5/10/10

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει αυτό, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε."

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"

Η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, συγγραφέας του «Δόγματος του σοκ» που κατακρίνει τον «καπιταλισμό της καταστροφής», μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ και τους κινδύνους για την Ελλάδα

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας» λέει η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε», σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν» (RΕUΤΕRS/ GΟRDΟΝ ΤΕRRΙS)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ τέτοια απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί να τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι.
Οταν λοιπόν τη ρωτήσαμε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης: «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι». Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί.
Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία.
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».
Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν,άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς,το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι,ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίαςη οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».
Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία,ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο,δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών,η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.

«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»
«Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα ταμπού και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό» λέει η κυρία Κλάιν για τον αμερικανό πρόεδρο

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικά, δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε.Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008,οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού.Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιοπαραμένει άγνωστο.Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».
Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει,τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαιαη εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”:την Ευρώπη.Κατά έναν περίεργο τρόπο,σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».
Γεννηθείσα το 1970 στο Μόντρεαλ από αριστερή οικογένεια που μετανάστευσε το 1967 από τις ΗΠΑ στον Καναδά λόγω αντίθεσης στον πόλεμο στο Βιετνάμ, η νεαρή Ναόμι μεγάλωσε σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Σήμερα ερευνά μανιωδώς διάφορα θέματα και προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στα πράγματα. Το 2007 εκδόθηκε «Το δόγμα του σοκ» και, όπως λέει η ίδια, «δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο.“Εκείνο” το αποφάσισε για μένα. Είχα πάει στο Ιράκ όταν ο Πολ Μπρέμερ διοικούσε τη χώρα αμέσως μετά τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν την τακτική του “σοκ και δέους” με την οποία κέρδισαν τον πόλεμο και στην οικονομία. Αδιαφόρησαν πλήρως για το τι συνέβαινε στο Ιράκ και ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν αμέσως τα πάντα. Να φανταστείτε ότι ο διερμηνέας μου δεν γνώριζε να υπάρχει λέξη για την ιδιωτικοποίηση στα ιρακινά.Ετσι άρχισα να γράφω για τον καπιταλισμό της καταστροφής γνωρίζοντας από πρώτο χέρι και την εμπειρία της Αργεντινής».
Το νέο βιβλίο της θα έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και έχει ήδη αρχίσει έρευνα. Για αυτό και έχει περιορίσει τις διαλέξεις της ανά τον κόσμο αλλά προλαβαίνει να γράφει άρθρα για έντυπα όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και το αμερικανικό περιοδικό «Τhe Νation».
ΒΗΜΑ

24 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΟΝΑΤΟ,
    ...ΘΑ ΤΟΝ ΗΔΟΝΗ-ΣΟΥΜΕ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΡΟΙΚΑ...
    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ..ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΑΛΛΟ ..ΤΟ ΜΑΚΡΥ.
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά έναν περίεργο τρόπο,σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»

    ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;;

    ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ Ο ΓΑΠ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΝΤ;; ΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.

    -ΓΙΑΤΙ ΚΑΑΑΝΕΕΕΝΑΑΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο ΓΑΠ Η ΜΑΜΑ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΔΑΜΑΝΑΚΗ &ΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ (ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ)ΖΥΓΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικό Ηγέτη θέλουμε. Διυλίζουμαι τον κόνωπα κάθε μέρα. Πότε θα βγεί μπρός σαν τον Μ.Αλέξανδρο να ενώσει τα μυαλά μας πρίν είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα Χρυστοστομη! Η Ελλαδα ηταν υποδειγμα κρατους που αναπτυσσεται και ξαφνικα μας βρηκαν δηθεν χρεοκοπημενους απο το πουθενα! Μας εβαλαν μπρος για να μας στησουν στο τοιχο και να φοβηθουν οι αλλοι λαοι με την παραδειγματικη τιμωρια μας.

    Οι δε Ρωσοι, οχι 100 αλλα και 200 δις θα εδιναν για να εχουν προσβαση στις ζεστες θαλασσες. Αλλα δεν αφηνουν οι εβραιομασωνοι να τους δωσουμε τη βαση που μας εχουν φαει τοσα χρονια και αναγκαστηκε κι ο Πουτιν να πει "ας πατε στο ΔΝΤ". Ειδε κι αποειδε ο ανθρωπος, τι να πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Klein was born in Montreal, Quebec and brought up in a Jewish family with a history of left-wing activism. Her parents moved to Montreal from the U.S. in 1967 as war resisters to the Vietnam War.[1] Her mother, documentary film-maker Bonnie Sherr Klein, is best known for her anti-pornography film Not a Love Story.[2] Her father, Michael Klein, is a physician and a member of Physicians for Social Responsibility. Her brother, Seth Klein, is director of the British Columbia office of the Canadian Centre for Policy Alternatives.

    Her paternal grandparents were communists who began to turn against the Soviet Union after the Molotov-Ribbentrop Pact and had abandoned communism by 1956. In 1942 her grandfather Phil Klein, an animator at Disney, was fired as an agitator after the Disney animators' strike,[3] and went to work at a shipyard instead. Klein's father grew up surrounded by ideas of social justice and racial equality, but found it "difficult and frightening to be the child of Communists," a so-called red diaper baby.[4]

    Klein's husband, Avi Lewis, also comes from a leftist background. He is a TV journalist and documentary filmmaker. His parents are the writer and activist Michele Landsberg and politician and diplomat Stephen Lewis, son of David Lewis, one of the founders of the Canadian New Democratic Party, son in turn of Moishe Lewis, born Losz, a Jewish labour activist of "the Bund" who left Eastern Europe for Canada in 1921


    http://en.wikipedia.org/wiki/Naomi_Klein

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τους φαει ολλους η μαρμαγκα!!

    Το καζανι βραζει, αυτοι που θα καθαρισουν τους ΔΝΤουδες να ξερετε δεν εχουν ιδεα απο "μπλογκς" και "pc" και "surfing".....

    Στους εδω μεσα δεν εχω ελπιδα, στα παιδια που πανε πισω στα νησια και τα χωρια τους απο την Αθηνα εχω (Βγαινει και και κατι καλο απο αυτην την κατασταση). Οπως και στον Εγκλωβισμενο απλο κοσμο στην πρωτευουσα που παλευει με τους λαθραιους...

    Για να ξεσηκωθει ο οχλος πρεπει να πεσει πεινα! Πεινα ερχετε οποτε βλεπω φως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 5 Οκτωβρίου 2010 2:18 μ.μ.
    Δηλαδή εβραία του κερατά η κυρία.
    Τώρα το πόσο νοιάζονται οι εβραίοι για την Ελλάδα μας...
    "χωριό που φαίνεται κολαούζους δεν θέλει".


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που δεν είναι σιωνιστές(=φασίστες) όλοι οι εβραίοι και διαβάζουμε και κανά σωστό σχόλιο...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Μιχάλης Στέργος

    Δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πραγματικα ελευθερος επιστημονας,
    ειναι ο ελευθερος παραγματικα
    ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΕΥΓΕ.
    "Παλαιες και Νεες Ταξεις Πραγματων"
    του Noam chomsky."
    Με τα βιβλια του και τη
    διδασκαλια του εξηγει,αναλυει,
    ερμηνευει,την περιρεουσα ατμοσφαιρα,δηλαδη το που το πηγαινε
    [παει]η ΑΜΕΡΙΚΗ,και σαν να λεει
    "ζηταω εγω συγγνυμη "για ολους
    τους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ανθρωπους της.
    Αποφαινεται οτι η τωρινη νεα
    ταξη πραγματων,μετα απο οσα συνεβησαν στην Γιουγκοσλαβια[τοτε]
    ..ουτε νεα ειναι ουτε ταξη..,
    αλλα μια βαρβαροτητα με σκληρη
    βια για των ελεγχο των Μ.Μ.Ε.
    και οτι οι βασικοι αξονες-κανονες
    της Παγκοσμιας Ταξης Πραγματων,
    ειναι ιδιοι παντα για τους
    αδυναμους και για τους ισχυρους...
    δηλαδη ισχυει το δικιο του
    ισχυροτερου...
    εχουν διαβασει οι παν κοσμιοποιητης
    ελληνες αρχαιους συγγραφεις...
    στην Πολιτεια του Πλατωνος,
    ο Θρασυμαχος [σοφιστης],λεει
    οτι νομος ειναι ,
    "το του κρειττονος συμφερον".

    ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ δηλαδη
    βαφτιστηκαν "ειρηνευτικες διαδικασιες".
    ΠΛΟΥΤΟΣ,κεφαλαιον,πολυεθνικες
    εταιρειες...κτλ.

    Ευτυχως υπαρχουν καποιοι γενναιοι
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και μας λενε κατι,
    αλλα εμεις εκει...
    ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ...
    ξεκολατε ρε...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ [πολιορκημενος γερος]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πες τα Χρυστοστομη! Η Ελλαδα ηταν υποδειγμα κρατους που αναπτυσσεται και ξαφνικα μας βρηκαν δηθεν χρεοκοπημενους απο το πουθενα!"

    Η Ελλαδα ηταν υποδειγμα κρατους που αναπτυσσεται ;;;;;;; Χα χα χα χα Τι πίνεις ρε, φιλαράκι; Να μου πεις ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να είμαστε υπόδειγμα κρατους που αναπτυσσεταινα το καταλάβω αλλά ότι ήμασταν που το είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Ναομ Ναομι θα τον διαδεχτει. Θελημα γιαχβε και εργο Μοσαντ...

    Οσο για τους χαζουληδες που ενθουσιαζονται με τα αρθρα διαφορων "διανοητων"- πρακτορων, περαστικα τους! Μονο και μονο οτι τη διαφημιζει το ΔΟΛιο συγκροτημα ειναι εγγυηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χθες την ανέφερε ο Παπαθεμελής στην εκπομπή του Χ"νικολάου "ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι ειλικρινά θλιβερό, ότι αντί να σχολιάζονται οι απόψεις, οι περισσότεροι ασχολούνται με την εθνικότητα της κ. Κλάιν.

    Επί της ουσίας, ίσως να έχει δίκιο (ως έναν βαθμό). Αυτά που λέει για το ΔΝΤ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αλλά χρειάζονται διασταύρωση. Έχει κανείς υπ' όψιν του τίποτε σχετικό;

    >Να φανταστείτε ότι ο διερμηνέας μου δεν γνώριζε να υπάρχει λέξη για την ιδιωτικοποίηση στα ιρακινά.<

    Έχουν κάνει ακριβή μετάφραση στο "ΒΗΜΑ"; Διότι, ως γνωστόν, δεν υπάρχει ιρακινή γλώσσα. Αραβικά μιλούν στο Ιράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχολιάζω μόνο για αυτούς που έχουν υψηλό IQ.
    Οι υπόλοιποι διαβάστε κανένα Λούκυ-λουκ η πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του ΚΙΣ να ξαλαφρώσετε.


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Σχολιάζω μόνο για αυτούς που έχουν υψηλό IQ.
    Οι υπόλοιποι διαβάστε κανένα Λούκυ-λουκ η πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του ΚΙΣ να ξαλαφρώσετε.


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας"


    Πόσο υψηλό, βρε Μιχαλάκη;
    Πάνω από εκατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω που φτασαμε - μονο ο εαυτος μας δεν φταιει ... και καποια UFO ;)

    Περισσοτερα για σοσιαλιστες, Soros, Stiglitz, Bernanke και αλλους, εδω:

    - Hugh Hendry - Euro and Greece
    http://www.youtube.com/watch?v=r6ObAveWAp8&NR=1

    - Hugh Hendry: Soros Is A Socialist, The Euro Is Doomed And Everyone's Shorting The Wrong Continent
    http://caps.fool.com/blogs/hugh-hendry-soros-is-a/411068

    - Commodities Rally Still Strong, Gold Will Hit $2,000: Rogers
    http://www.cnbc.com/id/39506845

    "...Κοιτάξτε το βίντεο τι λένε ξένοι δημοσιογράφοι για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την μεσογειακή διατροφή.
    http://peripatris.blogspot.com/2010/...post_2736.html
    28 Σεπτεμβρίου 2010 9:06 π.μ. ..."
    - http://infognomonpolitics.blogspot.c...post_8975.html

    Ακομα γελανε!

    Ευγε Hugh Hendry, Jim Rogers!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ βλέπω ένα δάσος, Δικό μας, πανάρχαιο, πλούσιο και αγέρωχο, που έχει αρχίσει να καίγεται, στο βάθος του ορίζοντα φαίνονται φλόγες τεράστιες, που πλησιάζουν απειλητικά με μανία, ανίεροι ξυλοκόποι το κατακρεουργούν, άλλοι το ψεκάζουν με χημικά επικίνδυνα, και ΕΜΕΙΣ, αντί να τρέξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σβήσουμε τις φωτιές και να διώξουμε τους εγκληματίες, έχουμε αράξει με το καφεδάκι μας και το ύφος του παντογνώστη, έχουμε εστιάσει στα τελευταία δέντρα που παραμένουν άθικτα μπροστά στα μάτια μας και τσακωνόμαστε αγρίως σχετικά με πολύ σπουδαία θέματα, όπως : πως λέγονται τα δέντρα ; είναι φυλλοβόλα, είναι αειθαλή, είναι μουριές, μην είναι οξιές, τι απόχρωση πρασίνου έχουν τα φύλλα, ποιο είναι πιο κοντό (πως λέμε, το μακρύ και το κοντό του αυτός, κάπως έτσι). Επεκτείνω την απλοϊκή, στερούμενη από ατελείωτες ιστορικές γνώσεις σκέψη μου, και με όπλο την άγνοιά μου και την ΑΓΑΠΗ μου για την Ελλάδα, αναρωτιέμαι : είμαι Ελληνίδα, ελληνόφωνη, Ρωμανιδική, Ρωμαία, Βυζαντινή ή κάτι άλλο πολύ σπουδαίο που μου διαφεύγει τώρα ; Στο μεταξύ κάποιοι έρχονται και μας λένε : συγγνώμη που διακόπτουμε, αλλά το δάσος σας και η Ζωή σας καίγονται, μήπως να σβήσετε την φωτιά, τις ενοχές σας, τους φόβους σας, κλπ, κλπ. Και αρχίζει πάλι ο καβγάς : τι είναι τώρα αυτή, η παλιοΕβραία, μήπως είναι σιωνίστρια, μήπως είναι ισλαμοφασιστόμουτρο που παριστάνει την σιωνίστρια, τι θέλει από εμάς ; Πιο επίκαιρη από ποτέ η κουβέντα που λέει κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Πάλι πίσω σε εμένα, έχουν αρπάξει φωτιά τα μαλλιά μου κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι πως θάπρεπε να λέγομαι για να δικαιούμαι να σώσω τον εαυτό μου, αντί να κουνηθώ να σβήσω την φωτιά. Και τι έγινε ; Απλά κάνει λίγη ζέστη παραπάνω και αυτές οι περίεργες ζεστές πυρόξανθες γλώσσες δεν είναι φωτιά, όλα κι όλα, οι νέες μου ανταύγειες είναι. Άρνηση πανίσχυρη, ενώ στο μεταξύ καίγομαι, όπως όλοι μας σήμερα στο ιερό «δάσος» της Ελλάδας. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, με κάθε σεβασμό στις γνώσεις όλων, αλλά κάποιες φορές τελικά είναι πιο εύκολο να εμπλεκόμαστε σε ανούσιες, αποπροσανατολιστικές διαδικασίες εξήγησης των φαινομένων που καταστρέφουν την ζωή μας, παρά να τα αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο, αντιμετωπίζοντας πρώτα τον εαυτό μας. Έχουμε τόση ανάγκη έναν λογικό αντιπερισπασμό προκειμένου να αποφύγουμε την αυτοκριτική και τα οδυνηρά συναισθήματα που την συνοδεύουν συνήθως, που δεν μας ενδιαφέρει αν στο μεταξύ διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή μας, και οι εμπρηστές κάνουν πάρτυ του «αγίου Νέρωνα» ανήμερα. Κάθε μέρα. Αν συνεχίσουμε έτσι, αλλοίμονό μας.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Καλό βράδυ σε όλους.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βλέπεις «φίλε ΡΚ» οι εβραίοι το παίζουν το παιχνίδι σε πολλαπλά ταμπλό. Και σε πολλές χώρες.
    Από την μια οι «αριστεριστές» που κατά τους ελληνομιλούντες εβραίους είναι ότι συμφορά υπάρχει στον κόσμο. Στα φανερά.
    Όπως ο Νόαμ Τσόμσκι η ο Ίσραελ Σαχάκ που βγάζουν την εθνοκαθάριση της Παλαιστίνης από τους εβραίους στην φόρα.
    Στα κρυφά όμως οι ίδιοι ελληνομιλούντες εβραίοι πιάνουν στην ακρούλα τους ΙΔΙΟΥΣ "αριστεριστές" που κατηγορούν, και τους παρακαλούν μέσω Φ. Κουβέλη να καταθέσει αναφορά με την οποία (το ΚΙΣ Ελλάδας) ζητά την ανάληψη και στήριξη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού στην χώρα.
    Το ενδιαφέρον του ΚΙΣ να ρωτήσει πχ πόσους λαθρομετανάστες έχει το «κράτος» του Ισραήλ τους ή ακόμα καλύτερα τα (φυλετικά) κριτήρια με τα οποία κάποιος μπορεί να γίνει πολίτης του δεν είναι τόσο επείγον.
    Υπησέρχονται στα εχωτερικά μις ξένης χωρας δηλαδή με αυτόν τον τρόπο.
    Μόνο για την διάλυση της Ελλάδος νοιάζονται.
    Βέβαια οι Ιουδαιομπολσεβίκοι που σφαγιάσανε δεκάδες εκατομμύρια Ρώσους Χριστιανούς ανήκουν στο παρελθόν για τους ελληνομιλούντες εβραίους του ΚΙΣ, αλλά η Ιστορία παραμονεύει.
    Το τι ζητά η βρωμοκαναδέζα εβραία του εβραιοπεριοδικού The Nation να ασχολείται με τα της Ελλάδας είναι αλλουνών εβραίων παπάδων ευαγγέλιο.
    Γιατί ο σκοπός των εβραίων παπάδων δεν είναι οι αριστεριστες η οι ναζιστές. Είναι πως θα βάλουν τα τελευταία λιθαράκια στην εφαρμογή των Πρωτοκόλλων για μια κυβέρνηση με έδρα την Ιερουσαλήμ.
    Κι εσύ συνέχισε να κοιτάς το δάσος μη χάσεις το «κλωνάρι» προπαγανδιστή ΡΚ.


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γραφει στα σοβαρα ο δειλος Πλαστογραφος 6 Οκτωβρίου 2010 3:20 μ.μ.:

    "... Κι εσύ συνέχισε να κοιτάς το δάσος μη χάσεις το «κλωνάρι» προπαγανδιστή ΡΚ. ..."

    Συνεχιζε να ξευτιλιζεσαι, Βλαμμενε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Galia=Δημόκριτος;

    Άλλος ένας ομοιοπαθής αρουραίος εξεβρακώθει δημοσίως ενδεδυμένος μόνο με πιατάκι στην κεφαλήν.
    Για πάρτε τον μάτι @ 6 Οκτωβρίου 2010 5:37 μ.μ.
    Ολόκληρη ιουδαϊκή σφηκοφωλιά βρίσκεται στην μπλογκόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βλαμμενε,

    οπως καποιοι ομοιδεατες, αρεσεις να προβαλεις την ηλιθιοτητα σου , σωστα;

    >>Galia=Δημόκριτος;
    Άλλος ένας ομοιοπαθής αρουραίος εξεβρακώθει δημοσίως ενδεδυμένος μόνο με πιατάκι στην κεφαλήν.
    Για πάρτε τον μάτι @ 6 Οκτωβρίου 2010 5:37 μ.μ.
    Ολόκληρη ιουδαϊκή σφηκοφωλιά βρίσκεται στην μπλογκόσφαιρα.
    6 Οκτωβρίου 2010 7:38 μ.μ.<<

    Αυτα, περι "αρουραιους" και "ξεβρακωματα" !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Galia 6 Οκτωβρίου 2010 3:20 μ.μ.

    Εσύ αυτό κατάλαβες, ότι είμαι προπαγανδιστής ; Και υπέρ ποιου προπαγανδίζω; Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις και να καταλάβεις τα λόγια μου, αν το είχες κάνει με προσοχή : θα με αποκαλούσες προπαγανδίστρια και όχι προπαγανδιστή, «φίλη» και όχι «φίλο» (οι λεπτομέρειες δείχνουν το πόση προσοχή αφιερώνουμε σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον σε κάτι που θέλουμε να σχολιάσουμε ακόμα και να θίξουμε – είναι σαφές ότι δεν δηλώνω το όνομά μου αλλά δεν αποκρύπτω το φύλο μου). Επιπλέον, αφού πρέπει να επιστρέφουμε που και που στην Α΄ Δημοτικού, να σου εξηγήσω κάτι : στην δική μου συνείδηση και σκέψη, δεν είναι όλοι οι Εβραίοι σιωνιστές, δεν είναι όλοι οι Ισραηλινοί Εβραίοι ούτε και σιωνιστές. Βέβαια το παιχνίδι του διεθνούς σιωνισμού ξεσκεπάζεται σιγά σιγά και μας αφήνει όλους άφωνους, αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα μου. Εμένα με αφορά η Ελλάδα και η σχέση της με όλα αυτά τα φαινόμενα και με την καταστροφή που βιώνει, με αφορά η σωτηρία της και η πρόοδός της. Αυτών δεδομένων, ούτε που με νοιάζει αν η συγγραφέας του άρθρου είναι Εβραία ούτε και θα απέρριπτα (ή θα αποδεχόμουν άκριτα) τις απόψεις της γι’ αυτόν τον λόγο, ίσα ίσα διάβασα τις σκέψεις της με προσοχή και με βρίσκουν σύμφωνη σε πολλά σημεία. Κατάλαβες τώρα ; Βέβαια, παρότι έδωσα προσοχή στο άρθρο σου, ομολογώ ότι δεν το πολυκατάλαβα, απλά ένιωσα ότι με επιβεβαιώνεις. Μου άφησες την πικρή εντύπωση ότι «έπρεπε» κάτι να πεις, «κάπως» να εκφραστείς, και βρήκες εμένα να προβάλλεις την «άποψή σου». Και ο νοών νοείτο. Λυπάμαι αν είμαι σκληρή απέναντί σου, αλλά μετά από τόσα ψέμματα σε αυτήν την κοινωνία, οφείλουμε να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας, όπως την καταλαβαίνει έστω ο καθένας μας, μιας και κανείς δεν είναι αλάθητος, και προσωπικά διαφυλάττω σαν κόρη οφθαλμού το δικαίωμά μου να αλλάζω τις απόψεις μου, πάντα όμως σε συνάρτηση με νέα δεδομένα Αλήθειας και Γνώσης. Αγαπητή/έ Galia, εγώ μιλάω για ενότητα και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε στην ουσία, εσύ μιλάς για «κλωνάρια»... Από κει και πέρα, σεβόμενη τον εαυτό μου και το ιστολόγιο που μας φιλοξενεί με τόση ανοχή, δεν θα αυτοακυρωθώ μπαίνοντας σε μια στείρα αντιπαράθεση μαζί σου, ούτε θα σου χαρίσω τον θυμό μου απαντώντας στην ύβρη σου, άλλωστε δεν σε ξέρω απλά μου πέταξες το μπαλάκι και στο πετώ πίσω (ελπίζω να μην σκαλώσει στο «κλωνάρι»). Μπορείς να προσπαθήσεις να μου κρεμάσεις όσα ταμπελάκια θέλεις, αλλά γαντζάκι δεν θα βρεις. Καλό σου Βράδυ, Galia, και σου εύχομαι ειλικρινά να καταφέρεις να πετάξεις τα δικά σου γαντζάκια, σου εύχομαι Ελευθερία.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.