9/10/10

«Εναντίον ποιου εξοπλίζονται οι Ε/κ;»


Άρθρο του Οσμάν Γκιουβενίρ στην Βατάν
«ΣΧΕΤΙΚΑ με τον εξοπλισμό της Εθνικής Φρουράς πληροφορούμαστε ότι η τελευταία παραγγελία δόθηκε στη Ρωσία για τεθωρακισμένα Τ-80. Σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο, η αξία των αρμάτων αυτών είναι 105 εκατομμύρια ευρώ και η παραγγελία προβλέπει την άμεση εκτέλεσή της. Πρώτα θα πρέπει να υποβληθούν οι εξής ερωτήσεις στον Χριστόφια τις οποίες, αφού δεν υποβάλει ο Έρογλου, θα τις υποβάλλουμε εμείς:

1ο Κύριε Χριστόφια, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες γιατί εξοπλίζεστε;

2ο Εάν όντως υπάρχει κάποια πρόθεση και καλή βούληση για μια βιώσιμη συμφωνία και ειρήνη στο νησί, αυτή θα επιτευχθεί μέσω των αρμάτων αυτών;

3ο Εάν στόχος σας είναι να διώξετε τον τουρκικό στρατό από το νησί , νομίζετε ότι με τα τεθωρακισμένα αυτά αποκτάτε την απαιτούμενη δύναμη;

4ο Εάν νομίζετε ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί με εξοπλισμό και πόλεμο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή θα είναι η τελευταία παραφροσύνη της πλευράς σας.

Χιλιάδες παρόμοιες ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν στον Χριστόφια. Αν ήμουν στην θέση του Έρογλου, παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ θα υπέβαλα την εξής ερώτηση στον Χριστόφια:

-Εναντίον ποιου αγοράζετε τα όπλα αυτά; Ή θα καθίσουμε και σαν άνθρωποι θα λύσουμε από κοινού το Κυπριακό ή τη δεδομένη στιγμή θα απαντήσουμε στους εξοπλισμούς σας. Κατά τη γνώμη μου και προτού είναι αργά, θα πρέπει να τραβήξουμε τα αφτιά του Χριστόφια και όλων όσων σκέπτονται σαν και εκείνον τον πόλεμο. Ακόμη βρίσκονται στα αφτιά μας οι δηλώσεις του Χριστόφια για τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου: «Οι μεταξύ μας προδότες μάς έφεραν στη σημερινή κατάσταση». Ο Χριστόφιας είπε και τα εξής: “Εμείς εξασφαλίσαμε την έλευση του τουρκικού στρατού στο νησί. Λόγω των λαθών μας ο τουρκικός στρατός πάτησε πόδι σε αυτά τα εδάφη”. Φυσικά και ο τουρκικός στρατός θα ασκούσε τα δικαιώματά του που πήγαζαν από συμφωνίες για να υπερασπιστή τους ομοεθνείς του. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι αυτός που τερμάτισε το ενδεκάχρονο γκέτο των Τ/κ; Οι Ε/κ αγοράζουν όπλα και τεθωρακισμένα. Άραγε υπάρχει πιθανότητα για καμιά τρέλα; Νομίζω ναι.Υπάρχει παροιμία που λέει: Το νερό κοιμάται, ο εχθρός όχι. Αν δεν κοιμούνται εκείνοι, δεν κοιμούμαστε ούτε εμείς. Δεν κοιμάται ο τουρκικός στρατός.

Ας μην ξεχνούν ότι όσο και αν εξοπλιστούν, ο τουρκικός στρατός είναι καλύτερα εξοπλισμένος. Επιπλέον ο Τούρκος στρατιώτης δεν φοβάται τον πόλεμο. Ο θάνατος για τον Τούρκο στρατιώτη είναι τιμή. Γιατί οι Ε/κ δεν συνέρχονται αφού ο στρατός τους είναι απείθαρχος;»
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

28 σχόλια:

  1. Ti einai autes oi malakies pu anadimosievete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε τύπε τρελιάρη, βρίσε το στρατό των Ελληνοκύπριων. Άντε να ξανακολλήσετε σε τίποτα αβαθή κανένα καραβάκι και πού'σαι...πότε θα νικήσετε καμμιά φορά τους Κούρδους;

    Αυτά για να μή ξεχνιόμαστε όσον αφορά στο ποιοί είσαστε τόσο εσείς που τα λέτε όσο και τα στρατά σας.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -«Ας μην ξεχνούν ότι όσο και αν εξοπλιστούν, ο τουρκικός στρατός είναι καλύτερα εξοπλισμένος. Επιπλέον ο Τούρκος στρατιώτης δεν φοβάται τον πόλεμο. Ο θάνατος για τον Τούρκο στρατιώτη είναι τιμή. Γιατί οι Ε/κ δεν συνέρχονται αφού ο στρατός τους είναι απείθαρχος;»-

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

    Ευχαριστώ, θα πάρω! Θα του δώσω την ευκαιρία του τούρκου στρατιώτη να τιμηθεί μέσα από το θάνατο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον αναγνώστη που αναφέρει γιατί αναδημοσιεύονται αυτές οι .........

    Γιατί απλά:
    Όταν γνωρίζεις τον εχθρό σου αλλά και τον εαυτό σου, μπορείς να δώσεις ακόμα και εκατό μάχες με ασφάλεια.

    Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό σου, αλλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, έχεις ίδιες πιθανότητες να νικήσεις και να ηττηθείς.

    Αν δεν γνωρίζεις ούτε τον εχθρό σου, ούτε τον εαυτό σου, είναι βέβαιο ότι σε κάθε μάχη βρίσκεσαι εκτεθειμένος στον κίνδυνο.

    Μάλλον εσύ αναγνώστη ανώνυμε έχεις πρόβλημα στο να παρακολουθήσεις το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ρητό δεν είναι δικό μου είναι απο το βιβλίο του Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχα, πολυ γελιο με τους Τουρκους. Αφου ειναι ετσι που μας τα λενε και εγω Θελω να τιμησω ολο των Στρατο τους, με την ανωτατη τιμη. Γιατι δεν μας το ειπανε, τοσο καιρο οτι παιδια διψουν για δοξες και τιμες, να τους της αποδωσουμε επιτελους.

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...καλα βρε παιδια που βρηκατε αυτες τις μαλακιες και τις ανατρησατε.
    τι πρεπει να γινει, να σταματησει ο εξοπλισμος επειδη ειναι σε διαλογο που μπορει να καταληξη σ ενα τιποτα.
    καλα κανουν οι κυπριοι, να εξοπλιζονται,σιγα σιγα και φθηνα.Ασε εμεις που ακομα πυρομαχικα για τα λεο δεν εχουμε αυτοι εχουν...
    ποιος καρανγκιοζης το αναρτησε?
    Ακομα ποιος εμπαθεις καρανγκιοζης το εχει γραψει.Ειναι απολυτα φανερο οτι καποιοι απο εμας ζηλεβουν τους ελληνες.Εγω πιστευω οτι οι εξοπλισμοι πρεπει να σηνεχιζονται
    ΤΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Vatan πάντα εκφράζει ακραίες, εθνικιστικές θέσεις σε βάρος των Ελλήνων γενικά και των Ελλήνων της Κύπρου ειδικά.

    Όσο δεν θέλει μια νέα, καταστροφική σύρραξη η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, άλλο τόσο δεν την θέλει η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων. Τους λόγους για αυτό μπορείτε να τους φανταστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποια ρητα και μαλακιες οι τουρκοι παντα θα ειναι πιο ισχυροι απο τους ελληνοκυπριους.Η κινηση αγορας αρματων ηταν ανανγκαια μετα την ρεζερβοποιηση των αμχ30,καλα κανουν οι κυπριοι.
    Αυτος που γραφει μηπως ειναι τουρκοσπορος και γκρινιαζει με τους εξοπλισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδυνατώ να πιστέψω πώς Ελληνας Ταγματάρχης σκέφτεται και γράφει έτσι.Οσο για το ποιός καραγκιόζης το ανάρτησε ο λαός μας έχει μια πολή σοφή παροιμία "κάκιωσε ο Λαγός ξύνεται το βουνό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MAS FAGANE OI KYPRIOI,EMEIS EXOYME ARMATA POY O XALIBAS TOUS EXEI F8AREI KAI EINAI KAI ASFAIRA.
    MAKARI NA EIMASTAN SAN TOYS KYPRIOUS POY DEN KOLONOUN STIS AGORES AKOMA KAI OTAN EINAI MIRASMENOI.AS KOITAXOUME EMEIS TA SKATA POU TOYS DOSAME KAI TOYS MOIRASAME GIA TO NATO.DUSTIXOS ELLINES BRISKONTAI STIN KURPO KAI ELLADITES TOUS POULHSAN KAI TOUS POULOUN MESO AR8RON TOUS AKOMA.MAKARI NA EIMOUN KYPRIOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕ ΚΑΥΚΑΣΙΕ? ελληνας?
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΠΩΣ ΞΥΝΝΕΣΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΑΚΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΝΗΞΕΡΟΙ,ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΕΜΗΖΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΡΠΟ, ΕΣΥ ΛΕΟ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11:49 Mην αγκομαχάς άλλο σε πιστέψαμε και σε καταλάβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τίποτα άλλο πιο ενδιαφέρον έχετε και μας αναρτάτε μ...... από το πρώι.
    λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όχι ΤΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, αλλά ούτε για ...ΑΝΘΡΟΣ(=ανθυποφαντάρος) ΠΕΖΙΚΟΥ δεν κάνεις τόοοοσο αγράμματος που είσαι!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και οι τ/κ τι εχουν χονδρικα απο στρατο-αερ-ναυτικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προπαγάνδα καυκασίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 4:45 το ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου είναι ηλίου φαεινότερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπομονή καυκάσιε . Αν δεν είναι τίποτα ασπόνδυλα-νούμερα , μάλλον οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν ούτε τι πρεσβεύει αυτό το Blog ούτε ποιος έγραψε το άρθρο .
    Οπότε καλύτερα να μην δώσεις βάση .
    Πάντως εγώ θα ήθελα με την ευκαιρια να επαναφέρω την περισυνή μου πρόταση η πηγή να εμφανίζεται αμέσως μετά τον τίτλο .

    Συγχαρητήρια για την δουλειά σου . Τέτοια άρθρα μου υπενθυμίζουν τι στάση πρέπει να κρατάω απέναντι στον Τούρκο .

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τηράτε και στα υπόγεια της πρεσβείας της μόνης δημοκρατίας της μεσης ανατολής μήπως και εντοπίσετε τον Ταγματαρχηδη.

    Γιώγος Αλουμινένιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγράματε Τούρκε Ταγματάρχη,με μπαξίσι τελείωσες την σχολή ξένων γλωσσών!Μή μασάτε ο τύπος δεν είναι Έλληνας Αξκός,βλάκας Τούρκος πράκτορας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικα,μαλλον εχουμε σοβαρο προβλημα αντιληψεως ως Λαος,οπως δειχνουν καποια απο τα σχολια.Αντι να ξεστραβωθουμε και να κατανοησουμε την σταση των Τ/Κ και των τουρκων γενικα,τα βαζουμε με αυτους που μας την παρουσιαζουν.Δεν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. από τον τρόπο δεν που μιλάς το "TXHS" που γράφεις μάλλον ταξιτζής θα πει παρά ταγματάρχης...αν και δεν έχω τίποτα με τον ευγενή και χρήσιμο κλάδο των ταξιτζήδων,εντούτοις μάλλον σε πολίτη παρά σε στρατιωτικό θα ταίριαζε αυτός ο τρόπος
    Οι τοπικιστές όπως δείχνεις σε άλλο σχόλιό σου ότι είσαι μόνο κακό αφού φθείρουν έως και διαλύουν την ενότητα και δημιουργούν έριδες διασπάζοντας τις ήδη μικρές μας δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δε βαρυέστε βρε παιδιά. Λαός προδοτών είμαστε. Από το 1967 την δίνουμε σιγά σιγά την Κύπρο. Και το Αιγαίο και... και... και...Μιλάνε τα γεγονότα. Στην τότε ΕΟΚ μπήκαμε, στο ευρώ μπήκαμε και αντί σ' αυτή τη γωνιά του κόσμου να ακούν Ελλάδα και να αλλάζουν πάνες από φόβο και ζήλεια έχουμε γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο... Δεν μπορεί. Κάποιοι πρέπει να πάνε στην γκιλοτίνα. Και είναι πάααρα πολλοί οι κλεφταράδες και προδότες...Ίμια Οτσαλάν δειλία εις την νιοστή... ανθρωπίσκοι χεσμένοι......ζώντες τε και τεθνεώτες. Μας ταϊζουν Βατοπαίδι λες και μια χώρα βουλιάζει από κάτι τέτοια, σοβαρό μεν, αλλά κρύβονται πίσω του για να μην ανοίξουν τον οχετό της πρόσφατης Ιστορίας, της πρόσφατης ντροπής μας καλύτερα!! Και το κυριότερο. Εκτός από Λαός προδοτών είμαστε και λαός σουπερ ηλιθίων που ψηφίζουμε αυτούς που μας βούλιαξαν...που μας πρόσβαλλαν.. που μας έκλεψαν τα όνειρα και τα λεφτά...Δεν έχει γλυτωμό ή χώρα. Μπορεί τεχνητά να ανακάμψει κάπως αλλά πραγματικά ποτέ δεν θα γίνει χώρα γιατί πρακτικά ποτέ δεν ήταν, έτσι πορεύτηκε 200 χρόνια και έτσι και χειρότερα θα πορευτεί στο μέλλον... ως τουρκοεξάρτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό που ανέφερε ο Καυκάσιος για την γνώση του εχθρού, του εαυτού σου και τον πόλεμο, είναι ένα μάθημα-κλειδί για την ζωή.
    Το πρόβλημά μας εμάς είναι η ασθένεια της διάσπασης που μονίμως υπονομεύει κάθε απόπειρα συλλογικής προσπάθειας.
    Αυτό το έχουμε πληρώσει ΄πολύ ακριβά και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε. Θα το ξεπεράσουμε καμιά φορά; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέρα από τους γνωστούς τουρκικούς κομπασμούς, που μόνο οι χέστες πολιτικοί μας μασάνε γιατί όσοι έχουν κάνει φαντάροι έστω και Γιώτα 5 ξέρουν ότι αυτά είναι μπούρδες, είναι φανερό ότι τα άρματα αυτά τους ανησύχησαν. Και ο απείθαρχος στρατός μας θα τους κάνει να πούνε μπιρ αλλάχ. Ο δικός τους στρατός είναι καταφοβισμένος από τα μέσα και όχι πειθαρχειμένος... Τέτοια άρθρα γράφονται για κάτι κατουρημένους Πάγκαλους κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.