοσο προοδεuτικος ας τοuς δωσει και τη γuναικα τοu, τη μανα τοu, την αδερφη τοu, το σοι τοu ολοκληρο ή και τον ιδιο.
    αντισταση-αuτοοργανωση-αλληλεγγuη σε καθε γειτονια, η νεα ταξη ΔΕΝ θα νικησει
    προβοκατορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΑΖ
    Το κόλπο είναι πολλαπλό μεν αλλά ναι η μια διάστασή του είναι αυτή.
    Κλασσική δοκιμασμένη συνταγή.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΑΤΣΙΣΤΗΣ -δεν- ειμαι!? αλλα δεν θέλω κανενα πλεον ξενο στην γειτονία μου που την εχουν γεμίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To θεμα θα ειχε ληξει προ πολλου αν ηταν εφικτο στην ιδια κυβερνηση να ειναι υπουργος ο Παυλοπουλος με υφυπουργο το Βουγια και γενικη γραμματεα την Αλ Σαλεχ.

    Δυστυχως επειδη ηταν σε διαφορετικα κομματα, αυτο δεν κατεστη δυνατο και να τωρα τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν μας αρέσει και σε εμάς ο Στρουθοκαμιλισμός, τότε ψηφίζουμε ΔΑΓΚΩΤΟ Άδωνι Γεωργιάδη - είναι ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ, κτυπώντας το στα κύρια σημεία του: "παρεμπόριο"-τροφή για τους λαθρομετανάστες, "παράνομη στέγαση"-στέγαση, για το κέντρο της Αθήνας, "τζαμί"-συσπείρωση λόγο θρησκείας.. Οι άλλοι ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ!

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/2010-o-tromaktiko.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παραλογισμος των νεοταξιτων ψευτοαριστερων της Ελλαδας:

    Σημερα: "Ειστε ρατσιστες, ανοιξτε τα συνορα, το παιδι του μεταναστη θα ειναι Ελληνας ομοιος με το παιδι καθε αλλου, ξενοφοβικοι!"

    Σε 300 χρονια απο τωρα οι απογονοι των σημερινω δηθεν αριστερων: "Ελληναραδες εθνικιστες, ποιοι ειστε ρε και αποκαλειστε Ελληνες? Απογονοι Αφγανων και Πακιστανων ειστε, τι σχεση εχετε εσεις με τον Πλατωνα, τον Κολοκτρωνη και το Βενιζελο? Ειστε τοσο Ελληνες οσο και ειναι και ο πρωθυπουργος του Πακισταν!"


    Γι αυτο αυτος ο λαος δεν εχει μελλον. Ζει μεσα στον παραλογισμο και την αυτοκαταστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατω απο την Αθηνας εχουν κανει αγορασει πολλα ακινητα αρκετοι βουλευτες.. Οπως και Κυπριοι.. Συγκεκριμενα το ακουσα απο Αρχιτεκτονα που ειχε αναλαβει ακινητο πρωην Υπουργου της Κυπρου..

    Οσο για τον area51gr που προτεινει "Μπουμπουκο", εχω να πω οτι πολλοι απο εμας καναμε το λαθος μια φορα... Μοκο εκανε οταν ο Κολωτουμπας εκανε πλατη στον ΓΑΠ για το ΔΝΤ τωρα κανει το κοκορακι??

    Η λυση μπορει θα δωθει αμεσα απο το στρατο μονο (που πολυ αμφιβαλω), η απο τον Οχλο που κατω απο την πιεση της πεινας θα αντιδρασει (θα παρει ομως 2-3 χρονια)...

    Ολλα τα αλλα ειναι του συστηματος ως βαλβιδα εκτονωσης οπως στις χυτρες...

    Το ρολο της χυτρας βεβαια ισως τον παιζουν και τα μπλογκς που παρακολουθουμε.. (Αν ολλα ειναι ελενχωμενα και προσχεδιασμενα απο την κοινωνικη μηχανικη, την εχουμε βαψει μαγκες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. area51gr:

    Να σε κάνω μια ερώτηση;
    Όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, είμασταν 2.000"ινδιάνοι" κάθε λογής και κόμματος έξω από την Βουλή και διαμαρτυρόμασταν.
    Εσύ ήσουν εκεί;
    Αν, ναι, τότε είσαι και εσύ πράκτορας και όργανο του παρακράτους!!!!

    Απορείς; Μην απορείς καθόλου!!
    Έτσι μας αποκάλεσε ο μέγας κωλοτούμπας Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στο μέγα βόϊδι Πάγκαλο που ήθελε για λόγους ασφαλείας (εξαιτίας μας!!) να διακόψει η Βουλή τη συνεδρίαση της.
    Ψάξε να βρεις τις δηλώσεις του που έκαναν πολλούς να εγκαταλείψουν το ΛΑΟΣ.

    ΞΥΥΥΥΥΥΠΝΑ area51gr.
    Μη τσιμπάς και μην αφήνεσαι να εξαπατάσαι από πατριδέμπορες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Εχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο"- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Άδωνις ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Κατοχή. Αυτό τα λέει ΟΛΑ. Τσολάκογλου και συνεργάτες. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δέστε και λίγο διαφορετικά τα πράγματα.
    Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
    Η Αθήνα και η πολιτική (οι) καταστρέφουν την Ελλάδα.
    Είναι η ώρα για μαζική αποκέντρωση τώρα.
    Ενισχύστε την επαρχία , γυρίστε πίσω στα πατρογονικά εδάφη που μαράζωσαν και δεν έχουν μέλλον. Ελάτε στα όμορφα νησιά που δεν σας έχουν μόνο ανάγκη για τις διακοπές σας , αλλά σας θέλουν μόνιμους και «καθαρούς». Η βρωμιά και η σαπίλα θα διαβρώσει όλα τα Ελληνόπουλα πολύ σύντομα και θα είναι αργά. Δώστε στα παιδιά σας ελεύθερο χώρο να παίξουν, να τρέξουν , να γελάσουν , να μεγαλώσουν σαν άνθρωποι Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα . Αφήστε την Αθήνα στους πολιτικούς της και να διοικούν τους (λαθρο)μετανάστες . Τα γκέτο που δημιουργήθηκαν όχι μόνο δεν πρόκειται να εξαλειφθούν , αλλά θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα. Η τσιμεντούπολη (Αθήνα) πλέον δεν έχει μέλλον. Ελάτε να θωρακίσουμε τα νησιά μας.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος...

    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τα ίδια ψήφισαν (Η ΝΔ είπε όχι στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και ναι στον μηχανισμό στήριξης - όποιος μελετάει τα ξέρει).. Μόνο οι Ακροαριστεροί ΣΥΡΙΖΑ (ΣΟΡΟΣ/ΜΚΟ etc) και οι Αριστεροί Κομμουνιστές που ονειρεύονται δικτατορίες ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ.

    Και είναι λογικό.. Ποιοί θα είχαν συμφέρον αν .. ΚΟΒΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ;.. Πάντως όχι οι Έλληνες. Τώρα αν εσύ είσαι με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ που προωθούν τους μετανάστες, και γι' αυτό προτιμάς την χρεωκοπία τότε οκ... Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

    @ ΑΠΕΛΛΗΣ
    Όταν ψηφιζόταν το λαθρονομοσχέδιο εδώ έχανα εργατοώρες και έβγαινα στους δρόμους και μάζευα υπογραφές για μέρες. Εσείς πήγατε μια φορά σε μια πορεία.. Ε ΚΑΙ;
    Δηλαδή τι; Έπρεπε να κατέβω Αθήνα 200τόσα χλμ μακριά (που θα χανόμουν εκεί!), για να συμμετέχω σε μια συγκέντρωση 2000 για να μην θεωρηθώ πράκτορας;.. Οι υπόλοιποι δηλαδή 9.998.000 Έλληνες που δεν πήγαν είναι πράκτορες;

    Και όχι μόνο αυτό.. Δεν σας αποκάλεσε έτσι ο Καρατζαφέρης. Επειδή τρώτε αμάσητα ότι σας λένε, καλύτερα ξαναδές το video. Ο Πάγκαλος ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αξιοποιώντας και μιλώντας για 200-250 άτομα που ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (εκτός κι αν για εσένα αυτό είναι κάτι νομιμότατο), και ο Καρατζαφέρης ΑΜΥΝΘΗΚΕ μιλώντας για 100-150 άτομα (και όχι 2000 ή 3000 όπως η φήμη που κυκλοφορεί) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ, ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ...


    ------
    Τέλος λογικές όπως "ο Άδωνις ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"-Κατοχή κτλ, δείχνουν ή το πόσο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ είστε, ή το πόσο ΠΑΡΩΠΙΔΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ!..

    Ο Άδωνις είναι ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και εσείς παίζετε με τις λέξεις ΣΑΝ ΜΩΡΑ. Στρουθοκάμηλοι καλύτερα για να είμαστε σε συμφωνία με το άρθρο.

    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ήταν υπερ της χρηματοδοτικής στήριξης, ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ κατά.. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.. Και αν τα συνδιάζετε με την λαθρομετανάστευση, τότε ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...

    Γιατί το να συνδέετε Μνημόνιο-Μετανάστες για το ΛΑ.Ο.Σ, και να μην τα συνδέετε ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΤW...

    Το χειρότερο με το ΛΑΘΡΟΜΕΝΑΤΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ήταν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΝ ΜΟΥΓΚΑ KAI MONO O ΛΑ.Ο.Σ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.

    http://www.youtube.com/watch?v=XTQfTNACiSg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. area51gr

    Πρέπει να είμαι ηλίθια για να ψηφίσω κάποιον που στα λόγια το παίζει πατριώτης και στην πράξη είναι ένας στυγνός βιβλιοπώλης και διοργανωτής "σεμιναρίων".
    Ο ιδιοκτήτης του παρόντος ιστολογίου, δεν μπορούσε να έχει 300 διαφημίσεις για τα βιβλία του, σε μόνιμη βάση; Γιατί δεν το κάνει;

    Και είναι τόσο δε αδίστακτος έμπορας, ο Γεωργιάδης που δεν έχει ντραπεί να ξεπουλάει την προσωπική του ζωή και να γίνεται αυτός και η σύζυγος του, ρόμπες πανελληνίως.

    Δηλαδή, ο όποιος φλωρο-χλεχλές που ισχυρίζεται ότι είναι "καλός" Έλληνας, θα εκλέγεται στην Ελλάδα, βουλευτής;
    Συγγνώμη και με όλον τον προσήκοντα σεβασμό, αλλά κάτι δεν πάει καλά με το ΑΞΙΑΚΟ σου σύστημα...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ψήφος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπέρ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και υπέρ της Κατοχικής Κυβέρνησης είναι ΛΕΚΕΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΣ. Δεν βγαίνει με τίποτα.
    Τα διλήμματα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ είναι ΤΕΧΝΗΤΑ για να οδηγήσουν τον ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ στη σκλαβιά.
    Από το ΛΑΟΣ και το Γεωργιάδη περιμέναμε ΑΛΛΑ. Η Ελλάδα ΔΕΝ θα χρεωκοπούσε ΟΥΤΕ θα την ΑΦΗΝΑΝ οι "δανειστές" της. Αυτό το ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΛΕΚΕΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα διαλυθεί η Ελλάδα είναι ο ανίκανος λαός που εχει και δεν μπορεί να μονιάσει και όταν του δείχνουν το φεγγάρι να μη κοιτάει το δάχτυλο.
    Αυτό μου θυμίζουμε τις περισσότερες φορές.
    Διαφωνούμε για την διαφωνία ή απλά για να αποδείξουμε με τις θέσεις μας ότι είμαστε πιο έξυπνοι απο τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκλογές ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ=Εκλογές ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ τελεία και παύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Galia

    Συγνώμη.. Αλλά για εσένα ο Πατριωτισμός σχετίζεται με την δουλειά του καθενός;

    Μήπως όποιος ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΙΒΛΊΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ) ή όποιος διοργανώνει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;

    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

    Το τι πουλάει ο Γεωργιάδης ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. Ο Γεωργιάδης λοιπόν - ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ) ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ..

    Και εσύ μου λες ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΩΡΕ;

    Μήπως Πατριώτες είναι όσοι δεν βάζουν διαφημίσεις στα blog τους;.. Τ' ακούσαμε και αυτό.

    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΧΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ..

    Αν εσένα ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΟ ΤΖΑΜΙ, Η ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΛ, ΤΟΤΕ ΟΚ...

    ΚΟΙΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ"...

    @Ανώνυμος
    "Τα διλήμματα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ είναι ΤΕΧΝΗΤΑ για να οδηγήσουν τον ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ στη σκλαβιά."...

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ - ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΦΥΣΙΚΑ, Η ΤΕΧΝΗΤΑ) Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, σε σχέση ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

    Και κάτι που δεν καταλαβαίνω. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΚΛΑΙΤΕ ΚΑΙ ΟΔΎΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;... Εσείς που είσαστε ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΊΡΝΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΣΘΟ, ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;

    ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξω πρωτα οι ηλιθιοι Εθνομηδενιστες τυπου Συριζο-Παπανδρεου!

    Ενω ειμαστε προικισμενοι με ολα τα ιδανικα, καταντησαμε την χωρα εναν απεραντο σκουπιδοτοπο με την αδιαφορια και ασυλλογισια μας - και περιμενουμε στα σοβαρα να αντιμετωπισουμε αποτελεσματικα το προβλημα της λαθρομεταναστευσης;

    Ντροπη - ουτε που εχουμε δει τον πατο ...!

    - Π. Ηφαιστος, 10.5.2010., "Οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μάλλον δεν έχει σωτηρία",
    http://www.ifestos.edu.gr/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΠΕΛΛΗΣ

    Έχεις δίκιο.

    Πέτρο

    Απο το στόμα σου και στο θεού τ΄αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;"

    Επειδή μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όπως το θέτεις το επανέλαβα!
    ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!!
    Και μου λες να ψηφίσω και Γεωργιάδη;
    ΑΠΛΑ ΟΧΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΙΕΣ

    Επιτρέψτε μου να υποβάλλω απλά ποντιακά ερωτηματικά:

    1. Πως γίνεται τόσο εύκολη η «διέλευση» των λαθρομεταναστών/προσφύγων τόσα χρόνια χωρίς να παίρνει η πολιτεία μέτρα (μετά από ενδελεχή έρευνα) εναντίων των συγκεκριμένων στρατιωτικών και αστυνομικών οι οποίοι όλη την διεθνή δυστυχία την μετατρέψανε σε προσωπικό Τους χρυσορυχείο και τα σύνορα Μας κυριολεκτικά τρύπια σαν το εμεντάλ…;
    2. Η εμφανή ανύπαρκτη καθαριότητα στο κέντρο της Αθήνας που βρωμάει ούρα, το εμφανές εμπόριο ναρκωτικών (Έλληνες περισσότεροι και ξένοι) δίπλα μάλιστα στο Εθνικό Μουσείο - δίπλα το Υπουργείο Πολιτισμού και η απραξία της Αστυνομίας…
    3. Τι γίνεται με την «κρυφή» παιδική πορνεία, την ανδρική πορνεία και το Πατησίων = Πορνείο με τις μαύρες ας τις πούμε με όλο το σεβασμό λαθρομετανάστριες (ώρα υπηρεσίας μετά απο τις 9 μμ)– κανένας δεν βλέπει τίποτα; (απο τις Αρχές εννοώ, γιατί πελατεία όλοι αυτοί έχουν)
    4. Τι γίνεται με την ανύπαρκτη υγειονομική παρέμβαση και ιατρική παρακολούθηση των μεταναστών/προσφύγων. Γιατί, το θέμα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό – ζούμε στην ίδια πόλη και επομένως συμφέρον όλων είναι να μην κολλάμε διάφορες ιώσεις ο ένας απ τον άλλον…
    5. Δεν βλέπουν μερικοί Υπερ Έλληνες, ότι τις περισσότερες (σχεδόν απόλυτα) χειρονακτικές και πιο ανθυγιεινές εργασίες τις κάνουν αυτοί οι παράνομοι για ένα ξεροκόμματο;
    6. Δεν βλέπουν και οι τηλεοπτικοί φωνακλάδες ότι χωρίς την εργασία αυτών – (δεν υπάρχει ωράριο/μισθός ελάχιστος) των παρανόμων οι περισσότερες οικογενειακές επιχειρήσεις θα είχανε κλείσει. Για τους αγρότες δεν θέλω να επεκταθώ
    7. Είναι πατριωτικό και ηρωικό (δεν εξετάζω την νομιμότητα) να επιτίθεσαι σε απομονωμένους ανθρώπους απο πίσω με μαχαίρι, ή με μπουνιές 8 «ντόπιοι» {μερικές φορές με άρτια στρατιωτική εκπαίδευση} σε 2 ξένους;
    8. Τι θα γίνει εάν όλοι αυτοί θα υπερασπίζουν την σωματική τους ακεραιότητα με ίδιο τρόπο; (μερικά απ αυτά έθνη μαθαίνουν στα αγόρια 6 χρονών χρήση όπλου απο την αιώνια παράδοση τους)
    9. Δεν θα έπρεπε για την κοινωνική φροντίδα των πραγματικά πασχόντων να αξιοποιούμε τα κονδύλια της Ε.Ε. όταν είμαστε η «ανοιχτή πόρτα της Ευρώπης και μας απαγορεύεται να είμαστε χώρα τρανζιτ των προσφύγων/μεταναστών.
    10. Δεν παρακωλουθούν μερικοί, ότι έχουν ήδη συνταχθεί διάφορα ωραία φιλάνθρωπα πορίσματα απο τους συμμάχους μας και τον ΟΗΕ (τα οποία συνεχώς συμπληρώνονται – ως κατηγορητήριο) που θα χρησιμοποιηθούν όταν θα ανοίγουμε το στόμα μας για τα γνωστα εθνικά θέματα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ area51gr

    Ι.
    Καταρχήν να αναλογιστείς ότι δεν είχα πρόθεση να σε θίξω.
    Σου ξεκαθάρισα πως ό,τι λέω, στο λέω με σεβασμό.
    Οπότε χαλάρωσε και ξαναδιάβασε τί έγραψα και κυρίως τί έγραψες εσύ:

    "Αν εσένα ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ". Α, ναι; εμένα με απασχολεί; Ή μήπως ο μπουμπουκο-φλωρο-χλεχλές ξεπετάγεται κάθε φορά που κάνω το λάθος να ανοίξω τη ρημαδο-τηλεόραση;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. II.
    1) H εργασία καθενός είναι ιερή. Αλλά υπάρχει ηθική και δεοντολογία. Σου έφερα και παράδειγμα: Γιατί ο κ. Καλεντερίδης δεν έχει μόνιμες διαφημίσεις των βιβλίων του στο ιστολόγιο;
    Είναι δυνατόν βουλευτής να κράζει (διότι κράζει-πως να το κάνουμε!) για πελατεία;
    Σε ποιά χώρα γίνονται αυτά;

    2) Οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, όπως λες και εσύ, είναι "προσωπικές". Και δε μεταδίδονται ζωντανά από τα σκυλοκάναλα. Με επιλογή του φλωρο-χλεχλέ "πατριώτη".

    Και στην τελική, να πιστέψω ότι ο άνθρωπος έχει τις πιο καλές προθέσεις. Τί να τις κάνω τις προθέσεις, όταν πρόκειται περί χαρακτήρος τόσο αδύναμου και επιρρεπούς;
    Τέτοια άτομα, φίλε μου, είναι για ατραξιόν, σόου, αρπαχτές και αεριτζιλίκια.
    Αν βάλεις τέτοια άτομα, να διοικήσουν έστω περίπτερο, τότε είσαι απλά ανόητος...
    ------Ο Κολοκοτρώνης, φίλε μου, δε σύχναζε στα χλιδάτα καταγώγια των μεγαλο-κλεφτών της εποχής του, ούτε πούλαγε σετάκια μανικιούρ για τον ελεύθερο χρόνο του στρατιώτη. Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς------------------

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ανώνυμος
    "Επειδή μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όπως το θέτεις το επανέλαβα!
    ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!!
    Και μου λες να ψηφίσω και Γεωργιάδη;
    ΑΠΛΑ ΟΧΙ!!!!"..
    Σε σχέση με την ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΙ.. ..Εσύ ψήφισε ότι να είναι, ώστε να μας φτιάξουν και τζαμί, γιατί σε ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ (δεν το έχει υπογράψει η βουλή). Στρουθοκάμηλος κανονικός.


    @Galia
    Ι. Καλά, καλά... Αν μόλις ανοίγεις εσύ την τηλεόραση πετάγεται ο Άδωνις, τότε κάποιο πρόβλημα θα έχεις εσύ. Γιατί εγώ στην τηλεόραση ελάχιστες στιγμές τον έχω πετύχει - κυρίως παρακολουθώ τις δραστηριότητές του μέσω internet. Και όσες φορές τον έχω πετύχει είναι σε πολιτικές συζητήσεις με άλλους πολιτικούς.

    ΙΙ.
    1) Λέει πουθενά κάποιος κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας ότι απαγορεύεται Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ;
    Μου φέρνεις το παράδειγμα του Καλεντερίδη. Ε.. Αυτός δεν θέλει, ή δεν το είχε σκεφτεί, ή θέλει να μην μπλέξει τα δύο θέματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι επειδή δεν βάζει ο Καλεντερίδης, δεν θα πρέπει κανένας άλλος να βάζει στους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ;

    Μου μιλάς μετά για βουλευτή που κράζει. Μα δεν είναι ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, όπως ένα σωρό άλλα κοπρόσκυλα!.. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ... Δηλαδή τι; Επειδή έγινε βουλευτής, θα έπρεπε να καταστρέψει την επαγγελματική του ζωή; ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΗΦΙΝΕΣ, δεν νομίζω ότι το θέμα είναι ουσίας, ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

    2) Οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ δηλαδή ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Από το να τις πει σε φίλους του, μέχρι να τις συζητήσει, ή να τις δημοσιεύσει (βλ. αυτοβιογραφίες, ή μήπως και αυτές είναι ΑΝΗΘΙΚΕΣ;;;).. Έτσι θέλει να ζει, έτσι ζει. Εσύ τις δικές σου, κράτα τες για τον εαυτό σου.

    3)"Τί να τις κάνω τις προθέσεις, όταν πρόκειται περί χαρακτήρος τόσο αδύναμου και επιρρεπούς;".. Ο Άδωνις είναι από τους βουλευτές ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΚΤΛ. ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ... Με άλλα λόγια είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΒΛΙΑ/ΣΧΟΛΕΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

    Όσο για τα ΣΟΟΥ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ. Από εκεί ενημερωνόμουν για τις σοβαρότερες εξελίξεις. Αν για εσένα είναι ΣΟΟΥ, ΑΤΡΑΞΙΟΝ κτλ, τότε οκ. Μείνει εκεί. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που μας συσσπείρωσε, και που στο forum του, μου έχει απαντήσει ορθά σε πράγματα που με απασχολούσαν και ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ (από τις λίγες φορές) για κάποια θέματα με πολύ εύστοχα επιχειρήματα.

    Όσο για τον Κωλοκοτρώνη.. Εσύ να τον ψηφίσεις αν βάλει υποψηφιότητα.. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΖΑΜΙΑ, ΚΤΛ.., όταν για άσχετους λόγους με την πολιτική (σχετικούς με την προσωπική ζωή), εκμηδενίζεις ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, και ο οποίος όχι μόνο έχει αποδειχθεί ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΕΩΝ, αλλά ανήκει (και έχει και την πλήρη υποστήριξη) στο ικανότερο κόμμα το οποία κατάφερε ότι δεν κατάφερε κανένας άλλος και το οποίο φυσικά είναι ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΖΑΜΙΩΝ ΚΤΛ.

    Υσ1. Όταν θα χτίζεται το τζαμί, εσύ να φωνάξεις τον Κολοκοτρώνη σου να το σταματήσει, όπως έχει σταματήσει και το παρεμπόριο..

    Υσ2. Αν είχες κάποια ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ λύση για όλα αυτά τα θέματα τις Αθήνας, μπορεί να δεχόμουν την θέση σου. Από την στιγμή όμως που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ, νομίζω ο στρουθοκαμηλισμός (περί προσωπικής ζωής, διαφημίσεων στα blogs κτλ) είναι φανερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Σταύρου Λυγερού απαντά σε όλα τα σημεία των επανειλημμένων ανοησιών για τους λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχει πλήθος κακοποιών και επικίνδυνων ατόμων τα οποία εισέρχονται ανεμπόδιστα στην χώρα μας, που αναφέρουν στα άρθρα τους ad nauseum οι διάφοροι συντάκτες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

    Πρόκειται περί ενός μεθοδευμένου εγκλήματος που προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις εναντίον του Ελληνικού λαού.

    Ήδη, επί της εποχής του αλήστου μνήμης πρέσβεως των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς είχε ακουστεί για τους Αλβανούς λαθρομετανάστες η άποψη ότι πρόκειται για μια εθνική μειονότητα την οποία το δύσμοιρο Ελληνικό κράτος οφείλει να σεβαστεί.

    Εδώ πρόκειται για την αλλαγή του δημογραφικού χάρτη της Ελλάδος αλλά οι αρμόδιοι «αγρόν αγοράζουν» και «στρουθοκαμιλίζουν» όπως ορθώς συμπεραίνει στο άρθρο του ο κ. Σ. Λυγερός.

    Ευμένης ο Καρδιανός
    *Άντιγραφή σχολίου Ευμένη Καρδιανού
    σε δική μου ανάρτηση, επανάληψης αυτής του Andpik.Ευμένη σου ζητώ συγνώμη για το λάθος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ area51

    Δημοκρατία έχουμε οπότε ο καθείς με το μυαλό που διαθέτει πράττει αναλόγως.
    Εν τω μεταξύ, εσύ συνέχισε να γράφεις τον Κολοκοτρώνη, "Κωλοκοτρώνη" και να τον περιγελάς:

    "Όσο για τον Κωλοκοτρώνη.. Εσύ να τον ψηφίσεις αν βάλει υποψηφιότητα"

    Μόνο που και να ζούσε, δεν θα καταδεχόταν, όπως ποτέ δεν καταδέχτηκε, να γίνει πολιτικάντης.

    Συνέχιζε να ψηφίζεις με 2 χέρια τον φλώρο που κράζει για πελατεία. Συνέχισε να βαυκαλίζεσαι ότι δεν το σκέφτηκε ο κ. Καλεντερίδης και το σκέφτηκε η διάνοια-μπουμπούκος!

    Όσο για το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι παγκόσμιο και πολυ-συνθετο. Και γενικεύοντας θα σου πρότεινα να διαβάσεις το EMPIRE για να πάρεις μια ιδέα.

    Μόνο σταμάτα να μιλάς για Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι το τσιφλίκι σου. Μίλα για Μπουμπουκιάδα, αλλά μη μιλάς για ΕΛΛΑΔΑ. Πως μια χώρα γεμάτη "ελληναράδες" σαν και σένα, πάει κατά διαόλου, δεν σε προβληματίζει καθόλου;
    Α! ναι! ξέχασα! Δεν φταίμε εμείς, φταίει ο σκύλος που μας έφαγε την εργασία!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ Σε ευχαριστώ Φίλε Καυκάσιε για τον κόπο Σου και για την καλή Σου δουλειά!

    Σου εύχομαι Υγεία και Καλή Δύναμη!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Galia

    Εδώ μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου δια μέσω πολιτικής. Και εσύ η ίδια φέρνεις παραδείγματα ενός που όπως λες, δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει πολιτικός... Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε πρώτα ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, οπότε η πολιτική να μην είναι λύση πλέον, για να στηρίξουμε τέτοια άτομα που ΙΣΩΣ προκύψουν;

    Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι παγκόσμιο και σύνθετο. ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ, ιδιαίτερα ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Επίσης, δεν κατάλαβες κάτι καλά.. ΤΟ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΣΙΑ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΘΗΝΑ).

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ (Πολιτική), ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ (Προσωπική ζωή)!

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ.. ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΑ, ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... Χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, εσείς κάθεστε και μας λέτε.. πως το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι σύνθετο και πως ο Άδωνις κακώς κάνει αυτή την δουλειά που κάνει.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.. ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ.. Αν η χώρα ήταν γεμάτη ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ "σαν και εμένα" ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ. Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ από την μια, και ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΠΑΡΌΤΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ), ΚΑΤΑ 95% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΊΤΕ. Ακούς εκεί. Η χώρα είναι γεμάτη με "ελληναράδες" σαν και εμένα. Χαζό ανέκδοτο είπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. area51

    καταλαβαίνω τί λες, αλλά δυστυχώς
    είσαι θύμα απάτης.

    Ο Γεωργιάδης και οι φίλοι του δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται ό,τι είναι.
    Αν έκανες τον κόπο να τσεκάρεις ότι ο ΒΙΟΣ του δεν συμβαδίζει με τις αξίες που ισχυρίζεται ότι έχει, θα καταλάβαινες τί εννοώ.
    Επίσης, αρνείσαι την πραγματικότητα: ως χαρακτήρας είναι αδύναμος, επιρρεπής στο χρήμα, χάνει διαρκώς την ψυχραιμία του, τον διασύρει ως μπουμπούκο η ίδια του η γυναίκα και είναι τόσο ψώνιο και ματαιόδοξος που του αρέσει κιόλας να ξεφτιλίζεται στα ΜΜΕ.
    Αυτός θα διαχειριστεί κρατικά μυστικά;;;
    Με κάτι τέτοιους, φτάσαμε στον πάτο, φίλε μου.
    Πάρτο απόφαση, η Ελλάδα είναι για αντίο.
    Αν θέλεις να κάνεις κάτι για να τη σώσεις, δεν αρκεί μια ψήφος. Χρειάζεται άλλου τύπου δράση. Και μακριά από τα ΚΟΜΜΑΤΟσκυλα που την κατέστρεψαν.

    Ως ύστατο επιχείρημα, σου αναφέρω την αλητεία πού είπε ο Καρατζαφέρης "αν θέλουν οι μουσουλμάνοι τζαμί στην Ελλάδα, να κάνει η Τουρκία..."
    Και ανέδειξε ο ίδιος την Τουρκία ως ΗΓΕΤΙΔΑ και ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ του Ισλάμ.
    Στο ξαναλέω: Με τέτοιους δήθεν "ελληναράδες" καταστραφήκαμε: "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!" Το θυμάσαι;;; Εγώ δεν το έζησα, αλλά όταν το διάβασα απόρησα! γιατί κάποιος να κραυγάζει για κάτι που είναι αυτονόητο;
    Και μια ερώτηση για το τέλος: Αν ήσουν μεγάλο κόμμα και έβλεπες ότι πλησιάζει το τέλος του δικομματισμού, δεν θα δημιουργούσες άλλα μικρά κόμματα για να παγιδεύσεις ξανά τον λαό;;;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Galia

    1. Θα μπορούσες να μου δώσεις εσύ τα στοιχεία των βιογραφικών που σε απασχολούν (link και σχόλιο) - αν υπήρχε κάτι ενοχλητικό.

    2. Περί διαχείρισης κρατικών μυστικών: Για Περιφεριάρχη της Αθήνας έχει βάλει υποψηφιότητα ο Άδωνις. Όχι για αρχηγός της ΕΥΠ. Εκτός κι αν εννοείς πως οι περιφερειάρχες πρέπει να έχουν μυστικά από το λαό.

    3. "Με κάτι τέτοιους, φτάσαμε στον πάτο, φίλε μου".. - Με "κάτι" τέτοιους. Όπου το κάτι είναι πολύ γενικό. Εκτός κι αν εννοείς ότι όλοι οι άλλοι οι πολιτικοί είναι σαν τον Καρατζαφέρη ή τον Άδωνι - ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!.. Αλλά καλύτερα, πες μου με ποιούς θα φτάσουμε στην κορυφή κατά την δική σου γνώμη.

    4. Επειδή μιλάς για άλλου είδους δράση. Πες μου τι είδους δράση. Γιατί εγώ βλέπω, πως ότι δράση και να προσπαθήσεις να κάνεις, σου έρχεται η αστυνομία (βάση των νόμων των πολιτικών) και σε κλείνει. Μήπως να γίνουμε αναρχικοί;

    5. Το απόκομμα φράσης που μου λες δεν μου λέει κάτι, πέρα από το ότι σχολιάζει ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. Αν είναι κάτι διαφορετικό δώσε link σε ολόκληρο το διάλογο.

    6. Γιατί; Δεν είναι η Τουρκία ηγέτιδα και προστάτιδα του Ισλάμ, που προσπαθεί να το περάσει στην Ευρώπη;

    7. "γιατί κάποιος να κραυγάζει για κάτι που είναι αυτονόητο;".. Γιατί πλέον την Ελλάδα την έχουν κάνει να ανήκει αλλού - ειδικά οταν την κυβερνάει ένα αβάπτιστος μη Έλληνας, που γνώρισε την Ελλάδα στα 27 του.

    8. Τι τα πέρασες τα κόμματα; Υπερφυσικά όντα, που επιβιώνουν διασπώμενα; Ένα άτομο κυβερνάει το κάθε κόμμα. Πολλοί μάλιστα προσπάθησαν να φτιάξουν το δικό τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το έκαναν για να υπηρετήσουν τα δύο μεγάλα; Δεν έχει λογική αυτό που μου λες.

    Στην Δημοκρατία, τα κόμματα εκφράζουν διαφορετικές θέσεις - ως οργανωμένοι αντιπρόσωποι του λαού στην πολιτική. Όσο περισσότερα (ΣΟΒΑΡΑ) κόμματα, τόσο καλύτερα για την Δημοκρατία.

    Τέλος δεν βλέπω τον Σαμαρά, να δημιουργεί άλλα κόμματα. Ούτε τον Παπανδρέου (κάτι που αποδεικνύει ότι εκ των πραγμάτων κάνεις λάθος στο σκεπτικό σου). Αυτό που βλέπω να κάνει μπροστά στο τέλος της η ΝΔ, είναι να λέει ψέματα παντού, και να πολώνεται με όλους για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της. Αυτή είναι η φυσιολογική αντίδραση ένος «κομματάρχη» σε μια τέτοια περίπτωση. Όχι το να σπάει το κόμμα σε μικρότερα, τα οποία μάλιστα διαφωνούν και μεταξύ τους για να μαζέψει κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.