8/10/10

«Βlack Ηawk Down» στην Πελοπόννησο

Κοινή εκπαιδευτική άσκηση µε ελικόπτερα από Ελλάδα και Ισραήλ από 11 έως 14 του µήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δηµάκας
Κοινή άσκηση εντοπισµού και διάσωσης πιλότων τα αεροσκάφη των οποίων έχουν «καταρριφθεί» και έχουν πέσει πίσω από τις γραµµές του εχθρού σε συνθήκες «µάχης» διεξάγουν µε ελικόπτερα ΜπλακΧοκ και Απάτσι την επόµενη εβδοµάδα Ελλάδα και Ισραήλ σε περιοχές της Πελοποννήσου.
Από σήµερα πραγµατοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα για εξειδίκευση του νέου πλαισίου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών ο διευθυντής του γραφείου του ισραηλινού υπουργού Αµυνας στρατηγός ε.α. Αµος Γκιλάτ.
Τις συναντήσεις αξιωµατούχων των διαφόρων υπουργείων συµφώνησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών κατά την επίσκεψη του κ. Νετανιάχου στην Αθήνα και τις συνοµιλίες που είχε µε τον κ. Γ. Παπανδρέου. Στον τοµέα της άµυνας και ασφάλειας επιδιώκεται και από τις δυο πλευρές ευρεία στρατηγική συνεργασία, αλλά και συνεργασία των αµυντικών βιοµηχανιών – και αυτό το πλαίσιο θα αρχίσει να εξειδικεύεται στις ανοιχτής ατζέντας συζητήσεις που θα έχει ο διευθυντής του κ. Εχουντ Μπαράκ µε µέλη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Εκτός από την αύξηση του αριθµού των ασκήσεων και της εκπαίδευσης της ισραηλινής αεροπορίας στην Ελλάδα, το Τελ Αβίβ επιδιώκει µεγαλύτερη συνεργασία στον τοµέα των εξοπλισµών µε την ελληνική πλευρά και δίνει βαρύτητα σε συµπαραγωγές και µεταφορά τεχνογνωσίας. Ηδη τρέχουν συζητήσεις ενόψει της προµήθειας από την Πολεµική Αεροπορία ειδικών κιτ αναβάθµισης παλαιότερων βληµάτων (SΡΙCΕ), ενώ ισραηλινή εταιρεία διεκδικεί, µαζί µε εταιρείες από Γερµανία, ΗΠΑ και Γαλλία, συµµετοχή στον διαγωνισµό για τη δεύτερη παρτίδα περίπου 80.000 βληµάτων για τα τανκς Leopard 2 ΗΕLL που θα γίνουν σε συµπαραγωγή µε τα ΕΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό ενηµέρωσε πρόσφατα το υπουργείο Αµυνας ότι διαθέτει τύπους πυροµαχικών ανάλογους µε αυτούς (12.000) που τελικά αποφάσισε να αγοράσει η Ελλάδα από τη γερµανική κυβέρνηση τις προάλλες. Η ισραηλινή εταιρεία αναµένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για είσοδο στα ΕΑΣ ως στρατηγικός επενδυτής, ιδίως αν έχει να προσφέρει πρόσθετο φόρτο παραγγελιών από το εξωτερικό, όπως επιδιώκει η Αθήνα. «Μάχες» στην Πελοπόννησο
Οσον αφορά την κοινή εκπαιδευτική άσκηση στην Πελοπόννησο που θα γίνει από 11 έως και 14 Οκτωβρίου µε κέντρο εξόρµησης το αεροδρόµιο Ανδραβίδας, αποτελεί το δεύτερο σκέλος της άσκησης «Μίνωας» που έγινε στο Αιγαίο µε µαχητικά και διεκόπη λόγω της αιµατηρής επίθεσης ισραηλινών κοµάντος σε πλοία που µετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Κατά το πρώτο σκέλος εκτελέστηκαν σενάρια που κάλυπταν απόλυτα, σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου Αµυνας, τις εθνικές θέσεις όσον άφορα το Ανατολικό Αιγαίο. Στην άκρως ρεαλιστική από πλευράς δυσκολίας άσκηση, που σε κάποιους σινεφίλ ίσως θυµίσει την ταινία «Βlack Ηawk Down», ρόλο συντονιστή θα παίζει το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) Ανδραβίδας.
Από ισραηλινής πλευράς θα πάρουν µέρος 6 ελικόπτερα (3 Βlack Ηawk UΗ-60 και 3 Απάτσι ΑΗ-64D) και 2 εφεδρικά που θα φθάσουν στην Ανδραβίδα µέσω Κρήτης, Κυθήρων και Καλαµάτας. Από ελληνικής πλευράς δε συµµετέχουν 1 Σούπερ Πούµα της Πολεµικής Αεροπορίας και 2 Απάτσι του Στρατού, καθώς και 6 µαχητικά διαφόρων τύπων. Τα σενάρια της άσκησης προβλέπουν αποστολές έρευνας - διάσωσης πιλότων από κοµάντος σε ηπειρωτικές περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου «µέσα ουσιαστικά από πεδία µάχης», όπως είπε στρατιωτική πηγή.
Εντός του Οκτωβρίου ισραηλινά αεροσκάφη θα κάνουν άσκηση ανεφοδιασµού εν πτήσει µέσα στο FΙR Αθηνών.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Το Τελ Αβίβ επιδιώκει µεγαλύτερη συνεργασία στον τοµέα των εξοπλισµών µε την ελληνική πλευρά µε συµπαραγωγές
ΝΕΑ

16 σχόλια:

  1. Ρε τι θα τραβήξουμε ακόμα μέχρι να αποφασίσουν ότι είναι έτοιμοι για το Ιράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΚΑ ΘΑΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ Ο
    "ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ" ΚΑΙ Ο "ΔΙΚΑΙΟΣ" ΚΑΙ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΙΑ...ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ...
    ΘΑΧΕΙ ΠΛΑΚΑ....ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω η πετυχημένη διεξαγωγή της άσκησης τους στην Ελλάδα να μην αντικατοπτριστεί από αντίστοιχη επιτυχία σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους στο Ιράν.

    Μάγκες, αν και μισητός λαός, οι Ισραηλινοί και μακάρι να είμασταν και εμείς έτσι βάζοντας πάνω από όλα το ΔΙΚΟ μας συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως στο πραγματικό Black hawk down αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας τι επιφέρει η πλημμελής σχεδίαση και η υποτίμηση της δυνατότητας αντίδρασης του αντιπάλου σου όσο φαινομενικά αδύναμος κι αν φαίνεται ότι είναι.
    Το Ισραήλ έχει καλές ένοπλες δυνάμεις και δεν νομίζω η συνεργασία μαζί του σε αυτό το τομέα ότι μας πειράζει αρκεί να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού τις συχνότητες εγκλωβισμού κτλ των ραντάρ κάποιων ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μας. Πρέπει πάντα στα άκρως απόρρητα θέματα όπως αυτό των συγκεκριμένων συχνοτήτων να μαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αρχίσουν οι Πυργιώτες το κυνήγι.
    Πάρτε τα δίκανα και τραβάτε να πάρετε πίσω λίγο αθώο Παλαιστινιακό αίμα.
    Είναι αποδεδειγμένες κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι εμείς θα τους ξεστραβώσουμε τους Ισραηλινούς;
    Γιατί δεν πάνε αλλού να μάθουν πώς γίνεται η διάσωση πιλότων;
    Τι δουλειά έχουμε εμείς να τα βάζουμε έμμεσα με τους Ιρανούς και συνακόλουθα με όλο τον ισλαμικό κόσμο;

    Οι Εβραίοι είναι ...επαγγελματίες αντιισλαμιστές (αφού έτσι βγάζουν το ψωμί τους), εμείς τι ζητάμε απ΄αυτούς; Ποιά είναι τα κοινά μας συμφέροντα;

    Ούτε στο κυπριακό πρόβλημα μας υποστηρίζουν, αφού οι ίδιοι έχοντας δημιουργήσει ένα άλλο μεγάλο παρεμφερές ζήτημα κατοχής ξένου κράτος -το παλαιστινιακό- δεν θέλουν να λυθεί και το κυπριακό.

    Τώρα το παίζουν ότι είναι και υπέρ της ...απελευθέρωσης των μουσουλμάνων Κούρδων !!!
    Ποιός τους πιστεύει πλέον τους γραμματείς και φαρισαίους;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά οι Πυργιώτες θα πολεμήσουν για τους Παλαιστίνιους; Για το Αιγαίο δε λες τίποτα; Ναι είναι κότες, αλλά πες μου εμείς τι είμαστε; Κοτοπουλάκια λέω εγώ... εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και όλα αυτά θα γίνουν στο Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου (που γκρίνιαζα σε άλλα δημοσίευση)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Τι δουλειά έχουμε εμείς να τα βάζουμε έμμεσα με τους Ιρανούς και συνακόλουθα με όλο τον ισλαμικό κόσμο;"
    τζιμης

    Τί θέλει να ΜΑΣ πει ο τζιμι;
    "Τί δουλειά ΕΙΧΑΤΕ να αντιστέκεστε στον Μαραθώνα;
    Τί δουλειά ΕΙΧΑΤΕ το 1821 να ΘΕΛΕΤΕ ανεξάρτητο κράτος και να τα ΒΑΖΕΤΕ με τον ισλαμικό κόσμο; Θα σας ξανακατακτήσουμε, παλιο-άπιστοι ΡΑΓΙΑΔΕΣ"

    Τελικά, κάποιοι μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας και εμείς λέμε ότι ψιχαλίζει...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί ρε κοπελιά; Μήπως ξεκίνησαν οι Πέρσες να έρχονται πάλι προς τα κάτω και δεν το πήραμε χαμπάρι;
    Πότε μας απείλησαν και με τι, για να πρέπει να τρέχουμε ...στο Μαραθώνα;
    Ακόμα και το Ισραήλ που λέτε ότι είπε ο Άχμι ότι θέλει να αφανίσει, έχετε κάνει συρραφή της ομιλίας του και του έχετε αλλάξει αυτά που είπε.
    Ευτυχώς υπήρχε βίντεο και είδαμε να λέει άλλα πράγματα.

    Το Ισραήλ, για να παίρνει τα δισεκατομμύρια δωρεάν από τις ΗΠΑ, πρέπει να έχει και κάποια δουλειά να κάνει.
    Τώρα που δεν υπάρχει, πρέπει να την ανακαλύψει.
    "Ο Κίνδυνος από το Ιράν !!!"

    Τα ίδια λέγατε και για τα χημικά όπλα του Σαντάμ για να αιματοκυλήσετε τον αθώο ιρακινό λαό και να του πάρετε τα πετρέλαια τσάμπα.

    Εάν δεν μας πουλήσετε κινδυνολογία τρεις-τέσσερις φορές την ημέρα, δεν σας δίνουν το μεροκάματο...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tzimnako ti egine o Hakan se plirose na lees Lamakies Pali? Vre iston Aigyristo Tourkofile Islamofile. Den eida tous Syrious kai tous Plaestinious naklaine gia ta aderfia mas stin Voreio Hpeiros Tennedos kai Imvros.. Ta symferonta allazoune tsimako i Islamako. OI TOURKOI PARAMENOUNE TOURKOI TOURKE TO AKOUSES LES KAI DEN KSEROUME PIOS EISAI....
    AS Einai KALA i Texnoloyia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν Τζίμη, μόλις γύρισα από κλαμπάκι(μετά από αρκετό καιρό που είχα να πάω) και έχω τρελά κέφια να σου "φτιάξω τη γραβάτα" γιατί δεν βάζεις μυαλό. Σου ξαναφιερώνω ένα βίντεο μου που μερικά κομμάτια του απευθύνονται σε σένα αποκλειστικά.
    http://www.youtube.com/watch?v=ktEn5IkifGU
    Μην με αναγκάσεις να σου φτιάξω κι άλλα βίντεο...

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Καληνύχτα ή μάλλον καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεωπόνε πού τα βρήκες τόσα μασονικά καπάκια μαζεμένα;
    Άκουσα το τραγούδι και ...ενθουσιάστηκα!!!
    Αλλά ρε φίλε, το έχεις ακούσει ανάποδα αν δεις τι σατανιστικά πράγματα λέει;
    Σε ένα σημείο άκουσα "...Γιώργο να σου ξεραθεί..." !!!
    Αυτό δεν είναι καλό γιά σένα από όποια άποψη κι αν το δεις.
    Ούτε σαν γεωπόνος, ούτε σαν εραστής !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Που τα βρήκα? Κέντρο ιστορίας Θεσσαλονίκης. Κάνε μια βόλτα να τα εντοπίσεις με μια φωτογραφική καλή(δεν αμφιβάλω θα χεις).
    Το τι λέει ίσως ανάποδα το τραγούδι δεν με αφορά και δεν το ψάχνω. Τον αφορά το τι λέει ανάποδα όποιον πιστεύει στα σατανιστικά που λες.
    Επιπλέον, αυτό που λες ότι άκουσες είσαι κακό παιδί Τζίμη, κακό παιδί. Δεν το λέει το song αλλά εσύ και είναι δικιά σου ευχή. Πρόσεχε όμως τι ευχές δίνεις γιατί ξέρεις τι λένε...ότι ευχόμαστε κακό γυρνάει σε μας. Ο θεός υπάρχει παντού είτε τον λέμε Τρισυπόστατο θεό είτε Αλλάχ.
    Στο σημείο αυτό να σου πω και κάτι για πρώτη φορά:
    Τον Άγιο Χριστόδουλο (Σιμώνη) τον Κασσανδρινό τον ξέρεις?(Τι σε ρωτάω τώρα ε?).
    Μαρτύρησε στις 28/7/1777 μεσα στην εκκλησία του Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης. Τον κρέμασαν οι Τούρκοι γενίτσαροι και όχλος επειδή πήγε να εμποδίσει προσυλητισμό ενός Βούλγαρου Χριστιανού ορθόδοξου(όχι με βια...του μίλησε για τον Χριστό απλώς) για να μην γίνει μουσουλμάνος . Πριν το κρεμάσουν μέσα στην εκκλησία, ο δικαστής του είπε του ξανθού λεπτού αλλά και δυνατού Χριστόδουλου ότι αν γίνει μουσουλμάνος θα αθωωθεί από τη κατηγορία. Εκείνος Τζίμη ξέρεις τι του απάντησε? "Και εσύ γίνε Χριστιανός" κάνοντας τον "μπαρούτι". Στη συνέχεια δε παρόλο που ήταν σε κακά χάλια συνέχισε να κάνει κήρυγμα για τον Χριστό. Τους έκανε τους Τούρκους να βγάζουν ατμό από τα αυτιά που λένε. Του δώσαν 204 μαστιγώματα και τον κρέμασαν μέσα στην εκκλησία. Μέχρι τέλους εκείνος προσευχόταν χαμηλόφωνα και τους έσπαζε τα νεύρα(άθελα του) μέχρι να ξεψυχήσει. Του φώναζαν "Σεϊτάν γκιαούρ" ουρλιάζοντας και εκείνος εκεί προσευχή σαν να μην υπήρχαν! Σήμερα στην εκκλησία υπάρχει η εικόνα του και το σίδερο από το οποίο τον κρέμασαν.
    Γιατί στα είπα τώρα αυτά?
    Τζίμη, ο Άγιος Χριστόδουλος Σιμώνης ο Κασσανδρινός ήταν "διασταύρωση" Σιμώνη(πατέρας του) με Κάψαινα(μάνα του).΄Σιμωναίοι και Καψαίοι ήταν αρχοντικές οικογένειες της Χαλκιδικής που έβγαλαν εκτός από τον Άγιο που προανέφερα και πολλούς επαναστάτες με πιο τρανταχτό όνομα τον γνωστό καπετάν Κάψα που στη συνέχεια ονομάστηκε Χάψας επειδή "έχαβε" του Τούρκους. Τους κόβανε τα κεφάλια των μεμέτιδων σαν ρεπανάκια τακ τακ. Μάλιστα ένας 17χρονος πιτσιρικάς από το σόι των Σιμωναίων (Κωνσταντίνος στο μικρό του όνομα νομίζω) είχε «ειδίκευση» στο να τοποθετεί βαρελάκια με μπαρούτι κάνοντας έρπην μέχρι τα ταμπούρια των Τούρκων. Ο Άγιος πέθανε το 1777 όπως προανέφερα αλλά επειδή είμαστε ήρεμα αλλά και ταυτόχρονα πολύ άτακτα παιδιά οι Σιμωναίοι όταν χρειάζεται όλο το σόι δεν ξέχασε ποτέ. 44 χρόνια μετά με επικεφαλή τον καπετάν Χάψα(Κάψα) και άλλους Χαλκιδικιώτες πολλοί Σιμωναίοι(μεγάλο σόι και σε πλήθος αρρένων και σε χρήμα...πρόσφεραν τα πάντα στον αγώνα) μπήκαν στο ασκέρι του. Άλλωστε με τους Καψαίους είχαν γίνει και γάμοι. Ήταν συγγενικά σόγια αλλά όχι εξ αίμαστος αρχικά. Είχε ξαδέλφια από το σόι μας ο αρχηγός.
    Κύλησε ο τέντζερες και βρήκε το καπάκι Τζιμάκο προς ατυχία και συμφορά των Τούρκων.
    Οι Σιμωναίοι που λες εκδικήθηκαν(ήταν καμιά 100 σταρια μέσα στους 2.000 του στρατεύματος του Κάψα..το χω ψάξει πολύ το θέμα) για τον χαμό του Χριστόδουλου Σιμώνη, αποδεκατίζοντας στη μάχη το επίλεκτο ιππικό του Αχμέτ Μπέη των Γιαννιτσών που υποχωρούσε πανικόβλητο. Αναγκάσανε του Τούρκους να φέρουν πάρα πολλές ενισχύσεις πριν τους σκοτώσουν. Και ξέρεις κάτι Τζιμάκο? Ούτε ένας δεν το έσκασε. Όλοι εκεί μέχρι τέλους...τίγρεις!
    Έχω την τιμή και το βάρος(με την καλή έννοια) από τη μεριά της μάνας μου να κρατάω ισχυρή φλέβα από το Σιμωνέικο. ..συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συνέχεια…
    Στο δε εξοχικό μας στη Χαλκιδική(πατρικό παππού μου..ΧαλιδικοΜικρασιάτης...άλλη «φονική» διασταύρωση γονιδίων με τη Μικρά Ασία…) έχουμε κρεμασμένη μια κουμπούρα των προγόνων μας και μια εικόνα του Αγίου μας. Να προσέχεις λοιπόν τι μου εύχεσαι γιατί εγώ έχω τον δικό μου Άγιο στον οποίο προσεύχομαι όποτε το έχω ανάγκη. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι Σιμωναίοι ήταν ξανθοί...εξώ ξανθός βγήκα...από τη μεριά του πατέρα μου το 99% είναι μελαχρινοί. Αν σε αυτό προσθέσεις και τάσεις που είχα από μικρός σχετικά με την έννοια πατρίδα κτλ χωρίς να χρειαστεί να μου πει κάτι η οικογένεια (4-5 χρονών ήθελα να βλέπω λοκατζήδες ή σημαία και όχι στρουμφάκια ή λούκυ λουκ δηλ έλεος...η μάνα μου ψιλοσοκαρισμένη ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου) αντιλαμβάνεσαι ποια γονίδια έχω κληρονομήσει πιο πολύ.
    Γι αυτό λοιπόν λίγα τα λόγια σου σε απόγονο Σιμωναίων! Δεν σε παίρνει! Έχουμε παράδοση από το 1777 που κυλάει συνεχώς μέσα στο αίμα μας!
    Γιούργιααααα σε παρατηρητές και Τζίμηδες!!!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Ο Άγιος δεν ήταν Παναγίτσα στη ζωή του αν διαβάσεις τον αναλυτικό βίο του. Δίδαξε γράμματα(αγαπούσε τη γνώση σαν άνθρωπος) σε αμόρφωτο φτωχό «αλητάκι» φίλο του στο χωριό που κανένας δεν τον έκανε παρέα, Είχε (σε ηλικία 19 ετών περίπου) απελευθερώσει στη Κασσάνδρα αθώο κρατούμενο(το «αλητάκι» που προανέφερα το κατηγόρησαν οι Τούρκοι για φόνο αλλά όλη τη μέρα του φόνου ήταν παρέα με τον Χριστόδουλο και υπήρχαν και μάρτυρες κιόλας αλλά οι Τούρκοι θέλανε να τελειώσει η υπόθεση όπως όπως) των Τούρκων χτυπώντας τον φρουρό μέσα στο Τουρκικό διοικητήριο(!)..έκανε μόνος του νύχτα "καταδρομική επιχείρηση"...ρεζίλεψε τη τουρκική φρουρά του χωριού αχαχαχα. Κανένας δεν το πήρε χαμπάρι. Παράκουσε τον πατέρα του και έκανε το σωστό. Δεν φοβόταν ή μάλλον φοβόταν αλλά τολμούσε. Μπήκε μέσα απαρατήρητος και χτύπησε μόνο έναν φρουρό, αυτόν που ήταν απαραίτητο αποφεύγοντας όμως να τον σκοτώσει. Δεν σκότωσε ποτέ.
    Επίσης είχε χτυπηθεί στη Θεσσαλονίκη με Τούρκο χωροφύλακα μια φορά(επικράτησε ο πρόγονος), είχε αδυναμία στο αδύναμο φύλο(Ελληνίδες αλλά και..Τουρκάλες) και εγκατέλειψε το αρχοντικό του σπίτι στα 20 του για να ζήσει απλά με τρεις και εξήντα στη Θεσσαλονίκη δουλεύοντας ως βοηθός ράφτη. Φυσικά προσευχόταν πολύ και πήγαινε στην εκκλησία συχνά. Ήταν δε κολλητός φίλος με τον καντηλανάφτη της εκκλησίας που τελικά τον κρέμασαν οι Τούρκοι. Η ειρωνεία της τύχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί, Γιώργο μου,
    τα λες αυτά και τον πληγώνεις τον τζίμη;

    Ξέρεις από τί "γενναία" γενηά κατάγεται ο τζιμης;
    Ξέρεις τί παιδάκια και γυναίκες έχουν σφάξει οι δικοί του πρόγονοι;
    Βέβαια όταν είχαν άντρες να αντιμετωπίσουν, πλήρωναν (με τα κλεψιμέικα)
    κάτι βάρβαρους γυφτο-αιγύπτιους,
    μαμελούκους και πάσης φύσεως μαυριδερούς...
    (Οι Αλβανοί μουσουλμάνοι ήταν "αναξιόπιστοι γιατί μιλούσαν την ίδια γλώσσα με πολλούς ελλαδίτες και ήταν ανυπάκουοι στους Τούρκους)

    Μαζευόντουσαν μπουλουκηδόν, λοιπόν, οι "γενναίοι" πρόγονοι του τζιμη και κρυβόντουσαν πίσω από τους χιλιάδες μισθοφόρους.
    Και ένα περίεργο: αυτοί οι μαυριδεροί και τότε έκαναν ακριβώς όπως κάνουν σήμερα:
    1.000 Έλληνες; 10.000 μισθοφόροι αυτοί.

    Και πως γίνεται και χάνουν οι ορδές από τόσο λίγους; Είναι κανόνας!
    Από την αρχαία Ελλάδα, από την Ελλάδα του 1821, από τις μάχες στη Βιέννη, στο Ισραήλ σήμερα
    και εύχομαι και στην Πατρίδα μου σύντομα.

    Γιώργο, χρωστάμε στην Ιστορία το αίμα των Μικρασιατών, Κυπραίων και Ποντίων αδελφών μας.
    Ο τζιμακος τώρα γελάει, με τη "γενναιότητα" που του παρέχει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κάλυψη.
    Άστον να γελάει. Tώρα που μπορεί

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.