17/10/10

Εισβολή Σκοπιανών στην Πέλλα για να βγάλουν ταυτότητες!

Την έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως αιτήθηκαν από τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Αριδαίας στο νομό Πέλλας, περισσότεροι από 40 Σκοπιανοί, που το πρωί της Δευτέρας πέρασαν τα σύνορα από τον μεθοριακό σταθμό της Νίκης και βρέθηκαν στην περιοχή.

Η κίνηση των Σκοπιανών εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίο διάστημα από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να αποδείξει στα διεθνή φόρα πως στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες που δεν αισθάνονται Έλληνες και πως οι ελληνικές αρχές την περίοδο του καταστροφικού εμφυλίου, πραγματοποίησαν … «γενοκτονία» εναντίον τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VREME, απόγονοι Σκοπιανών που εγκατέλειψαν την δυτική Μακεδονία πριν το 1949, προσέφυγαν κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση επειδή αδυνατούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζουνται και κυρίως πως κατάγονται από την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, απευθύνονται στις ελληνικές αρχές για την έκδοση πιστοποιητικών, που θα αποδεικνύει την ελληνική τους καταγωγή, με απώτερο στόχο την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου και τη δικαστική διεκδίκηση περιουσιών, που όπως ισχυρίζονται άφησαν πίσω τους οι προγονοί τους την περίοδο του εμφυλίου.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αριδαίας, που ξαφνιάστηκαν από την «εισβολή» των Σκοπιανών, ενημέρωσαν τους Σκοπιανούς πως το κοινό αίτημα για έκδοση πιστοποιητικών, θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.

Το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» παροτρύνει στα μέλη συλλόγων Σκοπιανών που υποστηρίζουν πως κατάγονται από ελληνικές περιοχές, να έρχονται οι ίδιοι στην βόρεια Ελλάδα και να αιτούνται από τις αρχές έγγραφα, με τα οποία θα μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Το 2008 με επιστολή του στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε θέσει επίσημα αίτημα επιστροφής Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως κατάγονται από περιοχές της Μακεδονίας, καθώς και των περιουσιών τους, ενώ είχε ζητήσει την αναγνώριση της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα που η προκλητικότητα των Σκοπιανών κορυφώνεται και εντός ελληνικού εδάφους, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, ζητώντας ευθέως την επιστροφή στην βόρεια Ελλάδα, όσων εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο του εμφυλίου και σήμερα δηλώνουν «Μακεντόνετς» υιοθετώντας πλήρως την σκοπιανή προπαγάνδα, που κάνει λόγο για μειονότητα … 500.000 Σκοπιανών στη χώρα μας και «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο.
http://www.protothema.gr

22 σχόλια:

  1. Υπάρχει κανείς που δεν είναι Ελληνας ανά την υφήλιο?

    Όπου έχει πάει η Ολυμπιακή φλόγα είναι και επικράτεια του Ελληνισμού, κι όσα κράτη συμμετέχουνμ με αθλητές είναι και επίτιμοι Έλληνες πολίτες, βέβαια οι βάρβαροι και οι προδότες του Ελληνισμού πάντα θα υπάρχουν, αλλιώς πως να εξηγίσει κανείς την σημερινή κατάντια στη Ελλάδα, ευθύνη των "άρειων" της φυλής.

    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ!
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑΛΛΑ αυτό που προέχει τώρα είναι!!

    Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ..! ! !
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ..στο χώρο που νομίζει ότι τον εκφράζει..
    ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ! αυτούς που έχουν ΗΘΟΣ, ΣΘΕΝΟΣ, και ΠΟΛΙΤΙΚΟ παράστημα! κι όχι διαπλεκόμενες "τσόντες", στριγκάκια και γραβάτες των Μ.Μ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζουν οτιπρέπει να κάνουν αίτηση οπου θα γράψουν τον τόπο γεννήσεως.Η πλοιοψηφία είναι γεννημένοι μετα το 1926-που επανηλθαν τα Ελληνικά τοπονύμια- ομως εξακολουθούν να γράφουν λερίν αντι για Φλώρινα,Κοστούρ αντί για Καστοριά και βόντεν αντί Εδεσσα. Και..... περιμένουν να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα.Μην σώσουν να την πάρουν... το μίσος τους για κάθε Ελληνικό είναι τόσο μεγάλο που δεν τους χρειαζόμαστες ,τους μάγαρους ,τους τίκβαρι και τα λεπέσκινα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ...ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΤΟ 1805 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ
    ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.
    ΧΑΛΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΟΥΣ ΕΨΗΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΚΑΖΟΝΤΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ,Η ΚΡΕΜΑΛΑ Η ΛΙΑΝΙΣΜΑ
    ΜΕ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΤΑΔΕΣ...
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,
    "ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΗ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗ
    ΜΑΣ ΤΥΡΑΓΝΑΤΕ/
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
    ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ/
    ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ,
    ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΥΣ/
    ΕΨΕΣ ΠΡΟΨΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠ'ΤΗ
    ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΝΗ/
    ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΕΝΤΕ
    ΜΟΥΝΟΥΧΙΑ ΚΡΙΑΡΙΑ/
    ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΣΤΕΡΦΟΚΑΛΕΣΙΑ,
    ΤΗ ΣΤΕΡΦΟΠΡΟΒΑΤΙΝΑ./

    ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ...
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Την ίδια ώρα που η προκλητικότητα των Σκοπιανών κορυφώνεται και εντός ελληνικού εδάφους, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, ζητώντας ευθέως την επιστροφή στην βόρεια Ελλάδα, όσων εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο του εμφυλίου και σήμερα δηλώνουν «Μακεντόνετς» υιοθετώντας πλήρως την σκοπιανή προπαγάνδα, που κάνει λόγο για μειονότητα … 500.000 Σκοπιανών στη χώρα μας και «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο."

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;; ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΦΙΝΙΤΟ ΛΑ ΚΟΜΕΝΤΙΑ, ΚΑΠΟΥΤ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην απορείτε. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν αποδείξει πως είναι οι καλύτεροι πράκτορες των αμερικάνων και φίλοι όλων των διεκδικητών ή εχθρών της χώρας. ΜΑΥΡΙΣΤΕ τους αλλιώς θα μας πουλήσουν για ανθρώπινες κονσέρβες στους αραπάδες.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια που γνωρίζω εγώ είναι ότι υπάρχουν όντως Έλληνες(προδότες-συνεργάτες) οι οποίοι συνεργάστηκαν με τα κατοχικά στρατεύματα,και μόλις οι κατοχικές δυνάμεις άρχισαν να φεύγουν κατάλαβαν ότι το κλίμα δεν τους σήκωνε,έτσι φοβούμενοι ακόμη και για τη ζωή τους πήραν αρον άρον το δρόμο για όλες σχεδόν τις Βαλκανικές χώρες,στην περιοχή μου τους αποκαλούμε ''φυγάδες''.

    Οι περιουσίες τους γνωρίζω ότι περιήλθαν στα χέρια των υπόλοιπων κατοίκων,το μεγαλύτερο όμως μέρος αυτών των περιουσιών το απέκτησαν μέσω της συνεργασίας τους με τα κατοχικά στρατεύματα(ακόμη και εκβιάζοντας ότι θα καταδόσουν).

    Σε καμία περίπτωση δεν έγινε κάτι απο όλα αυτά απο επίσημο οργανωμένο Ελληνικό κράτος,περισότερο σε τοπικό επίπεδο γνωρίζω ότι χειρίστηκαν το θέμα των προδοτών.

    Οι μετακινήσεις αυτές προς τις Βαλκανικές χώρες(και όχι μόνο προς ΠΓΔΜ) έγιναν μη οργανωμένα και σχεδόν ατομικά,φοβούμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους.

    ΥΓ
    Όλα όσα αναφέρω παραπάνω προέρχοντε απο συζητήσεις που είχα με γηραιότερους.

    Αν δεχτούν οι απόγονοι των προδοτών να διεξαχθεί έρευνα απο το επίσημο Ελληνικό κράτος για τις προδοτικές πράξεις των προγόνων τους,και τις συνέπειες αυτών,τότε προτείνω να αναλάβουν και το αντίστοιχο μερίδιο ευθυνών,γιατί τότε και μόνο τότε θα έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης απο το Ελληνικό κράτος,μαζί με τις απαιτήσεις να αναλάβουν και τις υποχρεώσεις,τότε είμαι σίγουρος ότι θα το ξανασκεφτούν και θα δούν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν τους καμπόσους.

    Τέλος εάν και εφόσον αποδεχθούν και τις υποχρεώσεις των προγόνων τους,θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το Ελληνικό κράτος ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί διακρατική υπόθεση αλλά εκρεμότητα μεταξύ Ελληνικού κράτους και απόγονους προδοτών-φυγάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο προδοτικός ρόλος των κομμουνιστών στην χώρα μας αρχισε από την ίδρυση του ΚΚΕ (5 Νοεμβρίου 1918) και την μετέπειτα υιοθέτηση της θέσης της τρίτης διεθνούς περί ¨Ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας¨ το 1920.

    Το 1949 κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού στον Ταΰγετο, βρέθηκαν πάνω σε αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος δύο μικρά βιβλία.

    Το πρώτο είχε τον τίτλο «Η Σλαβομακεδονίτισσα στον Αγώνα», με τις ενδείξεις: (Τυπώθηκε τον Μάη του 1948 σε 2000 αντίτυπα στο τυπογραφείο της «Εξόρμησης» στην Ελεύθερη Ελλάδα) [1]. Μεταξύ άλλων ανεφέρετο (σ.8) «.. στις γραμμές του «ΕΛΑΣ» είχαν ενταχθεί πάνω από 5000 ένοπλοι Σλαβομακεδόνες και 10000 στον εφεδρικό ΕΛΑΣ» και πιο κάτω, «..στην ηρωική δράση του ΚΚΕ που από το 1919 είχε αναγνωρίσει το σλαβομακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας» και ακόμα ότι « ..σλαβομακεδόνες συμμετείχαν στο ηρωικό ΕΑΜ, .. στο αντιφασιστικό μέτωπο της σλαβομακεδονίτισσας γυναίκας και στην βοήθεια που δόθηκε από το ΚΚΕ για την ανεξαρτησία του σλαβομακεδονίτικου λαού».

    Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο« Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου» (ΚΟΕΜ), Μάιος 1949, ανεφέρετο στην δράση και τους σκοπούς της ΚΟΕΜ. Η οργάνωση εφαίνετο ότι ήταν «τμήμα του ΚΚΕ». Στην σελίδα 10 ανεφέρετο: « Το κίνημα μας από παλιά συνδέεται με το προοδευτικό εργατικό κίνημα της χώρας μας και γίνεται η πιο σταθερή εφεδρεία του ΚΚΕ από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του». Στην σελίδα 20 αναφέρεται: « η ΚΟΕΜ σαν αυθύπαρκτη και αυτοτελής κομματική οργάνωση και πολιτική μονάδα ανήκει στο ΚΚΕ». Και στην σελίδα 21 ο λόγος του γραμματέα κλείνει: «Ζήτω ο Μακεδονίτικος λαός, ζήτω το ΚΚΕ».

    Στην ανωτέρω συνέλευση της ΚΟΕΜ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1949 συμμετείχε και ο «σ. Ζαχαριάδης», ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ :

    « ..Η δημιουργία μίας ξεχωριστής κομματικής οργάνωσης για τη Μακεδονία του Αιγαίου, ιστορικά διαγράφεται και καθορίζεται από την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης του ίδιου του Μακεδονίτικου λαού. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ εύχομαι στην οργάνωσή σας και σε όλους καλό ξεκίνημα και τελική νίκη».

    Η ως άνω έκδοση ήτο δίγλωσση, με παράλληλες στήλες σε Σλαβική και Ελληνική Γλώσσα [2].

    O SIRIZA δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να είναι συνεπής στην εθνομηδενιστική τακτική των αριστερών στην Ελλάδα.


    [1] Νίκου Ζέρβη, «Καλαμάτα, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση», Τόμος Γ, σ. 68.

    [2] Evangelos Kofos, {The impact of the Makedonianquestion on civil conflict in Greece (1943-1949), Athens 1989, σ.5. Στο Hellenic Foundation for the Defence and Foreign Policy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προδοτική δράση του ΚΚΕ συνεχίζεται αμείωτη από το 1920,όταν υιοθέτησε την θέση της τρίτης διεθνούς περί ¨Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας¨.Συνεχιστης του έργου αυτού σήμερα είναι ο SIRIZA.

    Το 1949 κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού στον Ταΰγετο, βρέθηκαν πάνω σε αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος δύο μικρά βιβλία.

    Το πρώτο είχε τον τίτλο «Η Σλαβομακεδονίτισσα στον Αγώνα», με τις ενδείξεις: (Τυπώθηκε τον Μάη του 1948 σε 2000 αντίτυπα στο τυπογραφείο της «Εξόρμησης» στην Ελεύθερη Ελλάδα) [1]. Μεταξύ άλλων ανεφέρετο (σ.8) «.. στις γραμμές του «ΕΛΑΣ» είχαν ενταχθεί πάνω από 5000 ένοπλοι Σλαβομακεδόνες και 10000 στον εφεδρικό ΕΛΑΣ» και πιο κάτω, «..στην ηρωική δράση του ΚΚΕ που από το 1919 είχε αναγνωρίσει το σλαβομακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας» και ακόμα ότι « ..σλαβομακεδόνες συμμετείχαν στο ηρωικό ΕΑΜ, .. στο αντιφασιστικό μέτωπο της σλαβομακεδονίτισσας γυναίκας και στην βοήθεια που δόθηκε από το ΚΚΕ για την ανεξαρτησία του σλαβομακεδονίτικου λαού».

    Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο« Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου» (ΚΟΕΜ), Μάιος 1949, ανεφέρετο στην δράση και τους σκοπούς της ΚΟΕΜ. Η οργάνωση εφαίνετο ότι ήταν «τμήμα του ΚΚΕ». Στην σελίδα 10 ανεφέρετο: « Το κίνημα μας από παλιά συνδέεται με το προοδευτικό εργατικό κίνημα της χώρας μας και γίνεται η πιο σταθερή εφεδρεία του ΚΚΕ από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του». Στην σελίδα 20 αναφέρεται: « η ΚΟΕΜ σαν αυθύπαρκτη και αυτοτελής κομματική οργάνωση και πολιτική μονάδα ανήκει στο ΚΚΕ». Και στην σελίδα 21 ο λόγος του γραμματέα κλείνει: «Ζήτω ο Μακεδονίτικος λαός, ζήτω το ΚΚΕ».

    Στην ανωτέρω συνέλευση της ΚΟΕΜ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1949 συμμετείχε και ο «σ. Ζαχαριάδης», ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ :

    « ..Η δημιουργία μίας ξεχωριστής κομματικής οργάνωσης για τη Μακεδονία του Αιγαίου, ιστορικά διαγράφεται και καθορίζεται από την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης του ίδιου του Μακεδονίτικου λαού. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ εύχομαι στην οργάνωσή σας και σε όλους καλό ξεκίνημα και τελική νίκη».

    Η ως άνω έκδοση ήτο δίγλωσση, με παράλληλες στήλες σε Σλαβική και Ελληνική Γλώσσα [2].

    [1] Νίκου Ζέρβη, «Καλαμάτα, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση», Τόμος Γ, σ. 68.

    [2] Evangelos Kofos, {The impact of the Makedonianquestion on civil conflict in Greece (1943-1949), Athens 1989, σ.5. Στο Hellenic Foundation for the Defence and Foreign Policy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 1949 κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού στον Ταΰγετο, βρέθηκαν πάνω σε αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος δύο μικρά βιβλία.

    Το πρώτο είχε τον τίτλο «Η Σλαβομακεδονίτισσα στον Αγώνα», με τις ενδείξεις: (Τυπώθηκε τον Μάη του 1948 σε 2000 αντίτυπα στο τυπογραφείο της «Εξόρμησης» στην Ελεύθερη Ελλάδα) [1]. Μεταξύ άλλων ανεφέρετο (σ.8) «.. στις γραμμές του «ΕΛΑΣ» είχαν ενταχθεί πάνω από 5000 ένοπλοι Σλαβομακεδόνες και 10000 στον εφεδρικό ΕΛΑΣ» και πιο κάτω, «..στην ηρωική δράση του ΚΚΕ που από το 1919 είχε αναγνωρίσει το σλαβομακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας» και ακόμα ότι « ..σλαβομακεδόνες συμμετείχαν στο ηρωικό ΕΑΜ, .. στο αντιφασιστικό μέτωπο της σλαβομακεδονίτισσας γυναίκας και στην βοήθεια που δόθηκε από το ΚΚΕ για την ανεξαρτησία του σλαβομακεδονίτικου λαού».

    Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο« Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου» (ΚΟΕΜ), Μάιος 1949, ανεφέρετο στην δράση και τους σκοπούς της ΚΟΕΜ. Η οργάνωση εφαίνετο ότι ήταν «τμήμα του ΚΚΕ». Στην σελίδα 10 ανεφέρετο: « Το κίνημα μας από παλιά συνδέεται με το προοδευτικό εργατικό κίνημα της χώρας μας και γίνεται η πιο σταθερή εφεδρεία του ΚΚΕ από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του». Στην σελίδα 20 αναφέρεται: « η ΚΟΕΜ σαν αυθύπαρκτη και αυτοτελής κομματική οργάνωση και πολιτική μονάδα ανήκει στο ΚΚΕ». Και στην σελίδα 21 ο λόγος του γραμματέα κλείνει: «Ζήτω ο Μακεδονίτικος λαός, ζήτω το ΚΚΕ».

    Στην ανωτέρω συνέλευση της ΚΟΕΜ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1949 συμμετείχε και ο «σ. Ζαχαριάδης», ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ :

    « ..Η δημιουργία μίας ξεχωριστής κομματικής οργάνωσης για τη Μακεδονία του Αιγαίου, ιστορικά διαγράφεται και καθορίζεται από την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης του ίδιου του Μακεδονίτικου λαού. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ εύχομαι στην οργάνωσή σας και σε όλους καλό ξεκίνημα και τελική νίκη».

    Η ως άνω έκδοση ήτο δίγλωσση, με παράλληλες στήλες σε Σλαβική και Ελληνική Γλώσσα [2].

    [1] Νίκου Ζέρβη, «Καλαμάτα, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση», Τόμος Γ, σ. 68.

    [2] Evangelos Kofos, {The impact of the Makedonianquestion on civil conflict in Greece (1943-1949), Athens 1989, σ.5. Στο Hellenic Foundation for the Defence and Foreign Policy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό δα έλειπε να συνδιαλαγούμε πολιτισμικά κινδυνεύοντας να εκπολιτιστούμε βαρβαρίζόμενει!

    http://www.polikastro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=239&Itemid=62

    Βέβαια είναι και το άλλο! ακόμα περιμένουν οι Έλληνες με τις σημαίες στο Μοναστήρη να υποδεχθούν τα Ελληνικά στρατεύματα!

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9_(%CE%A0%CE%93%CE%94%CE%9C)

    Μα τώρα για τέτοια θα μιλάμε?

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μοντελο θρακης πανε να κανουν.στην φλωρινα ηδη υπαρχουν πολλα χωρια με σλαβοφωνους οπως τα πομακοχωρια.δεν λενε οτι ειναι ελληνες αλλα μακεδονες.και δεν θελουν ελληνες στα χωρια.ειχαν γινει και επεισοδια με το πεδιο βολης του σρατου εκει

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στείλτε το παντού!!!!!!
    Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

    Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

    Στην παρακάτω τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

    http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

    Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
    Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

    GO!!!!


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε φταινε οι σκοπιανοί που εχουν αποθρασυνθεί, όπως οι Τούρκοι της Δυτικής Θρακης. Αν υπήρχε σωστό ελληνικό κρατος θα τους άλλαζε την πίστη εν ριπή οφθαλμού! α) Για τους λεγόμενους Τουρκους της Δυτ. Θρακης. Να πανε να το δηλώσουν στην Νομαρχία και να παρουν άδεια παραμονής και μόλις λήξει, να μην ανανεώνεται... β) για τους λεγόμενους γυφτοσκοπιανούς αυστηρή απαγόρευση των αμερικανών προξένων στην ορεινή Φλώρινα.Εκείνος ο ... κινέζος αμερικανός πρόξενος τους έχεις φουσκώσει τα μυαλά και παριστάνουν δηθεν ότι είναι Μακεδόνες ξεχνωντας την βουλγαρική τους ταυτότητα. Αλλα περιμενετε απο τον Γιωργάκη να ασκήσει εθνική πολιτική; Δεν τον αφηνει η μαμά του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα αρχεία των ληξιαρχείων και της εκκλησίας κάηκαν από τους βούλγαρους και σέρβους αντάρτες στην κατοχή και τον εμφύλιο.

    Σλαβομακεδόνες δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο. Τα σκόπια φτιάχτηκαν από βούλγαρους κομιτατζίδες και τους συνεργάτες τους, όταν έχασαν τον πόλεμο.

    Αν βρεθούν αρχεία θα είναι πλαστά, "φυτεμένα" από τους εργολάβους καθαριότητας των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν πρόσβαση παντού και καταγωγή περίεργη.
    "Φυτεμένα": μπορεί να περαστούν ονόματα στον Η/Υ του ληξιαρχείου αλλά να μην υπάρχουν χαρτιά, επίσης στην περίπτωση των φυτεμένων δεν θα υπάρχουν έλληνες που γεννήθηκαν τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια παρασιτική δύναμη κινεί λοιπόν τα Σκόπια; Η αποκάλυψη της τοποθετήσεως που είχαν ανέκαθεν οι εβραίοι στο χώρο των υποστηρικτών της «Ανεξάρτητης Μακεδονίας», δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.
    Η αδιαμφισβήτηση ανάμειξη των εβραίων ιδρυτών του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κουν Βεντούρα, οι οποίοι μάλιστα ως βουλευτές του ιδίου κόμματος, έθεσαν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας το 1927 μέσα στην Ελληνική Βουλή, στην τρισάθλια απόπειρα διασπάσεως της Μακεδονικής γης από τον Ελλαδικό κορμό, φωτίζει αρκετά το παρασκήνιο.
    Η εβραϊκή καταγωγή του Υπουργού Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Καρντέλι, ο οποίος διετέλεσε ΥΠ.ΕΞ. επί των ημερών διακυβερνήσεως της χώρας από τον εβραιοκροάτη Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, δεν είναι γεγονός τυχαίο. Αμφότεροι υπήρξαν εμπνευστές και θεμελιωτές του ομοσπόνδου κρατιδίου της «Μακεδονίας».
    Την ίδια ακριβώς ώρα, «αμερικανοί» γερουσιαστές, εβραϊκής καταγωγής, προέβαιναν σε δηλώσεις περί αμέσου δημιουργίας ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε μέσο. Στις χλιαρές αντιδράσεις της τότε Ελληνικής κυβερνήσεως (1945-46), αντιτάχθηκε από την επίσημη αμερικανική πλευρά ο ισχυρισμός, ότι κάθε διπλωματικό διάβημα της Ελλάδος κατ’ αυτών των θέσεων, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την καταστραφείσα χώρα μας και τότε όλοι εσίγησαν...
    'Ολα αυτά τα ιστορικά στοιχεία, εάν τελικά αναλυθούν μεθοδικά, εξαντλητικά και συσχετισθούν, αποδεικνύουν ξεκάθαρα, την ταυτότητα της κατασκότεινης εκείνης δυνάμεως, που απεργάζεται αργά αλλά μεθοδικά, την προσάρτηση της Μακεδονίας ολόκληρης στα Σκόπια......
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
    http://politicsgr.com/forum/showthread.php?t=447

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1/
    Ποια παρασιτική δύναμη κινεί λοιπόν τα Σκόπια; Η αποκάλυψη της τοποθετήσεως που είχαν ανέκαθεν οι εβραίοι στο χώρο των υποστηρικτών της «Ανεξάρτητης Μακεδονίας», δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.
    Η αδιαμφισβήτηση ανάμειξη των εβραίων ιδρυτών του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κουν Βεντούρα, οι οποίοι μάλιστα ως βουλευτές του ιδίου κόμματος, έθεσαν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας το 1927 μέσα στην Ελληνική Βουλή, στην τρισάθλια απόπειρα διασπάσεως της Μακεδονικής γης από τον Ελλαδικό κορμό, φωτίζει αρκετά το παρασκήνιο.
    Η εβραϊκή καταγωγή του Υπουργού Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Καρντέλι, ο οποίος διετέλεσε ΥΠ.ΕΞ. επί των ημερών διακυβερνήσεως της χώρας από τον εβραιοκροάτη Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, δεν είναι γεγονός τυχαίο. Αμφότεροι υπήρξαν εμπνευστές και θεμελιωτές του ομοσπόνδου κρατιδίου της «Μακεδονίας». ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2/
    Την ίδια ακριβώς ώρα, «αμερικανοί» γερουσιαστές, εβραϊκής καταγωγής, προέβαιναν σε δηλώσεις περί αμέσου δημιουργίας ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε μέσο. Στις χλιαρές αντιδράσεις της τότε Ελληνικής κυβερνήσεως (1945-46), αντιτάχθηκε από την επίσημη αμερικανική πλευρά ο ισχυρισμός, ότι κάθε διπλωματικό διάβημα της Ελλάδος κατ’ αυτών των θέσεων, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την καταστραφείσα χώρα μας και τότε όλοι εσίγησαν...
    'Ολα αυτά τα ιστορικά στοιχεία, εάν τελικά αναλυθούν μεθοδικά, εξαντλητικά και συσχετισθούν, αποδεικνύουν ξεκάθαρα, την ταυτότητα της κατασκότεινης εκείνης δυνάμεως, που απεργάζεται αργά αλλά μεθοδικά, την προσάρτηση της Μακεδονίας ολόκληρης στα Σκόπια.
    Ανέκαθεν οι εβραίοι στόχευαν στην απόσπαση της Μακεδονίας. Οι ραδιουργίες τους, σε όλα τα επίπεδα, το αποδεικνύουν. ...
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    http://politicsgr.com/forum/showthread.php?t=447

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Giati ftaine pali oi alloi otan emeis psifizoume mia Kybernisi, pou o Ypourgos ths, Loverdos to onoma, paristatai sta engainia ton grafeion tou neou parartimatos toy FYROMtzidikou "Ouranioy Toksoy" stin Edessa kai sygxairei tous organotes, (oloi Boulgarofonoi skopianoi) os ekprosopos toy PASOK!!

    Kai fysika dierotatai kaneis ti eidous Ellinas einai o k. Loverdos kai poia symferonta eksypiretei os Ypourgos ellinikis Kyberniseos ??

    Oti kanei i Kybernisi me tous Tourkous, ta idia kanei tora kai me tous Skopianoys: tous boithaei panti tropo na afanisoun tin Ellada.

    Kai stin seira perimenoun kai oi Alvanoi...

    Dystyxos prodotes den einai monon oi Kommounistes kai oi Aristeroi tou Syriza

    Aisxos !!!!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 18 Οκτωβρίου 2010 12:43 μ.μ. προσθεσε σ'αυτα που εγραψες και μια ακομα παραμετρο, αυτην της συμπεριφορας των Εβραιων της Θεσσαλονικης οταν μπηκε στην πολη νικηφορος ο Ελληνικος στρατος τον Οκτωβριο του 1912.
    Περισσοτερες λεπτομερειες στο βιβλιο του ιστορικου Δημητρη Μιχαλοπουλου "Ο Εθνικος διχασμος η αλλη διασταση" που κυκλοφορει απο τις εκδοσεις "Τροχαλια".Βιβλιο που διαβαζεται "μονορουφι" με παρα πολυ μεγαλη παραθεση πηγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως εθνική και πατριωτική πολιτική δεν συμβαδίζει με τον αντικομουνισμό. Εάν ήταν το ΚΚΕ προδοτικό όπως το περιγράφετε γιατί δεν εκχώρησε την ηπειρωτική Ελλάδα στους Βουλγάρους ή στον Τίτο το 1944 πού την ήλεγχε διά του ΕΛΑΣ/ΕΠΟΝ;
    Δεν υπέγραψε η επίσημη Ελλάδα αμυντικό σύμφωνο με την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία – τον Τίτο δηλαδή και την φίλη Τουρκία το 1953;
    Δεν αναγνώριζε η επίσημη Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες τις σφραγίδες κλπ. με τίτλο Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας;
    Δεν είχε προξενείο στα Σκόπια όλο αυτό το διάστημα;
    Τα παραπάνω είναι σαφέστατη αναγνώριση και όχι κάποιες διεθνιστικές κορόνες που ελάχιστη ιστορική σημασία έχουν. Θεωρούν φυσιολογικό ορισμένοι, ότι το ΚΚΕ δεν έπρεπε να υπερασπιστεί τους Σλάβους – υπήκοους του Ελληνικού κράτους, να δεχτεί την επίσημη απαγόρευση να μιλάνε αυτοί την μητρική τους γλώσσα, να τίθενται εκτός της κοινωνίας κλπ.; Μα, εάν το δεχθούμε σήμερα αυτό, τότε εμείς βγάζουμε ασπροπρόσωπους τους Οθωμανούς, τους Βούλγαρους και Τούρκους μαζί, που μας κάνανε ακριβώς το ίδιο – και πολύ χειρότερα. Επίσης διεθνώς χάνουμε το δίκιο μας.
    Ακριβώς το παραπάνω γεγονός – της αναγνώρισης από το Ελληνικό κράτος της Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (δηλ. κάτοικοι πως άραγε ονομάζονται;) παρουσιάζεται σήμερα μεταξύ άλλων από τους Σκοπιανούς ιθύνοντες ως λογικό πειστήριο για την «καταχρηστική στάση της Ελλάδας» ως προς την αναγνώριση. Γι αυτό η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει βέβαια να εμμένουμε σταθερά ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.