5/10/10

Προσευχή… στην Αγιά Σοφιά

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του τουρκικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ) Γιαλτσίν Τοπτσού υπενθυμίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό χορηγούνται άδειες για προασευχή σε ορισμένους θρησκευτικούς χώρους, είπε πως και οι ίδιοι επιθυμούν να κάνουν την προσευχή τους για την εορτή των θυσιών, που είναι εντός του Νοεμβρίου, στην Αγιά Σοφιά.

Μετά την τελευταία προσευχή του ΜΗΡ στα ερείπια Ανί του Καρς στο τέμενος Φετιγιέ που ήταν παλαιότερα καθεδρικός ναός, ο πρόεδρος του ΒΒΡ Τοπτσού δήλωσε ότι αποτάθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με αίτηση για να προσευχηθούν τα μέλη του Κόμματός του, κατά την εορτή των θυσιών στην Αγιά Σοφιά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. κι ούτε θα λάβουν απάντηση,γιατί από κάτι τέτοιο η εικόνα της Τουρκίας δεν θα ωφεληθεί,σε αντίθεση με τις άδειες στον Πατριάρχη ή τους Αρμένιους,οι οποίες φτιάχνουν ένα πιο ευρωπαϊκό προφίλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Προσευχή" θέλει να κάνει; Και γιατί δεν πάει να πληρώσει εισιτήριο να μπει στην Α.Σ. και να προσεύχεται όσο θέλει;

    Αν όμως θέλει να κάνει κάτι περισσότερο και του επιτραπεί, τότε θα δώσει όπλα στον Σπύρου να πάει όντως στο ΕΔΑΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω μια απορια: Δεδομενου οτι διπλα απο την Αγια Σοφια υπαρχει το Μπλε Τζαμι το οποιο υποτιθεται οτι ειναι αντιγραφο της Αγιας Σοφιας (και παρεπιντοντως ειχε κτιστει απο τον ενα απογονο εξισλαμισμενων χριστιανων, τον Σιναν)δεν μπορουν να πανε να προσευχηθουν εκει περα και να αφησουν την Αγια Σοφια στην ησυχια της?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.