30/10/10

H Mαντίλα στη δεξίωση της επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Tην 87η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτάζουν σήμερα στην Τουρκία. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας συμμετέχει στους εορτασμούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όμως με τους εορτασμούς προκύπτουν και τα προβλήματα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιουλ στη δεξίωση που θα παραθέσει θα υποδεχθεί όλους τους κρατικούς λειτουργούς μαζί με την μαντιλοφορούσα σύζυγο του Χαγρουνισά. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο καθώς μέχρι σήμερα υπήρχαν δυο δεξιώσεις. Η πρώτη γίνονταν χωρίς συζύγους, όπου συμμετείχαν υπουργοί στρατιωτικοί και ο Γκιουλ φυσικά χωρίς τη σύζυγο του.

Και το βράδυ υπήρχε η δευτερη που ήταν καλεσμένοι δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες όπου η Χαγρουνισά Γκιουλ υποδέχοντνα όλους τους καλεσμένους μαζί με τον σύζυγο της.

Φέτος θα γίνει μια δεξίωση και έτσι η μαντίλα θα μπει στο επίσημο κρατικό πρωτόκολλο της Τουρκίας.

Πάντως την ίδια ώρα της προεδρικής δεξίωσης , ο τουρκικός στρατό θα έχει τη δική του σε άλλο σημείο της Άγκυρας και δεν αναμένεται ο αρχηγός του στρατού να σφίξει το χέρι της μαντιλοφορούσας Χαγρουνισά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.