26/10/10

Ψηφοθηρική επικοινωνία με επιδόματα εξευτελισμού

της Ελίνας Γαληνού
Τελικά η προεκλογική περίοδος, πάντα θα συνοδεύεται από εκπλήξεις. Ενώ ο πρωθυπουργός μέχρι πριν λίγες μέρες ακόμα, δήλωνε με περηφάνεια ότι "δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος", μόλις δύο εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Ετσι αποφάσισε να εγκαταλείψει το σκληρό και ανάλγητο προφίλ του αποφασισμένου να προχωρεί σε σκληρά μέτρα περιφρονώντας την λαική γνώμη και στη θέση του, να παρουσιάσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο πολιτικού που "πονάει τον κόσμο και τις θυσίες του". Και δεν περιορίστηκε μονάχα στην προφορική συμπαράσταση "των θυσιαζομένων Ελλήνων", αλλά είχε και ...μερικά δωράκια να τους υποσχεθεί. "Ολον αυτόν τον καιρό, δεν έπαψα να σκέφτομαι τη θέση του χαμηλόμισθου και χαμηλοσυνταξιούχου...Η τάξη αυτή με απασχολεί, που πρέπει να βοηθηθεί οπωσδήποτε. Με αφάνταστες δυσκολίες, υπολόγισα ότι μπορεί να δοθεί ένα επίδομα 300 ευρώ ως το τέλος του χρόνου...Είναι ό,τι μπορούμε, αλλά καλύτερο από το τίποτα"
Καημένε ελληνικέ λαέ, πού σε κατάντησαν. Το γεγονός και μόνο ότι κάθεσαι σήμερα και ακούς αυτές τις κουβέντες, επιβεβαιώνει το μαύρο σου το χάλι. Θα μου πείτε, ας πρόσεχε και ο λαός γιατί έχει σίγουρα και αυτός μεγάλες ευθύνες. Ευθύνες που αφέθηκε τόσα χρόνια μέσα στον εφησυχασμό της πλασματικής ευημερίας. Που άφησε να τον παρασύρουν οι εκάστοτε κυβερνώντες με τις υποσχέσεις που δεν τηρούσαν και παρ΄όλα αυτά, συνέχισε να τους δίνει την ψήφο του. Που βολεύτηκε να συντηρεί τα προβλήματα και να εξαρτάται από τις διάφορες κάστες ή τα μικροκομματικά συμφέροντα. Που είχε ακουμπήσει πάνω στην πεποίθηση ότι "αυτός ο τόπος θα ζεί με δανεικά και αγύριστα" χωρίς να προβληματίζεται τι θα γίνει αν μια μέρα έρθει ο λογαριασμός και τα χρήματα σκορπίστηκαν δώθε-κείθε, χωρίς να χτίσουν τίποτα για το αύριο. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πτώχευση. Πτώχευση γνωρίσαμε και άλλες εποχές παλιότερες, επί Τρικούπη ας πούμε. Ομως τότε, όταν ζητήθηκαν πίσω τα δανεισμένα, η χώρα είχε κάτι κερδίσει σε υποδομές. Τώρα δεν είναι το ίδιο. Οσοι έφαγαν τα λεφτά για τα οποία υποθηκεύτηκε η Ελλάδα, δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ, ενώ εμάς μας έμεινε μια μαύρη τρύπα και τίποτα άλλο. Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και τρομακτικό για τη χώρα και τον λαό της, καθώς κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιές θα είναι οι εξελίξεις...
Σ΄αυτήν λοιπόν την τόσο κρίσιμη και από εθνικής και οικονομικής πλευράς φάση μας, σκέφτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα μαλακώσει το κλίμα, τάζοντας στους χαμηλούς εισοδηματίες τρία κατοστάρικα...Είναι να ντρέπεται κανείς και να λυπάται, αν νιώθει μέσα του Ελληνας. Εκεί δηλαδή μας κατέταξαν οι κυβερνώντες μας; Τόσο χαμηλά; Δεν το λέω αυτό μόνο γιατί τα τρία κατοστάρικα δεν φτάνουν ούτε για τα ΔΕΚΟ των μεσαίων νοικοκυριών, ούτε γιατί θεωρώ ότι έπρεπε να δώσει περισσότερα. Το λέω, γιατί μια τέτοια κίνηση είναι μάλλον ταυτόσημη με ελεημοσύνη προς έναν ζητιάνο..
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω αν αυτό το "δωράκι" των τριακοσίων ευρώ θα συγκινήσει κανέναν ώστε να ξεχάσει τα δεινά του και να υποστηρίξει με την ψήφο του το κυβερνών κόμμα. Ξέρω μόνο ότι αυτές οι εκλογές, είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό-ίσως τελευταία, για να περισώσει ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί. Κυρίως την αξιοπρέπειά του, που για αρκετά χρόνια, είχε παραγνωρίσει την αξία της σε αρκετά μεγάλο ποσοστό. Αυτό το εξευτελιστικό επίδομα με το οποίο ο πρωθυπουργός, θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράσει ψήφους για την παράταξή του, ίσως τελικά βοηθήσει τον ελληνικό λαό αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον για κάτι άλλο. Για να συνειδητοποιήσει πόσο κοστίζει η χαμένη αξιοπρέπεια.

8 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ
    ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΟΤΟΦΑΓΩΝ
    pss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να το κάνει αυτό, τόση εκτιμά την αξιοπρεπειά μας, δυστυχώς για εμάς και εκείνον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo Elina, peite ta kai isos orismenoi antilifthoun epitelous, esto kai tin teleftaia stigmi, poios mas kyberna kai peri tinos akribos prokeitai.

    Fainetai oti oi "ikanotites" tou GAP einai aperioristes se oti afora tin eksapatisi tou laou kai fobamai oti tha ta kataferei kai pali an ginoun ekloges na bgei proto komma kai na labei entoli sximatismou kybernisis, giati o kosmakis tha exei eksagorastei me 300 euro kai oi antipaloi tou tha einai katakermatismenoi se 100 mikrokommata kai polloi tha psifisoun isos (kakos) lefko.

    Pantos o Laos den prepei na polyftaei gia tin simerini tou katantia, giati einai maza, pou parasyretai efkola apo politikous typou GAP.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,

    ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΔΙΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΜΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ξενοκράτη
    Συμφωνώ για τις μεγάλες δυνατότητες παραπλάνησης, αλλά αυτό δεν είναι ατού του ΓΑΠ. Εχουν επινοηθεί πολλά συστήματα παραπλάνησης των μαζών σήμερα, τα οποία οι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να προβλέψουν. Αν πειστεί ο κόσμος και υπερψηφίσει την πλευρά του ΓΑΠ, δεν θα είναι για τα 300 ευρώ, αλλά γιατί θα έχει φοβηθεί "τι θα γίνει αν υπάρξει πολιτική αστάθεια...". Επ΄αυτού ποντάρει και ο ίδιος, θέτοντας το δίλημμα "ή εγώ, ή το χάος.."
    Με πειράζει όμως πολύ όταν υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΊΟΥ
    Επειδή φοβούμαι πως η ταπεινή μου γνώμη όσον αφορά το Ιστολόγιο, δεν έφθασε ποτέ διότι κόπηκε από την μηχανή του blog, την στέλνω πάλι¨

    1) Τα θέματα του Ιστολογίου είναι πολύ καλά επιλεγμένα και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
    2) Η εμφάνισή του, π.χ. κατά το βιβλίο Building a Web Site for Dummies του David A. Crowder (Σελίς 11), οφείλει να είναι «άνετη στο διάβασμα, ήγουν μεγάλα γράμματα και να μην κουράζει και ενοχλεί τον αναγνώστη». Να δίδει άνετη και εύκολη πρόσβαση από το ένα θέμα στο άλλο, και ο αναγνώστης να βρίσκει αυτό που έχει μάθει να αναμένει να βρεί. Να έχει την δυνατότητα της «εύρεσης θεμάτων Search Facility”. Εάν έχει εικόνες αυτές να μην χρειάζονται πολύ χρόνο για να κατεβούν.

    Νομίζω ότι η νέα μορφή του Ιστολογίου συγκρινόμενη με την παλαιά, έχει μικρά γράμματα που είναι μάλλον κουραστικά.
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
    Σημειώνω ότι ο υπογράφων δεν δίνω μεγάλη σημασία στην εμφάνιση αλλά στο περιεχόμενο του Ινφογνώμονος , το οποίο βρίσκω πως είναι εξαιρετικά επιμελημένο και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ (SKAL, ΚΑΥΚΑΣΙΟΣ και λοιποί Συνεργάτες)!

    Δεν παραλείπω να αναφέρω ότι πατώντας CTRL και + τα γράμματα μεγαλώνουν και η ανάγνωση του κειμένου γίνεται αμέσως ευκολότερη.
    Εγώ θα διάβαζα το Ιστολόγιο όπως και να είχε η εμφάνισή του. Σήμερα είναι εξαιρετικά συγκινητικό μου φέρνει δάκρυα στα μάτια!
    Με πολλή εκτίμηση και θερμές ευχές για την σημερινή Μεγάλη Ημέρα
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ και οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
    ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.