1/10/10

Βολές Αντ. Σαμαρά κατά του Δ. Χριστόφια

Στη σκιά της θυελλώδους αντιπαράθεσης που ξέσπασε μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια στις ΗΠΑ, για το ρόλο που έπαιξαν Ελλάδα και Τουρκία το 1974, πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία ο εορτασμός για τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Στο στόχαστρο των κυπριακών κομμάτων –αλλά και της ΝΔ, από χτες- βρίσκονται τα σχόλια που έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ινστιτούτο Brookings της Ουάσινγκτον.

Εκεί, απαντώντας σε ερωτήσεις στις αρχές της εβδομάδας, ο Δ. Χριστόφιας έκανε λόγο για δίδυμο έγκλημα που έγινε το 1974 στην Κύπρο με το πραξικόπημα και την εισβολή και πρόσθεσε ότι «οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο».

Σε μία εντελώς ασυνήθιστη κίνηση, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ παρενέβη χτες χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Δ. Χριστόφια «τουλάχιστον ατυχείς» και τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο, να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου».

Στον αντίποδα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Προέδρου της Κύπρου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραστούν σήμερα στις εκδηλώσεις στη Λευκωσία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων κυπριακής ανεξαρτησίας.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πατέρας αυτής ιδεας περί διπλής επίθεσης είναι ο κ. Κύρκος από τη δεκαετία του 90, μιλούσε και για ελληνικά εγκλήματα.
    Γιατί ο αγγελιοφόρος χαρακτηριζει ασυνήθιστη την παρέμβαση της ΝΔ, μήπως επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση σιωπά για τα εθνικά θέματα,ως τώρα;
    Τι θα πει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις Χριστόφια,ή δεν θα πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθεια πολλες φορες εχει ασχημο προσωπο και δεν ειναι ευχαριστη και ενοχλει....

    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ ο Κύρκος έχει να απολογηθεί για πολλά κια πιστεύω να το κάνει εν ζωή.

    Απο εκεί και πέρα, δυστυχώς η δήλωση Χριστόφια δεν ήταν κεραυνός ενα αιθρία, αλλά αποτελούσε και αποτελεί συνέχεια μια προσπάθειας.

    1)Ελλάς Ελλάς σκέπασε και εμάς
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/04/blog-post_7608.html

    2)«Οι Τουρκο- κύπριοι είναι αδελφοί μας» σε νέα έκδοση
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

    3) Αιμοκάθαρση της Κυπριακής Μνήμης
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_9583.html

    4) ΠΑΡΕΛΑΣΗ 1Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Πιο λίγες ελληνικές σημαίες...
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το Χριστόφια τι να πούμε; Το πρόβλημα δεν είναι ότι (ισχυρίζεται πως) είναι αριστερός, το πρόβλημα είναι ότι είναι άνθρωπος των Άγγλων. Ένας σαλτιμπάγκος που ενώ αρχικά ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, ύστερα το γύρισε κάτω από τη λαϊκή πίεση της βάσης του ΑΚΕΛ και είπε ΟΧΙ. Φρόντισε όμως να διευκρινήσει προς τους πάτρωνές του πως “λέμε τώρα ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ μετά”. Περιττεύει κάθε περαιτέρω ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "Σε μία εντελώς ασυνήθιστη κίνηση" το λεει ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ λογο της Ντορας,τοτε που ηταν ΥΠΕΞ.Την ειχαμε στολισει καλα τοτε(και στο θεμα με το πρεσβη μας στην Αγκυρα-αν δε κανω λαθος ειναι απ τη Χιο?).Γιατι..?Ειχανε παραπονο απο το Καραμανλη απο οτι τον Σημιτη που ειχανε νωριτερα..?Της στραβης ψω..ης τα μαλλια της φταινε,λενε στο χωριο μου.Για το Χριστοφια ειπαμε.. "Εψαχνε" να βρει που θα περουσιαστει το 74,οταν ολη η Κυπρος ειχε παρει φωτια.Αυτος λοιπον ο ανθρωπος-με λιγα λογια-ειναι προεδρος της Κυπρου τωρα.Ειναι για να φουνταρουμε ολοι μαζι οι Ελληνες στη θαλαττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.