15/10/10

Πρόκληση στα σχολικά βιβλία των Αλβανών!

Δεν μας έφταναν οι Τούρκοι που φτάνουν τα σύνορα μέχρι την Καβάλα, δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί με την ... "Μακεδονία του Αιγαίου" έχουμε και τους Αλβανούς που διεκδικούν την περιοχή της Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα!

Το μόνο που μας λείπει είναι η διεκδίκηση της Κρήτης από τους Αιγύπτιους, για να κλείσουμε από όλες τις πλευρές!

Όχι δεν μας ήλθε έτσι ξαφνικό και συναισθηματικό. Απλά ήλθαν στην δημοσιότητα κάποιες αθλιότητες σχολικών βιβλίων της γειτονικής και "φίλης" Αλβανίας, της οποίας την ένταξη προωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο λόγος για την «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ' Λυκείου των σχολείων της χώρας. Σε αυτή, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο - το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (TrevaShqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος.

Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών τoυ κράτους των Σκοπίων και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.

Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων, οι οποίοι σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.

Σε αντίθεση με εμάς που αφαιρούμε από τα σχολικά μας βιβλία μέχρι και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, οι Αλβανοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν στο άμεσο μέλλον και το περνάν αυτό πολύ καλά- έστω και με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα- στις νέες τους γενιές. Αλλά ξεχάσαμε εμείς εδώ πια έχουμε απλή "Παιδεία" και όχι "εθνική Παιδεία"!
http://www.elkosmos.gr/

15 σχόλια:

  1. ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΓΑ.....ΣΤΕ ΠΛΑΚΟΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν σε 50 χρονια θα υπαρχει αλβανικο κομμα στην Ελλαδα και αιτημα αναγνωρισης μειονοτητας, τοτε το τι γραφουν τα βιβλια τους θα μοιαζει το πλεον ακακο.

    Ο Ελληνας δεν εχει καταλαβει πως μια χωρα την κατεχει καποιος πληθυσμιακα.

    Αυτα που γελαμε τωρα στην Τουρκια και βαυκαλιζομαστε με την ιδεα του Κουρδισταν και γελαμε με τους χαρτες που δειχνουν πως ψηφισαν κουρδικο κομμα, ειναι αυτα που θα γινουν στην Ελλαδα σε Θρακη και Ηπειρο στο μελλον. Μονο που η Ελλαδα δεν ειναι Τουρκια να εχει 70 εκ συνολικο πληθυσμο και εχει και Δραγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "και 8 νομοί της Ελλάδος."

    ....Λάθος!
    18!

    Κανένας άλλος;;
    Τι ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ κωλοχώρες να έχει κανείς για γείτονες! ....βέβαια....σε συνδυασμό με τους εγχώριους αλητήριους πολιτικάντηδες.

    ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και "φίλης" Αλβανίας, της οποίας την ένταξη προωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.////Αυτο δεν πρεπει να γινει αν δεν απομακρινθουν οι ξενες βασεις απο την αλβανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αίσχος...

    Θησαυρός του Πασά: Στους τούρκους ή στο ελληνικό Δημόσιο οι 30 τόννοι χρυσού;

    Κι ενώ η ανασκαφή έχει ξεκινήσει για την ανεύρεση των ... τριάντα τόνων χρυσού του Αλή Πάσα δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί σε ποιον θα ανήκει αν βρεθεί....
    Η αναζήτηση ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έφτασε στο δημαρχείο της Βασιλικής Τρικάλων και κατέθεσε αίτηση ανασκαφής υποδεικνύοντας ως περιοχή των ερευνών μια τοποθεσία ανάμεσα στο χωριό και τη Θεόπετρα.
    Στην περιοχή βρίσκονται κάμερες του ΒΒC, κρατικών και ιδιωτικών καναλιών και εφημερίδων της γείτονας Τουρκίας και φυσικά των περισσοτέρων ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών.
    Τα γεωτρύπανα έχουν ξεκινήσει να σκάβουν όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, καθώς στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς.
    Σε πρώτη φάση τέθηκε σε λειτουργία το γεωτρύπανο, σκοπός του οποίου είναι να ανοίξει στο έδαφος σήραγγα βάθους 20 μέτρων. Το σκαπτικό μηχάνημα, ωστόσο, έφτασε στα 3 μέτρα και βρήκε βράχο.
    Οσον αφορά τη μοιρασιά...τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα...
    Ο επιχειρηματίας υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον δήμο να παραχωρήσει και ένα 2% στους κατοίκους από το δικό του μερίδιο.
    Ωστόσο, στις περιπτώσεις των νόμιμων ανασκαφών ό,τι βρεθεί περιέρχεται κατά 50% στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.
    Ομως, όπως μετέδιδαν τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και όπως ανέφεραν οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, «οι έρευνες θα γίνουν στα Τρίκαλα, όπου εικάζεται ότι βρίσκεται η πολύ μεγάλη προσωπική περιουσία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, γνωστού και ως Τεπελενλή Αλή Πασά. Σε περίπτωση που τελικά ο θησαυρός έρθει στο φως της ημέρας, τότε το τουρκικό κράτος θα διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο την περιουσία του Πασά».

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=69841147

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"

    Και αντί για την δρυ, βάλτε την Εθνική εξωτερική πολιτική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν το 91 ο Μιλόσεβιτς πρότεινε στον εφιάλτη να μοιραστούμε την ΦΥΡΟΜ,ο εφιάλτης ρώτησε τους γερμανούς. Οταν η αλβανία περνούσε την κρίση και χρειαζόταν μια σημαία,μια καρέκλα και ενας ελληνας στρατιώτης πάνω στην γεφυρα,εμείς κάναμε καμάντζο.Καλά να πάθουμε.το κάθε αρνί απο το ποδάρι του κρέμεται.Και τους πολιτικάντηδες εμείς(εσείς)τους ψηφίζετε.Καλά να πάθετε,,ΖΩΑ,Ε!! ΖΩΩΩΑΑΑΑ,ΒΟΔΙΑ !Ε! ΒΟΔΙΑΑΑΑ (Β.Λεβέντης)Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν μια χώρα ,όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφρουρήσει τα σύνορα την περιουσίες, λόγο των νόμων που είναι ασαφείς και φειδωλή θα συμβαίνουν αυτά .
    Είναι αδιανόητο να πιστεύει ο κάθε κενόδοξος πολιτικός ότι με την παρουσία του στο κοινοβούλιο ,και διατηρώντας σε θέματα εθνικά ουδετερότητα, διατηρεί ομαλότητα στη χώρα.
    Όλοι διεκδικούν από την ΕΛΛΆΔΑ κάτι ,οι πολιτικοί μας,δεν αντιλαμβάνονται ότι οι γείτονες όταν αμφισβητήσουν τα σύνορα προετοιμάζονται για το τελειωτικό κτύπημα.
    Γιατί σε θέματα εθνικά δεν υπάρχει ομόνοια !τι περιμένετε πολιτικάντηδες, χάσετε εδάφη γιατί !
    Αλλά έχετε δίκαιο όταν ο Έλληνας έχει χάσει την αξιοπρέπεια και επιδίδεται μόνο στης σεξουαλικές όρεξις ,και αυτές με προφυλακτικό,και έχει αποκτήσει ξένο τρόπο ζωής ,και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αν βγουν τα 5 μεγάλα κώματα (δηλ αυτά που θα του επιδείξει ο μπαμπάς του) περιμένουμε αποτέλεσμα .
    Ελληνικέ λαέ το μέλλον είναι μόνο στα δικάσου χέρια ξύπνα ,απαλλάξου από τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, και γνώρισε την Ελλάδα ,περπάτησε στα βουνά και πεδιάδες ,γνώρισε την χώρα σου, είναι πολύ μεγάλη, και όταν φτάσεις στα σύνορα και σας πουν ότι εκείνο είναι άλλο κράτος ,μην τους πιστεύεις ,δικά σου είναι, αλά τα έχασαν οι πολιτικοί που ψηφίζεις, από τότε που δολοφόνησες τον Ελληνικό τρόπο ζωής σου.
    Ήμαστε μεγάλος λαός μην ακούτε αυτά που λέγουν ,μας έχουν κάνει να φοβόμαστε, να μιλάμε ,να δημιουργούμε ,να σκεφτόμαστε ,διεκδικήστε την ζωή που σας ανήκει ,τραβήξτε τους νέους από τα σκυλάδικα και τα μπαράκια,παντρέψετε τα νωρίς ,να έχει νόημα για αγώνα η ζωή τους,μην πλησιάζετε τα πολιτικά γραφεία για ρουσφέτια ,οι δουλεία από εκεί ξεκινά, ζήσε με αξιοπρέπεια και λεβεντιά μάθε να έχεις μπέσα ο λόγος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξυπνήσαν τώρα οι αλβανοί ...απλά τους ξεσηκώσαν οι τούρκοι και αν το συνδιάσετε με τις επιθέσεις που κάνουν στην ομογένεια και τις δηλώσεις μπερίσα θα δείτε ότι μοιάζουν ακριβώς με τις κινήσεις των τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Giati παίζετε με τα νευρα μας κ. καλεντερίδη; να το στειλετε αυτό στη Δραγώνα, στην Διαμαντοπουλου που θα μπορουσε συμφωνα με το βιβλίο ιστοριας της αλβανίας να είναι βουλευτης αλβανίας) και στο λεγόμενο - ανθελληνικό παιδαγωγικό ινστιτούτο, που ηδονίζονται με τετοια...
    καλή τους νύχτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όποιος έχει κότσια,βάζει στα βιβλία του ότι διεκδικούμε Β.ΗΠΕΙΡΟ,ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΔΕΜΙΡ ΚΑΠΟΥ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑ,ΙΜΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ,ΚΥΠΡΟ και τελειώνει το παραμύθι.Μετά σε κατηγορούν για επεκτατισμό αλλά μέσα τους ξέρουν ότι πρέπει να φυλάγονται...ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙΑ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ειναι το "καμάντζο" ρε καρντάσι Α.Λ. με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου; (8:42 π.μ.)
    Μετά το κιμπάρης το ματζίρης και το ...φούιτ, να το μάθουμε κι αυτό!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμάκο,ματζίρη,ρωτα κανένα καρντάσι που παίζει ξερή να σου εξηγήσει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.