6/10/10

Το casus belli διατηρείται στο Κόκκινο Βιβλίο

Τουρκικά πυροτεχνήματα και επικοινωνιακά τερτίπια η απόσυρσή του

ΣΤΗΝΤουρκία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, γνωστό ως Κόκκινο Βιβλίο. Στο νέο βιβλίο σημειώνεται ότι αφαιρέθηκε ως απειλή η έννοια της «οπισθοδρομικότητας», ενώ συμπεριελήφθησαν νέες απειλές. Η νέα μορφή του βιβλίου θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΣΕΑ (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από σημαντικά πρόσωπα της Κυβέρνησης, τα οποία επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, τα 12 μίλια διατηρούνται ως αιτία πολέμου στο Κόκκινο Βιβλίο δεδομένου ότι η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και ως εκ τούτου για την κατάργησή της απαιτείται νέα απόφαση αυτής. Κι αυτό παρά τις προχθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν πως οι εχθροί της Ελλάδας είναι στη φαντασία που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας είχε αλλάξει τελευταία φορά το 2005 και οι αλλαγές που έγιναν από προχθές εστάλησαν στην Προεδρία της Κυβέρνησης, στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων και στους άλλους ενδιαφερόμενους θεσμούς του κράτους.

Λέγεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας των 22 σελίδων αυξάνεται σε 48 σελίδες. Τονίζεται πως στο νέο Έγγραφο καταγράφονται οι εξής νέες επικεφαλίδες: ?Οι επιδράσεις των απειλών Κυβερνοχώρου στην Εθνική Ασφάλεια.

Γενικές πολιτικές έναντι των κλιματολογικών αλλαγών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ασταθειών που προέρχονται λόγω αυτών.

Η μετατροπή των πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από διάφορα σημεία του κόσμου ως πλεονέκτημα και στην εθνική πολιτική.

Η χρησιμοποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο της τεχνολογίας διαστήματος για τα συμφέροντα της χώρας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Σιγά μην το απέσυραν! Έριξαν άδεια, δεν έπιασαν γεμάτα και το άφησαν!

    Πώς το είπε ο Μηνάγιας; "Η Τουρκία μονίμως απαιτεί και λαμβάνει, χωρίς να δίνει ποτέ το αντάλλαγμα που της ζητείται ή που έχει συμφωνηθεί, παρά μόνο όταν της το επιβάλλουν τα συμφέροντά της."

    Τυχαίο; Δε νομίζω!

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.