27/10/10

Δεν άντεξε το «παρακράτος» η Θάλεια Δραγώνα

Η παραιτηθείσα ειδική γραμματέας μετά την πρόταση να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα η Ιστορία έγινε στόχος ακραίων στοιχείων
Συνεργάτες της λένε ότι η κυρία Δραγώνα «δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση μιας πολιτικής ομάδας που συνδέεται ανοικτά με το παρακράτος...»

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
«Θα πεθάνεις», «Θα μετανιώσεις», «Θα σε θάψουμε». Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που απηύθυναν τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην πρώην γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα μέλη μεμονωμένων ακροδεξιών ομάδων, με καθημερινά μηνύματα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Οπως λένε συνεργάτες της, η πρώην ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας « δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση μιας πολιτικής ομάδας που συνδέεται ανοικτά με το παρακράτος...». Η χθεσινή παραίτησή της από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι εξασφάλισε στην ίδια ηρεμία και στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ένα μέλλον διαφορετικό από εκείνο της προκατόχου της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Αιτία πολιτικών τριγμών στην περίπτωση της κυρίας Δραγώνα υπήρξε η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Στην κυρία Δραγώνα μάλιστα αποδίδεται η «μητρότητα» της πρότασης που κατέθεσε ομάδα καθηγητών του υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει να διδάσκεται η Ιστορία ως υποχρεωτικό μάθημα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να αποτελέσει μάθημα επιλογής για τους μαθητές που θα επιλέγουν τη Θεωρητική Κατεύθυνση. Η πρόταση αυτή ξεχώριζε μόνο τρία υποχρεωτικά μαθήματα, τη Λογοτεχνία, τη Γυμναστική και τα Αγγλικά, προσεγγίζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ιεράρχησης των μαθημάτων στα σχολεία.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση δεν επρόκειτο να υιοθετηθεί από την υπουργό Παιδείας, αλλά αποτέλεσε απλώς μια από τις πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν εν όψει των αλλαγών στο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η «διαρροή» τού περιεχομένου της όμως και η προβολή της από μερίδα του Τύπου ως ειλημμένης απόφασης του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τόσο η κυρία Διαμαντοπούλου όσο και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου διέψευσαν την πληροφορία ως ανακριβή. Είχαν προηγηθεί όμως ομιλίες στη Βουλή από εκπροσώπους του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) κατά της πολιτικής της κυρίας Δραγώνα.

Η πρώην ειδική γραμματέας συναντήθηκε χθες με την υπουργό Παιδείας και της παρέδωσε την παραίτησή της, η οποία και έγινε δεκτή. Η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «χάνει έναν πολύτιμο συνεργάτη», ενώ η πρώην ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης επέμεινε στη δήλωσή της ότι παραιτείται για λόγους πολιτικούς. Πάντως, όπως αναφέρουν συνεργάτες της κυρίας Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας, η ίδια δεν προσπάθησε να υποτιμήσει τη σημασία της Ιστορίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά να την εντάξει σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό μοντέλο με λίγα υποχρεωτικά μαθήματα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το θέμα των προτάσεων για τις αλλαγές στα Λύκεια βέβαια δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στους εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και έξω από αυτούς. Πανεπιστημιακοί των Θεωρητικών Σπουδών αλλά και εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων ξεσηκώθηκαν καταγγέλλοντας ότι συρρικνώνεται το επιστημονικό τους αντικείμενο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε χθες δηλώσεις για το θέμα. « Χαίρομαι που και για τις δύο, την κ. Ρεπούση και την κ. Δραγώνα, είμαστε η αιτία εμείς, έτσι που φωνάξαμε μέσα στη Βουλή, το είπα κατευθείαν κατά πρόσωπο του κ. Παπανδρέου να μην περιμένει από εμάς στήριξη όσο η κ. Δραγώνα είναι εκεί » δήλωσε χαρακτηριστικά. « Κατάλαβαν έστω και αργά στο ΠαΣοΚ ότι η κ. Δραγώνα δεν έπρεπε να είναι στον τομέα αυτό. Χαίρομαι που έφυγε όπως και η κ. Ρεπούση. Προκαλούν την ιστορία, προκαλούν τη συνείδηση, προκαλούν τον κόσμο » κατέληξε.

«Κόκκινο πανί» για ακροδεξιούς
Πανεπιστημιακός με προοδευτικό προφίλ και έντονη δράση στην υποστήριξη της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης, αλλά και διαφόρων ομάδων μειονοτήτων στη χώρα μας, η κυρία Δραγώνα αποτέλεσε επί χρόνια το «κόκκινο πανί» για τον πολιτικό χώρο της Ακρας Δεξιάς. Οταν όμως στο παιχνίδι μπήκε ξανά το μάθημα της Ιστορίας, οι ακροδεξιές πολιτικές ομάδες που περίμεναν τόσα χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να της δώσουν το «καίριο χτύπημα».
« Αν δείτε την πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες νεαρών μια εβδομάδα μετά την επιλογή της κυρίας Δραγώνα για τη Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας θα σοκαριστείτε...» έλεγε χθες στο «Βήμα» άνθρωπος του περιβάλλοντος της κυρίας Δραγώνα. « Θύμιζε την πρώτη περίοδο της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία... » συνέχισε ο συνομιλητής μας.
ΒΗΜΑ

56 σχόλια:

  1. «Θα πεθάνεις», «Θα μετανιώσεις», «Θα σε θάψουμε».


    Καλα, ποσο βλακας μπορει να ειναι καποιος, ωστε να ξεστομισει τετοιες φρασεις σε εναν ανθρωπο οπως η Δραγωνα.

    Ε οχι και να την κανουμε ηρωιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καταγγελίες των κύκλων της κ. Δραγώνα για παρακρατικούς που την απειλούσαν με απειλές εναντίον της ζωής της, είναι σοβαρότατες και απορώ γιατί δεν επιλήφθηκαν οι αρμόδιες αρχές άμεσα.
    Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή δεν επελήφθησαν οι αρμόδιες αρχές και δεν είχαν αποτέλεσμα (γιατί με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα είναι αδύνατον να κρυφτεί όποιος προβαίνει σε τέτοιες πράξεις, σας διαβεβαιώ γι' αυτό) δίνει το δικαίωμα στον καθένα μας να αμφισβητήσει την ύπαρξή τους, τουλάχιστον στη λογική που το θέτουν, δηλαδή του παρακράτους.
    Η καταγγελία για παρακράτος είναι μια ύστατη καταφυγή για όλους εκείνους τους κρατικοδίαιτους 'προοδευτικούς' που δρουν δεκαετίες τώρα σε 'γκρίζες ζώνες', με λεφτά του ελληνικού κράτους και ξένων σκοτεινών κύκλων.
    Αν εξετάσουν αντικειμενικά και με θάρρος τη δράση και την περίπτωσή τους, ίσως ανακαλύψουν το παρακράτος το οποίο εναγωνίως ψάχνουν ως καταφυγή, όταν θίγονται τα όποια συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα ακροδεξιοί παρά βραχίονες της Τουρκικής διπλωματίας και όργανα αποδόμησης τους Εθνους μας.

    Σέ σχόλια αναφορικά με την Κα Χαρά Νικολοπούλου είχα παραπονεθεί γιατί δεν είχε πεί μια λέξη για την στήριξη της απο τα Ελληνικά Ιστολόγια.

    Ευχαριστώ θερμά την Κα Δραγώνα και το περιβάλλον της για το οτι επεσήμαναν την δύναμη που διαθέτει πλέον το διαδίκτυο στην Χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΠΕΙΛΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ : ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΧΡΙ" ΕΠΡΕΠΕ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΣ;
    ΜΙΑ `ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ " ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως κ.Καλεντεριδη υπαρχουν τροποι να στειλει καποιος mail χωρις να εντοπιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η ακροδεξιοί ήσαν αυτοί που έδιωξαν την Δραγώνα, τότε είμαι κι εγώ ακροδεξιός. Το ΔΟΛιο «ΒΗΜΑ», η εφημερίδα που αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα, επειδή στην Κατοχή στήριζε τους Γερμανούς, δεν ξέχασε την παλιά της τέχνη.

    Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΛΑ.Ο.Σ. και λέει και καμιά κουβέντα. Αν περιμέναμε από τον Αντωνάκη να ξυπνήσει μέσα του το DNA της Π. Δέλτα, ζήτω που καήκαμε. AΑλήθεια, αυτόν δεν τον ενδιαφέρει τίποτε απ' όλα αυτά; Τα θεωρεί ασήμαντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εντοπίσει ή να μη βγάλει συμπεράσματα το κράτος για το αν υπάρχει ή όχι παρακράτος και από ποιούς υποκινείται.
    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
    Αν υπήρχαν απειλές, αυτές εκτοξεύθηκαν από ηλίθιους, που τέτοιοι υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.
    Αυτοί όμως δεν είναι παρακράτος. Τέλος επί της ουσίας, η τοποθέτηση της κυρίας Δραγώνα στη θέση που κατείχε ήταν σκάνδαλο ολκής, δεδομένου του άλλου σκανδάλου με το πτυχίο της.
    Το θράσος τέτοιων ατόμων να στρέφουν αλλού την σκληρή πραγματικότητα δεν έχει όρια.
    Τέλος, δεν τελειώσαμε με την παραίτηση της Δραγώνα.
    Υπάρχει και το θέμα της κατάργησης του Εθνικής Παιδείας και της αντικατάστασης με το οοοοοο, καθώς επίσης και το θέμα των κονδυλίων και προγραμμάτων που πήραν εταιρείες συμφερόντων της κ. Διαμαντοπούλου. Μιλάμε για πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
    Θα το δούμε κι αυτό κάποια στιγμή να 'σκάει'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει κάποια χώρα όπου το μάθημα της εθνικής Ιστορίας είναι προαιρετικό?

    Αν κάποιος σε μηχανή αναζήτησης ως λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιήσει τις λέξεις Παρακράτος και Δραγώνα υπουργείο παιδείας βγάζει έναν ενδιαφεροντα αριθμό με 'αρθρα για το παρακράτος που ομοιδεολογούντα άτομα τύπου Δραγώνα έχουν εγκαταστήσει μέσα στα Πανεπηστήμια σε εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα και το υπουργείο Παιδείας.
    Η λερναία ύδρα του εθνομηδενισμού φαίνεται ότι βγάζει συνεχώς νέα κεφάλια.
    Η εν λόγω κυρία άλλωστε ήταν προσωπική επιλογή για την συγκεκριμένη θέση του ίδιου του κυρ ΓαΠαπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oh mon dieu!!! C'est pas possible???
    Μα πως είναι δυνατόν την σήμερον να απειλείται μια ερίτιμος κυρία από τας κακιστάτους ακροδεξιάς παρακρατικάς δυνάμεις της πτωχής αυτής βαλκανικής ευρωπαϊκής επαρχίας;
    Αλήθεια η ερίτιμος κυρία θα είχε την ευγενή καλοσύνη να ξεχάσει για λίγο τον τρόμο της και να μας πληροφορήσει για τους τίτλους σπουδών της; Εμείς οι βαλκάνιοι επαρχιώται έχομε ρε παιδί μου κάτι ακατανόητες βαρβαρικές εμμονές… Τι να κάνουμε όμως δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτές και απαιτούμε οι ανώτεροι δημόσιοι λειτουργοί μας να φέρουν πανεπιστημιακούς τίτλους και όχι πτυχίο ΙΕΚ Κολοπετινίτσης… Ας μας πει λοιπόν τι τίτλους σπουδών έχει και ας αφήσει τις παπαρδέλες περί παρακράτους γιατί εκείνη κατ’ εξοχήν ενσαρκώνει το σύγχρονο παρακράτος της αριστερίστικης παρεούλας που νέμεται το δημόσιο χρήμα με τρόπους που δεν χωράει ανθρώπου νους.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια υποθετική εκδοχή του παρασκηνίου της παραίτησης, θα μπορούσε να είναι ότι μετά από τόσο καιρό, τώρα μόλις κάποιος σφύριξε στον Παπανδρέου ότι υπάρχει θέμα Δραγώνα. Μέχρι τώρα οι προστάτες της, το κρατούσαν χαμηλά το θέμα μήπως και περάσει η μπόρα και την γλυτώσει. Αλλά στην παρούσα αναταραχή λόγω των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, όλοι ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους να ρίξουν την ευθύνη και έτσι βρέθηκε ο καλοθελητής να το σφυρίξει.
    Σιγά μην ήξερε ο Παπανδρέου τι παίζεται με τη Δραγώνα και εντός της Ελλάδας γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skal,

    θετεις το θεμα στην σωστη του βαση ,
    οι διαδοσεις που προερχονται απο τους κυκλους της δραγωνα σκοπο εχουν να αποπροσανατολισουν απο το θεμα που ηταν η παρανομη παρατυπη και προκλητικη παρουσια της στο υπουργειο.

    αν υπηρχαν απειλες θα τους ειχαν βρει και θα του ειχαν ηδη κλεισει μεσα ,η τεχνολογια εχει τον τροπο της.

    εξαλου επικινδυνουν φασιστες που μπορουν να υλοποιησουν τις απειλες τους μπορεις να βρεις πλεον μονο στα παραμυθια της συγχρονης ιστοριας που προωθουσε το υπουργειο και ειναι τοσο πραγματικοι οσο και οι δρακοι

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα και αν είναι αληθές ότι, η κα Δραγώνα έγινε στόχος απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δεν συνέφερε σε καμμία περίπτωση να τους "ανακαλύψουν" και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.
    Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, θα θεωρούσε κάτι τέτοιο ως δίωξη όλων των Ελλήνων πατριωτών.
    Ένα τέτοιο γεγονός, θα παρήγαγε αποτελέσματα, πολύ πιό ριζοσπαστικά από αυτά που παρήγαγε ήδη η πολιτική της κας Δραγώνα.
    Συνεπώς, τείνω να θεωρώ ότι οι προβαλλόμενοι λόγοι γιά την παραίτησή της είναι καθαρές αρλούμπες.
    Μάλλον, άλλες δυνάμεις συνήργησαν στην παραίτηση της κάς Δραγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 11:52 π.μ.

    >Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, θα θεωρούσε κάτι τέτοιο ως δίωξη όλων των Ελλήνων πατριωτών.<

    Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ούτε που θα έπαιρνε πρέφα. Διαφορετικά δεν θα μας κυβερνούσαν 36 χρόνια πουλημένοι και χαραμοφάηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ινφογνώμων

    Με γεια το νέο λουκ, είναι ωραίο, αλλά γιατί; Νιώσατε σαν την εικονιζόμενη και κάνατε λίφτινγκ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακόμα και τον Μ. Αλέξανδρο θα αναστήσουν για να μην ασχοληθεί ο κόσμος με τα εθνικά και τα πληρωμένα παιχνίδια και συμφωνίες που έχουν γίνει.
    Ακόμα και αν απειλήθηκε η Δραγώνα γιατί δλδ πρέπει να γίνεται θέμα; Σε τι διαφέρει απο όλους εμάς που απειλείται, όχι μέσω μαιλ αλλά στην πραγματικότητα, η ζωή μας κάθε μέρα που κυκλοφορούμαι στο δρόμο τη νύχτα στο σπίτι μας και γενικά...
    Αν την απείλησαν αν που για μένα είναι απίθανο , δεν πειράζει καλά να πάθει ας ζήσει αυτό που βιώνει καθημερινά το πλείστον των παιδιών ενηλίκων και γερόντων που κυκλοφορούν σε αυτό το τόπο.
    Και ας νιώθει τυχερή γιατί αν , έγινε θα έχει την αστυνομία να της βρει τον υπαίτιο ,χώρια την προσωπική φρουρά που σίγουρα θα είχε δεν ξέρω αν ακόμα έχει.
    Αν πάλι είναι ένα μέσω για να καλύψουν τον οχετό, τον μικρό οχετό, που άνοιξε οφείλω να τους πω , ως μια πολύ μικρή μονάδα σε αυτή τη χώρα, ότι η βρώμα είναι η ίδια είτε μεγάλος ο οχετός είτε μικρός είτε σκεπασμένο είτε ξεσκέπαστος ,όταν ξεχειλίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο καλό !!!
    Και εάν υπάρχει ένας/μια εισαγγελέας με τα σχετικά αξεσουάρ μέσα στα παντελόνια του/της, ας ξεκινήσει την έρευνα για τα μυστικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίστικε αυτή η μαντάμ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΑΛΤΕ ΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με αυτά περί απειλών δεν ασχολούμαι, είναι απλά και μόνο η πρόφαση για την "ηρωική" έξοδο. Το πιθανότερο είναι να ισχύει ότι ήρθαν σε κόντρα και την έφαγε τελικά ο Πανάρετος (όπως γράφτηκε σε μπλογκς και σε εφημερίδες). Όπως και να έχει όμως, το θέμα του εθνομηδενισμού και της οθωμανολαγνείας έχει αποκτήσει βαθειές ρίζες στο κράτος για να κλείσει έτσι απλά με μια παραίτηση της Δραγώνα. Είναι ένας ολόκληρος πολύποδας (και κακοήθης διότι συνεχώς αναπαράγεται) που έχει εγκατασταθεί και δικτυωθεί πρώτιστα στα πανεπιστήμια και βέβαια και σε άλλους κρατικούς φορείς.

    Για να εξαρθρωθεί αυτό το κύκλωμα χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση. Τόσο ισχυρή που να μπορεί να αντισταθεί και σε κάθε είδους εξωτερικές πιέσεις που θα ασκηθούν με σκοπό τη διατήρηση του κυκλώματος. Σκεφθείτε μόνο πόσο άντεξε η Γιαννάκου με το βιβλίο της Ρεπούση (πάνω από 1 χρόνο), όταν όλη η κοινωνία έβραζε εναντίον της και ένα σωρό φορείς (Ακαδημία, σύλλογοι, προσφυγικά σωματεία κλπ) την πίεζαν για την απόσυρση του βιβλίου. Και τελικά τη λύση την έδωσε ο λαός στις εκλογές. Και πάλι όμως, ύστερα από αυτό την έβαλαν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου. Πόσο ισχυρούς προστάτες είχε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παρακράτος το [parakrátos] O46 : σύνολο παράνομων ατόμων, ομάδων και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθ. με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν ενάντια στην κοινωνία ή σε τμήματά της: Tο ~ αναπτύχθηκε και έδρασε στην Eλλάδα μετά τον Eμφύλιο. Tο ~ ευθύνεται για τη δολοφονία πολιτικών ηγετών. || (επέκτ.) κάθε παράνομη ενέργεια ή δράση, που εκπορεύεται και αναπτύσσεται από παράνομα και μη θεσμοθετημένα κέντρα εξουσίας. [λόγ. παρα- 1 κράτος μτφρδ. αγγλ. parastate]
    Αλήθεια, αυτός ο ορισμός από το Λεξικό Τριανταφυλλίδη περιγράφει τη δράση της Δραγώνα και των ομοφρόνων της ή όχι;Η γυναίκα έχει απύθμενο θράσος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρεπει να αντικατασταθει παραυτα ειτε απο την κ. Ρεπουση ειτε απο την κ. Φραγκουδακη.

    Η εκπαιδευση των ελληνοπαιδων δεν μπορει να μεινει στα χερια τυχαιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Που βρίσκετε καρδιά να βρίζετε μια τόσο όμορφη γυναίκα?

    Πάντως, μην χαίρεστε,κάπου θα σκάσει μύτη, τετοια στελέχη δεν τα αφήνει αναξιοποίητα ο...πολύποδας,που λέει και ο πιγκουίνος παραπάνω! Θα αμοιφθεί σίγουρα για τις υπηρεσίες της...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «κόκκινο πανί» για τον πολιτικό χώρο της Ακρας Δεξιάς..

    Δηλαδη ενας λαος ολοκληρος που την εφτυνε ηταν ακροδεξιος; Αν ειναι ετσι τοτε λαθραια βρισκονται στην εξουσια και θα επρεπε να φυγουν νυχτα.
    Τιποτα απ'ολα αυτα,βλεπουν οτι το πλοιο μπαζει απο παντου και πετανε τη σαβουρα στη θαλασσα.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για ηρωωϊκή έξοδο ετοιμάζεται όλη η κυβέρνηση και ατομικά ο ίδιος ο Γαπ. Η διακαναλική ήταν ένα προμύνημα εκβιαστικό του πολιτικάντη πινοκιομύτη πρωθυπουργού που είτε λίγο είτε πολύ μας έλεγε ή με ψηφίζετε η κυρήσω εκλογές και την κάνω για New York και ο Καρατζαφέρης που μιλά για οικουμενική έχει μυριστεί εδώ και καιρό για το πού πάει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν το πιστεύω. Μάλλον φτιαχτή δικαιολογία είναι και έχει τον σκοπό της.
    Αν είναι όμως αλήθει τότε
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ακραία Δραγώνα μιλά για ακραίους.
    Παλιό το κόλπο.
    ΑΙΣΧΟΣ!
    Τις ζημιές που έκανε ποιος τις διορθώνει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαλλον η εριτιμος κυρια θεωρει παρακρατος οσους δεν υπακουουν τυφλα στις νεοταξικες επιλογες αυτης και των πατρωνων της.Μας θεωρει τοσο μακακες που τολμαει εμμεσως και να ζηταει συμπαρασταση στην ασελγεια της επι της Ελληνικης ιστοριας,σαν τον παιδοφιλο που οταν συλληφθει πιπιλιζει την καραμελλα του αρωστου παθους του.Συγχαρητηρια και για την θεση του Σαββα και των συνεργατων του.Ας μην παρασυρομεθα απο την 'απωλεια' της κυριας,η Λερναια Υδρα βγαζει αμμεσως αλλα κεφαλια φιδιων.Προς επιβεβαιωση δε αυτου,σας αναφερω οτι σημερα παραμονες της Εθνικης μας εορτης,εγκυκλιος του ΕΕΣ [Ελληνικος Ερυθρος Σταυρος],διαταζει να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ο Σταυρος απο τον ιστο της σημαιας του ΕΕΣ που θα παρελασει αυριο.Ευχομαι σε ολους που νοιωθουν κατι γι'αυτην την ερημη πατριδα,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τους θυμιζω το τραγουδι της μεγαλης Ελληνιδας Σοφιας Βεμπο,που λεει:Κανε κουραγιο Ελλαδα μου,να μην μας αρρωστησεις,γιατι το θελει ο θεος να ζησεις και θα ΖΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να πας να βρεις δουλειά στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι στημένο το άρθρο του βήματος μούφα όλη η ιστορία με την δραγώνα,αφού όπως λέει παρατήθηκε λόγο πολιτικής ας μου πει ένας που να ξέρει ποίες από τις προτάσεις δηλαδή τις πολιτικές που επικαλείται αναιρεθήκανε από το παιδείας,ένας.Επικαλείται απειλή κατά τις ζωής και η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν βρήκε κάποιο στοιχείο ταυτότητος,εκτός αν λαμβάνει υπόψιν αυτά που γράφονται σε blogs και φοβάται,αλλά και πάλι θα τα είχανε κλείσει.Ο Καρατζαφέρης το εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους αβάντα από το βήμα και τέλος μέχρι χθες ξέραμε ότι ουσιαστικά ανήκουμε στην γερμανία λόγων χρεών σήμερα μάθαμε ότι γίναμε και ναζιστές... κακή παρέα η γερμανία και πολύ περισσότερο ο πατριωτισμός.Το σίγουρο η νέο ταξικια δραγώνα κάπου τώρα έχει χωθεί χαθεί από την δημοσιότητα σαν ανταμοιβή στις υπηρεσίες που προσέφερε και τίποτα παραπάνω,απλά η βαρέθηκε η αποστολή τελείωσε.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι πραγματικα αίσχος που φεύγει η κυρια αυτή!! διαμαρτύρομαι!!! αφήνει το έργο της ανολοκλήρωτο!! Να προσπαθεις τόσο σκληρά να κάνεις εναν λαό να ξεχάσει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , και να σε κόβουν στην μέση??

    Εις ενδειξη διαμαρτυρίας θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω... αχμφ! (ξεκινησα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μα η αριστερα ειναι το παρακρατος εδω και 36 χρονια τωρα.
    Η δεξια πεθανε οριστικα και αμετακλητα το 74.
    Απο τοτε και μεχρι σημαρα απολυτη εξουσια-κρατος και παρακρατος μαζι- ειναι η διεθνιστικη ανθελληνικη αριστερα, της συμοριας δραγωνα τσιπρα, αλαβανου, ιντιμιντια, εξαρχειων κ.λ.π...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επικαλείται απειλή κατά τις ζωής ετσι νομιζω και εγω αλλα οχι απο το και καλα παρακρατος αλλα απο τους λαθρεους γιατι εθγαλε ολες εκεινες της χοντρες χρυσες αλυσιδες που ειχε σε αλλα φοτο.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ρεπουση-Γιαννακου-Δραγώνα-Διαμαντοπουλου. ΌΛο το πολιτικό φάσμα, μια η άποψη, ένα το κυκλωμα. Ποιος το ελέγχει; Ποιους ελέγχει; Ποιος το πληρώνει; Ποιους πληρώνει; Ιδου οι απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καιρό είχαμε να ακούσουμε ένα καλό νέο.

    Συμφωνώ απόλυτα με των “skal” στης παρατηρήσεις για παρακράτος και βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στην κολαση και ακόμα παραπέρα. Ένας εφιάλτης λιγότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προτείνω στην Ομορφονιά να περάσει από Άγ. Πανελεήμονα για γιαουρτάκι!
    Δεν πιστευω οτι θα ησυχάσουμε απ'αυτή,θα την βρούμε μπροστά μας σε παραπλήσιο ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ 27 Οκτωβρίου 2010 5:32 μ.μ.

    Είναι μία ολόκληρη παράταξη "αριστεροπροοδευτικών", η οποία επεκράτησε με την ανοχή του Κ. Καραμανλή (πρεσβυτέρου) μετά την δικτατορία. Νόμιζε ότι έτσι θα εξευμενίσει την Αριστερά και παρέδωσε αστόχαστα την παιδεία στα χέρια της. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επιφανες μελος του Παρακρατους ειναι η ιδια η ΔΡΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φιλε ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ,με εκπλησεις.Με την βεβαιωμενη ευρυμαθεια σου ειναι δυνατον να ρωτας τετοιο πραγμα;.Μεχρι ο ιδιος ο σκοπιανος μεγαλοεπενδυτης που εχει υπο την προστασια του ενα Σορος προσωπα,θα σε επιπληξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό που αναφέρει ο Σάββας για τις υβριστικές απειλές που εκτοξεύουν κάποιοι ηλίθιοι, είναι πολύ σοβαρό. Τέτοιου είδους απειλές, έδωσαν "πάτημα" για αναφορές σε παρακράτος κλπ..που η εν λόγω επικαλείται για την παραίτησή της.
    Οι ύβρεις και απειλές είναι επικίνδυνες για τον δημόσιο λόγο, αποβαίνουν εις βάρος του. Οποιος έχει την ειλικρίνεια και το θάρρος να εκφέρει την γνώμη του με επιχειρήματα, θέσεις, απόψεις σεβόμενος τις αρχές της ελευθερίας έκφρασης όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, δεν έχει ανάγκη ούτε να βρίζει ούτε να απειλεί.
    Υπάρχει (ευτυχώς) μεγάλη μερίδα Ελλήνων που δεν δέχεται τον παραγκωνισμό της Ιστορίας μας, αυτό είναι κάτι θετικό. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι παρακράτος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τώρα εμένα γιατί μου έχει κολήσει στο μυαλό ότι η συγκεκριμένη παραίτηση αποτελεί μέρος της τεχνητής σύγκλισης ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ;

    Όπως έγραψα σε παλαιότερο σχόλιο πιστεύω πως ο Παπανδρέου θα αναγκαστεί σε συγκυβέρνηση με κάποιον πολιτικό χώρο,οι μόνοι εύκαιροι που το έχουν δηλώσει με κάθε δυνατό(ανεπίσημο) τρόπο είναι οι Μπακογιάνη-Μητσοτάκης και Καρατζαφέρης,συναγωνίζοντε ποιός θα πρωτοστηρίξει την κυβέρνηση,η συνεργασία αυτή για να επιτευχθεί με τον Καρατζαφέρη έπρεπε να λυθούν πρώτα κάποια εμπόδια,όπως η ως άνω κυρία.

    Όσο για τους εισαγγελείς μη φάτε,σφύριξα και έφυγες είναι και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αχ,την καημένη,


    τι να σου πω,μας έπεισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ντουγρού στην Τουρκία,για προοδευτικά άτομα σαν κι εσάς κ.Δραγωνα,αυτή είναι χώρα να ζήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Ανώνυμος τής 27 Οκτωβρίου 2010 7:32 μ.μ. είπε:

    Είναι μία ολόκληρη παράταξη "αριστεροπροοδευτικών", η οποία επεκράτησε με την ανοχή του Κ. Καραμανλή (πρεσβυτέρου) μετά την δικτατορία. Νόμιζε ότι έτσι θα εξευμενίσει την Αριστερά και παρέδωσε αστόχαστα την παιδεία στα χέρια της. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

    Πολύ σωστό.

    Ο Γιούρι Μπεζμένοβ, αυτομολήσας πράκτωρ τής KGB, αναλύει σε μία διάλεξη τού 1983 την μεθοδολογία Ανατροπής ενός κράτους που ασκούσε η Σοβιετία. Η πρώτη φάση λέγεται Κατάπτωση τού Ηθικού, και, όπως λέει, διαρκεί τουλάχιστον μία σχολική γενιά. Είναι θαυμαστό πώς η αριστερά και η σχετική ιδεολογική ηγεμονία σήμερα επεκράτησαν ώστε να εφαρμόζουν κατά γράμμα την μέθοδο καίτοι το μητρικό εργοστάσιο έκλεισε. Προφανώς ελπίζουν ότι συνεχίζοντας την δοκιμασμένη μέθοδο θα επιτύχουν την πολυπόθητη γι' αυτούς Ανατροπή μόνοι τους χωρίς την μητέρα Σοβιετία.

    Η σχετική διάλεξη:
    Μέρος 1ο
    Μέρος 2ο
    Μέρος 3ο
    Μέρος 4ο
    Μέρος 5ο
    Μέρος 6ο
    Μέρος 7ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @:ηλίθιοι;
    όσοι εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα με ύβρεις και απειλές για μια πατσαβούρα;
    „διακρίνω έναν επιλόχειο πυρετό στα ευγενικά σχόλια σας για την παραιτηθείσα“

    Iανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τελικά έχει καταντήσει τίτλος τιμής νά σέ αποκαλούν Ακροδεξιό. Τό Βήμα θεωρεί δημοκράτες όσους ασπάζονται τήν πολιτική του Τούρκου κατακτητή καί γενοκτόνου, η οποία μεταξύ άλλων φορτώνει τήν πατρίδα μας μέ εκατομμύρια μουσουλμάνους.

    Πρέπει να τά παίρνουν χοντρά από τούς τουρκαλάδες όλοι οι υποστηρικτές πολιτικοί καί εκδότες του νεο-οθωμανισμού. Καλά δέν λειτουργούν οι μυστικές μας υπηρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. I Dragona epitelous efyge. Kai oi agones pou kaname dikaiothikan. Ta peri parakratous einai dikaiologies ek tou ponirou, pou tis dinoun ena epixeirima dithen aksioprepeias gia tin apoxorisi tis. Elpizo na min ksanakousoume pote kati giaftin tin kyria.

    Yparxei akomi ena poly sobaro problima, pou prepei na katapolemithi amesos en ti genesei tou: Prokeitai gia ton Nomo ypoxreotikis ekmathisis tis tourkikis stin A´, B´kai G´ Gumnasiou.

    Pragma anikousto, pou dilonei oti oti den katorthosan oi Tourkoi sta 500 xronia sklabias ton Ragiadon, to katorthonei tora mia "elliniki" Kybernisi.

    Den einai dynaton na dexthoume na didasketai i glossa ton sfageon xiliadon Ellinon sta Gymnasia mas. Aporo, pou den exei ginei seismos mexri tora gia to thema afto, pou mexri proteinos eitan problima monon ton Pomakon kai ginetai ksafnika problima olon ton Ellanon.

    Posoi arrostimenoi eidimones briskontai sto Ypourgeio ("ethikis") Paideias, pou sofizontai tetoious Nomous kai pos kai apo poious psifizontai tetoioi anthellinikoi Nomoi stin Bouli, pou allazoun tin domi tis Paideias mas??

    O Nomos aftos prepei na katargithei, an theloume na eimaste synepeis stin neoteri Istoria mas (Mikra Asia,Smirni, Thraki, Konstantinoupoli, Kypros klp) allos apodexomaste kai episimos oti ontos exoume ginei tourkiko protektorato...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. και εμείς που είμαστε ΚΚΕ και δεν συμφωνούσαμε με Ρεπούση και Δραγώνα όσον αφορά την συμπεριφορά τους απέναντι στην ελληνική ιστορία;
    Μερικοί από τους φίλους αναγνώστες -σχολιαστές με την φρασεολογία αγοραίου τρόπου, που αυτοχρίζονται πατριώτες, ακροδεξιοί και ότι άλλη συναφή ονομασία, είναι τρείς φορές χειρότεροι από τις αναφερόμενες, διότι αποδείχνουν με την συμπεριφορά του λόγου τους ότι απλά δεν έχουν ελληνική συνείδηση και μόρφωση. Συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι θερμοκέφαλοι ΄΄έλληνες'' είναι απλά βάρβαροι-απολίτικοι.
    ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Αγαπητέ Σάββα είμαι πλέον σίγουρος ότι μερικοί από τους αναγνώστες μας είτε είναι απλά ..... είτε είναι .....
    Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι υπάρχει λογική αντιμετώπισής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πρός ανώνυμο ΚΚΕ 1:39 μ.μ.

    Δέν είδα πουθενά ούτε τήν Παπαρήγα, ούτε τό ΠΑΜΕ σας, ούτε τό κόμμα σας νά κάνει καμμία διαμαρτυρία ή καμμία πορεία εναντίον της τουρκοποιήσεως της Παιδείας, της τουρκοποιήσεως της Θράκης, της μουσουλμανοποιήσεως της Αθήνας, της εισβολής της Κύπρο, της εθνοκάθαρσης στήν Πόλη μας κ.ο.κ.

    Μόνο γιά τήν Παλαιστίνη καί γιά τούς Πακιστανούς κάνετε πορείες. Παλαιότερα θυμάμαι κάνατε πορείες υπερ της Κούβας καί της Νικαράγουας. Ποτέ σας δέν υποστηρίξατε τούς Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προς fstav 3:11 μ.μ.
    Αγαπητέ φίλε, ελπίζω πάνω απόλα συνέλληνα.
    Θα σου απαντήσω αν και εκτος θέματος θα είναι,διότι η ανάρτηση αφορά άλλο θέμα.
    Φαίνεται ότι θίχτηκες από τα γραφόμενά μου...κατά κάποιο τρόπο, και όμως ...
    Λοιπόν δεν είμαι υπόλογος ούτε για την Αλέκα ούτε για το ΠΑΜΕ.Και όταν αναφέρθηκα ''...εμείς που είμαστε ΚΚΕ...'', πράγματι είμαστε μια παρέα φίλοι της σελίδας που συνήθως δεν γράφουμε, συμπαθούμε το ΚΚΕ διότι έχει κρατήσει μια στάση τίμια σε εθνικά θέματα χωρίς εξαλλοσύνες, έχει στάση τίμια και αρχών σε υπεράσπιση καταπιεζομένων,αποτελείτε από ανθρώπους έτοιμους να δώσουν το αίμα τους για την πατρίδα και μάλιστα αφιλοκερδώς, δεν έχει προύχοντες και δεν βγαίνει να πουλήσει πατριωτισμό διότι δεν το έχει ανάγκη. Και δεν τόχει ανάγκη γιατί μια ζωή παλεύει με τους εργαζόμενους για ένα καλλίτερο αύριο πιστεύω. Την Τουρκοποίηση της Θράκης την δημιούργησαν όλοι οι άλλοι όπως και την εισβολή στην Κύπρο και την Τουρκοποίση της Παιδείας επίσης.
    Αγαπητέ φίλε η πολιτική είναι γοητευτικό αλλά δύσκολο παιχνίδι και θέλει νηφαλιότητα. Επίσης θέλει δουλειά πολύ να πείσεις τον κόσμο για το δίκαιο και το καλό.
    σήμερα κυριαρχεί το κακό διότι έχει πολλούς οπαδούς. Η αλλαγή συνείδησης δεν θέλει οπαδούς θέλει συνειδητούς πολίτες και οι πολίτες αυτού του τόπου αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν την έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. συνέχεια προς fstav 3:11
    και δεν την έχουν φίλε μου διότι το αποτέλεσμα των ενεργειών της συνείδησης που έχουν έφερε την Ελλάδα σε τούτο το χάλι.Φαίνεται ότι είσαι μάλλον νέος διότι δεν θυμάσαι τις ενέργειες του ΚΚΕ για το Κυπριακό -αν και τότε θυμάμαι ότι υπήρχαν ακόμα οι εξορίεςκλπ-.
    Θα σου θυμίσω ότι η ΕΟΚ τότε στον ΟΗΕ φήφιζε λευκό για το Κυπριακό και την λύση του που ήταν η διεθνοποίηση του προβλήματος και το ΚΚΕ υποστήριζε Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη. Θυμάσαι καθόλου;
    Οι πορείες φίλε μου είναι ένα τόσο δα μέρος της πολιτικής ενέργειας. Εγώ ξέρω ότι πολλές φορές είδα κουκουέδες να βοηθούν οργανωμένα σε πλημμύρες και σε διάφορες δυσκολίες χωρίς να το διατυμπανίζουν. Αυτό είναι πατριωτικό; αυτοί είναι έλληνες ενεργοί πολίτες; Ε λοιπόν κάποιοι τους συμπαθούμε....έτσι απλά, χωρίς να μας διαφεύγει ότι ιστορικά μπορεί να διαφωνούμε με πολιτικές επιλογές.Δεν είμαι από αυτους που πιστεύουν σε πολιτικά λάθη του ενός η του άλλου κόμματος. Πιστεύω σε εσκεμμένες επιλογές που σημαδεύουν την πολιτική ζωή θετικά η αρνητικά. Και σε τούτο το ιστορικό σταυροδρόμι το ΚΚΕ δεν έχει ευθύνη πράξης στην καθημερινότητα της ''λαμογιάς'' και γιαυτό το λόγο κάθομαι και σου γράφω φίλε fstav, κάτι που σπάνια κάνω διότι έχω και άλλες ασχολίες....
    Αν το χρειάζεσαι παρόλλα αυτά και παρότι δεν υπάρχει ανάγκη σου δηλώνω ότι είμαι και αισθάνομαι έλληνας μαζί με τα τέσσερα παιδιά μου και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα γιαυτό όχι όμως πια για κανένα τσόγλανο που παίζει παιχνίδια με το μυαλλό μου για να είναι εξουσιαστής. Είναι μεγάλη η ευθύνη να δηλώνεις έλληνας πατριώτης αλλά φίλε μου θέλει δουλειά σοφή από όλους όσους αισθάνονται το βάρος των προγόνων και των επιγόνων και το αυθόρμητο μαζί με το ένστικτο πλέον δεν φτάνει.
    Γεια χαρά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. συνέχεια για fstav 3:11
    και δεν την έχουν διότι οι πολίτες-έλληνες συμπολίτες μας, έχουν την ευθύνη αντικειμενικά για το που βρίσκεται ο τόπος σήμερα. όσο για το κυπριακό δεν ξέρω αν θυμάσαι -οι ΚΚΕ ήταν στις εξορίες τότε- η τότε ΕΟΚ είχε νίψει τας χείρας της τότε μελευκό ψήφο στον ΟΗΕ, το ΚΚΕ υποστήριζε με τον τότε ΟΗΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Φίλε μου οι πορείες είναι ένα πολύ μικρό γεγονός της πολιτικής δράσης, εκείνο που έχει σημασία είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης και αυτό θέλει δουλειά πολλή.
    Σου δηλώνω πάντως χωρίς να υπάρχει ανάγκη να το κάνω πως είμαι και αισθάνομαι έλληνας. Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης απέναντι στους προγόνους αλλά και στους επόμενους και μέσα σε αυτούς και τα τέσσερα παιδιά μου.Με εγκαλείς χωρίς να έχεις το δικαίωμα να το κάνεις και σου απαντώ για να μην αισθανθείς περιφρονημένος και ανάξιος. Αν είσαι έλληνας θα καταλάβεις τι λέω.
    Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για την πατρίδα μου που λέγεται Ελλάδα που σαν έννοια είναι μεγαλύτερη από τον χάρτη. Δεν δίνω τίποτα για μια ελλάδα της ''λαμογιάς'' που την διαχειρίζονται χρόνια τώρα υπάλληλοι ξένων εταιρειών.
    Γεια χαρά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Prosexe fstav !!

    einai poly ipios o "filos" sou o Koukoues, fainetai einai freskos kai idealistis kai den exei idea apo tous syntrofous tou, pou kapote sfazane me konserbokoutia tous synadelfous tous, giati den proskeinousan ton papouli Stalin.

    Exoun allaksei oi kairoi kai fainetai kai oi Kommounistes kai to paizoun tora yperpatriotes

    Kati einai kai afto !!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στον Ξενοκράτη από Βιέννη
    Φίλε από Βιέννη χαίρε, μάλλον μπαγιάτικος είμαι, τον δε Στάλιν ας τον χαίρονται οι συμπατριώτες του και οι υποτακτικοί του, γλειώδεις της εποχής εκείνης.Κάθε εποχή όμως σημαδεύεται από τα πρόσωπά της.....
    Όσο για τα κονσερβοκούτια βρε Ξενοκράτη αμάν πια, όπλα δεν είχανε; η προπαγάνδα τόσα χρόνια έλεγε ότι τους έδινε όπλα ο ''ξένος'' δάκτυλος........
    μήπως Ξενοκράτη μου είσαι εσύ λίγο φρέσκος;
    Πάντως σας ευχαριστώ και τους δύο που με κάνατε να γράψω την άγια τούτη μέρα του ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είσαι Έλληνας

    Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
    Πρώτη εκτέλεση: Αντώνης Καλογιάννης

    Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά
    πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.

    Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος
    Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών
    Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας.

    Πίνεις την προδοσία με το γάλα,
    πίνεις την προδοσία με το κρασί.

    Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος,
    πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις,
    αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά

    Για fstav και Ξενοκράτη από έναν ''ήπιο'' και ιδεαλιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τα όσα ισχυρίζεται η εν λόγω κυρία για απειλές κλπ, εγώ δεν τα πιστεύω.
    Εάν υπήρχαν απειλές ή ότι άλλο παράνομο σε βάρος της, ήταν εύκολη δουλειά για τις διωκτικές αρχές.
    Προσπάθησε μια ηρωική έξοδο, γιατί στα όσα έλεγε, δεν υπήρχαν αποδέκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δυσυχώς καί τά βιβλία τής ιστορίας
    πού εμείς διδαχθήκαμε τίς δεκαετίες
    60 καί 70,'ηταν εξίσου άχρηστα,επικίνδυνα καί ανιστόρητα μέ
    τά σημερινά τού Υπουργ.Απαιδείας.Οποιος ενεβρίθησε στήν ιστορία, τό αντιλαμβάνεται
    ευχερώς.Ερρωσθε καί καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.