13/10/10

Προς εβδομάδα τεσσάρων ημερών



Δεν το λένε φωναχτά επειδή είμαστε λίγο πριν από τις νομαρχιακές εκλογές και φοβούνται ότι αν πουν όλη την αλήθεια στο λαό θα χάσουν ψήφους. Η κατάσταση έχει ως εξής: Ο ασθενής βρίσκεται στην εντατική και επιβάλλονται άμεσες λύσεις. Δηλαδή, η εξής μία: Περιορισμός του δημόσιου τομέα. Ή θα ανοίξουν τις πόρτες του δημοσίου και θα αρχίσουν να πετάνε κόσμο από το παράθυρο ή θα μειώσουν δραστικά τους μισθούς. Υπάρχει και μία ακόμη πρόταση στο τραπέζι, η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι δαπάνες. Ξέρουν ότι όσους φόρους κι αν επιβάλλουν είναι αδύνατον να πιάσουν τους στόχους τους με την αγορά να βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας. Η μείωση του δημόσιου τομέα είναι μονόδρομος, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα το διαψεύσουν στις επόμενες ημέρες. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το άλλοθι του ΔΝΤ. Θα πουν ότι αυτοί δεν ήθελαν, αλλά τους ανάγκασαν. Η ουσία, πάντως, παραμένει η ίδια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στους επόμενους μήνες στη μέγγενη της κρίσης.


Στο πρώτο της φύλλο η εφημερίδα Κεφάλαιο είχε δημοσιεύσει τα σενάρια για την εβδομάδα των τεσσάρων ημερών στο δημόσιο τομέα ή εν πάση περιπτώσει σε υπηρεσίες που μπορεί το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί. Τότε τα σενάρια αυτά είχαν χαρακτηριστεί «υπερβολικά», αλλά σήμερα μοιάζουν να είναι προ των πυλών. Όπως και με τη συνέντευξη Ρουμελιώτη που ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ προανήγγειλε τη στάση του ΔΝΤ στο θέμα του χρέους. Ή στο αποκλειστικό ρεπορτάζ για τη νέα κρίση στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Greek statistics.


Το ρεπορτάζ, λοιπόν, εκείνο για την εβδομάδα των τεσσάρων ημερών δεν το είχαμε βγάλει από την κοιλιά μας. Ήταν ένα σχέδιο που επεξεργαζόντουσαν ως πρόταση στις Βρυξέλλες για την περίπτωση εκείνη που η κατάσταση στην Ελλάδα ξέφευγε εκτός ορίων. Η εικόνα είναι η ακόλουθη: Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να «πέσει», ακόμη κι αν χρειαστεί να λιμοκτονήσουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Σημασία έχουν οι αριθμοί, η διεθνής οικονομική σταθερότητα και το πνεύμα και γράμμα των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει.


Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι άψυχα αντικείμενα σε μία προβολή ενός σεναρίου. Δεν θεωρούμε τυχαίο τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το «διεφθαρμένο λαό», ούτε και τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου. Είναι σαφές ότι υπάρχει στόχος και ο στόχος είναι να περάσουν όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα τα νέα μέτρα.


Πάντοτε ήμασταν υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα. Είναι το καρκίνωμα της ελληνικής Οικονομίας και ένας οποιοσδήποτε Οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει κουβαλώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τον καρκίνο μέσα του. Η άποψή μας είναι ότι οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού των μισθών με τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι ανεδαφικό και δεν λύνει το πρόβλημα. Ο υπερμεγέθης δημόσιος τομέας θα εξακολουθήσει να υφίσταται και να αναπαράγει τα γνωστά προβλήματα. Η λύση, δυστυχώς, είναι ο δραστικός περιορισμός του δημόσιου τομέα με κατάργηση οργανικών θέσεων.


Μόνο που αυτό δεν μπορεί να συμβεί έτσι! Δεν μπορεί να πεταχτούν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίχως να υπάρχει εναλλακτική λύση. Και δεν εννοούμε να τους βρει δουλειά το δημόσιο, ούτε και να συνεχίσουν να πληρώνονται οι απολυμένοι από το δημόσιο, όπως συμβαίνει επί σειρά μηνών με τους πρώην της Ολυμπιακής. Υποστηρίζουμε ότι για να κάνει το μεγάλο βήμα του ξεκαθαρίσματος με τους λογαριασμούς του παρελθόντος θα πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονα μία αναπτυξιακή πρόταση. Ένα προσκλητήριο προς τους επενδυτές για να φέρουν τις δουλειές τους στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν έτσι νέες θέσεις εργασίας.


Για να μην λέμε μεταξύ μας σαχλαμάρες, ένα προσκλητήριο επενδυτών δεν μπορεί να γίνει με φορολογία 45%. Και το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει μία τέτοια πολιτική, όταν γνωρίζουμε πως σκέφτονται.


Γι΄ αυτό και θα καταλήξουν σε λύσεις που θεωρούν ως λιγότερο επώδυνες. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όσες περισσότερες θέσεις στο δημόσιο τομέα μπορέσουν. Το ότι μετά από είκοσι χρόνια θα παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, όπως έχουν ήδη παραδεχτεί για την δεκαετία του ΄80, αυτό δεν μας παρηγορεί. Με συγνώμες δεν ταΐζονται οι άνθρωποι...


Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

18 σχόλια:

  1. Ουγγαρία: Ετοιμάζει απολύσεις στο δημόσιο μέχρι 25.000

    Σε μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ουγγαρία το 2011, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη να επιβληθούν φόροι στον ενεργειακό κλάδο προκειμένου η κυβέρνηση να διατηρήσει την υπόσχεσή της προς την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    Όπως αναφέρει τοπικό website, η επίτευξη των στόχων είναι απαραίτητη για την Ουγγαρία προκειμένου να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αλλά και τη ροή των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, σε μια οικονομία που προσπαθεί να επιστρέψει στην ανάκαμψη μετά από τη βαθιά ύφεση του 2009.

    Στις αρχές του μήνα υπήρχαν λίγες ξεκάθαρες ενδείξεις από την κυβέρνηση για τις πλήρεις ενέργειες που χρειάζονται σε επίπεδο δημοσιονομικής λιτότητας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος.

    Το ειδησεογραφικό site, index.hu, αναφέρει ότι τα υπουργεία πρέπει να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 5% τον επόμενο χρόνο και κάποιοι κρατικοί οργανισμοί κατά 10%, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο.

    Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν την απόλυση μέχρι και 25.000 θέσεων, τη μείωση επιδομάτων και περαιτέρω απολύσεις, εάν μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στους δήμους.

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε άμεσα στην αναφορά, ωστόσο σε προηγούμενες ερωτήσεις του Reuters σχετικά με πιθανές περικοπές θέσεων, ότι η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει τη δημόσια διοίκηση πιο ευέλικτη και πιο φθηνή.

    Το index.hu εκτιμά ότι η εξοικονόμηση από τα μέτρα μπορεί να ανέλθει σε 300 δισ. φιορίνια (962 εκατ. στερλίνες), που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν εταιρείες που εδώ και δυο χρόνια έχουν το τετραήμερο και άλλες που εδώ και ένα χρόνο το εφαρμόζουν και με τις αντίστοιχες αποδοχές .
    Βέβαια στον ιδιωτικό τομέα το τετραήμερο απλά κατά παράξενο τρόπο υφίσταται στην μέρα μόνο γιατί τις υπόλοιπες μέρες το 8ωρο (υποτιθέμενο ποτέ δεν ήταν)έγινε 10ωρο και όχι μόνο.

    Αντί να πάτε σε τετραήμερο στο δημόσιο τομέα (παρεπιπτόντως δεν δουλεύω στο δημόσιο)
    θα πρότεινα σαν αρχή να μειώσετε τις δαπάνες σε γραφική ύλη και απο 15 εκ το χρόνο να το κάνετε 2 άντε 3 .Δεν νομίζω ότι έχετε ανάγκη από τόσα στυλό για να μας γράφετε μπορείτε και χωρίς αυτά είναι φανερό.
    Επίσης μπορείτε να μειώσετε τους μισθούς των υπαλλήλων στην Βουλή και απο 16 να τους κάνετε 12 ή 13 λέω εγώ και αν είναι 14 σε 12 όπως όλοι μας.
    Επίσης οι βουλευτές να πληρώνουν και κανένα τηλέφωνο όχι όλα τζάμπα ρε παιδιά έλεος αυτά τα κινητά κοντεύουν να βγάλουν μαλί και εμείς κάλους .
    Τέλος μπορείτε να μειώσετε και τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης ή να τα μετακινείτε μόνο για δουλείες του εκάστοτε υπουργείου και όχι για ότι σας έρθει.
    ΝΑ κάνετε και καμια περικοπή στα μπριζολάδικα, ψαράδικα ...και συναφή ταβερνεία.
    Σας βλέπουν τα μοσχάρια και οι τσιπούρες και αλλάζουν ιθαγένεια.
    ΕΕΕ και άμα τελειώσουν όλα αυτά έλάτε να σας δώσω και γω τον 12 και τον 11 μισθό μου και να δουλέψω 5ημερο με μισθό 4ημερου (και αυτο ισχύει).
    Ο κόσμος πεινάει και το χω πει χίλιες φορές το στομάχι είναι κακός σύμβουλος πολύ κακός.

    Θα πρότεινα επίσης να μη περικόψετε τους μισθούς γυμναστών και να κάνετε όλοι εντατικά μαθήματα στο 400αρι και 100αρι διότι προβλέπω σε λίγους μήνες να πρέπει να κινείστε με ρυθμούς δρομέα ταχύτητας για να μπορείτε να αποφεύγετε το γιαούρτι ,αυγό και αλεύρι που θα εξεσφενδονίζεται ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν μερικές βασικές αρχές τις οποίες αρνούμαστε να κατανοήσουμε:

    1. Τα χαμηλά στρώματα δεν έχουν το μεγαλύτερο μέρος του μαύρου χρήματος. Η υψηλή έμμεση φορολογία σε συνδυασμό με τις ήδη υψηλές τιμές, τους μισθούς πείνας και την υψηλή ανεργία θα στεγνώσουν την αγορά σε dt και θα στρέψουν τον κόσμο στην παραοικονομία. Αυτό το εκρηκτικό μίγμα θα σκάσει ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ και, σίγουρα, ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

    2. Αυτοί που τα έπαιρναν, άντε τώρα να τα παίρνουν λιγότερο: έχουν τρόπους απόκρυψης του εισοδήματος, αποφυγής της φορολογίας, μέχρι και παγώματος των δραστηριοτήτων τους - αλλά θα έχουν να φάνε μέχρι και τα τρισέγγονά τους.

    3. Όποια μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση, εάν δεν κάνει παραγωγικές επενδύσεις (όχι δρόμους αλλά π.χ. συμπαραγωγή προϊόντος που θα έχει ζήτηση στο άμεσο μέλλον ή που θα καταναλώσει το κράτος έτσι και αλλιώς), θα καταστρέψει τον ήδη πνιγμένο παραγωγικό ιστο της χώρας. Όπως ειπώθηκε και στην παρουσίαση της προηγούμενη Παρασκευή, η Τουρκία άλλαξε το ειδικό βάρος της προς προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τώρα εξάγει κυρίως τέτοια.

    4. Η κυβέρνηση καλώς έκανε την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και καλώς προσπαθεί να τρέξει το έργο των οργανογραμμάτων των Υπουργείων: ΜΠΡΑΒΟ της. Όταν ολοκληρωθεί και ο επανασχεδιασμός των οργανικών θέσεων, θα είναι εφικτή η ορθολογική μείωση προσωπικού (σε 2 χρόνια περίπου). Μπορείτε να μου πείτε πού θα φάει ψωμί αυτός ο κόσμος και τα λοιπά εκατομμύρια άνεργων που θα υπάρχουν μέχρι τότε; Αν δεν έχει γίνει ΤΩΡΑ σωστά το (3), δεν θα είναι εφικτό να απορροφηθούν.

    Δεν ξέρω εάν θα φτάσουμε μέχρι τότε χωρίς έκτροπα, αλλά καλό θα ήταν να μην υπάρχει υπεραισιοδοξία σε μερικούς γενικούς κουμανταδόρους γιατί ο εξφενδονισμός γιαουρτιών και αυγών θα διαρκέσει 2-3 μέρες: μετά θα ακολουθήσουν άσχημες καταστάσεις.

    Λύσεις υπάρχουν αλλά κάποιοι τις αποφεύγουν ως ο έξω από εδώ το λιβάνι, κυρίως γιατί πολλοί γκόρτσοι μένουν άνευ αντικειμένου.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως μια ιδιωτική επιχείρηση όταν δεν πάει καλά ή κλείνει, μειώνει μισθούς και απολύει έτσι πρέπει να γίνεται και στο δημόσιο....

    Τώρα, βλακείες του τύπου ¨Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι", όπως δεν έχουνε σημασία στον ιδιωτικό τομέα έτσι δεν θα έχουνε νόημα και στο δημόσιο....

    ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφως και πρεπει να μειωθει ο δημοσιος τομεας που ευθυνεται για τη φορολογηση 45% των επιχειρησεων και δη των υγειων.Οι περισσοτερες θεσεις στο δημοσιο δημιουργηθηκαν για το βολεμα των ημετερων αχρηστων.Θα αναφερω ενα παραδειγμα που τυχαινει να γνωριζω:Για να βολεψουν διαφορους ψηφοφορους εφηυραν το θεσμο βοηθεια στο σπιτι γιατι δηθεν η πολιτεια νοιαστηκε για τους γεροντους οχι ομως για να τους κοβει τη συνταξη.Οι ημετεροι διορισμενοι πιστοιστο πνευμα της προσληψης τους,ουδολως κανουν αυτα για τα οποια προσληφθησαν,σκουπισμα,καθαριοτητα ,μαγειρημα κ.λ αλλα βρηκαν την ευκαιρια να γινουν μεσαζοντες μεταξυ των διαφορων φαρμακοποιων και ο ρολος τους εχει καθαρα περιοριστει στη συνταγογραφηση και προμηθεια φαρμακων για τους ηλικιωμενους κατι που δεν ειναι στις αρμοδιοτητες τους.Αραγε η πολιτεια εφηυρε ενα τροπο για να αυξησει τις δαπανες του δημοσιου σε βαρος του φορολογουμενου πολιτη αλλα και σε βαρος των υγειων επιχειρηματιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωστή σε μένα περίπτωση. Συνταξιούχος της παλιάς χωροφυλακής, που δεν έχει βγάλει το δημοτικό όταν ήταν στην υπηρεσία ήταν στην φρουρά του Πάγκαλου. Έβγαλε τόσα που και σπιταρόνα έχτισε και έχουν και τα παιδιά του να τρώνε. Πριν ένα χρόνο περίπου σε φιλοφρόνηση οπυ του έγινε ότι τώρα στο χωρίο τέλειωσε το 2ο, 3ο σπίτι του;;; και θα κάτσει να το απολαύσει τι απάντησε; Ά δεν τα έμαθες ; Ξέρεις με επανέφεραν και είμαι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ(ξαναλεω δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικο) στο Υπουργείο ! Είδα τη σαπίλα από πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι και να λέμε μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.Δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται και είναι μια πτωχευμένη χώρα,όπως δεν υπάρχουν επίσης αισιόδοξες προοπτικές και λύσεις για το μέλλον διότι η πατρίδα μας δεν παράγει απολύτως τίποτα.
    Το σύνολο της κυβέρνησης αποτελείται απο άτομα χαμηλού διανοητικού επιπέδου και ηθικής με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα ή να μήν θάλουν κάποιοι να γνωρίζουν.Το ηθικό των Ελλήνων είναι στο χαμηλότερο σημείο που θα μπορούσε να είναι και καθημερινά εισβάλουν απο την ανατολή εκατοντάδες ξένοι οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
    Μήπως η χώρα μας δεν μας ανήκει πλέον ? Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μας διώξουν απο την πατρίδα μας και κάθε μέρα που περνά το κράτος γίνεται όλο και πιο εχθρικό απέναντι στους Ελληνες και όλο και πιο φιλικό απέναντι στους ξένους?
    Δεν εξηγείται διαγορετικά, αυτοί που έκλεψαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα όλοι μα όλοι είναι προθυπουργοί υπουργοί και βουλευτές και συνεχίζουν να κλέβουν και όλοι εμεις οι άλλοι δεχόμαστε τις ποινές που μας επιβάλουν .Εάν αυτό δεν είναι ανωμαλία και μαζοχισμός τότε τι είναι?
    Καθόμαστε και λέμε για το άν φταίνε οι δημ.υπάλληλοι ή οι γιατροί ή ο καθένας μας ξεχωριστά.Σαφώς και έχουμε όλοι μας ένα μερίδιο ευθύνης αλλά πρώτα απ'όλους φταίνε όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο απο το 1981 μέχρι και σήμερα.Πρέπει να ασκηθούν μυνήσεις και να δημευθούν κινητές και ακίνητες περιουσίες.Οσο δεν γίνεται εμείς όλοι θα πεύτουμε όλο και πιο χαμηλά και θα μας πατάνε όλο και πιο πολύ.Επίσης σε όλο αυτό το παιχνίδι καταστροφής της Ελλάδας συνυπαιύθυνοι είναι και το δικαστικό σώμα κυρίως τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια διότι βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και αδιαφορούν.
    καλή ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι και να λέμε μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.Δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται και είναι μια πτωχευμένη χώρα,όπως δεν υπάρχουν επίσης αισιόδοξες προοπτικές και λύσεις για το μέλλον διότι η πατρίδα μας δεν παράγει απολύτως τίποτα.
    Το σύνολο της κυβέρνησης αποτελείται απο άτομα χαμηλού διανοητικού επιπέδου και ηθικής με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα ή να μήν θάλουν κάποιοι να γνωρίζουν.Το ηθικό των Ελλήνων είναι στο χαμηλότερο σημείο που θα μπορούσε να είναι και καθημερινά εισβάλουν απο την ανατολή εκατοντάδες ξένοι οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
    Μήπως η χώρα μας δεν μας ανήκει πλέον ? Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μας διώξουν απο την πατρίδα μας και κάθε μέρα που περνά το κράτος γίνεται όλο και πιο εχθρικό απέναντι στους Ελληνες και όλο και πιο φιλικό απέναντι στους ξένους?
    Δεν εξηγείται διαγορετικά, αυτοί που έκλεψαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα όλοι μα όλοι είναι προθυπουργοί υπουργοί και βουλευτές και συνεχίζουν να κλέβουν και όλοι εμεις οι άλλοι δεχόμαστε τις ποινές που μας επιβάλουν .Εάν αυτό δεν είναι ανωμαλία και μαζοχισμός τότε τι είναι?
    Καθόμαστε και λέμε για το άν φταίνε οι δημ.υπάλληλοι ή οι γιατροί ή ο καθένας μας ξεχωριστά.Σαφώς και έχουμε όλοι μας ένα μερίδιο ευθύνης αλλά πρώτα απ'όλους φταίνε όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο απο το 1981 μέχρι και σήμερα.Πρέπει να ασκηθούν μυνήσεις και να δημευθούν κινητές και ακίνητες περιουσίες.Οσο δεν γίνεται εμείς όλοι θα πεύτουμε όλο και πιο χαμηλά και θα μας πατάνε όλο και πιο πολύ.Επίσης σε όλο αυτό το παιχνίδι καταστροφής της Ελλάδας συνυπαιύθυνοι είναι και το δικαστικό σώμα κυρίως τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια διότι βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και αδιαφορούν.
    καλή ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δημόσιος τομέας είναι το βάθρο της δημοκρατίας , αν οι δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται με αξιολογικά κριτήρια και δεν είναι παρατρεχάμενοι του κάθε σαλτιμπάγκου και ως εκ τούτου δεν υποκύπτουν στις ορέξεις του , αν αξιολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια τότε το κράτος είναι σοβαρό και κρατά ίδιες αποστάσεις από όλους τους πολίτες του, είτε αυτοί είναι πλούσιοι ,είτε είναι φτωχοί , είτε είναι βουλευτές και υπουργοί είτε είναι απλοί πολίτες .

    Τώρα αν καταργήσουμε τον δημόσιο τομέα γιατί τον έκαναν σαν τα μούτρα τους , τα λαμόγια , το θεωρώ τεράστια βλακεία , που μόνο να βλάψει εμάς θα μπορούσε . Τώρα όσο αφόρα τον ιδιωτικό τομέα στο οποίο και εργάζομαι η κατάσταση είναι το ίδιο απελπιστική και σε φάση κατάρρευσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Γράφω εδω και πολύ καιρό ότι το Δημόσιο ήταν "αποθήκη ανέργων". Τωρα βλέπω ότι μερικοί αρχιζουν και το καταλαβαίνουν. Αν υπήρχαν δουλειες στον ιδιωτικό τομέα δεν θα υπηρχε ούτε θα αυξα΄νονταν η ανεργία. Θα απορροφούεσε τους άνεργους ο ιδιωτικός τομέας. Αλλά αυτός ήταν και παραμένει κρατικοδίαιτος και ατροφικός.
    Αναπτυξη: από παιδί (και τώρα πια δεν είμαι, καθε άλλο) ακουω για επενδυσεις. Αν τις είδατε και μου διέφυγαν να μου το πείτε. Ακουω για αναπτυξη/χρηματοδότηση της έρευνας. Αν είδατε εσεις το χρήμα και όχι εγώ, ανοιξτε μου τα μάτια. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία, στο βάθος η απάντηση λεει ότι είμαστε εξαρτημένη χώρα και κανείς, ως τώρα, δεν τόλμησε να μας βγάλει από την εξάρτηση, αντίθετα μας βυθίζει ο καθένας όλο και πιο βαθιά, σημερα με το Μνημόνιο, αυριο με την παράτασή του κλπ
    Τωρα βγαίνουν κατήγοροι αυτοί που επι χρόνια δημιουργησαν αυτη την κατάσταση. Θα τιμωρηθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 13 Οκτωβρίου 2010 1:08 μ.μ.

    "...Μήπως έχουν βάλει σκοπό να μας διώξουν από την πατρίδα μας και κάθε μέρα που περνά το κράτος γίνεται όλο και πιο εχθρικό απέναντι στους Ελληνες και όλο και πιο φιλικό απέναντι στους ξένους?..."

    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν άποψη και δικαιώματα και που και που προσπαθούν να τα τα κάνουν χρήση...

    Οι ξένοι δεν έχουν τίποτα και όπως και εσύ ο ίδιος είπες δεν έχουν να χάσουν και τίποτα.

    Εσύ! Όταν έχεις π.χ. κατακλέψει την χώρα, σαν διεφθαρμένος πολιτικός (οικογενειοκρατία), με ποιους θα ήσουν; Με αυτούς που φοβάσαι και οι οποίοι δεν σου έχουν καμία υπόληψη (ΕΛΛΗΝΕΣ) οι με τους άλλους που σε χρειάζονται (ΞΕΝΟΙ) και που τους βοηθούν να παίρνουν και τα Ευρωπαϊκά εύσημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 13 Οκτωβρίου 2010 12:08 μ.μ.

    Οι υπάλληλοι της Βουλής; Γι αυτούς δεν θα υπάρξει περικοπή; Συνεχίζουν να παίρνουν σκανδαλωδώς μεγάλους μισθούς και 16! Τι σόι ισονομία είναι αυτή; Πόσο ζώα μπορεί να είμαστε οι Έλληνες, που τα ανεχόμαστε χωρίς να μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αρθρο μου φαινεται λιγο προβοκατορικο. Γιατι πριν γινουν απολυσεις στον δημοσιο τομεα, δε θα πρεπει να εφαρμοστουν καποια αυτονοτητα οπως
    α)μεταταξεις υπαλληλων απο πλεοναζουσες οργανικες θεσεις σε αλλες οπου λειπει προσωπικο ( με επιμορφωση τους σε περιπτωση που αλλαζουν αντικειμενο εργασιας)
    β) πραγματικα ενιαιο μισθολογιο (και οχι ενα ενιαιο μισθο και μετα σε καθε υπουργειο θα προσθετουν επιδοματα και αλλου ειδους αποδοχες) οι αποδοχες θα συνδεονται με την αποδοτικοτητα-παραγωγικοτητα
    γ) κανενας δημοσιος υπαλληλος να μην ξεπερνα τις αποδοχες πανω των 2000 ευρω (εκτος ισως των διεθυντικων θεσεων οι οποιες θα ειναι λιγες, πραγματικες, οι θεσεις θα καταλαμβανονται με μετρησιμα κριτηρια, οι διευθυντες θα αξιολογουνται ανα ετος, η θητεια θα ειναι πχ τετραετης)
    κλπ κλπ κλπ

    Επισης οι συνταξεις γιατι πρεπει να ξεπερνουν τα πχ 1500 ευρω; Δε φτανουν τοσα για να ζησει καποιος ηλικιωμενος;

    ΥΓ Τωρα που αλλαξε ο εκλογικος χαρτης μηπως πρεπει να αλλαξει και ο μισθος των βουλευτων απο τη στιγμη που δε χρειαζεται να κανουν τοσα προεκλογικα εξοδα πια;
    Και γιατι οι πρωην βουλευτες να παιρνουν τοσο παχυλη συνταξη; Δεν τους φτανει και αυτων ενα γιαουρτακι με λιγα λιπαρα οπως και στους υπολοιπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λύσσα εναντίον του Δημοσίου Τομέως και κάθε φορέως κρατικού! Η αποδόμηση το Κράτους σε πλήρη εφαρμογή. Διάφορα παπαγαλάκια προεξοφλούν τη διάλυση του Κράτους. Το μίσος εναντίον των ημι-πτωχών εργαζομένων του Δημοσίου Τομέως απύθμενο! Πόσο ακόμη θα μας δουλέψουν? Πρώτα θα μας εξοντώσουν όλους? Και αφού καταργήσουν το κράτος τι θα πάρει τη θέση του? Δεν διδάχτηκαν ότι οι ΗΠΑ εθνικοποίησαν τράπεζες εν κρίσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!
    κι οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε ισως να βρουμε μια λυση...

    εμεις ψηφισαμε τον αντρεα τον αμερικανο το 81, τον κωστα το λαμογιο το 90, ξανα τον αντρεα τον αμερικανο το 93, τον αλλον κωστα τον εβραιο το 97 και το 2000, τον ανεπαγγελτο αεργο το 2004 και τελος το γιωργακη τον αθεο και ανθελληνα το 2009.
    μαζι και τον παγκαλο με τη σημαια και τον οτσαλαν, το λαλιωτη με τα δημοσια εργα του και τα χρυσοπληρωμενα ολυμπιακα ακινητα
    εμεις ψηφισαμε τον πατερα αυτου που εβαλε στο πολεμικο μουσειο τη τζουλια (στο ακριτικο πολεμικο μουσειο, μην παθει κατι ο κανακαρης μας)
    εμεις ψηφισαμε....
    εμεις τρεξαμε να γινουμε δημοσιοι υπαλληλοι αφου γλυψαμε καθε καραγκιοζη πολιτικο
    εμεις βαλαμε ολα μας τα λεφτα στο χρηματιστηριο σαν γνησιοι τζογαδοροι για να γινουμε πλουσιοι σε μια νυχτα
    εμεις αλλαζαμε αυτοκινητα για πλακα
    εμεις ειμαστε οι μαγκες και τρεχουμε στους δρομους καθε μερα (ασχετα που καθε χρονο πεθαινουν 2500 απο εμας, εμεις τη μαγκια μας)
    εμεις θελαμε καθε πολυτελεια, νεο κινητο, ακριβες διακοπες, μπουζουκια, κλαμπακια, καφεδες ολη μερα
    εμεις θελαμε ακριβες τσαντες, ζωνες, παπουτσια και πουκαμισα μπουρμπερη!
    δεν μας τα υποχρεωσε κανενας!!!
    μονοι μας καναμε τις μ@%&*^ες μας!!!
    εμεις χαζευουμε ολη μερα αυτους που χαζευουν τη μενεγακη, τη τατιανα και ολες τις καρακατινες
    μαζι και τον πρετεντερη το χουλιγκαν και τους λοιπους διαπλεκομενους που κανουν το ασπρο μαυρο και τα μυαλα μας ζελε!
    κι αν δεν ξυπνησουμε σημερα ( να μην πω χθες) το μελλον μας δεν θα ειναι καθολου λαμπρο, και εχουμε και παιδια κυριοι, και εχουμε και πατριδα και συγγενεις στη σαμο, στον εβρο και παντου
    και εχουμε και ιερο καθηκον στη μνημη των πατεραδων μας και των παππουδων μας να μην σκυψουμε ποτε το κεφαλι..
    ας δουλεψουμε λοιπον (που? αφου δεν υπαρχουν δουλειες?) ας ζησουμε με λιγοτερα αγαθα (μα αν δεν εχω δουλεια ουτε αυτα δεν μπορω να αγορασω) και ας ψαξουμε για καποιον ηγετη να μας βγαλει απο το αδιεξοδο που φτιαξαμε για εμας
    (προσεχως στις εκλογες ας ξαναψηφισουμε τα τοπικα λαμογια που υποστηριζουν τα εθνικα λαμογια και εχουν κατασπαραξει και τους δημους αυτης της χωρας)

    καληνυχτα μας!!!

    Υ.Γ. κυριε καλεντεριδη, πειτε τους σας παρακαλω οτι η φιλικη εταιρεια δεν ειναι ουτε επε, ουτε Α.Ε
    ειναι αναγκη..

    (ακρα του ταφου σιωπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ PC. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΣΑΛΙΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
    Πράγματι, οι τωρινοί "τιμητές" είναι ακριβώς εκείνοι που τα δημιούργησαν. Ολη αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε από τους πολιτικούς και τις κάστες πίεσης, που υπό την απειλή "μαυρίσματος" πίεζαν και ζητούσαν όλο και περισσότερα. Είδαμε πού είχαν φτάσει οι μισθοί και τα επιδόματα. Εγώ όταν πρωτοάκουσα τα ύψη αποδοχών των υπαλλήλων ΟΣΕ, τρόμαξα! Και όλες αυτές τις ατελείωτες θέσεις εργασίας στο δημόσιο που αυξάνουν την γραφειοκρατία και μας βασανίζουν εμάς τους φορολογούμενους για την παραμικρή μας δουλειά, ποιός τις δημιούργησε;
    Τώρα πιάσανε το άλλο άκρο. Ράβε-ξήλωνε δηλαδή. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΟ ΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ;
    600€.
    ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
    ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ
    1. ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    2.ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 700+1500 ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1200. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ,,,,ΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΟΛΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ,Ε. ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ 1400 ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Π.Ε.900
    3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;
    ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΤΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ. ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ,ΠΟΛΟΔΟΜΟΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ, ΕΦΟΡΕΙΑΚΟΣ ΚΛΠ.
    ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΊ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.