8/10/10

Εγκώμια Άσαντ για Τουρκία




Η Τουρκία είναι εγγυητής της ειρήνης και κατόρθωσε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επιτύχει πολλά στη διεθνή πολιτική σκηνή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συρίας Χάφες Αλ Άσαντ.

Την ως άνω εκτίμηση εξέφρασε ο Σύρος Πρόεδρος σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», υπό τον τίτλο

«Δεν μπορεί να επέλθει ειρήνη χωρίς την Τουρκία». «Η Τουρκία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατόρθωσε πολλά. Κατά συνέπεια, σε όλες τις διαδικασίες στο εξής, θα είναι πάλιν η Τουρκία και πρέπει να είναι», τόνισε ο Πρόεδρος της Συρίας.

Ο κ. Άσαντ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ξαφνικά στο Ιράν πρόσφατα, λέγοντας ότι πριν από την επίσκεψή του αυτή είχε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είπε ότι «μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και μεταξύ Συρίας και Ιράν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός και υγιής συντονισμός. Όμως, δεν μπορώ να γνωρίζω την ισχύ του διαλόγου και του συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και Ιράν. Όμως βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο».

Εξήγησε ακόμα ότι οι σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία δεν στρέφονται εναντίον κανενός, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί έδειξαν πως στις συνομιλίες για την ειρήνη (στη Μέση Ανατολή) δεν μπορούν να είναι αμερόληπτοι: «Γι’ αυτόν το λόγο, ο σημαντικότερος πρωταγωνιστής στο χρονοδιάγραμμα της ειρήνης είναι η Τουρκία και αυτό πάντα θα είναι έτσι», επισήμανε.
Σημερινή

6 σχόλια:

  1. τρεμει τους υπολοιπους αραβες διαφορετικα δεν θα τα ελεγε αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Συρια το μόνο που δεν μας είπε είναι να δώσουμε το νόμπελ ειρήνης στηνΤορκία για την εισβολή της στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >ανέφερε ο Πρόεδρος της Συρίας Χάφες Αλ Άσαντ<

    Μάλλον Bashar al-Assad εννοεί. Όσο ζούσε ο πατέρας του, Hafes, η Συρία ήταν στα μαχαίρια με την Τουρκία λόγω των νερών του Ευφράτη. Επίσης, είχε δώσει άσυλο στον Οτζαλάν, αλλά τον έδιωξε μετά από τουρκικό τελεσίγραφο. Η Συρία παλιά δεν δίωκε τους Κούρδους.

    Άλλαξαν τα πράγματα, ο κάθε (σωστός) πολιτικός φροντίζει να κάνει τις κατ' αυτόν συμφέρουσες συμμαχίες για την χώρα του και τώρα η Συρία είναι μέλι-γάλα με την Τουρκία. και ανεγώρισε και Σκόπια, προφανώς κατόπιν τουρκικής υποδείξεως. Ανεγνώρισε de facto και τα Κατεχόμενα με την κατ' ευθείαν ακτοπλοϊκή σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και συνεχίζοντας το γλύψιμο αναγνώρισε τη ΠΓΔΜ και ετοιμάζει γραμμή με κατεχόμενα...αυτούς που πολλοί θεωρούσαν σταθερούς συμμαχους κατά των τούρκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Συρία μήπως δεν φοβήθηκε την Τουρκία,ειδικά στην υπόθεση Οτζαλάν,γιατί στο τέλος αποδείχτηκε πιστεύω ότι οι ΗΠΑ ήταν που ρύθμισαν το όλο θέμα,για λογαριασμό της Τουρκίας ναι αλλά όχι ότι η Συρία φοβήθηκε τη Τουρκία.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον Άπο ξεκίνησε απο τη Συρία.

    Όσο η Τουρκία ελέγχει τα νερά και απολαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ η κατάσταση θα είναι όπως είναι τώρα.

    Εγώ πάντως αυτό που βλέπω είναι μια Τουρκία η οποία περισότερο ως χώρα αποσταθεροποίησης λειτουργεί παρά ώς εγγυήτρια ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΣ Ο ΦΙΛΟΣΥΡΙΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.