3/10/10

Ενίσχυση του αντι-ισραηλινού άξονα επιθυμούν Συρία και Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ο Σύρος ομόλογός του Μπασάρ αλ Άσαντ ευχήθηκαν σήμερα την «ενίσχυση» του Άξονα Δαμασκού -Τεχεράνη για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, τονίζεται σε ανακοινωθέν της ιρανικής προεδρίας μετά το πέρας των συνομιλιών των δύο ηγετών στην Τεχεράνη.
Οι δύο πρόεδροι επέκριναν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που πασχίζει να διασώσει η Ουάσιγκτον, τονίζεται στο ανακοινωθέν.
Ο Άσαντ τονίζει πως «τίποτε δεν έχει μεταβληθεί στην ειρηνευτική διαδικασία, η οποία αποκλειστικά γίνεται για να εξασφαλίσει στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μία υποστήριξη στο εσωτερικό των ΗΠΑ ».
Απηχώντας την ίδια προσέγγιση, ο Αχμαντινετζάντ τόνισε πως «το αμερικανικό προσωπείο κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας τη φύση του σιωνιστικού καθεστώτος» και πρόσθεσε πως η «τωρινή κατάσταση είναι ευνοϊκή για τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής», καλώντας σε «ενίσχυση του μετώπου αντίστασης κατά του Ισραήλ», ιδίως μεταξύ του Ιράν και της Συρίας, «το οποίο θα διαβουκολήσει και τις άλλες χώρες να ενταχθούν και να βοηθήσουν να παγιωθεί η ειρήνη στην περιοχή».
Η επίσκεψη του Άσαντ θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να υπογράψουν συμφωνίες για την απελευθέρωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών και για τη δημιουργία μίας κοινής εμπορικής τράπεζας, αλλά και να «παγιώσουν το μέτωπο αντίστασης» στο Ισραήλ, τονίζεται στο ανακοινωθέν της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Το αντιισραηλινό μέτωπο που σχηματίζεται δεν έχει να κάνει με τους αμαθείς (ηγέτες και λαούς) του 1967-1971. Οι Άραβες του σήμερα δεν έχουν σχέση με τους τότε. Η τεχνολογία πωλείται στον πληρώνοντα και το Ισραήλ όσο πάει και χάνει το μονοπώλιο της καλής πληροφόρησης.
    Ο πόλεμος στο Λίβανο το καλοκαίρι του 2006 θα πρέπει να τους διδάξει. Θα δοκιμάσουν κι άλλη μια φορά; Δεν θα έχουν περιθώρια να χάσουν όμως, και χάσιμο είναι ΚΑΙ η ισοπαλία και ισοπαλία είναι ΚΑΙ οι μεγάλες απώλειες. Θα τραβήξουν το λαχείο;
    Όσο περνά ο καιρός τόσο το Παλαιστινιακό θα κλείσει πιο επώδυνα για το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί στη Γάζα χάνουν τον πόλεμο στο ηθικό πεδίο. Όλο και λιγώτεροι το υπερασπίζονται στα μέσα της Δύσης (στα οποία προστέθηκε το διαδίκτυο).
    Αν δεν κλείσουν το Παλαιστινιακό με τους καλλίτερους όρους για τους Παλαιστινίους τότε θα παρακαλούν να το κλείσουν δίνοντας πολλαπλάσια και δεν θα βρίσκουν συνομιλητές.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ιδεοληψίες και να δουν τα πράγματα που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αχμαντινετζαντ αγκαλίαζεται με ραββίνους:


    http://www.youtube.com/watch?v=pkjeaa4vyC0&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.