28/10/10

«Οι Ηρωες πολεμούν σαν Ελληνες»

28/10Απόσπασμα από την ταινία «Οι Ήρωες Πολεμούν σαν Έλληνες», μια παραγωγή της Υπηρεσίας Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ταινία «Οι Ήρωες Πολεμούν σαν Έλληνες» θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Υπηρεσίας Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του ΥΠΕΞ, που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της χώρας μας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

13 σχόλια:

  1. Είναι απορίας άξιο: Ήταν εκείνος άλλος λαός, απ' αυτόν που δέχεται να τον κυβερνούν σήμερα όλοι οι πουλημένοι, που απεργάζονται την διάλυση του ελληνικού κράτους; Πώς έγινε τόσο αδιάφορος, τόσο καλόβολος, τόσο μοιρολάτρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα καλά στο βιντεάκι, γιατί όμως περιέλαβαν και την φιλοτουρκική προπαγάνδα απο τα χείλη του Γλέζου?
    ΡΕ 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7433980476685836622&postID=7367768577962518402&isPopup=true

    Ο/Η skal είπε...
    Ανώνυμε 28 Οκτωβρίου 2010 2:18 μ.μ.
    Ο Παντελής Σαββίδης ανέδειξε ένα θέμα που υπάρχει και επιμένουμε να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει.
    Επί της ουσίας, όσον αφορά το πρόσωπο του Παντελή, και δεν το λέω προσχηματικά, νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο ακέραιους πολιτικούς διανοούμενους της χώρας μας.
    Παρακαλώ, επιτέλους να σεβόμαστε μερικές ελάχιστες προσωπικότητες-αξίες που διαθέτει η χώρα και να μη ρίπτουμε τα άγια τοις κυσί.

    28 Οκτωβρίου 2010 2:38 μ.μ.






    Πολύ ωραία τα λες skal,

    άφησε λοιπόν τα επετοιακά και ανέδειξε και εσύ τόσα άλλα θέματα που κάνουμε πως δεν υπάρχουν , όπως:

    περιουσίες :
    1) τούρκων στη κρήτη
    2) σλαβομακεδόνων στην βόρεια Ελλάδα
    3)βούλγαρων επίσης στην β. Ελλάδα
    4)αυτονόμησης των τούρκικων μεινοτήτων σε Θράκη και δωδεκάνησα


    ανάθεμα στα κορόϊδα που πολέμησαν στο ΕΔΕΣ , ανάθεμα στα κορόϊδα που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα από δημοκρατικούς στρατούς .

    ΝΑ σεβόμαστε την προσωπικότητα του Σαββίδη μην θιχτεί και να αμαυρώνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ .

    που έχει αγωνιστεί αυτή η προσωπικότητα και δεν θέλουμε να την χάσουμε ;

    Πες του να κάνει και μια εκπομπή για το 542 του Ψαρού.

    ελπίζω να το δημοσιεύσεις για να μάθουν και άλλοι τι παίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 7:30 μ.μ.

    Η προπαγάνδα ενέχει το ψέμμα. Αυτά που λέει ο Γλέζος είναι μάλλον γεγονότα, άρα όχι προπαγάνδα. Δεν νομίζω ότι ο Γλέζος έχει την πρόθεση να προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @28 Οκτωβρίου 2010 7:30 μ.μ.

    ΠΕΣΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΨΕΙ ΟΛΟΙ. Ουδέτερος σήμαινε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.
    Τι ανοησίες είναι αυτές...
    Με όλο μτον σεβασμό...Γελειότητες ψευτό-αριστερών γερόντων!


    @28 Οκτωβρίου 2010 6:55 μ.μ.

    Φίλε ΑΠΛΑ δεν είναι ο ίδιος λαός ! Εχεί μεταλαχθεί σε άλλο ανθρωπολογικό τύπο ...τα βλέπουμε καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7:56 μ.μ.,

    Αν υπάρχουν περιουσίες Τούρκων και Βουλγάρων στην Ελλάδα ,τότε υπάρχουν και περιουσίες Ελλήνων σε Τουρκία και Βουλγαρία.(Και στην Τουρκία, εννοώ προ 1922,δηλ. πέρα από εκείνες της μειονότητας σε Πόλη,Ίμβρο,Τένεδο).

    Για τους λεγόμενους Σλαβομακεδόνες και την "αυτονόμηση τουρκικών μειονοτήτων", φαίνεται πως έχεις χάσει πολλά επεισόδια ιστορίας και διεθνούς δικαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γλέζος αποδεικνύεται ανιστόρητος. Δυστυχώς. Σε μια τέτοια ιστορική παραγωγή που αναφέρεται στον αγώνα του Έθνους κάθεται και μας λέει για την εξαιρετική συμπεριφορά του τουρκικού λαού. Γενικότητες. Τα προσκόμματα και εμπόδια (φυλακίσεις) που έθεσαν σε πολλούς οι τούρκοι δεν τα αναφέρει, αλλά το σημαντικό είναι άλλο. Η επίσημη τουρκική πολιτική αποκαλύπτεται από το ότι το 1941 η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από την Γερμανία να καταλάβει τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το 1942 επέβαλε τον φόρο Βαρλίκ που κυρίως έπληξε τους Έλληνες της Τουρκίας. Το 1947 ενώ η καταστρεμμένη Ελλάδα ζητούσε να της αποδοθούν τα κατοικούμενα ανά τους αιώνες από Έλληνες, τα ήθελε για πάρτι της. Αυτά για την συμπεριφορά του τουρκικού λαού. Την συνέχεια την γνωρίζουμε κύριε Γλέζε: 1955, 1963, 1964, 1967, 1974, 1976, 1987, 1996. Άντε νάνι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχολιο 2. Συγνώμη δεν εξηγησα σωστα τι εννοούσα. Τα σχόλια του Γλέζου, μαγνητοσκοπημένα σε μία αλλη εποχή, μπορεί να είναι αλήθεια, ο ανθρωπος είναι ήρωας, κανενα προβλημα με αυτον. Το προβλημά μου είναι ότι τα συγκεκριμένα σχόλια δεν εχουν καμμία σχέση με την συκγεκριμένη μέρα (28 Οκτωβρίου) αλλα χρησιμοποιήθηκαν από τον δημιουργό του βίντεο για να μας περάσουν (υποχθόνια) μυνήματα δήθεν φιλίας με γείτονες εξ ανατολας. Οπως και σε αλλες χωρες λοιπόν, ετσι και εδώ χρησιμοποιείται το εργαλείο της προπαγανδας πολύ καλά απο την κυριαρχούσα ελιτ μεσω της χρησιμοποίησης αληθινών γεγονότων
    taken out-of-context. Αυτό το απλό πράγμα μπορούμε (εμείς ο απλος λαός) να το καταλάβουμε; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι αξιο να απορει καποιος οτι οι ελληνες μεσα απο μια σωστη δικτακτορια οπως αυτη του Μεταξα μπορεσαν και επετυχαν ακατορθωτα πραγματα! Μηπως τελικα η δημοκρατια δεν μας παει? Διοτι ειμαστε λαος που τα ισοπεδωνει ολα στο ονομα της! Μηπως ενα καινουργιος Μεταξας ξαναεβαζε την Ελλαδα σαν ισαξιο παιχτη στην ευρωπαικη σκακιερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τους διαχειριστές: το βιντεο παίζει κάθε φορά που επιστρεφει κανείς στην αρχική σελίδα, χωρίς να το θέλει ο αναγνώστης.Το ίδιο έχει συμβει και παλαιότερα, αν μπορείτε διορθώστε το, ευχαριστω.

    Προς τον 28 Οκτωβρίου 2010 7:56 μ.μ.

    Φίλε είσαι άδικος, γιατί αναφέρεσαι στην μοναδική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης, που διατηρεί ιστολόγιο στο οποίο μπορεί να γράψει ο καθένας.Γράψε εκεί λοιπόν και ρωτα τον Σαββίδη.
    Δηλαδή έχεις συνηθήσει στην πλύση εγκεφάλου των υπολοίπων εκπομπών που ουσιαστικά είναι κομματικά παραμάγαζα, και δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη; Ελεος, μιλάμε για την μοναδική όαση στην έρημο της Ελληνικής τηλεόρασης. Την παρακολουθείς καθόλου;;; Ξεκίνα, γιατί αυτη η συγκεκριμένη εκπομπή εκτός απο το να ενημερώνει, παιδεύει τον τηλεθεατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 29 Οκτωβρίου 2010 3:34 μ.μ. ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΕ "Μηπως ενα καινουργιος Μεταξας ξαναεβαζε την Ελλαδα σαν ισαξιο παιχτη στην ευρωπαικη σκακιερα!!" ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ;; Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ;; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 22 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 29 Οκτωβρίου 2010 3:34 μ.μ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΤΕ ΦΑΣΙΣΤΟΑΙΔΗς ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ "ΜΥΑΛΑ" ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΝΔΛΑΟΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΙΦΤΗΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΄49 ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ λεω.. ΟΥΤΕ 68 ΠΟΥ ΒΓΕΝΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρινι Υμιν- Αγαπατε Αλληλους. Η Ελλας περνουσε και περναει σημερα δυσκολες μερες. Καθε 'βοηθεια' πληρωθηκε πανακριβα απο τον Ελληνικο Λαο. Ειναι γνωστο οτι οταν καποιος θελησει να κατακερματισει ενα εθνος, οικογενεια, κτλ, μοιραζει διχονια. Επειδη οι καιροι ειναι χαλεποι, προσεχετε παιδια, Ελληνες πραγματικα ενωμενοι διοτι ερχονται πολυ χειροτερα σε ολη την οικουμενη. Κρατηθητε στον Κυριο Ιησου Χριστο, αδιαληπτως προσευχεσθε για την Ελλαδα.
    Αγαπη, Πιστις, Ελπιδα, Γνωσις, Δυναμις εν Κυριω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.