6/10/10

Με απόλυτη ασφάλεια προσγειώθηκε στη Λάρνακα ελληνικό C130 που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Με απόλυτη ασφάλεια προσγειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταγωγικό αεροσκάφος C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων εν πτήσει προς την Λάρνακα.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου τέθηκαν σε πλήρη συναγερμό, αφού το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και να κληθούν εκεί ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Το αεροσκάφος μετέφερε στρατιώτες από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές του Αεροδρομίου και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports έδωσαν αμέσως σήμα για πλήρη κινητοποίηση και στο δίαυλο του αεροδρομίου παρατάχθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, γύρω στις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός. Όλοι οι στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Μεταφέρθηκε στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας και εξετάζεται από μηχανικούς και ειδικούς των διαφόρων εμπλεκομένων υπηρεσιών για να διαπιστωθεί από πού προήλθε το πρόβλημα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,astra.mywebreview.com

4 σχόλια:

  1. Πώς κατερρίφθη ο ηρωικός πιλότος Κ. Ηλιάκης

    http://ntavos1967.blogspot.com/2010/10/blog-post_8964.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερωτηματικό είναι γιατί το πλήρωμα προτίμησε προσέγγιση στο πολιτικό αεροδρόμιο της Λάρνακας αντί της βάσης ΕΦ Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Φαίνεται ότι το πλήρωμα ήταν λίαν ενήμερο ότι ο πολιτικός αερολιμένας της Λάρνακας θα διέθετε καλλίτερα πυροσβεστικά και σωστικά μέσα, ενώ βέβαια θα υπήρχε και καλλίτερη και πιό σύντομη πρόσβαση στα νοσοκομεία της Λευκωσίας.

    Διαρροές καυσίμων είναι επικίνδυνες. Μία τέτοια ανεξέλεγκτη διαρροή προξένησε πυρκαϊά κι ανατίναξε στον αέρα πριν από μερικά χρόνια πάνω από το Αφγανιστάν ένα τετρακινητήριο Α/Φ ηλεκτρονικού πολέμου τύπου NIMROD της Αγγλικής Βασιλικής ΠΑ (RAF - η στρατιωτική έκδοση του παλαιού επιβατικού Α/Φ COMET). Το πλήρωμα του εν λόγω Α/Φ είχε επιχειρήσει κάθοδο προς το κοντινότερο αεροδρόμιο αλλά δεν πρόλαβε. Η σχετική λεπτομερής έρευνα απεκάλυψε σωρεία τεχνικών κι επιχειρησιακών λαθών στα διάφορα στάδια τεχνικών μετατροπών στο εν λόγω Α/Φ.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    6/10/2010 - τοπική ώρα 14:15, ώρα Ελλάδος 21:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετέφερε την νέα σειρά της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο...τόσα νέα παιδιά και κινδύνευσαν...αν γινόταν ατύχημα ποιά θα ήταν την επαύριο άραγε η τύχη της Ελδυκ?Σκεφτείτε τι θα λέγαν τα ελληνικά κανάλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.