6/10/10

Στενό εταίρο των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τη Βουλγαρία η Χίλαρι Κλίντον

"Η Βουλγαρία δεν είναι μόνο εταίρος μας στο ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στενός συνεργάτης σε ό,τι αφορά τις μεγάλες προκλήσεις κι ευκαιρίες, που αντιμετωπίζουμε από κοινού", υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υποδεχόμενη, χθες το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, το Βούλγαρο ομόλογό της, Νικολάι Μλαντένοφ.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ακόμη την αμερικανική στήριξη στις προσπάθειες της Σόφιας για καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, όπως ανέφερε ο κ. Μλαντένοφ, μετά τη συνάντηση. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, η διεθνής αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν, όπου η Βουλγαρία έχει ανεπτυγμένη δύναμη 600 στρατιωτών.

Σημειώνεται ότι, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα (11-14 Οκτωβρίου) περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και το Κόοσβο.
Έπειτα από την περιοδεία αυτή, θα συμμετάσχει σε φόρουμ του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Aστον.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Χα! Έγινε άσκηση σήμερα και δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε καν δίπλα στο στρατόπεδο των Αγίων Αναργύρων... Ετοιμοπόλεμοι είμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ναί; Γι΄αυτό "κόλλησε" και ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπουλη;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.