7/10/10

Σ. Καλεντερίδης και Π. Σγουρίδης κατά της πρακτικής του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhM-qRUVna0DFmsKWppTeGvLbA3O3v0bJdm8SxL1RxgN7bfQEYMCcvvpEZlIwFAlpkEf6ArO81Uw5ZEFEcBE3IUiF6zeOaCexfVGcAAxS8BekJ-Au_HGPuYxOs1CfCqMJibCjojQjWgU54/s1600/KALENTERIDHS+(2).JPG
Οι ομιλητές της εκδήλωσης, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης
Με φόντο την γενοκτονία των ποντίων παρουσιάζεται ο έρωτας δύο νέων που περνά ανυπέρβλητες δυσκολίες, στο βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Ο συγγραφέας δήλωσε:
«Έχουμε μια σύγκρουση δύο θρησκειών, ηθών- εθίμων και εθνικότητας. Από την μία πλευρά ο πατέρας του που δεν θέλει να παντρευτεί ο γιος του μια Τουρκάλα και από την άλλη η κόρη τους δεν θέλει να παντρευτεί έναν γκιαούρη, έναν Έλληνα. Όταν όμως ο μαθαίνει ο αδελφός της κοπέλας ότι κυοφορεί παιδί Έλληνα τότε βάζει έναν χωριανό του να τον σκοτώσουν. Τη συνέχεια θα τη δείτε στο βιβλίο. Το μήνυμα είναι ότι έρωτας διεμβολίζει αυτές τις αντιθέσεις και φτάνει στη νίκη, παίρνοντας στα φτερά του τους δύο ερωτευμένους και τους οδηγεί στην ευτυχία».

«Δυναμιτίζει τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων»
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην πρακτική του Τουρκικού Προξενείο της Κομοτηνής στην περιοχή της Θράκης, εις βάρος της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων:
"Ένα βιβλίο που έχει ιδιαίτερο νόημα στην περιοχή της Ξάνθης και της Θράκης, όπου ορισμένοι εγκάθετοι ξένων κέντρων προσπαθούν να δυναμιτίσουν την ειρηνική συμβίωση των κατοίκων αυτής της πολύ όμορφης περιοχής.
Αναφέρομαι στην έκνομη, παράνομη και εντελώς απαράδεκτη από κάθε άποψη δράση μιας διπλωματικής αποστολής της οποίας το καθήκον είναι να κάνει απλές διεκπεραιώσεις, και αναφέρομαι στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Τα καθήκοντά του είναι να ενδιαφέρεται και να ασχολείται μόνο με τους Τούρκους πολίτες, όσους δηλαδή έχουν τουρκικά διαβατήρια και είναι μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες. Και από εκεί και μετά, η δημόσια παρουσία και δράση μελών του Προξενείου υπόκεινται στους νόμους αυτής της χώρας. Αυτό που συμβαίνει με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θράκη δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου. Καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν δείχνει ανοχή σε ρατσιστική, φασιστική, τρομοκρατική δράση μιας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας. Όποιος στηρίζει πολιτικές με βάση το θρήσκευμα, τη ράτσα του ανθρώπου και την ιδεολογία του, τότε αποτέλεσμα είναι ο φανατισμός. Όσο υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στη Θράκη, αυτά θα δυναμιτίζουν την ειρηνική συμβίωση και την ευημερία αυτής της περιοχής".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς μπορεί να λυθεί το θέμα, ο κ. Καλεντερίδης είπε:
"Εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση πολλές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Και ακριβώς επειδή είναι τόσο σοβαρό το θέμα, ακριβώς επειδή η Τουρκία δίνει τόσο μεγάλη βάση σε αυτό το ζήτημα, καμία ελληνική υπηρεσία από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα και, φυσικά, κανένας κρατικός αξιωματούχος κάποιας υπηρεσίας που είναι συναρμόδια δεν έχει το θάρρος να παρέμβει από μόνος του δραστικά και να περιορίσει τη δράση αυτού του φορέα. Θα ήθελα να ελπίζω ότι η εκλογή ενός Περιφερειάρχη που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, πάντα σε περίπτωση που υπάρχει κεντρική πολιτική βούληση, θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, εννοώ στην επιβολή της νομιμότητας στη χώρα μας. Όπως ζητούμε να ισχύει η νομιμότητα σε άλλες περιοχές της χώρας κατά τον ίδιο τρόπο, και πάντα μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του κράτους δικαίου, πρέπει να υπάρχει επιμονή από το λαό αυτής της περιοχής να ισχύσει η νομιμότητα και στην πε΄ριπτωση της έκνομης δράσης του τουρκικού προξενείου.
Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους κάποιοι στην Αθήνα θα ξυπνήσουν".
Σε ερώτηση για την παρουσία παραρτήματος του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην περιοχή, ο κ. Καλεντρίδης απάντησε ως εξής:
"Σωστά υπάρχει εδώ το παράρτημα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, γιατί είναι αρμόδιο για την τήρηση της Συνθήκης της Λοζάνης».

Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΟΦΡΟΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Με την συμπεριφορά των γκρίζων λύκων παρομοίασε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης τις κινήσεις του Τουρκικού Προξενείου:
«Δυστυχώς όπως και στην περιγραφή του βιβλίου, όπου στα χωριά του Πόντου οι γκρίζοι λύκοι επιδίωκαν να σπάσουν τις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς που αγαπιόντουσαν, χριστιανό και μια μουσουλμάνα, εδώ το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή επιδιώκει να σπάσει τις σχέσεις των χριστιανών και μουσουλμάνων. Πιστεύω να επικρατήσουν σώφρονες σκέψεις για να μην βλέπουμε τα φαινόμενα του Εχίνου κάθε φορά. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες καθεύδουν».

ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Σε ερώτηση της XanthiNews για την κοινή «περιπέτεια» των κυρίων Καλεντερίδη και Σγουρίδη ο δεύτερος απάντησε:
«Με τον κ. Καλεντερίδη δεν είχαμε φιλικούς δεσμούς. Απλώς βρεθήκαμε σε μια υπηρεσιακή αποστολή τότε που έπρεπε να πάμε στη Ρώμη για να πούμε τον Οτσαλάν να μην έρθει στην Ελλάδα. Και αυτό κάναμε. Δυστυχώς όμως άλλες δυνάμεις τον έφεραν εδώ. Θα έπρεπε να διερευνηθεί το όλο ζήτημα»
Πηγή: www.xanthinews.gr

5 σχόλια:

  1. Σάββααα... καφέ !

    http://www.youtube.com/watch?v=wYKwilAxnOY

    GOOTEN EPITYXIEN !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο στρατηγός τα είπε καλά,λίγο χοντροκομένα βέβαια αλλά την ουσία την έπιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * Αποφασισμένη να μην επιτρέψει διασπαστικές κινήσεις εντός της Βουλγαρίας, είναι η κυβέρνηση της χώρας και το απέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η υποχωρητική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων για την δράση ακραίων ισλαμιστικών - τουρκόφρονων στοιχείων, δημιουργεί ανησυχίες και υποψίες για την θέληση της Αθήνας να αντισταθεί στην αλλοίωση της Ελληνικότητας της Θράκης

    Σε κοινή επιχείρηση ειδικές μονάδες της αστυνομίας και της υπηρεσίας Ασφαλείας (SANS) της Βουλγαρίας- με στόχο την καταστολή αλλά και την διαλεύκανση ύποπτων δραστηριοτήτων της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Ουάκφ Αλ Ισλάμ- επέδραμαν σε σπίτια ιμάμηδων σε αρκετά χωριά στις περιοχές Blagoevgrad, Smolyan και Παζαρτζίκ.
    Η έφοδος ήταν ταυτόχρονη σε όλα τα σπίτια- στόχους. Στη διάρκεια της επιχείρησης ερευνήθηκαν αρχεία των ιμάμηδων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων. Μεγαλύτερες εντάσεις, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Φόκους’ παρατηρήθηκαν στο χωριό Λάζνιτσα.
    Βρέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών προπαγάνδας που περιέχουν ριζοσπαστικά μηνύματα με έκδηλη τη σπορά θρησκευτικού μίσους και στόχο την επιδίωξη της αλλαγής της συνταγματικής τάξης της χώρας. Κατασχέθηκαν οικονομικά έγγραφα που αποδεικνύουν την παράνομη διατήρηση ταμείου με χρήματα της πιο πάνω αναφερόμενης μουσουλμανικής οργάνωσης, καθώς και παραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών το Ίδρυμα Ουάκφ Αλ Ισλάμ ιδρύθηκε στην πόλη Άινχόβεν των Κάτω Χωρών και χρηματοδοτείται από εξτρεμιστικούς κύκλους της Σαουδικής Αραβίας.
    Σε έρευνες που έγιναν με την εποπτεία της Εισαγγελίας του Παζαρλίκ, βρέθηκε βιβλιογραφική προπαγάνδα και μεγάλο ποσό χρημάτων στα χωριά Σαρνίτσα, Βέλινγκραντ και Κάντοφ.
    Ερευνήθηκαν ακόμη σπίτια σε μια ευρεία περιοχή όπου βιώνει κυρίως το βουλγαρικό μουσουλμανικό στοιχείο, όπως στην περιοχή του Γκότσε Ντέλτσεφ και Ραζλόγκ.
    Το υλικό το οποίο κατασχέθηκε είναι υπέρογκο καθώς και τα χρήματα που φυλάσσονταν για το σκοπό της προπαγάνδας, «Μέχρις στιγμής δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους κρατούμενες, η έρευνα δεν έχει ακόμη περατωθεί» δήλωσε η εισαγγελέας Βέσελα Στοϊλοβα

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΛΕΩΝ
    ΑΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Να επικρατήσουν οι σώφρονες"
    Η σωφροσύνη είναι μια από τις αρετές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.