29/10/10

Ευρωσυνοριοφύλακες στον Εβρο

Άμεση ανταπόκριση είχε από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το αίτημα για την παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών που εισρέει στη χώρα μέσω του Έβρου, από την Τουρκία.

Χθες η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ανεμί Τούρτελμπουμ, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας είναι έτοιμοι να κινητοποιήσουν διακόσιους συνοριοφύλακες για να την βοηθήσουν στον αγώνα κατά του κύματος των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.
Ανέφερε ότι είναι η πρώτη αποστολή αυτού του είδους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και ότι η Αθήνα ζήτησε επίσημα την περασμένη Κυριακή από την ΕΕ να αναπτύξει περιπολίες επιτήρησης στα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

«Διακόσιοι συνοριοφύλακες συνολικά μπορούν να κινητοποιηθούν, αλλά δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και τους 200», δήλωσε.

Επίσης, τόνισε ότι «η Frontex, η ευρωπαϊκή Υυπηρεσία επιτήρησης εξωτερικών συνόρων, προετοιμάζει επιχειρησιακά σχέδια και περιμένουμε να μας πει ποιες είναι οι ανάγκες».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός της Σεσίλια Μάλμστρομ, Επιτρόπου αρμόδιας για την ασφάλεια, οι συνοριοφύλακες που θα σταλούν από την Ε.Ε. «θα είναι οπλισμένοι, αλλά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα όπλα τους παρά μόνο σε αυτοάμυνα. θα επιχειρούν υπό την ευθύνη του ελληνικού κράτους και δεν θα μπορούν να δράσουν παρά μόνο με την παρουσία ενός εκπροσώπου των ελληνικών αρχών και θα σέβονται τα διεθνή δικαιώματα των μεταναστών».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπεγράμμισε επίσης «είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος (της ΕΕ) ζήτησε τη συνδρομή των ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα (RABIT, αγγλικό ακρωνύμιο για το Rapid Border Intervention Team)».

Η Ιταλία είχε ζητήσει την παρέμβαση της Frontex για τον έλεγχο των χωρικών υδάτων της ΕΕ και για να μπλοκάρει τα μικρά σκάφη των λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο, όχι όμως συνοριοφύλακες. Τα μέλη των «Rabit» είναι «έμπειροι συνοριοφύλακες των κρατών μελών».

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου ανέφερε ακόμη ότι πέντε Βέλγοι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για την επιχείρηση αυτή. «Η Γερμανία προετοιμάζει 25 συνοριοφύλακες, και περιμένουμε την επιβεβαίωση των προσφορών από άλλες χώρες», πρόσθεσε. Παράλληλα, η Γαλλία «αποφάσισε να κινητοποιήσει αμέσως το σύνολο του δυναμικού των συνοριοφυλάκων της οι οποίοι αποτελούν την εθνική συνεισφορά της Γαλλίας προς τις ομάδες ταχείας επέμβασης» της Frontex, ανεκοίνωσε από την πλευρά του την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

Σπύρος Κουντούρης

16 σχόλια:

  1. «…Χθες η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ανεμί Τούρτελμπουμ, -η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.- ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι, οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας είναι έτοιμοι να κινητοποιήσουν διακόσιους συνοριοφύλακες, για να την βοηθήσουν στον αγώνα κατά του κύματος των λαθρομεταναστών, από την Τουρκία. …»
    - Όλα τα κείμενα που αφορούν ή άπτονται της πολιτικής και δη της εξωτερικής, έχουν πάντα δύο ή περισσότερες αναγνώσεις.
    Στην δεύτερη ανάγνωση, φαίνεται πως, όταν θέτεις ενώπιον ενωπίω κάποιον, ή εκτραχύνεις ή επιλύεις μια δυσάρεστη κατάσταση. Αυτό από μια προσέγγιση της μιας όψης του νομίσματος. Από άλλη, σπεύδουν -οι εταίροι- να κάνουν ένα παραπάνω βήμα στην συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας μας, με κατάληψή της από τον «ευρύτερο» μηχανισμό, που υπηρετεί στενότερα «κρύφια» -κατά τα φαινόμενα- συμφέροντα.
    Το αίτημά μας, των ιθυνόντων μας δηλ., για παροχή βοήθειας, δεν θα μπορούσε να είχε να κάνει με την αποστολή 200 συνοριοφυλάκων τόσο, όσο με την άμεση «κοινωνία» άλλων με το πρόβλημα αυτό, το οποίο «πες ξαναπές» και λέγοντας τα «διάφορα» η υπαίτια γειτονική πλευρά, άρχισε να ξεχειλώνει, την ίδια στιγμή που εντείνονταν. Επίσης, με την οικονομική βοήθεια στις δυσανάλογες δαπάνες που απαιτούνται για την φύλαξη επί 24ώρου βάσεως, εκτεταμένων -αναλογικά- συνόρων, από θαλάσσης και ξηράς. Βεβαίως, αν δεν αποτελούσε εσκεμμένο μακροχρόνιο στόχο της γείτονος η διόγκωση και επίταση του προβλήματος αυτού, δεν θα υφίστατο καν ζήτημα.
    Το γεγονός ότι, η τοιαύτη αποστολή θα είναι η πρώτη του είδους στην Ευρώπη, κατόπιν επίσημου αιτήματός μας, χωρεί συζήτηση. Κι’ εδώ καταγράφεται μια πρωτιά αδυναμίας αυτοπροστασίας μας, που δεν μ’ αφήνει αδιάφορο μήτε αφελή.
    Αίτημα ν’ αλλάξει και η συνθήκη του Δουβλίνου, περί λαθρομετανάστευσης υποβάλλαμε;
    Οι 200 συνοριοφύλακες που μπορεί -λέει- και να μη χρειαστούν όλοι δήθεν, θα γίνουν 500 και μετά 5 - 6.000… και πάει λέγοντας, αντικαθιστώντας τον Εθνικό μας στρατό και την Ελληνική Αστυνομία. Φυλάσσοντάς μας άραγε, από το κύμα λαθρομεταναστών ή φυλάσσοντάς τους εκείνους από ’μάς, τους απροσάρμοστους κι’ ανυπόταχτους Έλληνες;!
    Η «Frontex» είναι εδώ και έδειξε -σε κάποιες περιπτώσεις- να μη διαχωρίζει τους «εισβολείς» από «τους προς κατοχή». Η Ε.Ε. περιμένει απ’ αυτήν να ετοιμάσει επιχειρησιακά σχέδια και να της πεί τις ανάγκες; Εμείς δεν είμαστε Ε.Ε.; Ο στρατός μας, η αστυνομία μας και η εθνική μας υπηρεσία πληροφοριών είναι ανίκανες άραγε ή ίσως ανυπάκουες;!
    Καλά μου πέφτουν τα χάδια στ’ αυτιά της επιτρόπου για την ασφάλεια «Σεσίλια Μάλμστρομ» μα δεν μου ακούγονται το ίδιο στη δεύτερη κι’ επόμενη ανάγνωση. Θα μου πείτε, μ’ρέ παραυποψιασμένε αδερφέ, κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Δεν ήταν ανάγκη να αναφερθεί και στο εξυπακουόμενο πως, η «Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιτήρησης Εξωτερικών Συνόρων» θα κοιτάζει προς τα έξω μόνο κι’ επουδενί προς τα μέσα.
    Εδώ η «Frontex»… έρχεται και η «RABIT» (Rapid Border Intervention Team) και αναρωτιέμαι, που μ’ έκαναν δύσπιστο -αν όχι ολότελα άπιστο- ποιά άραγε ακολουθεί;!
    Δεν τα βλέπω καλά μ’ρέ σύντροφε Ευάγγελε.
    Ολόκληρη χώρα με ειδικές δυνάμεις άριστες και δεν φροντίσαμε να έχωμε έμπειρους συνοριοφύλακες; Σα’ να μη ν το νομίζω!
    Ας δούμε κι’ αυτήν την «προσφορά» των κρατών μελών που μας συνδράμουν, επιφυλασσόμενοι για να τους ανταποδώσωμε -ως λαός- πάντα τα ευπρεπή-δέοντα κατά τις ιστορικές παραδόσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε με δύναμη 10.000 ανδρών της frontex.
    Οι εντολές είναι απλά να βοηθούν στην καταμέτρηση –δακτυλοσκόπηση-φωτογράφηση των (λαθρο)μεταναστών. Το κύμα των «λάθρο» θέλει πιο δυναμικές αποφάσεις. Πρέπει η Ελλάδα να δεχτεί ότι δέχεται εξωτερική απειλή από τα ανατολικά σύνορά της , να τα κλείσει , να τα σφραγίσει και να μην περνάει κανείς.
    Με αυτό τον τρόπο εφ’ ενός μεν κάθε τι που θα κινείται και θα προσπαθεί να εισέλθει στην χώρα από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο θα βάζει σε κίνδυνο την ζωή του , αφ ‘ετέρου η Τουρκία θα χάσει αρκετά δις ευρώ από τις εξαγωγές της στην Ελλάδα. Εάν μετά από ένα εξάμηνο είναι «καλά παιδιά» ανοίγουμε επιλεκτικά κάποια σημεία, έτσι λόγω καλής θέλησης.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Αναπτυξη FRONTEΧ και συνοριοφυλακων στον Εβρο. Πανηγυρισμοι απο κυβερνηση και φίλια Μεσα Μαζικης Παραπλανησης.

    2) Ο αδαης Ελλην ψηφοφορος, αφελης ων, διαβαζει την ειδηση και χαιρεται πως επιτελους δε θα αυξηθουν αλλο οι λαθρομεταναστες στη γειτονια του.

    3) Οι συλληφθεντες λαθρομεταναστες, υστερα απο μια εβδομαδα κρατησης, μεταφερονται με λεωροφορεια στην Αθηνα και τις μεγαλυτερες ελληνικες πολεις, οπου αφηνονται ελευθεροι με εγγραφο που τους ζητα να εγκαταλειψουν τη χωρα σε 1 μηνα.

    4) Φυσικα, ουδεις εγκαταλειπει τη χωρα σε 1 μηνα, μενει λαθραια.

    5) Λιγοι τυχεροι που καταφερουν να φυγουν προς Ιταλια, συλλαμβανονται και βαση της Συνθηκης Δουβλινου ΙΙ, που ο πανεξυπνος ΓΑΠ υπεγραψε το 2003, αποστελλονται πισω στην Ελλαδα.

    6) Ο αδαης και αφελης Ελλην ψηφοφορος, βλεπει τους λαθρομεταναστες στη γειτονια του να πολλαπλασιαζονται οπως πριν και αναρωτιεται "μα καλα, αφου ηρθε FRONTEX, αφου ηρθαν συνοριοφυλακες, γιατι αραγε ερχονται κι αλλοι οπως πριν?"

    Με τον ηλιο τα βαζω, με τον ηλιο τα βγαζω, τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 200 Ευρωσυνοριοφύλακες δεν φτάνουν για να καλύψουν όλο τον Έβρο, ξέφραγο αμπέλι είναι και τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας θα πρέπει να στείλουν και εκεί Ευρωσυνοριοφύλακες.

    Άλλα ούτε έτσι βλέπω να λύνετε το πρόβλημα η μόνη λύση είναι να συλλαμβάνονται να καταγράφονται τα στοιχειά τους και να στέλνονται αμέσως πίσω στην χωρά τους, με την ενημέρωση ότι αν ξανά αποπειραθεί και μπει παράνομα θα αντιμετωπίσει φυλάκιση και πάλη επιστροφή σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Snipers με Μ-82 NEMESIS κατά μήκος του Έβρου, εξοπλισμένοι και με εκρηκτικά φυσίγγια των 0,50" θα χτυπάν κάθε τι που θα εισέρχεται ελληνικό έδαφος, το φυσίγγιο με το εκρηκτικό γέμισμα θα κομματιάζει τον στόχο και σε λίγες εβδομάδες η φύση θα έχει κάνει το έργο της εξαφανίζοντας το.

    Φυσικά πριν την ανάπτυξή τους οι επίλεκτοι αυτοί άνδρες θα περάσουν από εντατική εκπαίδευση με στόχους του ήδη υπάρχοντες στην Ελλάδα μετανάστες(όχι λαθρομετανάστες προσοχή... γιατί όλοι λαθραόι πρέπει αν θεωρούνται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουτε 200 δεν φτάνουν άλλωστε δεν χρειάζεται .Ας ναρκοθετήσουν την περιοχή, ας βάλουν και ηλεκτροφόρα σύρματα και κανείς δεν θα μπαίνει .Άλλωστε εγώ ξέρω πως όποιος μπαίνει από το παράθυρο σε ένα σπίτι είναι παράνομος και τιμωρείται. Θα μου πεις με θάνατο ;;;; Οχι βέβαια!!
    Αυτό θα είναι επιλογή του καθώς θα υπάρχουν και ταμπέλες που θα ενημερώνουν για το ναρκοπέδιο και τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι απλό ...Επειδή δεν έχει κηρυχτεί ο πόλεμος δεν σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση στα σύνορά μας , στις πόλεις μας και στα χωριά μας . Όσο και αν θέλουν κάποιοι να βαυκαλίζονται ότι όλα είναι καλά και απλά οι Εθνικιστές Έλληνες αντιδρούν στους κακόμοιρους Λαθρομετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
    ..
    Ξέρω κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι ανθρωπιστικό και θα συμφωνήσω αλλά και στο σπίτι μου όταν κάποιος μου χτυπήσει το κουδούνι είτε απρόσκλητος είτε άγνωστος και δεν θέλω να μπει δεν θα του ανοίξω και αν επιμένει θα λάβω άλλα μέτρα και αν πάει να μπει από το παράθυρο δεν νομίζω να φύγει όπως μπήκε...Τι να κάνουμε η έννοια της λέξεως επιβίωση ισχύει για όλους και δυστυχώς δεν φταίμε εμείς για τα δεινά των άλλων κρατών , διότι με την λογική που λέει ότι εμείς φταίμε για τα δικά μας δεινά, και άρα να βρούμε την λύση, ας κάνουν και αυτοί το ίδιο στα κράτη τους .
    Αν δεν μπορούν ας ζητήσουν ΝΟΜΙΜΑ να έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους τους σχολιαστές
    Νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική και όχι στην επιχειρησιακή διάσταση του θέματος.
    Οι Τούρκοι τρελλαίνονται με την παρουσία της Φρόντεξ στο Αιγαίο και τη Θράκη, γιατί οι Ευρωπαίοι τους ξεμπροστάζουν ενώ οι δικοί μας δυστυχώς είναι αναξιόπιστοι, λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που ακολουθούμε ως χώρα απέναντι στην Τουρκία.
    Εκτός αυτού, και στο επιχειρησιακό σκέλος, η Φρόντεξ δεν μασσάει και κυρίως, τα στελέχη της δεν τα πιάνουν.
    Ηρεμήστε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι τα ίδια θα λέμε ρε ...θεέ 10:57 π.μ.;;;
    Λες: "να καταγράφονται τα στοιχειά τους". Αφού είναι γνωστό ότι ξέρουν το κόλπο και κανένας τους δεν δηλώνει τα στοιχεία του αφού μάλιστα έχουν πετάξει οποιοδήποτε χαρτί είχαν πάνω τους που να τα φανερώνει.

    Και καλά με αυτούς που θα πιάνεις στο εξής στα σύνορα. Θα τους επαναπροωθείς πίσω στην Τουρκία ή στα Σκόπια και στην Αλβανία.
    Αλλά τι κάνεις με όσους μπαίνουν από Βουλγαρία που τα σύνορα πλέον είναι ανοιχτά λόγω ΕΕ και το κυριότερο σε ποιά χώρα θα στείλεις όλους αυτούς (πολλές εκατοντάδες χιλιάδες) που θα πιάσεις στην Αθήνα και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας όταν δεν ξέρεις -αφού δεν σου λένε- ποιά είναι η χώρα τους;

    Το πρόβλημα θα λυθεί όταν λύσουμε και το πρόβλημα με τις κυβερνήσεις μας.
    Άκουσες πουθενά να λέει π.χ. ο Σαμαράς ή κάποιος άλλος από τους επίδοξους...σωτήρες μας, ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει τις εις βάρος της Ελλάδας συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι προηγούμενοι (Καραμανλής/Παπανδρέου/κλπ) με την Ε.Ε., με τις οποιές είμαστε υποχρεωμένοι -έναντι λίγων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο- να κρατήσουμε στην Ελλάδα ΟΛΟΥΣ όσους μπαίνουν στη χώρα μας;

    Ή ότι θα ακυρώσει και την πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία που προβλέπει επαναπροώθηση σ΄αυτήν...1.500 ατόμων τον χρόνο έναντι των δεκάδων χιλιάδων που εισέρχονται από τα κοινά σύνορά μας;

    Άλλη κυβέρνηση, που θα σκεφτόταν πατριωτικά και θα πονούσε τον τόπο, θα έκανε ό,τι πρέπει να κάνει για να μη μπορούν να περνούν εύκολα τα σύνορα όλος αυτός ο κόσμος και στους υπόλοιπους θα χορηγούσε χαρτιά πολιτικού πρόσφυγα ώστε να φύγουν και να πάνε εκεί που έχουν σαν προορισμό να πάνε.
    Τότε μόνο θα έσφιγγαν οι κώλοι των άλλων Ευρωπαίων !!!
    Τώρα -με αυτούς που έχουμε και μας κυβερνούν- σφίγγουν οι δικοί μας κώλοι !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @τζιμης

    Υπάρχουν τρόποι καταγραφείς όπως στην Γερμανία καταγράφανε τους αλβανούς στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και διάφορους πρόσφυγες όπως είναι η φωτογράφιση, δακτυλικά αποτυπώματα, μάτια κ.τ.λ. (με απογοητεύεις γιατί δεν σκέφτεσαι πριν απαντήσεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαι ο μονος που ντρέπεται πραγματικά γιαυτη την εξέλιξη;
    Σε λιγο θα ζητήσουμε και γερμανικά άρματα μάχης για την Τουρκία..
    Μήπως να αλλάξουμε και ταυτότητα(εθνική και πραγματική)σιγά σιγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς να ορίσει η FRONTEX μήπως και συνειδητοποιήσει η Ευρώπη ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα και τα σύνορα της ΕΕ! Ίσως έτσι την επόμενη φορά που η Τουρκία θα διεκδικήσει εκ νέου τα Ίμια (ή τη Θράκη) να συνειδητοποιήσει η ΕΕ ότι δεν απειλείται μόνο η Ελλάδα αλλά η εδαφική ακεραιότητα της ΕΕ.
    Ίσως τότε υπάρξει πραγματική ΕΕ όπου οι χώρες μέλη θα υποστηρίζουν (αναγκαστικά) το δίκιο η μία της άλλης και δεν θα υπάρχει (μόνο) η εκμετάλλευση της μίας από την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεέ 2:12 μ.μ. με απογοητεύεις και μη το γυρίσω σε ...άθεος!
    Με φωτογράφιση, δακτυλοσκόπιση, ιριδοσκόπιση, ακόμα και με το DNA του, ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις από πού είναι κάποιος ώστε να τον στείλεις πίσω στην πατρίδα του, εάν δεν είναι συνεργάσιμος να το δηλώσει μόνος του.
    Και επειδή ξέρει ότι -εάν το δηλώσει- θα πάρει πούλο, προτιμάει να μη το πει και να πάει ένα διάστημα στην φυλακή (δεν μπορείς να τον κρατήσεις ισόβια) όπου του εξασφαλίζεται τροφή, στέγη κλπ.
    Οι φυλακές στην Δύση, να ξέρεις ότι είναι πιό ...ελκυστικές από τα μέρη που εγκαταλείπουν.

    Αυτά που λες χρησιμεύουν μόνο για καταγραφή του και για να γνωρίζεις κάθε φορά που τον βλέπεις ότι είναι ο ίδιος που έχεις ξανακαταγράψει και όχι για να τον απελάσεις.
    Και μεις εκτός Ελλάδας ζούμε και τα έχουμε δει στο εδώ ιμιγκρέισον να τα εφαρμόζουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΗΜΑΣΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ {δηλαδη ΕΥΡΟΜΠΑΤΣΑΡΙΟΜΑΤ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ] ΚΑΙ ΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ που θαρθει δηλαδη ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή είναι όλες οι υπηρεσίες μας αναξιόπιστες, οι ευρωπαίοι θέλουν να ξέρουν από πού μπήκαν οι λάθρο, έτσι ώστε όταν καταρρεύσουμε τελείως να μας στείλουν πίσω ότι σκάρτο πέρασε από εδώ .Και ο υπουργός για να μην φανεί τελείως ενδοτικός, ζήτησε την συνδρομή των ευρωπαίων εκ των προτέρων .Αυτό το σενάριο μου μοιάζει πιο αληθινό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Skal,
    to kleisimo ton synoron, pou proteinei o Petros apo to Aigaio, einai i kalliteri lysi me orismenes idees tis Xritinas. Afta tha eixane sigoura to kalytero apotelesma, xoris tin boitheia ksenon me ola ta meionektimata pou mporei na enexei afti..

    Xenokrazes apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπα, μη φοβάστε... θα τους διαφθείρουμε κι αυτούς. Θα μάθουν να απλώνουν χέρι... Κρίμα τα παιδιά...
    Δεν ξέρουν σε τι "χώρα" ήρθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.