27/10/10

Απάντηση ΓΕΕΘΑ σε δημοσίευμα για τις αναχαιτίσεις

«Όλα τα ίχνη που εισέρχονται στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να έχουν καταθέσει το σχέδιο πτήσης που προβλέπεται από τον ICAO, αναχαιτίζονται και αναγνωρίζονται κατά πάγια πρακτική», υπογραμμίζει το ΓΕΕΘΑ απαντώντας σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο τα τουρκικά μαχητικά δεν χαρακτηρίζονται ως εχθρικά, προκειμένου να υπάρξει μείωση των αναχαιτίσεων.
Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, από το οποίο, σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, προκύπτει ότι η τωρινή ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων είχε δρομολογηθεί από το 2009.
Σύμφωνα με το ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009, «... το τελευταίο διάστημα η τουρκική πρόκληση έχει φτάσει σε μάλλον επικίνδυνο σημείο, με τα τουρκικά αεροσκάφη να υπερίπτανται των ελληνικών νήσων, απέναντι στην οποία η Ελλάδα αντέδρασε με προσεκτικό και υπεύθυνο τρόπο. Επιπροσθέτως, σε μια επιπλέον ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των τουρκικών αεροσκαφών) ως Χ-Ray (σ.σ. ύποπτα-εχθρικά) και έχουν κατά την άποψή τους πράξει μια λειτουργική λύση...».

14 σχόλια:

  1. Εμένα άλλα μου λένε οι αξιωματικοί άλλα και ιπτάμενοι συμμαθητές μου που γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα άλλα μου λένε οι αξιωματικοί άλλα και ιπτάμενοι συμμαθητές μου που γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑ@Κ@Σ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ισχυρισμο πως πλεον οι αναχαιτισεις και αναγνωρισεις δεν γινονται εκ του συνεγγης αλλα "περαν του οριζοντα" (τωρα πως βλεπει κανεις απο τετοια αποσταση τον φερομενο οπλισμο ή πως θεωρειται αυτο αναχαιτιση, εγω δεν το καταλαβαινω), ωστε να μην ενοχληθουν οι φιλοι και συμμαχοι, υπαρχει σχολιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω λεω να παρεχουμε ανεφοδιασμο και αλλες διευκολυνσεις στους συμμαχους και μελλοντικους συνεταιρους μας. Κριμα τα παλληκαρια! Ε, ρε ξυλο που θελετε...

    Hercules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ -ΚΛΟ ΚΛΟ- ΚΛΟΚΟΖΑ ΚΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙΕΣΕΙΣ...
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΕΣ ΑΝΑΘΑΡΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    Ε ΡΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΛΟΚΟΖΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΥΠΕΡΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΑΕ....
    ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν ισχύει η τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τότε θα πρέπει με νεώτερο έγγραφο να έχει ανακληθεί το έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009. Μπορεί να προσκομίσει τέτοιο νεώτερο έγγραφο το ΓΕΕΘΑ ώστε να είναι πειστικό σ' αυτά που λέει; Και βέβαια θα πρέπει να αποδεικνύονται και στην πράξη.

    Υ.Γ. Καλό το νέο πρότυπο του ιστολογίου skal. Με την ευκαιρία, μήπως θα γινόταν η ημερομηνία και ώρα των σχολίων να μπαίνει δίπλα από το nickname των σχολιαστών; Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονταν ένα σωρό παρεξηγήσεις γιατί έτσι όπως είναι, κάτω από το σχόλιο και αμέσως πάνω από το επόμενο σχόλιο, πολλοί μπερδεύονται και σχολιάζουν ή απαντάνε σε λάθος σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού το είπε και ο πρωθυπουργός μας, χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας για να κοιμόμαστε καλύτερα.(εγω θα το πω στην γλώσσα μου, "αφού δεν έχουμε κώλο")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού το είπε και ο πρωθυπουργός μας, χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας για να κοιμόμαστε καλύτερα.(εγω θα το πω στην γλώσσα μου, "αφού δεν έχουμε κώλο")

    Ενω πριν που " ειχαμε κωλο" Σύμφωνα με το ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009, ειχαν σταματισει τα παντα ουτε υπρερπτησεις ουτε παραβιασεις τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς: 27 Οκτωβρίου 2010 7:16 μ.μ.

    Παλικάρι αν οι προηγούμενοι ήταν ανεπαρκείς ,αυτό δεν σημαίνει ότι οι τωρινοί πρέπει να τους ξεπεράσουν. Αν για εσένα είναι αυτό άλλοθι,τότε μη σου κακοφανεί για τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ τους κυρίους του ΓΕΕΘΑ,
    να προσκομίσουν -όπως είναι υποχρεωμένοι- στον Πιγκουίνο το νέο έγγραφο με το οποίο ανακαλείται το παλαιό, διότι δεν του αρκεί η ανακοίνωση της υπηρεσίας σας.
    Λόγω υψηλού ...ραδικιού που διαθέτει και έγκυρων πληροφοριών από τον 2:02 μ.μ. & 2:03 μ.μ., δεν μασάει αν δεν το διαβάσει και ο ίδιος...

    Μετά τιμής,
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 2:34 μ.μ.
    --------------
    Για πολύ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς: 27 Οκτωβρίου 2010 7:16 μ.μ.

    Παλικάρι αν οι προηγούμενοι ήταν ανεπαρκείς ,αυτό δεν σημαίνει ότι οι τωρινοί πρέπει να τους ξεπεράσουν. Αν για εσένα είναι αυτό άλλοθι,τότε μη σου κακοφανεί για τα χειρότερα.

    27 Οκτωβρίου 2010 10:01 μ.μ.


    ξανά,προς εμπέδωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.