15/10/10

Το ΠΑΣΟΚ του... Ροκφέλερ!


Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974


Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο παλαιός πολιτικός κόσμος - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα - εκτός και εντός Ελλάδος - είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την "νέα τάξη πραγμάτων".

Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Είναι βέβαιον, ότι εάν υπάρξει ενδελεχής έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαία η απογοήτευσις και η απαξίωσις του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς.

Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότης των κινείται μέσα στο "σύστημα" που άλλοι έχουν χαράξει και επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν των. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτικήν του κυβερνώντος κόμματος. Από την Μεταπολίτευσιν, εγοητεύθησαν από την άκρατον δημαγωγίαν αυτού του πολιτικού φορέως, και συμπορεύθηκαν με τον λαϊκισμόν που καθιέρωσε.

Ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, είχε αναφερθεί στον λαόν, τον "πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον"... Υπήρξε προφητικός ο στίχος του. Ποιός κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμήν της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα; Ο ιδρυτής του, ήλθεν από την Αμερικήν, σε σύντομον χρόνον, επέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του, και υπήρξεν ο κυρίως υπεύθυνος για την επέμβασιν του Στρατού. Επαρουσιάζετο, ως ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστεράν, η οποία αφελώς- ως συνήθως- ενόμισεν ότι είχε βρει τον... "άνθρωπόν της", και κατέστη στην ουσία, όργανον των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επέμβασιν του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν.

Η Αμερικανική κυβέρνησις - δια της εδώ πρεσβείας - για τον μόνον που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του... "αντιαμερικανικού κινήματος"! Ο πρεσβευτής Τάλμποτ, ηξίωσε από το στρατιωτικόν καθεστώς, να μην θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να του δοθεί διαβατήριον, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικόν. Κι' αυτό ακριβώς έγινε! Μετά την Μεταπολίτευσιν, ο κυνηγημένος και εξόριστος Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για την δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται - φυσικά - με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα;
Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων. Μπαρμπής, στο βιβλίον του "Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται" (εκδόσεις Νέα Θέσις) δημοσιεύει φωτοτυπίαν επισήμου εγγράφου του "Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας", και με στοιχεία αναγνωρίσεως "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29" ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά - πλατιά την υπογραφήν του σε "οδηγίες" που δίδονται απ' εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν με απίστευτη γενναιοδωρία, και... εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι θα στρεφόταν...

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις". Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: "Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ. Κι' ακόμη, "επιτρέπονται φραστικές ‘' συγκρούσεις ‘' με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος..."! Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ. Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."! Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: "Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν...". Αυτές και άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγόν του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρόν "σοσιαλιστικό" κόμμα, με δολλάρια των Ροκφέλερ. Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου, και ποτέ δεν διαψεύστηκαν.

Συνάγεται λοιπόν, λογικώς, το συμπέρασμα, ότι ο υιός του Ανδρέα και σημερινός πρωθυπουργός, λειτουργεί κάτω από τους ίδιους δεσμευτικούς κανόνες. Κι' αυτό, λέει πολλά. Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού, η κυρία Μάργκαρετ Τσαντ, γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέον σύνθημα:"Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς..."!

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης
http://www.elkosmos.gr

29 σχόλια:

  1. Το αμερικάνικο έγγραφο έρχεται απλά να επιβεβαιώσει αυτό που ήταν ήδη αντιληπτό από σημαντικό τμήμα του λαού (αριστερών και δεξιών). Ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν (εξ αρχής) και είναι "σοσιαλισμός made in U.S.A."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν περιμέναμε το "έγγραφο" να μας πεί για το ποιόν (ή πύον; ) του Πλαστόκ και του ιδρυτή του.

    Παρ' όλα αυτά, καλύτερα που... "βρέθηκε" παρά να μην βρίσκονταν τέτοιο "έγγραφο". Απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες των υποψιασμένων...
    κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐὰν τὸ ἔγγραφον εἶναι ἀληθές –καὶ βάσει ὅσων συνέβησαν τὰ τελευταῖα 36 ἔτη καὶ συμβαίνουν σήμερον μᾶλλον εἶναι τῷ ὄντι ἀληθές–, ἰδιαιτέραν ἀνησυχίαν προκαλεῖ τὸ σημεῖον, ὅπου καθορίζεται ἡ ἐκλογικὴ δύναμις τοῦ Κ.Κ.Ἑ.. Ἄραγε διαθέτουν οἱ δυνάσται μας τοσοῦτον ἀκριβῆ μέσα προπαγάνδας, ὥστε νὰ καθορίζουν ἐκλογικὰ ποσοστά, πρᾶγμα δύσκολον, ἢ μήπως κάτι ἄλλον συμβαίνει; Πῶς ἐθεώρουν, ὅτι ἠδύναντο νὰ ἐλέγξουν τὴν ἰσχὺν τοῦ Κ.Κ.Ἑ. καὶ διατί αὐτὸ τὸ ποσοστὸν νὰ μὴ ἔφθανε εἰς τὸ 30% ἢ εἰς τὸ 0,1%; Ἐὰν κανεῖς ἔχει οἱασδήποτε πληροφορίας ἢ σκέψεις ἐπ’ αὐτοῦ, εἶναι εὐπρόσδεκτοι. Μία τοιαύτη σκέψις εἶναι, ὅτι ἐντείνουν τὴν προπαγάνδαν πρὸς τὴν μίαν ἢ τὴν ἄλλην κατεύθυνσιν ἀναλόγως τῆς κυκλοφορίας τῶν ἐφημερίδων ἢ τῶν ἀποτελεσμάτων τῶν δημοσκοπήσεων. Πάντως νομίζω, ὅτι ἡ ἀδιατάρακτος συνεργασία τοῦ ἰδίου τοῦ Κ.Κ.Ἑ. θὰ ἦτο ἀπαραίτητος, ὥστε νὰ ἐπιτύχουν τοιοῦτα ἀποτελέσματα (ἄλλωστε τὰ εἶχαν συμφωνήσει μετὰ τῆς K.G.B.).
    Τελικῶς δύο πράγματα φαίνονται ἰσχύοντα. Πρῶτον μὲν ὅτι οἱ ψηφοφόροι εἴμεθα ζῷα (καὶ μὴ παρεξηγηθῇ κανεῖς, δι’ ὅτι θὰ διαψευσθῇ ἐξ ἁπάντων ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων). Δεύτερον δὲ ὅτι ὅλη ἡ πολιτικὴ σκηνή –κατ’ οὐσίαν ἐξουσιαστικὴ σκηνή, δι’ ὅτι πολιτικὴ δὲν ὑπάρχει εἰς αὐταρχικὰ καθεστῶτα– εἶναι εἰς τὴν πραγματικότητα μία θεατρικὴ σκηνὴ ἢ σκηνὴ τσίρκου, ὅπου διάφοροι κλόουν καὶ θαυματοποιοὶ κρατοῦν ἀμείωτον τὸ ἐνδιαφέρον τῶν θεατῶν, οἱ ὁποῖοι πληρώνουν, διὰ νὰ ἐξαπατηθοῦν. Λίγο ἕως πολὺ βεβαίως τοῦτα εἶναι γνωστά, ἀλλὰ καλὸν εἶναι νὰ τὰ ὑπενθυμίζωμεν, μήπως καὶ ἐξυπνήσωμεν κάποτε.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ή, το καθεστώς που δεν μπορούσε να συνεχίσει με μεθόδους δεκαετίας 60, αγοράστηκε με μεθόδους δεκαετίας 70. Το ερώτημα είναι ποιός χρηματοδότησε το Πασόκ το 90, το 96, και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαφωνώ με την ουσία του θέματος, το οποίο μάλλον έτσι είναι. Έχω τις επιφυλάξεις μου για την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου όμως. Τέτοια πράγματα δεν συμφωνούνται γραπτώς και υπογεγραμμένα (τα υπογεγραμμένα έγγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δικαστήριο σε μία αντιδικία μεταξύ αυτών που συμφωνούν κάποια πράγματα, κάτι που δεν νομίζω ότι ισχύει για την περίπτωση αυτή, επομένως ποιά η χρησιμότητα). Αυτά που συμφωνούνται με τους εκάστοτε αμερικανούς εντολοδόχους εν Ελλάδι συμφωνούνται στο προφορικό (μαγνητοφωνούνται συνήθως) και αυτός που παραβαίνει τη συμφωνία γνωρίζει, επίσης προφορικά, ότι σε περίπτωση παραβίασής μάλλον κάτι θα συμβεί ή θα του συμβεί. Από κουμπότρυπα στο γιλέκο μέχρι πυρκαγιά στη μισή Ελλάδα, ή και κανένα θερμό επεισόδιο.

    Μπορεί να έχω και άδικο αλλά δεν μου φαίνεται αληθινό. Τα όσα ισχυρίζεται αντιθέτως μου φαίνονται στο έπακρο αληθή και έχουν επαληθευθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως η πασοκική σαπίλα φρόντισε να γεμίσει τους αθηναικούς δρόμους και τις λεωφόρους με ταμπέλες Ανδρέα Παπανδρέου.
    Τιμήσαμε τον ξεπουλημένο δημαγωγό που υπερχρέωσε ολόκληρες γενιές Ελλήνων και μετέτρεψε όσο κανείς άλλος την πολιτική σε ρουσφετολογία,διαφθορά και ληστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλτατε Έλλην

    Θα ήτο ενδιαφέρον -όπως θα έλεγες κι εσύ- να ξέραμε και τις συμφωνίες και των υπόλοιπων κομματικών (και ουχί πολιτικών) χώρων, που έχουν συνηφθεί κάτω του τραπεζίου...

    Ειδικότερα δε, των κομμάτων του παρελθόντος, αρχής γενομένης της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.

    Υπο αυτό το πρίσμα, το έγγραφο (αληθινό ή όχι δεν έχει σημασία) θα αποκτούσε την πραγματική του θέση (όχι ουσιώδη) στην μακρά αλληλουχία των επίορκων ή δοσίλογων που έχουν κυβερνήσει την χώρα, ως απλοί εντολοδόχοι των ιδεολογικών και φυσικών αφεντικών τους.

    Όλα τα άλλα (εκλογές, δημοκρατία, ελευθερία κλπ) είναι απλώς... οδοντόκρεμες.
    κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ. Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."!

    Αυτό λέει πολά....

    Ο Αμερικανικός παρεμβατισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    Η ιδιοτέλεια στο αποκορύφωμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τέτοια έγγραφα αποδεικνύω κι εγώ ότι είμαι πρώτος ξάδελφος του Αριστοτέλη Ωνάση και ιδιοκτήτης της γέφυρας BROOKLYN BRIDGE στην πόλη της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α. την οποία διαθέτω προς πώληση σε πάντα ενδιαφερόμενο (παληό Αμερικανικό αστείο). Τι δουλειές είχε ο μακαρίτης Α. Παπανδρέου με την Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας (DEFENSE COOPERATION AGENCY - DCA) του ΥΕΘΑ Η.Π.Α. (U.S. Department of Defense - U.S. DOD); Η DCA και η Διακλαδική Στρατιωτική Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας Η.Π.Α. (JOINT U.S. MILITARY ASSISTANCE GROUP - JUSMAG - τζάσμαγκ) στην Αθήνα εκείνο τον καιρό είχαν ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις με την χούντα η οποία εκείνη την εποχή τελικά είχε καταφέρει ν' αγοράσει μαχητικά Α/Φ McDonnell Douglas F-4E Phantom II, αλλά χωρίς ορισμένα παρελκόμενα και χωρίς την διάθεση να τα χρησιμοποιήσει όπως αποδείχθηκε στην αποφράδα Κυπριακή κρίση του 1974.

    Και τώρα έρχεται το βιβλίο ενός ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ, ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ της ΧΟΥΝΤΑΣ (άν μιλάμε γιά τον Ν. Μακαρέζο της χούντας βέβαια), και ΚΑΤΑΔΙΚΟΥ, να μας δίνει δικαιολογίες κι αναξιόπιστα έγγραφα για τον Α. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που αυτοί οι κύριοι σκέφτονταν να εξοντώσουν τον Α. Παπνδρέου το 1967 με τις παρακινήσεις του Ελληνοαμερικανού πράκτορα της Αμερικανικής ΚΥΠ (Central Intelligence Agency - CIA) Αβράκωτου (Αβρακώτου στ' Αγγλικά από την πόλη ALIQUIPPA της πολιτείας Πεννσυλβανίας, Η.Π.Α.). Κι αυτή η εξόντωση θα ελάμβανε χώρα αλλά επενέβησαν μερικές φημισμένες φυσιογνωμίες στις Η.Π.Α. όπως ο οικονομολόγος JOHN KENNETH GALBRAITH (Γκαλμπραίηθ)με τον τότε Πρόεδρο Η.Π.Α. LYNDON JOHNSON (Τζόνσον) και την γλύτωσε ο Α. Παπανδρέου. Και τώρα βέβαια διαβάζουμε πως οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ και οι ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ξαναγράφουν την σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Αιδώς Αργείοι!!

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    15-10-2010, τοπική ώρα 17:25 - ώρα Ελλάδος 00:25, 16/10/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι αληθινό. Βλακείες του πρωκτικού είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι για την ιστορια μην αμφιβαλλετε .
    Εχουν γραφτει απο τον ΒΕΡΓΙΔΗ που τον
    πατησε το τραμ γιατι ηθελε λεει να αποκαλλυψει ποιοι μπαινοβγαιναν στην Αμερικανικη πρεσβεια και στο πολυτεχνειο το 1974.
    Πιτσιρικας απο το 1969 στη Στοκχολμη
    εζησα και ειδα γεγονοτα.
    Μερικα που περιγραφει ο Θεοδωρακης
    απο τοτε στο Μαλουχο ημουνα παρων.
    Εγω .κ. Καλλεντεριδη σας ειμαι γνωστος απο την Δ.Π.Ε.
    Δεν θα πω περισσοτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για σενα ΑΝΩΝΥΜΕ των 9.57 η δυναμις
    των κουκουεδων βασει της συμφωνιας
    της Γιαλτας ηταν το 10% αυτο ηρθε αλλωστε να διαπραγματευτει ο Μπελλογιαννης καποτε.
    ΤΙςτραπεζες εκπροσωπουν αλλωστε τοσο ο συνασπισμος οσο και το
    ΚΚΕ.Συγχυση εεεεε....
    Ο νοων νοειτο.
    Για τον Ινφωγνωμονα
    ΛΑΖΑΡΕΒΙΤΣ αλιας ΑΛΕΧΑΝΔΕΡ ΠΑΡΒΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάστε και την άλλη άποψη για το θέμα: h**p://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5923.html

    djz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. ΜΙΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ.

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΔΕΞΙΟ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ) ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ taxalia

    http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5923.html

    Το διπλανό έγγραφο, υποτίθεται ότι είναι από το γραφείο Στρατιωτικής Συνεργασίας των ΗΠΑ.
    Στη δεύτερη γραμμή λέει: "APO NEW YORK".
    Σας λέει κάτι;
    Το ...απόρρητο έγγραφο, έχει οδηγίες του γραφείου στρατ.συνεργασίας προς τη CIA, DIA και το κακό συναπάντημα.
    Τέλος πάντων, ας μη μιλήσουμε για την ουσία, θα τα πούμε μια άλλη φορά, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, όπως πάντα.
    Αλλά, ας υποθέσουμε ότι το έγγραφο είναι αληθινό.
    Να κάνουμε μια απλή ερώτηση;
    Τη δουλειά έχει η υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου στο έγγραφο της Αμερικανικής υπηρεσίας, που....
    έχει έδρα NEW YORK και ημ/νία Αύγουστος 74 (ο Ανδρέας ήταν στην Ελλάδα, αλλά υπέγραφε έγγραφα της CIA, DIA, NSA κλπ, που εκδίδονταν στην Αμερική και είχαν οδηγίες πώς να αντιμετωπιστεί ο ...Ανδρέας;;;)
    (με λάθος αρίθμηση παραγράφων, από το 1 στο 3, από το 10 στο 14 ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι κέιμενο υπήρχε στα βιβλία του κου Στριγκα. Δεν είδα να προσφύγει το ΠΑΣΟΚ στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφημιση. Αρα....


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Λάμπρο Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστη αν υπήρξε χρηματοδότηση του Ανδρέα Παπανδρέου απο το Εξωτερικό αυτή δεν ήταν απο Αμερικανικό Ιδρυμα του Εξωτερικού.

    Μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει Ευρωπαική σοσιαλοδημοκρατική χώρα.

    Οπως σωστά αναφέρεις Κε. Λάμπρο η Αμερικανική Διπλωματία ούκ ολίγες φορές κινήθηκε με τρόπο αντιφατικό. Το έχουμε ζήσει καλά στο πετσί μας σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Πρώτα έδειχνε το φιλικό της πρόσωπο και υπόγεια διαμόρφωνε τις συνθήκες για να υπάρξουν οι εξελίξεις που εξυπηρετούσαν τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της.

    Αυτό που είναι"ύποπτο" στο κείμενο είναι οτι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της πολιτικής του Παπανδρέου.

    Ισχύει όμως και αυτό που αναγράφει ο ΑΖ το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Too good to be true !!Ομως ...who knows??? και ποιός θα αναλύσει την περίοδο από τοτε μέχρι τωρα;;; Για να βγούν συμπεράσματα ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).
    ΥΓ Ναι ο Στριγγάς έγραψε πολλά και σχεδόν όλα βγαίνουν αληθινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε"

    Οι Σιωνιστές κυβερνούσαν και κυβερνούν την Ελλάδα! Ποιά άλλη απόδειξη χρειάζεται; Δηλαδή αμφιβάλλει κανείς ύστερα απο αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα, για του λόγου το αληθές;; ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. APO New York: Απευθυνεται στον Αμπντουλαχ "Απο" Οτσαλαν, που εκεινον τον καιρο ηταν στη Νεα Υορκη, που ειναι το παραξενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω ξερω οτι τον Ανδρεα τον βριζανε οι παντες στο εξωτερικο και ενοω κυβερνησεις και ΜΜΕ !
    Μετα που ανεβηκε ο Σημιτης ηταν ολο μελισταλαχτα λόγια !
    Εξηγηστε μου λοιπον πως ειναι δυνατον να ειναι τσιρακι των αμερικανων και να τον μισουν οι παντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. APO=Army Post Office αν δεν κάνω λάθος και ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο κ. Γιώργος Λεονταρίτης, δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας, αντλεί πάντοτε την πληροφόρησή του από αρχεία. Δεν νομίζω ότι θα υπέγραφε ποτέ κείμενο-άρθρο, χωρίς να έχει έγγυρη πληροφόρηση. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εάν τα ντοκουμέντα που χρησιμοποιούν ο Στριγγάς ή ο Βεργίδης για να γράψουν τα βιβλία τους και να τα οικονομήσουν, είναι αυτού του επιπέδου όπως του παρόντος, τότε καλά έκανε το πασόκ και δεν βγήκε να τους κάνει διαφήμιση μέσω μιας διάψευσης !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το 1994 κάποιος Καλογερόπουλος, εάν ενθυμούμαι καλώς, έγραψε βιβλίο, στο οποίο υπήρχε ο ισχυρισμός ότι ο Παπανδρέου όταν υπηρετούσε ως καθηγητής στην Μινεσότα στρατολογούσε πράκτορες της Αμερικής και έδινε τα ονόματα στην Ρωσία ή το αντίθετο, δεν θυμάμαι.
    Αείμνηστος φίλος -εάν ζούσε θα ήταν περίπου 75 ετών- μου είχε πει ότι κάποιος δικός του φίλος, πράκτορας των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, του είχε πει ότι προτού έλθει στην Ελλάδα ο Παπανδρέου ήταν Οικονομικός Διευθυντής του Πενταγώνου.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ἐὰν τὸ ἔγγραφον εἶναι ἀληθές –καὶ βάσει ὅσων συνέβησαν τὰ τελευταῖα 36 ἔτη καὶ συμβαίνουν σήμερον μᾶλλον εἶναι τῷ ὄντι ἀληθές–, ἰδιαιτέραν ἀνησυχίαν προκαλεῖ τὸ σημεῖον, ὅπου καθορίζεται ἡ ἐκλογικὴ δύναμις τοῦ Κ.Κ.Ἑ.. Ἄραγε διαθέτουν οἱ δυνάσται μας τοσοῦτον ἀκριβῆ μέσα προπαγάνδας, ὥστε νὰ καθορίζουν ἐκλογικὰ ποσοστά, πρᾶγμα δύσκολον, ἢ μήπως κάτι ἄλλον συμβαίνει; Πῶς ἐθεώρουν, ὅτι ἠδύναντο νὰ ἐλέγξουν τὴν ἰσχὺν τοῦ Κ.Κ.Ἑ. καὶ διατί αὐτὸ τὸ ποσοστὸν νὰ μὴ ἔφθανε εἰς τὸ 30% ἢ εἰς τὸ 0,1%; Ἐὰν κανεῖς ἔχει οἱασδήποτε πληροφορίας ἢ σκέψεις ἐπ’ αὐτοῦ, εἶναι εὐπρόσδεκτοι. Μία τοιαύτη σκέψις εἶναι, ὅτι ἐντείνουν τὴν προπαγάνδαν πρὸς τὴν μίαν ἢ τὴν ἄλλην κατεύθυνσιν ἀναλόγως τῆς κυκλοφορίας τῶν ἐφημερίδων ἢ τῶν ἀποτελεσμάτων τῶν δημοσκοπήσεων. Πάντως νομίζω, ὅτι ἡ ἀδιατάρακτος συνεργασία τοῦ ἰδίου τοῦ Κ.Κ.Ἑ. θὰ ἦτο ἀπαραίτητος, ὥστε νὰ ἐπιτύχουν τοιοῦτα ἀποτελέσματα (ἄλλωστε τὰ εἶχαν συμφωνήσει μετὰ τῆς K.G.B.).
    Τελικῶς δύο πράγματα φαίνονται ἰσχύοντα. Πρῶτον μὲν ὅτι οἱ ψηφοφόροι εἴμεθα ζῷα (καὶ μὴ παρεξηγηθῇ κανεῖς, δι’ ὅτι θὰ διαψευσθῇ ἐξ ἁπάντων ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων). Δεύτερον δὲ ὅτι ὅλη ἡ πολιτικὴ σκηνή –κατ’ οὐσίαν ἐξουσιαστικὴ σκηνή, δι’ ὅτι πολιτικὴ δὲν ὑπάρχει εἰς αὐταρχικὰ καθεστῶτα– εἶναι εἰς τὴν πραγματικότητα μία θεατρικὴ σκηνὴ ἢ σκηνὴ τσίρκου, ὅπου διάφοροι κλόουν καὶ θαυματοποιοὶ κρατοῦν ἀμείωτον τὸ ἐνδιαφέρον τῶν θεατῶν, οἱ ὁποῖοι πληρώνουν, διὰ νὰ ἐξαπατηθοῦν. Λίγο ἕως πολὺ βεβαίως τοῦτα εἶναι γνωστά, ἀλλὰ καλὸν εἶναι νὰ τὰ ὑπενθυμίζωμεν, μήπως καὶ ἐξυπνήσωμεν κάποτε.
    Εἷς Ἕλλην

    Ζωον εισαι και φαινεσαι!βλαξ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ἐὰν τὸ ἔγγραφον εἶναι ἀληθές –καὶ βάσει ὅσων συνέβησαν τὰ τελευταῖα 36 ἔτη καὶ συμβαίνουν σήμερον μᾶλλον εἶναι τῷ ὄντι ἀληθές–, ἰδιαιτέραν ἀνησυχίαν προκαλεῖ τὸ σημεῖον, ὅπου καθορίζεται ἡ ἐκλογικὴ δύναμις τοῦ Κ.Κ.Ἑ.. Ἄραγε διαθέτουν οἱ δυνάσται μας τοσοῦτον ἀκριβῆ μέσα προπαγάνδας, ὥστε νὰ καθορίζουν ἐκλογικὰ ποσοστά, πρᾶγμα δύσκολον, ἢ μήπως κάτι ἄλλον συμβαίνει; Πῶς ἐθεώρουν, ὅτι ἠδύναντο νὰ ἐλέγξουν τὴν ἰσχὺν τοῦ Κ.Κ.Ἑ. καὶ διατί αὐτὸ τὸ ποσοστὸν νὰ μὴ ἔφθανε εἰς τὸ 30% ἢ εἰς τὸ 0,1%; Ἐὰν κανεῖς ἔχει οἱασδήποτε πληροφορίας ἢ σκέψεις ἐπ’ αὐτοῦ, εἶναι εὐπρόσδεκτοι. Μία τοιαύτη σκέψις εἶναι, ὅτι ἐντείνουν τὴν προπαγάνδαν πρὸς τὴν μίαν ἢ τὴν ἄλλην κατεύθυνσιν ἀναλόγως τῆς κυκλοφορίας τῶν ἐφημερίδων ἢ τῶν ἀποτελεσμάτων τῶν δημοσκοπήσεων. Πάντως νομίζω, ὅτι ἡ ἀδιατάρακτος συνεργασία τοῦ ἰδίου τοῦ Κ.Κ.Ἑ. θὰ ἦτο ἀπαραίτητος, ὥστε νὰ ἐπιτύχουν τοιοῦτα ἀποτελέσματα (ἄλλωστε τὰ εἶχαν συμφωνήσει μετὰ τῆς K.G.B.).
    Τελικῶς δύο πράγματα φαίνονται ἰσχύοντα. Πρῶτον μὲν ὅτι οἱ ψηφοφόροι εἴμεθα ζῷα ..........................ζωον εισαι και φαινεσαι ....βλαξ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εάν ενθυμούμαι καλώς,....ή το αντίθετο, δεν θυμάμαι..............-εάν ζούσε θα..........................................μου είχε πει ότι κάποιος δικός του φίλος,
    εαν εαν εαν ...αιντε βρε κατασκοποι της καρπαζιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε, για το βιβλίο του Καλογερόπουλου μπορείς να ψάξεις, αν θέλεις. Όσο για τον μακαρίτη τον φίλο μου, δυστυχώς δεν είναι εδώ να σου μιλήσει. Τι να σου κάνω; Ούτε και φταίω εάν ο φίλος μου δεν ήταν πράκτωρ της Ιντελιτζενς Σέρβις. Δεν κατάλαβα. Θα προτιμούσες να ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλα ενταξει ...απο βιβλια εχουμε μπουχτησει ....τα ιδια επαθα και στην Κυπρο οπου υπηρετουσα.....βιβλια φαντασιοπληκτων που ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα ειχαν!
    Εγω φιλε μου ξερω οτι κατα την δεκατια 80 οι Τουρκοι δεν τολμουσαν να κουνηθουν....ουτε καν με ενδιαφερει αν ηταν η δεν ηταν ο Ανδρεας ολα τα παραπανω!
    οσο τα περι express και intelligence service ....τι να πω...αηδιες!παντως την δικια σας προτιμηση και του προεδρου σας την ξερουμε προτιματε τα αγγλικα"προιοντα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.