3/10/10

Η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, εκτιμά ο Γουέν Τζιαμπάο

Ομιλία στη Βουλή
Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κινέζος πρωθυπουργός
Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κινέζος πρωθυπουργός (Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την οικονομική κρίση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Τζιαμπάο.
«Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η εμπιστοσύνη των επενδυτών αυξάνεται και
μία προοπτική ανάπτυξης αναδύεται στον ορίζοντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πρώην προέδρων της Βουλής, υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο Γουέν Τζιαμπάο υπογράμμισε, επίσης, ότι το Πεκίνο «στηρίζει ένα σταθερό ευρώ» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μειώσουμε τις θέσεις μας στα ευρωπαϊκά ομόλογα στα χαρτοφυλάκια των συναλλαγών μας».
Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό της Κίνας ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στα ισχυρά θεμέλια των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες μπορούν να κατακτήσουν υψηλότερα επίπεδα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να χτίσουν νέες γέφυρες επικοινωνίας, μετά και την υπογραφή των 11 συμφωνιών σε κρίσιμους τομείς.
Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, απένειμε στον Γουέν Τζιαμπάο το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων σε αναγνώριση των πρωτοβουλιών της κινεζικής αντιπροσωπείας και της συμβολής του Κινέζου πρωθυπουργού στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.
Στη συνέχεια, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού, Π. Γερουλάνο.
Κατά την περιήγησή του στον ιερό βράχο, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ.Παπανδρέου για τους στενούς φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Κίνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας, Ι. Πανάρετο.
Ο Γουέν Τζιαμπάο θα αναχωρήσει αύριο, Δευτέρα, για τις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ιταλία και την Τουρκία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Αφού καταφέραμε να κλονίσουμε την οικονομία της Ευρώπης η Αμερική μας αναθέτει ένα σημαντικότερο ρόλο . Πρέπει να γονατίσουμε την οικονομία της Κίνας .
    Οι κίτρινες μαϊμουδίτσες την πάτησαν την μπανανόφλουδα.

    Γιώργο είσαι ηγέτης και καταφερτζής ένα βραβείο είναι λίγο.
    Μαζί σου μέχρι τελικής πτώσεως .
    Μαζί σου πέφτουμε και στον γκρεμό.
    Μετά απο σένα το χαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις ασκήσεις με τους Τουρκους τον ρωτησαν τιποτα ή ολοι γνωρίζουν οτι πλεον εχει αποφασιστει ο διαμοιρασμός του Αιγαιου με τους Τουρκους;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. giorgo το μεγαλειο σου
    τελειωμο δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 3:12 μ.μ.

    Θα πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε ότι περισσότερο μπορούμε από κάθε έναν εταίρο και όχι να του ζητάμε να πάρει θέση σε δικά μας προβλήματα.

    Αν είμαστε και λίγο έξυπνοι, με σωστό σχεδιασμό μπορεί να τον φέρουμε de facto σε αυτή τη θέση.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν σας προξενεί καμία εντύπωση που το παιδί της Δύσης η μόνη μεγάλη συμφωνία που κατάφερε να προσελκήσει είναι απο την Κίνα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκαλεί κατάπληξη ο κυρ. Παπ. να υποδέχεται με θέρμη τον κινέζο πρωθυπουργό την στιγμή που ως αντιπολίτευση έκανε τα πάντα για να αποτρέψει κάθε είδους επένδυση της Κίνας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτό το Κιέζικο χαμόγελο

    Αθλιότερο πολύ-ανέκδοτο προδοσίας δεν έχει προϋπάρξει στην παγκόσμια ιστορία.

    Χώρα καταγεγραμμένη ως η ηρωικότερη νικήτρια, από εχθρούς και φίλους, δούλεψε κατά εκατομμύρια ξεριζωμένων μεταναστών για να ανοικοδομηθεί η υπαίτια δυο παγκοσμίων πολέμων!!!


    Αυτή η ηρωικότερη χώρα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου με τα περισσότερα αναλογικά θύματα να είναι και η μόνη που δεν αποζημιώθηκε ακόμα !!!

    Το μεγαλύτερο όμως ανέκδοτο είναι να μας δανείζουν με δικαίωμα κατασχέσεων μουσείων, νησιών κλπ, με πρωτοφανείς τοκογλυφικούς όρους αυτοί που μας χρωστάνε 1 τρις, και δεν έχουν ακόμη επιστρέψει κλαπέντα έργα τέχνης από τα μουσεία μας στην κατοχή.


    Να φθάνουν στο σημείο με την ανεπανάληπτη συνενοχή των ΜΜΕ μας να βραβεύουν τον γόνο Γερμανοτσολιάδων με βάση τα ανωτέρω ανέκδοτα, γιατί αποποιήθηκε όπως όλοι οι προηγούμενοι κυβερνώντες του 1ος τρις χρέους των σημερινών συνεχιστών εγκληματιών κατά της χώρας μας Γερμανών της Μέρκελ. δηλαδή σε αυτούς που τους διδάξαμε τα φώτα του πολιτισμού με εφαρμοσμένες τις αρετές.
    «Αναγνώριση για όλους τους Έλληνες το βραβείο Quadriga» είπε ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο

    Αυτός ο τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος τι ξετσιπωσιά έχει και πόση αυτοκτονική απάθεια αποδεικνύει;

    ΧΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορεί κάτι του έδωσε του Κινέζου για να το πει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.