2/10/10

Η αγωγή του Ιράν εναντίον της Ρωσίας δεν έχει νομική βάση

Κατα την άποψη εμπειρογνωμόνων, η προσφυγή του Ιραν σε διεθνείς δικαστικές οργανώσεις ένεκα της άρνησης της Ρωσίας να προμηθεύσει σ΄αυτή τη χώρα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 δεν έχει καμιά προοπτική.

Την περασμένη βδομάδα η Ρωσία αρνήθηκε να εφαρμόσει το συμβόλαιο σύμφωνα με Διάταγμα του Πρόεδρου Ντμήτρη Μεντβέντιεφ. Στην Τεχεράνη έκαναν δήλωση για τη δυνατότητα κίνησης αγωγής στο Δικαστήριο. Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκεϊ Λαβρόφ διευκρίνισε ότι η απαγόρευση στην προμήθεια στο Ιράν συστημάτων S-300 δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια.

Το Διάταγμα του Πρόεδρου της Ρωσίας υιοθετήθηκε στο πνεύμα του ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ υπ΄αριθμόν 1929. Αυτό το ψήφισμα προβλέπει εμπάργκο στις προμήθειες στο Ιράν αρμάτων μάχης, πλοίων πυροβολικών συστημάτων, πυραύλων και πυραυλικών συστημάτων. Οι προμήθειες S-300 εμπίπτουν στις πρόνοιες της απαγόρευσης, που επέβαλε το ΣΑ του ΟΗΕ. Σ΄αυτή την περίπτωση τίθεται σε ισχύ η ανωτέρα βία, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
http://greek.ruvr.ru

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιεμαι που βρισκονται οι γνωστοι Ισλαμολιγουρηδες για να παραπονεθουν για την "αδικια" που γινεται στο φιλειρινικο Ιραν και να"ξεσπαθωσουν" εναντιον των Εβραιων βεβαιως βεβαιως
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.