11/10/10

ΗΠΑ: «Ελλάδα-Σκόπια, βρείτε ονομασία»

Athina984. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παροτρύνουν την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να βρουν τρόπο να διευθετήσουν την εκκρεμότητα της ονόματος, διότι αυτό θα ήταν επωφελές για τις δύο πλευρές, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέϊμς Σταϊνμπεργκ σε συνέντευξή του στην "Φωνή της Αμερικής" (Voice of America), την οποία αναμεταδίδουν ΜΜΕ των Σκοπίων.

"Εμείς στηρίζουμε το έργο του πρέσβη Νίμιτς και τη διαδικασία στον ΟΗΕ. Παρουσιάσαμε με σαφήνεια στην Αθήνα και τα Σκόπια την ενθάρρυνση μας για να βρουν τρόπο να προχωρήσουν, γεγονός που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές", ανέφερε ο κ. Στάινμπεργκ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων.

"Εκτιμούμε πραγματικά την ισχυρή υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν πρακτικές συνδυασμού όσο το δυνατόν συντομότερα", είπε ο κ. Στάϊνμπεργκ.

Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και το Σεράγεβο, τις προσεχείς ημέρες,ο κ. Στάινμπεργκ επεσήμανε ότι στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος και η δέσμευση της Ουάσιγκτον για το μέλλον όλων των ανθρώπων στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Στάϊνμπεργκ, το γεγονός ότι η κα Κλίντον δεν θα επισκεφθεί τα Σκόπια και τα Τίρανα οφείλεται σε χρονικούς περιορισμούς και στις πολλές της δεσμεύσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

"Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες για μια επίσκεψη. Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις περιφερειακές χώρες. Επισκέφθηκα τα Δυτικά Βαλκάνια επτά φορές από το διορισμό μου ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι σ' αυτές τις χώρες γνωρίζουν πως είμαστε επικεντρωμένοι στα θέματα τους", κατέληξε ο κ. Στάινμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.