31/10/10

Aχμ. Νταβούτογλου: Νέα αντίληψη στο Αιγαίο

Για θετικό κλίμα στις συνομιλίες με την Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Σαγκάη. Προειδοποιήσει τους συνομιλητές του να μην περιμένουν ότι «αύριο κι όλας» θα υπάρξουν αποτελέσματα και έκανε λόγο για την ανάγκη νέας αντίληψης στο Αιγαίο.

"Οι συνομιλίες αυτές προχωρούν αμοιβαία με καλοπροαίρετο τρόπο και σύμφωνα με την αντίληψη συμβιβασμού. Εμείς επιθυμούμε, το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης μεταξύ των δύο πλευρών. Αποδίδουμε σημασία όχι στο να έρχονται για διάφορους λόγους αντιμέτωπες οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή αυτή, αλλά στην διακίνηση ανθρώπων και αγαθών", είπε.

Έδειξε διάθεση εύρεσης συμβιβαστικής λύσης, λέγοντας πως "πρέπει να δεχθούμε ότι το Αιγαίο είναι μία δύσκολη γεωγραφία. Ο διασκορπισμός των νησιών και το γεγονός ότι πολλά ζητήματα είναι αλληλένδετα, καθιστούν το θέμα περίπλοκο".

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

3 σχόλια:

  1. Αν του φένεται περίπλοκο το Αιγαίο να το μοιράσει σκεφτείτε η Μακεδονία ή η Ήπειρος πως θα του φανούν σε λίγα χρόνια που θα τα διεκδικούν και αυτά.
    .............................

    διακίνηση ανθρώπων και αγαθών

    Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι απο την Ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο ως προς τη διακίνηση ανθρώπων,για όλα φταίει η FRONTEX.
    ................................

    "Οι συνομιλίες αυτές προχωρούν αμοιβαία με καλοπροαίρετο τρόπο και σύμφωνα με την αντίληψη συμβιβασμού.

    Όπως βλέπουμε λοιπόν η προπαρασκευαστική περίοδος οδεύει προς την ολοκλήρωση,το μαξιλαράκι μένει μόνο,ή μήπως η κυβέρνηση ΓΑΠ αντιλήφθηκε τελικά ότι η πολιτική τους στο θέμα οδήγησε σε όλεθρο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα,και δραπετεύει άτακτα;


    Όλο το παιχνίδι πλέον παίζεται σε ποιού τα χέρια θα σκάσει η καυτή πατάτα της απεμπόλισης κυριαρχικών διακαιωμάτων και χρεοκοπίας της χώρας,(ο Πάγκαλος έχει ήδη αναλάβει την προετοιμασία του εδάφους)αυτός είναι και ο λόγος που ο Σαμαράς ΔΕΝ θέλει εκλογές βουλευτικές.

    Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που η ΕΕ επιχειρεί άρον άρον να δημιουργήσει το μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας χωρών μελών,την επιβολή κυρώσεων κλπ κλπ,οι αλυσιδοτές αντιδράσεις στην ΕΕ απο την Ελληνική αναδιάρθρωση χρέους θα είναι καταιγιστικές και δεν θα άντεχαν άλλη παρόμοια κατάσταση.


    Το χειρότερο όλων είναι ότι θα έχουμε παράληλα με την οικονομική καταστροφή και πολιτική,αυτό σημαίνει πολά,αυτός πιστεύω πως είναι και ένας απο τους λόγους της δημιουργίας ένοπλων τμημάτων της FRONTEX στον Έβρο,η Γαλία στέλνει ήδη το Charles de Gaulle στην περιοχή Αιγαίο-Αν.Μεσόγειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αντίληψη των Τούρκων δεν είναι νέα,είναι παλιά και σταθερή:

    τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου,πάλι δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε αφού του είπε και ο Δρούτσας "το κοινό μας σπίτι", τι λέμε τώρα;
    Σε λίγο θα μας κάνουν και παράπονα ότι δεν είμαστε καλοί "συνιδιοκτήτες". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.