27/10/10

Αποχώρησαν οι Κύπριοι και ξένοι ευρωβουλευτές

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη
Προσβλητικός και κάθετος ήταν ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που ανάγκασε τους Κύπριους, τους Ελλαδίτες, καθώς και άλλους ξένους ευρωβουλευτές να αποχωρήσουν από τη Μικτή Διακοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν το Προεδρείο, προφασιζόμενο διάφορες δικαιολογίες, όπως η κακή μετάφραση, αρνήθηκε να προβεί σε κάποια μορφή στήριξης προς τους Κύπριους Ευρωβουλευτές και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν αιτήματος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Νίκης Τσαβέλα. Η στήριξη αυτή ζητήθηκε λόγω των προσβλητικών δηλώσεων του κ. Μπαγίς. Ακολούθως το λόγο πήρε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία δήλωσε ότι εφόσον η στάση του Προεδρείου και του κ. Μπαγίς ήταν προσβλητική για την Κυπριακή Δημοκρατία, για λόγους προσωπικής και κρατικής αξιοπρέπειας ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποχωρεί από την αίθουσα προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε και άλλους ευρωβουλευτές που αισθάνονται το ίδιο, να ακολουθήσουν. Και επιπροσθέτως διευκρίνισε ότι ουδέν τη δεσμεύει από όσα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Από την αίθουσα αποχώρησαν και οι άλλοι παρόντες Κύπριοι ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής. Από την αίθουσα αποχώρησαν και ξένοι ευρωβουλευτές, καθώς και οι Ελλαδίτες.

Σέρνονται

Καλεσμένοι στην έναρξη των εργασιών της ΜΔΕΤΕ ήταν ο Επίτροπος Αρμόδιος για Θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ο Εγκεμέν Μπαγίς και εκ μέρους της Βελγικής Προεδρίας, ο Ξαβιέρ Ντεμουλίν. Ο Τούρκος συμπρόεδρος, ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου και αναφερόμενος στο Κυπριακό, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «σέρνει τα πόδια της στις συνομιλίες σε αντίθεση με την άλλη πλευρά, η οποία κάνει συνεχείς προτάσεις».

Ακολούθως, κατηγόρησε τα ηγετικά κράτη της ΕΕ (βλέπε Γερμανία - Γαλλία) ότι κρύβονται πίσω από το Κυπριακό, για να προβάλλουν εμπόδια στην τουρκική ένταξη.

Όλα εις διπλούν...
Η τουρκική προκλητική στάση είχε συνέχεια. Όταν ο κ. Μπαγίς ρωτήθηκε από Δανό ευρωβουλευτή για τις ευθύνες της Τουρκίας στο θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο, απάντησε: «Στην Κύπρο υπάρχουν δυο κράτη, δυο κοινοβούλια, δυο πολιτειακά συστήματα και δυο Πρόεδροι. Θα πρέπει να αποταθούν σε αυτούς γιατί σε εμάς;». Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιτρόπου Φούλε, ο οποίος έσπευσε να πάρει το λόγο και να διευκρινίσει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες κράτος μέλος της ΕΕ με αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, και οι πολίτες της είναι πολίτες της ΕΕ».

Πολυβόλο

Η ιστορία είχε βάθος. Ο κ. Μπαγίς λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις Κυπρίων (Ε. Θεοχάρους, Α. Παπαδοπούλου, Τ. Χατζηγεωργίου, Κ. Μαυρονικόλα), καθώς και ξένων ευρωβουλευτών για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, για το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου σε σχέση με το απευθείας εμπόριο και την πρόταση του Προέδρου Χριστόφια, καθώς και για τις πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό κρατικό κανάλι TF-2 για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στα κατεχόμενα απάντησε ως εξής:

1. Κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αυτή είναι περίπου η μάνα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και όχι τα κατεχόμενα.

2. Η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι λύση. Διότι, όπως πρόσθεσε, εγείρονται ζητήματα ασφάλειας της Τουρκίας. Και πρόσθεσε ότι εάν οι Ε/κ δέχονταν το σχέδιο Ανάν θα άρχιζε η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

3. Το θέμα του «απευθείας εμπορίου» συνιστά υποχρέωση της ΕΕ προς τους Τ/κ και τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίζει να παλεύει για να προσγειώνονται αεροδρόμια από τη Βρετανία στα κατεχόμενα.

Δεν έσπασε μύτη!
Τι θέλετε να κάνουμε άλλο για το Κυπριακό, διερωτήθηκε ο κ. Μπαγίς. ΄Εχουμε ανοίξει τις πύλες στους Ε/κ για να πηγαίνουν στη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Πριν από την ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ τους ανοίξαμε, πρόσθεσε, τις πύλες της Τουρκίας. Στηρίξαμε, τόνισε, τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και είπαμε ναι στο σχέδιο Ανάν. Στηρίζουμε, παρατήρησε, την υφιστάμενη διαδικασία. Τι να κάνουμε; διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Δεν θυσιάζουμε την «ΤΔΒΚ» για την ΕΕ, αλλά ούτε και την ΕΕ για την «ΤΔΒΚ». Στην Κύπρο, είπε, από τον καιρό που πήγε ο τουρκικός στρατός δεν έχει σπάσει μύτη»!

Ποια χώρα;

Και προτού αποχωρήσει από την αίθουσα απαντώντας στην ουσία και στον κ. Φούλε, ο οποίος είχε ήδη εγκαταλείψει την αίθουσα λόγω άλλων υποχρεώσεων, τόνισε: «Στην Κύπρο, στο βορρά υπάρχει η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», στο νότο, πρόσθεσε ειρωνικά, «υπάρχει... υπάρχει καν χώρα;...». Εδώ είναι που ξεχείλισε το ποτήρι. ΄Οχι μόνο για τη στάση του κ. Μπαγίς, αλλά και της συμπροέδρου της ΜΔΕΤΕ Χέλεν Φλοτρ (ανήκει στου Πράσινους), η οποία αρνήθηκε στην ουσία να δώσει στήριξη στην κυπριακή αντιπροσωπία. Ήταν δε, ειρωνική στη συμπεριφορά της. Προφασίστηκε ότι προφανώς κάποιο λάθος θα έγινε στη μετάφραση.

Φούλε: Επιμένουμε στη νομική μας βάση!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στη θέση της. Ότι δηλαδή είναι ορθή η νομική βάση του κανονισμού για το «απευθείας εμπόριο». Ο Επίτροπος Αρμόδιος για Θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε επισήμανε ότι είναι ορθή η νομική βάση την οποία χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή το άρθρο 207 (2), που ρυθμίζει τι σχέσεις της ΕΕ με τρίτα κράτη. Ισχυρίστηκε δε, ότι ο κανονισμός σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν πρόκειται για ενέργεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις από το επιπρόσθετο πρωτόκολλο και ότι πρέπει να τερματίσει τους περιορισμούς σε βάρος της Κύπρου. Επί τούτου, ο κ. Μπαγίς επισήμανε ότι το «απευθείας εμπόριο» θα δημιουργήσει ένα καθεστώς Ταϊβάν, η οποία τόνισε δεν αναγνωρίζεται, αλλά εμπορεύεται.

Από την πλευρά του, ο Χαβιέ Ντεμουλίν, μιλώντας εκ μέρους της Βελγικής Προεδρίας, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει σε ομαλοποίηση σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

11 σχόλια:

  1. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΗΔΗ ΑΜΑΧΗΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλαζονεία της Άγκυρας μόλις ξεκινάει με τα χειρότερα να έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ,
    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ...
    ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
    ΚΥΠΡΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΗΣ
    ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ,ΤΑΧΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΦΡΑΙΜ,ΜΩΥΣΗ[ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ],ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΤΛ...ΚΑΙ
    ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ,ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ...
    ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ,ΑΛΛΑ
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΙΝΕ.ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,
    ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ
    ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ...ΕΛΕΟΣ.
    ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
    "ΤΟΥΡΚΟΙ"ΥΠΗΚΟΟΙ[ΤΡΕΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ],
    ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
    "Ο ΑΓΑΠΗΝΩΡ ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ
    ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ...Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΡΟΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.
    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΑΤΡΕΙΑ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ
    ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΚΑΔΕΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ
    ΤΟΥ Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α ΚΕΡΕΑΤΑ,ΔΗΛ,ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΥ ΘΕΟΥ,
    ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑΤΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΩΜΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΣΕ
    ΙΕΡΟ ΤΟΥ 12ου ΑΙ.Π.Χ.ΤΟ ΑΓΑΛΜΑΤΙΟ
    ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ,ΠΟΥ
    ΦΟΡΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ.ΕΧΕΙ ΓΥΜΝΑ
    ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟ ΠΕΡΙΖΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
    ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ
    ΑΠΟΛΛΩΝΑ "Α Λ Α Σ Ι Ω Τ Α Ν η
    ΑΠΟΛΛΩΝΑ Κ Ε Ρ Α Ι Α Τ Α Ν",
    ΠΟΥ ΑΝΑΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΙΣΩΣ
    ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΙ Α Χ Α Ι Ο Ι
    ΑΠΟΙΚΟΙ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΚΟΠΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
    ΒΟΣΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ....ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΑΙΓΥΤΙΔΑ,[ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ],ΥΠΗΡΧΕ
    ΙΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΕΡΕΑΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
    ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΗΝ Α Ρ Κ Α Δ Ι Κ Η
    ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ...
    Η ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
    ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
    Α Ρ Κ Α Δ Ο Κ Υ Π Ρ Ι Α Κ Η
    ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ..."
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ.ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ?
    βιβλ της Αρχαιολογου κ.
    Βλασσοπουλου-Καρυδη,ειναι και Λεκτωρ του πανεπιστημιου ...
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θρασύτατος ο Τούρκος υπουργός, πολύ καλά έκαναν και απεχώρησαν οι ευρωβουλευτές.
    Πρέπει οι (άχρηστοι και άθεοι) πολιτικοί να καταλάβουν πως ο προαιώνιος εχθρός μας, φίλος δεν γίνεται.
    Μπράβο στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και σε κάθε πατριώτη που αγωνίζεται για την σωτηρία της χώρας και του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KΑΛΑ ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΘΕΛΑΜΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ?? ΑΦΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ "ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ??? ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΟΥΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΛΑΔΗ? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΗΔΕΣ...
    ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΠΑΝΕ "ΟΧΙ"? ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΞΕΘΑΨΑΝΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΠΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ!!! ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΘΕΛΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εαν προσπαθησουν και περασουν οι Ελληνες και Ε/κ ευρωβουλευτες τις θεσεις μας στους αλλους ευρωπαιους ολο και πιο πλυ θε σκυλιαζουν οι τουρκοι.1 μονο λεπομερεια απλα πρεπει να εχουμε παντου και παντα τους καταληλους.αυτο πυ εγινε εναι μια μικρη νικη , μια αρχη ,για να γινει μια μεγαλυτερη

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 7:05 μ.μ.
    Έχεις γράψει ίσως το πιο ηλίθιο σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο.Όλο μαλακίες που μόνο ένας ανιστόρητος τουρκόσπορος μπορεί εκφράσει.Απλά αναφέρω:
    1)Δεν θάλαμε οι τούρκοι να μας κάνουν τεμενάδες , θέλαμε να έχουν ίσα και δημοκρατικά δικαιώματα .Με την Ζυρίχη τους δώσαμε υπερπρονόμια , όμως αυτοί ήθελαν ακόμα περισσότερα καιαπό μειονότητα που ήταν ήθελαν να εξουσιάζουν την πλειονότητα .
    2)Το σχέδιο Α(υ)νάν ήταν ρατσιστικό , αντιδημοκρατικό ,άδικο και γιαυτό απορρήφθηκε στο δημοκρατικά διενεργεθέν δημοψήφισμα.
    3)Τον Τάσσο τον ξέθαψαν κοινοί εγκληματίες για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη .
    3)Στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα νόμιμο κράτος , μελος των Η.Ε. και της Ε.Ε.
    4)Εάν δεν εγίνετο η προδοσία με το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής με την συνεργία Χούντας ,Τουρκίας,Αγγλων και Αμερικάνων η απόβαση των τούρκων θα κατέληγε σε οικτρή αποτυχία .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gia ton xristiano kartashi me to xamilo IQ

    Stin Kipro iparxoun 2 krati mono gia tin Tourkia kai gia kati anoitilous san kai sena pou adinatoun na antilifthoun akomi kai to simferon tous.

    Anthropi san kai sena antilamvanonte mono to << irini i polemos>>, Mavro i aspro, kalo i kako… otidipote den perilamvani kati apo afta tous einai adianoito kai se kamia periptosi den mporoun na antilifthoun

    Emis edo stin kipro den tha anagnorisoume tourkiko kratos se ellinika xomata akoma kai an olos o planitis to kani, akoma kai an perasoun 10000 xronia, akoma kai an den eiparxi Ellada…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυγερινέ,

    Μπέρδεψες τους ανώνυμους.Τον 7:15 εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Αυγερινέ
    και τι φταίει ρε ο φουκαράς ο 7:05 μ.μ.;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλά κάνανε.

    Και μερικοί σχολιαστές εδώ μέσα να ξέρουν ότι δε μασάμε κουτόχορτο,καταλαβαίνουμε αμέσως τον ρόλο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.