29/10/10

Τα πυρηνικά τρομάζουν την MI6 περισσότερο από την τρομοκρατία

Ο κίνδυνος από τη διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι μεγαλύτερος από εκείνο της τρομοκρατίας, τόνισε ο επικεφαλής της M16 Τζον Σόουερς. Προεδοποίησε τους συμπολίτες του ότι οι τρομοκράτες μπορούν μεν να χτυπήσουν ξανά τη Δύση «με τεράστιο ανθρώπινο κόστος», αλλά η απόκτηση πυρηνικών όπλων από ένα κράτος όπως το Ιράν θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μέλλον ζοφερό.
"Το ανθρώπινο κόστος θα είναι τεράστιο. Όμως η χώρα μας, το δημοκρατικό μας σύστημα, δεν θα πέσει από μια τυπική τρομοκρατική επίθεση", είπε. "Οι κίνδυνοι από τη διάδοση των πυρηνικών όπλων και των χημικών και βιολογικών όπλων είναι ευρύτεροι. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όλη την ισορροπία δυνάμεων σε μια περιοχή", πρόσθεσε.


Ο Τζ. Σόουερς πρότεινε κοινές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες θα καθυστερήσουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη. Όπως είπε, έτσι θα δοθεί πίστωση χρόνου για να βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα.

Άφησε αιχμές και για την ποιότητα των πληροφοριών που οδήγησαν στην εισβολή του Ιράκ, λέγοντας πως έδειξαν τόσο στους πολιτικούς όσο και στους αξιωματούχους"πόσο σημαντικό είναι να αξιολογούνται αυστηρά οι πηγές τους.

Η ομιλία του Σοούερς ήταν η πρώτη στην ιστορία εν ενεργεία επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=218077

6 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πολυ καλά τα λέει ο κ. τάδε, ανθρωποι υπάρχουν ένα σωρό, μπορείς να βρεις άλλους, αλλά αν χάσεις τον έλεγχο των περιοχων ενέργειας που να βρεις άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πυρηνικο Ιραν
    ------------
    Εχω ξαναγραψει μερικα περι Ιραν.
    Το ιραν ειναι η Πολυμορφη Νυφη για
    την οποιαν αγωνιζονται και η Αγγλοσαξωνικη Δυση αλλα και η Ευρασια (Κινα & Ρωσσια).Με τα τεραστιου μηκους συνορα τους το ιραν ειναι απαραιτητο σε Ρωσσια (μαλακο υπογαστριο της) και Κινα (τροφοδοσια καυσιμων και οχι μονο).
    Για την Δυση απαραιτητο το Ιραν για να συνενωσει Καυκασο και ευρεια μεση Ανατολη υπο την υποκηδεμονια του και κηδεμονια της Δυσης.Επισης οι ΗΠΑ με το Ιραν μπορει να κανει μακροπροθεσμες συμφωνιες
    διοτι δεν κινδυνευει απο αυτο παγκοσμια λογω του μικρου σχετικα οικονομικου ευρους του Ιραν ενω με Κινα-Ρωσσια μονο βραχυπροθεσμες συμφωνιες μπορει να κανουν οι ΗΠΑ και λογω του ανταγωνιστικου τεραστιου μεγεθους των δυο αλλα και λογω του οτι η Δυση μονο την Διεισδηση στην Ευρασια εχει στρατηγικα στο νου της.Η Ευρασια τροφοδοτει με σχασιμο υλικο το Ιραν
    για να το κανει να νιωσει ισχυρο εναντι της Δυσης αλλα ταυτοχρονα το Φοβαται λιγο το πυρηνικο Ιραν μη στραφει εναντιον της και στο μελλον θα λαβει τα μετρα της.Η Δυση
    θελει και αυτη ισχυρο Ιραν για να το στρεψει κατα της Ευρασιας και γιαυτο δεν θα ειχε αντιρρηση για πυρηνικο Ιραν αλλα στην δικη της Δυτικη συμμαχια και με κυριαρχια σε αυτο ενος μετριοπαθους Ισλαμ χωρις ακραιες αυτοκρατορικες σκεψεις.Υπαρχει και το προηγουμενο της Λιβυης του Κανταφι η οποια μετα μυστικες συνομιλιες με τις ΗΠΑ
    και διαμεσο τον Μπρεζινσκυ απο το 2001 παει ολοταχως για την Δυση,αλλα πρωτα την ωρα που ητανε κοκκινο το σιδηρο εφαγε την αναλογη σφυρηλατηση.Δεν θα μιλησω για τον ρολο του Ισραηλ στην περιοχη για να μη χαλασει απο επιθεσεις το σχολιο.(Και να δειτε οτι μονο το τελευταιο αυτο θα σχολιασουν καποιοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά ζόρια βλέπω, για να αναγκάζεται πρώτη φορά στην ιστορία της Μ16, να βγαίνει η αγγλίδα αρχηγός της και να μας λέει τις απειλές της.
    "...το (πυρηνικό) Ιράν θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μέλλον ζοφερό" μας λέει....

    Και όταν λένε "ζοφερό μέλλον", δεν εννοούν το μέλλον των ανθρώπων, αυτό λίγο τους ενδιαφέρει, αλλά εννοούν ότι στο εξής θα χάσουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους των ενεργειακών πηγών και ότι πλέον θα πρέπει να πληρώνουν το πετρέλαιο που τώρα παίρνουν σχεδόν τσάμπα από τις κυβερνήσεις μαριονέτες που ελέγχουν (Ιράκ, Σ. Αραβία, Κουβέιτ, Εμιράτα κλπ).

    Για να κάνω δε την χάρη στον στεργκ, δεν λέω καθόλου τι θα συμβεί τότε στον χωροφύλακα που έχουν στην Μ.Ανατολή...
    Ούτε ψύλλος στον κόρφο του !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, κάτι άσχετο. Ο τύπος στη φωτο φαίνεται πανέξυπνος αλλά μήπως από μέσα φοράει καλσόν; Για το κρύο βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμενα γιατι μου φαινεται λιγακι λουγκρα; Και με εκεινο το λουλουδακι στο πετο...καλε ειναι σκετη γλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελληναραδες γαμηκοι ολα τα ταπωνετε
    γιαυτο ταπωθηκατε απο ολους τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.