21/10/10

Κόντρα στη βουλή για το τέμενος

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υφυπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ά. Γεωργιάδη με αφορμή την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας. Σημείωσε επίσης πως μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου.

Το θέμα προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή με τον υφυπουργό να αποδίδει στον βουλευτή «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την πρόσφατη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμικού μοντέλου στη χώρα της, καθώς και την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στη Γαλλία, για να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα αντιθέτως παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τη μία πλευρά η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, γεγονός που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο, αποδίδοντας στον βουλευτή «λάθος προσέγγιση με δημιουργία ακραίου και ξενοφοβικού κλίματος λόγω της προεκλογικής συγκυρίας», δεδομένου ότι συνιστά απολύτως δημοκρατική ευθύνη μιας χώρας να υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ανεξιθρησκία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίδονται σε κανέναν τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μόνον προς χρήση παραχωρείται ο χώρος στο Βοτανικό, επικαλούμενος το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

"Αν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η ΝΔ εκεί που έφτασε", ήταν η απάντηση του βουλευτή, ο οποίος δευτερολογώντας είπε ότι δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά η διαφωνία εκφράζεται στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου τεμένους με μιναρέδες, με αποτέλεσμα να αποκτά μνημειακό χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ανταπαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε φοβικούς τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αγκυλώσεων του παρελθόντος από διάφορους φορείς και την Εκκλησία καθυστέρησε πάρα πολύ η δημιουργία του τεμένους με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των παραλατρευτικών χώρων.

Διαβεβαίωσε, τέλος, σχετικά με τα περί γιγαντιαίου έργου, ότι θα τηρηθούν απολύτως οι πολεοδομικοί όροι της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τον παραλληλισμό που έκανε ο βουλευτής με το Βατοπέδι, υπόθεση που υπήρξε, όπως είπε, πραγματικό σκάνδαλο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

21 σχόλια:

  1. O Γεωργιάδης έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά είναι μόνος του (με το υπόλοιπο κόμμα εννοείται). Η απόφαση είναι ειλημμένη για τους Έλληνες χωρίς τους Έλληνες.

    Πληρώνουμε για να έχουμε δήθεν συγκεντρωμένους τους λαθρομετανάστες και μάλιστα σε περίοδο τέτοιας οικονομικής κρίσης;

    α) Να πληρώσουν αυτοί που τους άφησαν και μπήκαν, χωρίς να τους απελάσουν, όπως ορίζει ο νόμος.

    β) Αν θέλουν να "σκαρώσουν" κάτι, θα το κάνουν και με τέμενος.

    Ο Μπεγλίτης κόλλησε στην ξύλινη γλώσσα των "φοβικών συνδρόμων" και δεν βλέπει ότι έτσι αμείβεται και ενθαρρύνεται η παρανομία.

    "Δημοκρατικό έλλειμμα", λέει. Τι μ.λάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τον δοσιλογισμο μονο ενα φαρμακο υπαρχει.6 μετρα και να δεις μετα πως κοβεται η ορεξη για πολλααααα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε αν εισαι παντελώς βλάκας ναι τότε ο γεωργιαδης εχει απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ
    "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ
    ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    "ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ".
    ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ
    "ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ"ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ
    ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ
    ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ,ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ
    ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ "ΠΛΑΤΩΝΟΣ"
    ....ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ
    ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.
    "ΕΒΓΑΣ ΗΛΙΕ ΜΟΥ ,ΕΒΓΑΣ,ΕΒΓΑΣ
    ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ/
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ./
    ΝΑ 'ΒΡΩ ΠΟΡΟ ΝΑ 'ΒΡΩ,ΠΕΡΑ ΝΑ
    ΠΕΡΑΣΩ/
    ΝΑ 'ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΠΑΙΞΩ
    ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ."


    "ΤΙ ΕΙΝΑ ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΜΗ ΘΕΟΣ,
    ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ 'ΨΑΞΕ,
    ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΜΑΚΡΥΝΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ."
    Τραγωδια Ελενη,ΤΟΥ Ευριπιδη.

    γερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΕΛΩ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην εποχή των τροϊκανοπασοκανών μια μικρή φυγή...

    http://www.gataros1.info/2010/10/blog-post_5704.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αληθεύει πως ο Μπεγλίτης είναι αλβανός στην καταγωγή; Η αλήθεια είναι πως μοιάζει και με αλβανό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, γεγονός που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας."

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα τήν οποία κατέλαβαν οι μουσουλμάνοι καί εξόντωσαν τούς γηγενείς κατοίκους της Μικράς Ασίας, καταστρέφοντας όλες τίς βυζαντινές εκκλησίες.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πού έζησε 5 αιώνων βάρβαρη μουσουλμανική κατοχή μέ αποτέλεσμα ο πληθυσμός της νά φτασει στό 20% του πληθυσμού πού είχε στά βυζαντινά χρόνια.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία υπέστη τη γενοκτονία του 1922 από τούς μουσουλμάνους, τό 1955 υπέστη την καταστροφή στήν Κωνσταντινούπολη, τό 1974 εισβολή στήν Κύπρο.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία απειλείται διαρκώς από μουσουλμανική χώρα καί δέν μπορεί να αξιοποιήσει τόν ορυκτό της πλούτο.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας η πρωτεύουσα βρίσκεται υπο μουσουλμανική κατοχή.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας το θρησκευτικό σύμβολο έχει υποστεί ολική καταστροφή στό εσωτερικό του καί βεβηλώνεται διαρκώς από τούς μουσουλμάνους.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στήν οποία μία επαρχία της διεκδικείται μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας από γειτονική μουσουλμανική χώρα.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία εδώ καί 30 χρόνια κυβερνιέται από χανούμισσες μουσουλμανικής χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε φίλε
    "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΕΛΩ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"
    --------------------------------
    είναι φυσιολογικό που δεν θέλεις τζαμιά και μιναρέδες και ειδικά για λαθραίους, αυτό είναι ανήκουστο αλλά αν ψηφίσεις και πάλι ΠΑΣΟΚ φίλε μου δεν θα ήθελα να σε χαρακτηρίσω.
    Με τέτοιο τεράστιο κακό που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι όλοι να τους πάρουν με τις πέτρες.
    Το σωστό θα ήταν να πεις ότι "ήμουν ΠΑΣΟΚ"......
    ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΥΠΗΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μου τεμενος δεν θελεις μνημονιο δεν θελεις ξενους δεν θελεις ,να σε βριζει ο προθυπουργος σου δεν θελεις ,ε τοτε ψηφισε αυτον με χιλια http://www.youtube.com/watch?v=dl74QZ7HWEQ&feature=player_embedded
    και θα δεις την υγεια σου .χα χα χα
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αίσχος! Κόψανε συντάξεις από τους γέρους για να κάνουν τζαμί στους λαθρομουσουλμάνους! Αίσχος! Στα 6 μέτρα όλοι οι προδότες, πράσινοι και γαλάζιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 21 Οκτωβρίου 2010 9:44 μ.μ.
    fstav

    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ Μ....ΚΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό λέω κι εγώ, να δώσει ο Γεωργιάδης το καλό παράδειγμα και να εισηγηθεί στο Πατριαρχείο να μη χτίζει ούτε και να επιδιορθώνουν εκκλησίες εκτός Ελλάδας, σε αντιστάθμιση του να μη κτιστή Τζαμί στην Αθήνα, είναι ευκαιρία να το κάνει τώρα πριν του τι βγει το Ισραήλ και ζητήσει να κτίσει καμιά καινούργια Συναγωγή σ΄ ανάμνηση της ΕλληνοΙσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας.

    Ο γέρος ναν καλά

    21 Οκτωβρίου 2010 8:55 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 8:02 μ.μ.

    Καλέ μου άνθρωπε! Μην είσαι απότομος! Δεμένο γυμνό στα 4 για μια μέρα στις φυλακές για να καλοπεράσει και μετά εφαρμόζεις τη μέθοδό σου!

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά!

    Μόνο ο Γεωργιάδης και ο Καρατζαφέρης πήραν σαφή θάη και απόσταση από τα ύπουλα, ύποπτα και "περίεργα" σχέδια της κυβέρνησης.

    Και επί "Καραμανλή του βραχέως", η Ν.Δ. άρχισε να κινείται και να εκφράζεται, μόνον όταν ο Κατατζαφέρης άρχισε να ορύεται κατά των λαθρομεταναστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ kostakoutas

    Εσύ που δεν είσαι παντελώς βλάκας, εξήγησέ μας τον λόγο. Συμφωνείς με τον Μπεγλίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέμενος με μιναρέ εδώ σημαίνει Μέκκα των Βαλκανίων, είτε θέλετε να το καταλάβετε οι δημοκράτες είτε όχι.
    Απο αυτό το σημείο και μετά είναι θέμα επιλογής όσο είναι καιρός.
    Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι η ισλαμοποίηση είναι εντός των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Ο υπουργός επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο,"

    Ωιμέ! οι λατρευτικοί χώροι είναι ανεξέλεγκτα κατεσπαρμένοι! Ας φτιάξουμε ένα υπερ-τέμενος με δικά μας έξοδα, να συγκεντρώσουμε όλους τους μουσουλμάνους του λεκανοπεδίου σε ένα μέρος. Γιατί ως γνωστόν όταν ενώνεται μια μειονότητα γίνεται λιγότερο ισχυρή και επικίνδυνη απ'ό,τι αν είναι διεσπαρμένη σε όλο το λεκανοπέδιο........ή μήπως το ανάποδο;;;;
    Τέλος πάντων κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 3:41 μ.μ.

    Ευτυχώς που όλοι εδώ, εκτός ενός, του kostakoutas, συμφωνούμε ότι ο Μπεγλίτης λέει παπαριές. Αυτό είναι μεν ευχάριστο, πλην δεν σταματά το κτίσιμο του τζαμιού. Διερωτώμαι αν είναι το κτίσιμο του τζαμιού με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων νόμιμο, αφού το κράτος, ως γνωστόν, δεν κτίζει χριστιανικούς (ή άλλους) ναούς για τους αυτόχθονες κατοίκους της χώρας. Πώς μπορεί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση των λαθρομεταναστών να είναι νόμιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τεμενος ποτε στην Αθηνα,αν ειναι να γινει βασει εθνικης σκοπιμοτητας
    ας το πανε στην Ξανθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Τεμενος ποτε στην Αθηνα,αν ειναι να γινει βασει εθνικης σκοπιμοτητας
    ας το πανε στην Ξανθη.

    22 Οκτωβρίου 2010 8:12 μ.μ.


    Τι λες ρε Απελλη να το πανε στην Ξανθη και γιατι δεν το πανε εξω απο το σπιτι σου στην γειτονια σου.
    Τι ειναι το τεμενος,μηπως τα σκουπιδια του σπιτιου σου που το βραδυ πετας εξω απο το διπλανο σου σπιτι εκει στην Αθηνα.Αλλα εκει κατω ετσι μαθατε ο,τι ειναι για πεταμα αμεσως να το στειλετε μακρυα σας.Ακους εκει 'στειλτο στη Ξανθη' για να μη ρυπανεις το σπιτι σου,τι ειναι εδω,φανταζεσαι οτι ειναι η χωματερη σας.
    ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.