23/10/10

Ο Μπουτάρης, ο Κεμάλ και ο βιασμός της ιστορικής συνείδησης του Έλληνα


του Σάββα Καλεντερίδη
Είδαμε σήμερα το πρωί, στη ΝΕΤ, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το θέμα του Κεμάλ.
Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, τη δεκαετία του '30, είπε και τα παρακάτω.
Επιβεβαίωσε ότι πριν λίγα χρόνια, όταν οι Τούρκοι ανακαίνισαν την οικία του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης, Γιώργου Σεφέρη, στη Σκάλα Βουρλών, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομά του στη διερχόμενη οδό, ο ίδιος, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, στη διάρκεια επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλλαν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) για σύσφιγξη των Ε-Τ σχέσεων, πρότεινε να ξαναδοθεί το όνομα του φασίστα-σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Δείχνοντας μάλιστα το ποιόν του, ανέφερε ότι στόχος του είναι αν εκλεγεί, να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη τόπο λατρείας των Τούρκων (μίλησε για 300 χιλιάδες το χρόνο), οι οποίοι θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα αφήνουν τα λεφτά τους και ας προσκυνούν όποιον και ό,τι θέλουν.
Άλλα σχόλια δεν κάνουμε. Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απλά, θα δηλώσουμε ότι για μας, η παρουσία τέτοιων προσώπων στην πολιτική σκηνή και η δημόσια έκφραση τέτοιων θέσεων και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης, σε μια πόλη της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι θύμα των -στην κυριολεξία- θανατηφόρων εντολών του Κεμάλ και σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπέστη Γενοκτονία από τον Κεμάλ και από τον Κεμαλισμό, αποτελεί δείγμα της ηθικής και της πολιτικής παρακμής και χρεωκοπίας αυτού του τόπου.
Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα.

36 σχόλια:

  1. Δυστηχώς κάποια μέλη της ελληνικής πολιτικής Ελιτ δείχνουν να αγνοούν βασικές παράμετρους της ελληνικής ιστορίας ,να περιφρονούν
    κατάφορα και να προσβάλουν ή ακόμα να αντιτίθενται με περίσσιο κομπλεξισμό στις ευαισθησίες ιστορικές και πολιτισμικές στην ίδια την ιστορική μνήμη σημαντικής μερίδας του ελληνικού πληθυσμού ποντιακής ,μικρασιατικής ,Πολίτικης ή αρμενικής καταγωγής.
    Η πρόταση του κυρ. Μπουτάρη αποτελεί κατάφορη προσβολή κατά των Ποντίων και της ιστορικής μνήμης ολόκληρου του ελληνικού λαού.
    Ο παραλληλισμός που κάνει του Σεφέρη με το Ατατούρκ το ελάχιστο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί είναι ως ατυχής.
    Αν ήθελε να ανταποδόσει την αμφιλεγόμενη καλή χειρονομία της τουρκικής πλευράς ας δόσει σε ένα δρόμο της θεσσαλονίκης το όνομα κάποιου ποιητή ή μουσικοσυνθέτη τουρκικής ή κουρδικής καταγωγής που εμπράκτος συνέβαλλε σε κάποιες προσπάθειες προσέγγυσης ανάμεσα στους λαούς.
    Εκείνο που θα ταίριαζε θα ήταν να δοθεί το όνομα κάποιου πόντιου αγωνιστή ή κάποιου αρμένιου που αγωνίστικε κατά του ατατουρκικού εθνοφασισμού.
    Τι θα πεί στους Αρμένιους ή στους Πόντιους της θεσσαλονίκης ο κυρ Μπουτάρης ότι δίνω το όνομα του σφαγέα σας στη κεντρική αρτηρία της πόλης για να τον τιμήσω;
    Και περιμένει μάλιστα να τον ψηφίσουν;

    Oύτε οι πιό φανατικοί οπαδοί του Χίτλερ δεν τόλμισαν να διεκδικήσουν ονοματοδοσία οδού με το όνομα του Χίτλερ στην Αυστρία.
    Και το διεκδικεί ο κυρ Μπουτάρης μέσα στην Θεσσαλονίκη;
    Αναμένουμε δυναμική αντίδραση όλων των κατα τόπους οργανώσεων του ποντιακού ελληνισμού,καταδίκη του κυρ Μπουτάρη, χώρια που η πρόταση
    θα προκαλέσει την οργή την αγανάκτηση και τον θυμό στην παγκόσμια αρμενική διασπορά.

    Ο Ατατούρκ είναι το σύμβολο του τουρκικού εθνοφασισμού και να αποδίδεται τιμή σε αυτόν είναι προσβολή στο πολιτισμό,στην αξιοπρέπεια και στην μνήμη των προγόνων μας.
    Θα ήταν σαν οι Εβραίοι να τιμούσαν τον Χίτλερ.
    Μαζί με τον Χίτλερ ,
    και τον Μουσολίνη ο Ατατούρκ έχει καταγραφεί ώς ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς των
    στην ιστορία της ανθρωπότητας.
    Όσο για τους Τούρκους που τον τιμούν ως πατέρα τους αυτό δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού τους,
    των πολιτικών τους
    ηθών, και την ενγενή πολιτική συγγένεια του εθνοφασισμού
    της σημερινής Τουρκίας του Νταβούτογλου με την προπολεμική χιτλερική Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πληγωθεί ως Ελληνας ποντιακής καταγωγής απο τέτοιες επιλογές της μητέρας-πατρίδας Ελλάδας. Το ερώτημα που είναι επικαιρο τα τελευταία 100 (ίσως και περισσότερα) χρόνια είναι: "Ποιός κυβερνάει αυτην την χώρα;" Έλληνες; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑΛΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ; ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ;;

    ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ) ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν η δημιουργικότητα του κ. Υποψήφιου φθάνει στον απόπατο, είναι θέμα της κοινωνίας να δείξει ότι δεν τον ακολουθεί στον κατήφορο. Για τα θέματα του «τουρισμού» όπως τα αντιλαμβάνεται και θέλει να τα περάσει σε όλους ως «αναπτυξιακή» πολιτική είναι εξ ίσου γελοία. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδείξει εκθέματα και πολιτιστικές δραστηριότητες με περιεχόμενο σπουδαίο για να προσελκύσει τουρίστες τόσο απο την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου αλλά και του υπολοίπου κόσμου. Υπάρχει και ο εσωτερικός τουρισμός - αρκεί να υπάρχει δημιουργικότητα και προσιτές τιμές. Στο ελληνοτουρκικό επίπεδο δεν χρειάζεται αυτή η επίδειξη ραγιαδισμού δεν θα μας σέβονται οι Τούρκοι γι’ αυτό...
    Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν νομίζω ότι ο κ. Μπουτάρης αποτελεί την ... Ελληνική ελίτ ........!

    Η Οδός Αποστόλου Παύλου είχε μετονομασθεί σε οδός Κεμάλ, αλλά μετά το 1955 επανήλθε η αρχική της ονομασία, Αποστόλου Παύλου, και έτσι οφείλει να παραμείνει.

    Ο Καθηγητής κ. Παύλος Χιδίρογλου, Τουρκολόγος Διεθνούς Αναγνώρισης, ρητά αναφέρει ότι, ο Μουσταφά Κεμάλ, μια τρομερή εγκληματική και διεστραμμένη προσωπικότης, όντως αρχιφασίστας, δολοφόνος και γενοκτόνος, είναι ζήτημα να κατοίκησε στο σπίτι αυτό έναν μήνα!

    Τα κρασιά του Μπουτάρη τα έχω "κόψει" εδώ και καιρό.... Ας τα πίνει μόνος του!

    Ο Μποτάρης έχει συμπεριλάβει στον συνδοιασμό του και μέλη του διαβόητου .... Ουράνιου Τόξου!

    Είναι επικίνδυνος!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα χτίσουμε και μερικά τζαμιά στην Θεσσαλονίκη να την κάνουμε Σεράγεβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς τα μέλη της Ελληνικής πολιτικής ελίτ δεν αγνοούν τις παραμέτρους της Ελληνικής ιστορίας, αντίθετα είναι απόλυτοι γνώστες και αυτό μας κάνει πλέον να μιλάμε για καθαρή ΠΡΟΔΟΣΊΑ. Έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους Εφιάλτες και το μόνο σίγουρο είναι ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντι να κλαψουρίζουν οι της Θεσσαλονίκης ας δώσουν την απάντηση τους στην κάλπη.

    Όλοι οι Μπουτ@ροαλαβ@νηδες την ίδια φάτσα έχουν;

    Οι πέτρες που έφαγε ο Αλ(β)@νος ήταν απ'το ορυχείο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε φορά που διαβάζω δηλώσεις Ελλήνων πολιτικάντιδων αναρωτίεμαι πιό είναι το επίπεδο αυτών που μας κυβερνούν και μπλέκουν το στάχι με την βρώμη........που φτάνουν στο σημείο να συγκρίνουν τον νομπελίστα Σεφέρη με τον τον παντουρκιστή σφαγέα Ατατούρκ.
    Δεν γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ούτε την στοιχειώδη ιστορία;.

    Οι Τούρκοι όσο και να τους κατηγορεί κανείς δεν θα διεπραταν ποτέ ενα ανάλογο ατόπιμα.
    Θα έδιναν ποτέ οι Τούρκοι το όνομα ενός Έλληνα στρατηγού ή πολιτικού που πολέμισε μάλιστα εναντίων τους στο μικρασιατικό μέτωπο σε δρόμο ή οδό ;
    Τί σχέση έχει ο Σεφέρης με τον Ατατούρκ; Ποιήματα έγγραφε ο Ατατούρκ;...ή ήταν αυτός που έστελνε στις εξορίες στα βασανιστήρια και στα τάγματα εργασίας χιλιάδες Έλληνες για την εφαρμογή της τελικής λύσης εξόντωσής τους;
    Από όσο γνωρίζουμε το αίτημα για μετονομασία δεν είναι αρλούμπα που κατέβασε το ξερό του κυρ . Μπουτάρι αλλά πάγιο αίτημα των Τούρκων εθνικιστών όσο και των γκρίζων λύκων.... Συμπορεύεται και συντατίζεται πολιτικά ο κυρ. Μποτάρης με τις απόψεις και τα αιτήμα των γκρίζων λύκων;

    Για κακή τύχη του κυρ. Μπουτάρη αυτοί που ψηφίζουν στην Θεσσαλονίκη δεν είναι Τούρκοι αλλά απόγονοι των προσφύγων Ποντίων και μικρασιατών που έζησαν στο πετσί τους την εφαρμογή της τελικής λύσης του Ατατούρκ και απλά δεν θέλουν να επαναλησθεί για αυτούς και τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

    Τραγικωτατο λαθος ο ειρμος της σκεψης σου φιλτατε.
    ΟΛΕΣ οι αποφασεις (μηδεμιας εξαιρουμενης) παιρνονται στο Τελ-Αβιβ και απο κει διοχετευονται στην αλλη μερια του Ατλαντικου και μετα στον υπολοιπο κοσμο.
    Οι Ιουδαιοι ειναι μανουλες στο να κρυβονται πισω απ τους αλλους.
    Οσο δεν το καταλαβαινει ο μεσος ανθρωπος αυτη την βασικωτατη λεπτομερεια/αληθεια παντα θα υπαρχουν σοβαρωτατα προβληματα ειρηνης παντου στον Κοσμο.
    Και ειδικωτερα στο Ελλαδικο χωρο.



    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους/εθνοκτονους
    Παλαιστινη (αλλα και ο υπολοιπος κοσμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσκυνητές στο βωμό του χρήματος είναι, μαζί με αυτούς που τους ψηφίζουν τίποτα άλλο, ξέροντας ότι είναι και πολλοί δεν προσπαθούν καθόλου να κρυφτούν πλέον.

    Θα του πρότεινα να βάλει ένα τιμοκατάλογο δίπλα στης προκηρύξεις του συνδυασμού του για να μάθουμε το ποσό των ηθικών και εθνικών παραχωρήσεων μήπως και προπληρώσουμε ορισμένες και μικρύνει το κακό, ή να μας πει πόσα θέλει για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, θα τα βρούμε όσα και να μας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρομερός υποψήφιος! Απλά Γελοίος!
    Πίσω στους ΜΕΤΡΙΟΥΣ οίνους σου.

    Η Θεσσαλονική όφειλε να είναι η εξέχουσα πόλη στην Βαλκανική χερσόνησο και ανάμεσα σε άλλα, δυνατός σύνδεσμος του Βυζαντινού παρελθόντος της πλειονότητας (σχεδόν όλων) των χωρών που την αποτελούν.
    Με τέτοια αόματα οράματα τύπου Μπουτάρη ούτε για ΚΑΒΑ της βαλκανικής δεν κάνει.

    ΝΗΜΑ


    ΥΣ: Δεν ******* εσείς και ο σφαγέας σας λέμε όλοι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΕ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΤΣΟΝΤΕΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
    ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο σουλτάνος αφάνισε τους γενιτσάρους του το 1826:
    Να το θυμίζουμε ΣΥΝΕΧΩΣ στους μιμητές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας το δούμε αυτό οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης!Μόνο με έναν τρόπο δεν θα βγει ο κύριος αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε γκαρντάσια μου θεσσαλονικείς τι τρέχει με σας;
    Την μιά ο Ψωμιάδης με τις μπούρδες του, την άλλη ο Τρεμόπουλος και τώρα ο Μπουτάρης, δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος εκεί πάνω;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξαφνικά ο Μπουτάρης άρχισε να απεμπολεί ισχυρισμούς που του είχαν αποδωθεί, λίγο πριν τις εκλογές βεβαίως.Είχε τόσο χρόνο πριν τις εκλογές να μας μεταφέρει την αποψη του για αυτά που του καταλόγισε ο κ.Παπαθεμελής, και αυτό που κατάφερε είναι να τον θεωρεί ο κόσμος λάτρη του Κεμάλ, όπως και ο Τρεμόπουλος. ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.

    ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ=500ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.ΑΥΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα βγαίνουν συνέχεια τέτοια άτομα στην επιφάνεια επειδή ακριβώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τα ευνοεί. Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτούς που έχουν στρογγυλοκαθήσει και στο Υπουργείο Παιδείας (με μή αποδεκτά πτυχία από το κράτος) και στο ΥΠΕΞ. Η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι συγκεκριμένη όταν πλησιάζουν εκλογικές αναμετρήσεις.

    Ωστόσο αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι εκφραστές αυτών των απόψεων δεν έχουν παράταξη συγκεκριμένη. Μπορείς να τους βρεις σχεδόν σε όλα τα κόμματα της πολιτικής σκηνής. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει αναλυθεί δεόντως. Ο Μπουτάρης, η Διαμαντοπούλου, δένουν απόλυτα με τη Μπακογιάννη, τη Γιαννάκου (και πόσους άλλους από πίσω δεν ξέρουμε), καθώς και με πλείστους του Συνασπισμού και αρκετούς του ΚΚ, ενώ πληροφορούμε ότι και στο ΛΑΟΣ υπάρχουν αρκετές "συνετές" φωνές.

    Λες και κάποιος έχει βάλει τις ασφαλιστικές του δικλείδες σε όλα τα ενδεχόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. { ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) }


    λουλούδι, φυσικά ο φίλος του ΓΑΠ!



    { εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ. }


    τελικά,είναι εντελώς αμόρφωτος ο Μπουτάρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δόξα τον άγιο Φανούριο τι είναι τούτος
    ας πάει να κάνει το Νυμφαίο πολυπολιτισμικό , αν του το επιτρέψουν ο Μέρτζος και ο Σωσσίδης .
    κρίμα τα καλά κρασιά του , σας συνιστώ τα κρασιά του συνεταιρισμού ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ είναι ανώτερης ποιότητας .

    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλοι συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρετε. Βλέπετε, ο οίνος, τα καλά κρασιά διαμορφώνονται με το χρόνο. Οι τανίνες των κόκκινων κρασιών, δημιουργούν στα δρύινα βαρέλια ένα πρώτης τάξεως ίζημα που χωρίς αμφιβολία θα μετατρέψει με τη βοήθεια του χρόνου ένα υγρό μείγμα σε "νέκταρ". Ο κος. Μπουτάρης, ασχολούμενος τόσα χρόνια με τα εν λόγω ιζήματα, "μέθυσε" από την γεύση τους και "μαγεύτηκε" από την οσμή τους και έκανε το μοιραίο λάθος: επέτρεψε στον εαυτό του να εξισωθεί με το προϊόν του μόχθου του. Δηλαδή, έγινε και αυτός... "ίζημα". Και όπως έχω γράψει πιο παλιά, προσωπικά πιστεύω οτι με τέτοιου είδους "ανθρώπινα ιζήματα" δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Απλά, τα πετάμε στα σκουπίδια όπως το κρασί που χάλασε από τον αέρα...

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήν εκπλήσεστε μέ τούς διάφορους τουρκόφρωνες σάν τόν μπουτάρη. Η Τουρκία ξοδεύει πολλά γιά νά περάσει τήν προπαγάνδα της στήν χώρα μας. Οι πιό εύκολοι δέκτες είναι όσοι έχουν μειωμένη εθνική συνείδηση οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τήν Αριστερή ιδεολογία, αλλά καί οι διάφοροι επιχειρηματίες.

    Eτσι βλέπουμε τήν Ελληνική Αριστερά να συμπλέει μέ τήν Τουρκική ακροδεξιά καί να αδιαφορεί γιά τά μαρτύρια των Τούρκων αριστερών πού έχουν πέσει θύματα του κεμαλικού κράτους.


    Αδιαφορεί πλήρως γιά τήν Κύπρο καί τούς ομογενείς της Πόλης ενώ κόπτεται γιά όσους μουσουλμανους μας φορτώνει τό τουρκικό κράτος.

    Τό σχέδιο Αννάν γιά τό οποίο ξεοδεύτηκαν εκατομμύρια δολλάρια, οι πρώτοι πού τό υποστήριξαν ήταν οι αριστεροί του Συνασπισμού. Ο Συνασπισμός προωθεί τήν πολιτική των αμερικανότουρκων στά Βαλκάνια (Κύπρος, Σκοπιανό, Αιγαίο, Θράκη, λαθρομετανάστες) καί απλά γιά τούς τύπους κατηγορεί τούς αμερικάνους γιά τήν πολιτική πού ασκούν στήν Κούβα, στό Ιράκ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πολιτικό σύστημα που έχει επικρατήσει – επιβληθεί στην Ελλάδα, δεν τολμώ να σκεφτώ εδώ και πόσες δεκαετίες, πλέον ξεγυμνώνεται. Δεν είναι μόνο η μεγάλη κλοπή κάθε δημοσίου αγαθού που έχει αποενοχοποιηθεί πλήρως στην συνείδηση του κάθε κομματο-κρατούμενου (κρατούμενου, το τονίζω) νεοέλληνα, δεν είναι μόνο ο πλήρης ψυχικός αφοπλισμός σε θέματα εθνικά και στην διαφύλαξη των ελαχίστων συνόρων του Ελληνικού κράτους (μιας και η Ελλάδα σαν Ιδέα δεν έχει, εννοείται, σύνορα, «κατοικεί αλλού»), είναι πια φανερές και οι προσωπικές πλέον αδυναμίες των πολιτικών, «μεγαλο»επιχειρηματιών, «μεγαλο»δημοσιογράφων και των λοιπών υποτίθεται σπουδαίων αυτής της κοινωνίας, που φτάσαμε να ευχόμαστε να εξαφανιστούν. Δυστυχώς πρόκειται για ανθρώπους χωρίς αυτοσεβασμό.
    Η πατρίδα είναι η ευρύτερη οικογένειά μας, είναι οι ρίζες μας, και όποιος δεν την σέβεται απλά δεν σέβεται τον εαυτό του και πορεύεται στην ζωή έχοντας μια διαταραγμένη σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί οι ιστορικές αλήθειες απλά υπάρχουν, απλά είναι, δεν σηκώνουν διαπραγματεύσεις ούτε υπόκεινται σε νοητικά τεχνάσματα πολιτικάντηδων, ούτε προσφέρονται για αλισβερίσια ενοχικών ανθρώπων που χτυπούν την πατρίδα τους προσπαθώντας να λύσουν τα «εσωτερικά» τους, ή έστω, πιο πεζά, να γεμίσουν την τσέπη τους.
    Οι νεκροί αυτής της πατρίδας μιλούν πολύ δυνατά κι ας μην έχουν φυσική φωνή. Και οι ζωντανοί παλεύουν πλέον να αρθρώσουν λόγο αλλά το σιωπητήριο είναι αμείλικτο, και, προς το παρόν, αποτελεσματικό.
    Είναι και αυτή η άλυτη σχέση μας με τον θάνατο τελικά που έχει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή, ποιος φοβάται τελικά να πεθάνει για αυτά που μέσα του υπερασπίζεται, για την πατρίδα του, την τιμή του και ότι αγάπησε, ποιος προτιμά έναν έντιμο θάνατο από μια ατιμασμένη ζωή... Η ατίμωση που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι ασύνδετη από την ύβρη που διαπράττουν οι συστηματοκρατούντες, εντός και εκτός της Ελλάδας : ζουν συσσωρεύοντας ύλη και αφαιρώντας ζωή, ξεχνώντας ότι στο τέλος του δρόμου δεν παίρνουμε τίποτα μαζί, αλλά δεν είναι το τίποτα που μας περιμένει (δυστυχώς ή ευτυχώς θα λογοδοτήσουμε στο τέλος – όλοι).

    Ο Γεώργιος Σεφέρης στο τελευταίο ποίημά του «Επί Ασπαλάθων» αναφέρεται στην μεταθανάτια τιμωρία των αδίκων, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το αφιερώνω μαζί με την θλίψη μου στον κ. Μπουτάρη και τους ομοίους αυτού :

    ΕΠΙ ΑΣΠΑΛΑΘΩΝ
    Ήταν ωραίο το Σούνιο τη μέρα εκείνη του Ευαγγελισμού.
    πάλι με την άνοιξη.
    Λιγοστά πράσινα φύλλα γύρω στις σκουριασμένες πέτρες
    το κόκκινο χώμα και οι ασπάλαθοι
    δείχνοντας έτοιμα τα μεγάλα τους βελόνια
    και τους κίτρινους ανθούς.
    Απόμερα οι αρχαίες κολόνες, χορδές μιας άρπας που αντηχούν
    ακόμη...
    Γαλήνη
    -Τι μπορεί να μου θύμισε τον Αρδιαίο εκείνον;
    Μια λέξη στον Πλάτωνα θαρρώ, χαμένη στου μυαλού
    Τ 'αυλάκια.
    τ΄όνομα του κίτρινου θάμνου
    δεν άλλαξε από κείνους τους καιρούς.
    Το βράδυ βρήκα την περικοπή:
    "τον έδεσαν χειροπόδαρα" μας λέει
    "τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν
    τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
    απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
    και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο κουρέλι".
    Έτσι στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
    Ο Παμφύλιος ο Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος
    31 του Μάρτη 1971.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καλό Βράδυ και Καλή Δύναμη σε όλους.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το πολιτικό σύστημα που έχει επικρατήσει – επιβληθεί στην Ελλάδα, δεν τολμώ να σκεφτώ εδώ και πόσες δεκαετίες, πλέον ξεγυμνώνεται. Δεν είναι μόνο η μεγάλη κλοπή κάθε δημοσίου αγαθού που έχει αποενοχοποιηθεί πλήρως στην συνείδηση του κάθε κομματο-κρατούμενου (κρατούμενου, το τονίζω) νεοέλληνα, δεν είναι μόνο ο πλήρης ψυχικός αφοπλισμός σε θέματα εθνικά και στην διαφύλαξη των ελαχίστων συνόρων του Ελληνικού κράτους (μιας και η Ελλάδα σαν Ιδέα δεν έχει, εννοείται, σύνορα, «κατοικεί αλλού»), είναι πια φανερές και οι προσωπικές πλέον αδυναμίες των πολιτικών, «μεγαλο»επιχειρηματιών, «μεγαλο»δημοσιογράφων και των λοιπών υποτίθεται σπουδαίων αυτής της κοινωνίας, που φτάσαμε να ευχόμαστε να εξαφανιστούν. Δυστυχώς πρόκειται για ανθρώπους χωρίς αυτοσεβασμό.
    Η πατρίδα είναι η ευρύτερη οικογένειά μας, είναι οι ρίζες μας, και όποιος δεν την σέβεται απλά δεν σέβεται τον εαυτό του και πορεύεται στην ζωή έχοντας μια διαταραγμένη σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί οι ιστορικές αλήθειες απλά υπάρχουν, απλά είναι, δεν σηκώνουν διαπραγματεύσεις ούτε υπόκεινται σε νοητικά τεχνάσματα πολιτικάντηδων, ούτε προσφέρονται για αλισβερίσια ενοχικών ανθρώπων που χτυπούν την πατρίδα τους προσπαθώντας να λύσουν τα «εσωτερικά» τους, ή έστω, πιο πεζά, να γεμίσουν την τσέπη τους.
    Οι νεκροί αυτής της πατρίδας μιλούν πολύ δυνατά κι ας μην έχουν φυσική φωνή. Και οι ζωντανοί παλεύουν πλέον να αρθρώσουν λόγο αλλά το σιωπητήριο είναι αμείλικτο, και, προς το παρόν, αποτελεσματικό.
    Είναι και αυτή η άλυτη σχέση μας με τον θάνατο τελικά που έχει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή, ποιος φοβάται τελικά να πεθάνει για αυτά που μέσα του υπερασπίζεται, για την πατρίδα του, την τιμή του και ότι αγάπησε, ποιος προτιμά έναν έντιμο θάνατο από μια ατιμασμένη ζωή... Η ατίμωση που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι ασύνδετη από την ύβρη που διαπράττουν οι συστηματοκρατούντες, εντός και εκτός της Ελλάδας : ζουν συσσωρεύοντας ύλη και αφαιρώντας ζωή, ξεχνώντας ότι στο τέλος του δρόμου δεν παίρνουμε τίποτα μαζί, αλλά δεν είναι το τίποτα που μας περιμένει (δυστυχώς ή ευτυχώς θα λογοδοτήσουμε στο τέλος – όλοι).

    Ο Γεώργιος Σεφέρης στο τελευταίο ποίημά του «Επί Ασπαλάθων» αναφέρεται στην μεταθανάτια τιμωρία των αδίκων, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το αφιερώνω μαζί με την θλίψη μου στον κ. Μπουτάρη και τους ομοίους αυτού :

    ΕΠΙ ΑΣΠΑΛΑΘΩΝ
    Ήταν ωραίο το Σούνιο τη μέρα εκείνη του Ευαγγελισμού.
    πάλι με την άνοιξη.
    Λιγοστά πράσινα φύλλα γύρω στις σκουριασμένες πέτρες
    το κόκκινο χώμα και οι ασπάλαθοι
    δείχνοντας έτοιμα τα μεγάλα τους βελόνια
    και τους κίτρινους ανθούς.
    Απόμερα οι αρχαίες κολόνες, χορδές μιας άρπας που αντηχούν
    ακόμη...
    Γαλήνη
    -Τι μπορεί να μου θύμισε τον Αρδιαίο εκείνον;
    Μια λέξη στον Πλάτωνα θαρρώ, χαμένη στου μυαλού
    Τ 'αυλάκια.
    τ΄όνομα του κίτρινου θάμνου
    δεν άλλαξε από κείνους τους καιρούς.
    Το βράδυ βρήκα την περικοπή:
    "τον έδεσαν χειροπόδαρα" μας λέει
    "τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν
    τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
    απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
    και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο κουρέλι".
    Έτσι στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
    Ο Παμφύλιος ο Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος
    31 του Μάρτη 1971.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καλό Βράδυ και Καλή Δύναμη σε όλους.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κάθε αρνί απ'το ποδάρι του κρέμεται...και ο κ.Μπουτάρης και ο κ.Παπαθεμελής(που δεν γνωριζε οτι οι σκοπιανοι απο το 1991 εισέρχονται με διαβατήρια που επιγραφή έχουν *ρεπουμπλικα ματσεντονιγια*).Ο Τζέμ ,όπως και ο κεμάλ είναι(ηταν) ντονμέδες δλδ εβραίοι που αλλαξοπίστησαν όπως και οι περισσότεροι πολύ πλούσιοι στην Θεσσαλονίκη ντονμέδες ηταν.Το πρόβλημα είναι ότι όλοι ζητάνε την εμπιστοσύνη μας,μασκαρεμένοι... και γιαυτόν τον λόγο θα στηρίξω τον Β.Λεβέντη που είχε την ευθύτητα να μας αποκαλέσει αυτό που είμαστε δλδ ΖΩΑΑ,ΕΕ!! ΖΩΑ,ΒΟΔΙΑΑΑ,Ε!! ΒΟΔΙΑ. Ελπίζω οτι τα καρντάσια θα κανουν το καθήκον τους(όπως το καταλαβαίνει ο καθένας φυσικά) και θα πανε σε επαναληπτικές οπότε μπορώ να ανέβω Θεσσαλονίκη και να ψηφίσω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακινηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΝΑ
    ΑΝΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
    ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α Γ Α Λ Μ Α
    ΤΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
    ΑΡΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΝΟΥ,
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΟΥ,ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ
    ΟΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΚΑΝΕ
    Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ
    ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΙΣ
    ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ[ΤΟΥΣ ΤΡΑΝΤΑΛΛΕΝΟΥΣ],
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΕΛΛΗΝΕΣ....ΤΟΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ
    ΦΟΡΕΣ.ΕΡΓΑ....Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΡΡΙΞΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ...ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΝΤΑ
    ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ....ΑΕΡΑΑΑΑΑ
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεράσιμε συμφωνώ κατά 99,9% με τα λεγόμενά σου...
    Και με σχεδόν όλων των άλλων...

    Διαφωνώ όμως στο να αναφερόμαστε κι εμείς -όπως οι Τούρκοι και τουρκόφιλοι- στον Μουσταφά Κεμάλ ως "Ατατούρκ", που είναι τίτλος και σημαίνει "Πατέρας των Τούρκων", όπως με τους τίτλους "Ντούτσε" και "Φύρερ", οι Θαυμαστές και οπαδοί τους, αναφέρονται σε Μουσολίνι και Χίτλερ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΝ τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ, οι Τούρκοι, προσκυνητές-τουρίστες για τον Κεμάλ και το συνάλλαγμα που θαφέρουν, ας κάνει μνημείο στην Πλατεία Ελευθερίας για να μαζεύονται και οι ανά τον κόσμο ναζιστές. Θα αφήνουν πολλά λεφτά.....Η σύγκριση είναι αμείλικτη: Άλλη αξία έχει η μνήμη των Ελλήνων Εβραίων στο θρήσκευμα, από τους Έλληνες Ορθοδόξους της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης; Μάλλον ναι για τους σύγχρονους "διαφωτιστές της Θεσσαλονίκης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και όπως έχει αποδειχτεί ο Αττατούρκ δεν κατάγεται από την Θεσσαλονίκη αλλά από χωριό πολλά χιλιόμετρα έξω από αυτήν. Στο νυν προξενείο, ΦΕΡΕΤΑΙ, να έμεινε για μικρό διάστημα και οι Τούρκοι το χρησιμοποιούν για συμβολικούς και άλλους λόγους. Άλλωστε μην ξεχνάτε την προβοκάτσια του 1955, όταν και με δήθεν βόμβα στο "σπίτι" του Αττατούρκ, ξεκλήρισαν την Ρωμιοσύνη από την Πόλη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 300 χιλιάδες το χρόνο!!!!! Δηλ το λιγότερο 18 εκατομμύρια έσοδα χωρίς να υπολογίζουμε τα εισητήρια και τυχόν εκδρομές κλπ κλπ. Τέτοιες ιδέες θέλει για να αποκτήσουμε ανάπτυξη. Μπράβο στον Μπουτάρη!

    ΥΓ Και ο Μ.Αλέξανδρος (ο οποίος παρεμπιμπτόντως είναι ο ήρωας μου) ως σφαγέας αναφέρονταν από πολλούς κατεκτημένους λαούς. Μπορεί η επίδραση του στην παγκόσμια ιστορία να ήταν κάτι παραπάνω απο θετικότατη αλλά το κύριο "εργαλείο" για να φέρει σε πέρας την αποστολή του ήταν ο πόλεμος. Πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν απο τους έλληνες τότε;
    Θέλω να πω, οι ήρωες της μία χώρας είναι εκ των πραγμάτων οι σφαγείς της άλλης. Το όνομα του Κολοκοτρώνη δεν το χρησιμοποιούσαν οι τούρκοι ως συνώνυμο του μπαμπούλα; Τι ήταν ο Κολοκοτρώνης ήρωας ή "δαίμονας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άλλος ένας μπερδεμένος…(ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2010 11:02 π.μ.) .
    Τι σχέση έχει ο μυριάδες φορές αναθεματισμένος Μουσταφάς Κεμάλ με τον Αλέξανδρο Μέγα – Μακεδόνα ή τον Κολοκοτρώνη ; Ο Μ. Αλέξανδρος έφθασε μέχρι τις Ινδίες με στρατό – αλλά για τους περισσότερους λαούς αυτό στην παράδοση τους και τους θρύλους τους είναι συνώνυμο του ηρωικού στρατηλάτη. Λέτε οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί τελικά να ξέρουν κάτι τι περισσότερο από εμάς (παρ’ ότι με το Ισλάμ αλλάξανε ονόματα); Από το Πακιστάν ( να μην πω Κίνα ) το όνομα Ισκαντερ μέχρι την Αλβανία (στα Σκόπια το έχουν κάνει επάγγελμα) είναι συνώνυμα ήρωα αναφοράς, όχι κάποιου μπαμπούλα – σφαγέα για να φοβούνται τα ανυπάκουα αγοράκια… Στο Αφγανιστάν π.χ. δημιούργησε κράτος με ελληνική βασιλική δυναστεία για 300 χρόνια (το νεώτερο Αφγανιστάν ξανασυγκροτήθηκε το 19αι.), με νόμισμα, ελληνική παιδεία …(αυτό το γράφω και για τους ‘ήρωες’ που κυνηγάνε στους δρόμους της Αθήνας τα Αφγανάκια και τα Πακιστανάκια). Ο Μ. Αλέξανδρος επίσης, ήταν ο βασικός ήρωας στις απαρχές της κοσμικής λογοτεχνίας των Σλάβων, των Γερμανών…
    Το γεγονός, ότι πήγε με στρατό δεν σημαίνει ότι διέπραττε γενοκτονία.
    Δυστυχώς ο στρατός είναι ένα από τα εργαλεία άσκησης της πολιτικής ενός κράτους – μας αρέσει ή δεν μας αρέσει.
    Σε αντίθεση μ’ αυτά, η κληρονομιά του Μουσταφά Κεμάλ αποτελεί νάρκη για την ύπαρξη της ίδιας της Τουρκίας.
    Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σάββα, αν μπορείς να δημοσιεύσεις το βίντεο με τις κατάπτυστες δηλώσεις του Μπουτάρη. Ένα βίντεο = 10.000.000 λέξεις. Θα προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mια συγγραφέας την δεκαετία του 80 είχε γράψει ένα βιβλίο ονόματι «κατεδαφιζόμεθα» (δεν θυμάμαι το όνομα της παρά μόνο ότι δεν ζει πλέον) αν ζούσε σήμερα μάλλον θα το ονόμαζε «ξεπουλιόμαστε». Προς το αξιοσέβαστο κύριο που εύχεται ότι ο Θεός θα φυλάξει την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ας μου επιτρέψει να του υπενθυμίσω ένα χωριό από τους ‘»Δειπνοσοφιστές» ( το γεγονός ότι γράφτηκε εν μεσω των καταστροφών που σηματοδότησαν το τελος της Αρχαιότητας σίγουρα προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς) « Οι θεοί δεν είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν συνεχώς τους ανθρώπους από τις συνέπειες των λαθών τους»
    Μετά τιμής
    Χρήστος Βούλγαρης από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όταν προ ολίγου καιρού μίλησε για τσόντες στο δημοτικό κανάλι.Γελάσαμε όλοι.
    Όταν πάλι μίλησε για άξονα του κακού (Άνθιμος,Παπαγεωργόπουλος κλπ, είπαμε όταν η πολιτική και οι πολιτικοί δεν έχουν επιχειρήματα έχουν κέφια.
    Αυτός Φίλοι μου τώρα με τα παραπάνω γίνεται επικίνδυνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κυριε Σαββα ,
    εχω διαβασει βιβλια σας και εχω αποκτησει αλλη οπτικη για οσα βλεπω και ακουω....
    δε με παραξενευει το γεγονος οτι ενας ακομη πολιτικος (μικρης ή μεγαλης αναγνωρισιμοτητας)προδιδει τις αξιες αυτου του Εθνους.
    ευτυχως υπαρχουν ακομη Ανθρωποι σαν εσας που μας θυμιζουν οτι υπαρχει και ο δρομος της αληθειας (της πραγματικης - οχι αυτης των καναλιων).

    σας ευχαριστω για οτι κανατε για τη Χωρα μου !

    Βαγγελης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο κ. Μπουτάρης κατέβηκε υποψήφιος και η ατζέντα του περιλάμβανε εισπαρακτικές ιδέες (τσόντες σε κανάλια, επισκεψη 300.000 Τουρκων λόγω μετονομασίας οδού σε Ατατουρκ). Μας δείχνει απλά πως να ξεπουλήσουμε την χώρα μας! Το μονο που δεν μας πρότεινε ακόμα ειναι να βάλουμε και μια επιγραφή "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" δίπλα στο ονομα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. στο χωριό μου λένε ² κόψε φάτσα βγάλε συμπέρασμα ²

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.