14/10/10

Nότης Μαριάς: Οι σκοτεινοί όροι του Μνημονίου. Τί υποθηκεύσαμε;

Watch live streaming video from 114news at livestream.com

19 σχόλια:

  1. Απο ότι φάνηκε εκ των υστέρων η εκλογή Σαμαρά στην Ηγεσία της Ν.Δ. χάλασε πολλούς σχεδιασμούς.

    Μην ξεχναμε ότι η εκλογή απο την λαική βάση προέκυψε στην πορεία.

    Μην ξεχνάμε την στήριξη του Μνημονίου απο την Κα.Μπακογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημά μου δεν είναι ο σαμαράς και η Μπακογιάννη, Καυκάσιε, αλλά το ότι ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι ακριβώς παίζεται πίσω από την πλάτη του. Διότι είναι εύλογο να διερωτάται κανείς πόσοι στα αλήθεια ξέρουν αυτά που λέει ο καθηγητής Μαριάς;

    Είναι τουλάχιστον αστείο να πολιτικοποιούμε (καμματοποιούμε) ένα τόσο σοβαρό θέμα, να το περιορίζουμε σε πρόσωπα, αντί να προβληματιζόμαστε επί της ουσίας. Ποιος πολιτικός βγήκε να τα καταγγείλει αυτά στον ελληνικό λαό και γιατί δεν βγήκε; Ή μήπως δεν τα ήξερε ούτε ο Σαμαράς, αφού θέλεις να τον αγιοποιήσεις άρον άρον;

    Θα μπορούσαν να είχαν γίνει συγκεντρώσεις και να καλέσουν τον άνθρωπο αυτόν να μιλήσει, ή έστω να τα πει κάποιος αυτά, ακριβώς τόσο απλά και κατανοητά, όσο τα λέει και ο άξιος καθηγητής. Αλλά τι περιμένεις από πολιτικάντηδες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν την εξουσία;

    Αυτοί οι όροι που υπογράψαμε δεν έχουν επιβληθεί ούτε στην Ζιμπάμπουε. Μας μεταχειρίστηκαν σαν κάφρους κι εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε, αφού υπογράψαμε! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΑ και αυτό θα έπρεπε να απασχολεί και να προβληματίζει κι εσένα και τον καθένα.

    Η μεν ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ δεν έχει ψηφισθεί, είναι ξεκρέμαστη, αλλά έχει ispo facto τεθεί σε εφαρμογή, αφού ήδη δανειζόμαστε. Ή μήπως κάνω λάθος; Επειδή δε δεν βλέπω την Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση, τι μέλει γενέσθαι αν κηρύξομε πτώχευση; Μήπως τα απέκρυψαν αυτά από τον ελληνικό λαό, διότι φοβήθηκαν ότι ακόμη κι αυτός μπορεί να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει μπροστά στο μέγεθος της εθνικής προδοσίας; Τον Τσολάκογλου έστειλαν ισόβια, διότι υπέγραψε την παράδοση του (ανύπαρκτου πια) ελληνικού στρατού και έγινε κατοχικός πρωθυπουργός. Τούτους εδώ, που υποθήκευσαν από Ακρόπολη μέχρι και πολεμικά πλοία, τι πρέπει να τους κάνουν; Υπάρχει εισαγγελέας που να έχει τα κότσια να επεμβεί; Αλλά όταν οι πολιτικοί δικάζονται από την Βουλή, δηλαδή από τους εαυτούς των και όχι από μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη, τι περιμένεις. Και μετά σου λέει ο άλλος ότι ζούμε σε δημοκρατία και ότι ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι πολίτευμα ολιγαρχικό. Ας άκουγαν τις χθεσινές «ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ», οι αμφιβάλλοντες ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΙ και λοιποί (α υπάρχει κι άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η πρόταση στην κρίση των αναγνωστών.

    Πράγματι τα δάνεια αυτά έχουν δικαίωμα κατασχέσεως δημόσιας περιουσίας. Τί θα πή τώρα δημόσια περιουσία; είναι δημόσια περιουσία η κυριαρχία επί ενός χώρου π.χ. ενός νήσου; όχι! Δημόσια περιουσία είναι ό,τι ανήκει στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου). Δηλαδή κτίρια, διαμερίσματα, οικόπεδα, δάση κλπ. Σε αυτά μπορούν να υπάρξουν διεκδικήσεις εάν χρεωκοπήσουμε. Εάν όμως δεν είχαμε το Μνημόνιο και χρεωκοπούσαμε οι δανειστές μας, κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων π.χ., δεν θα εστρέφοντο κατά της δημόσιας περιουσίας για να αποζημιωθούν; φυσικά και ναι. Η διαφορά του Μνημονίου είναι ότι πριν θα προσέφευγαν στα ελληνικά δικαστήρια και μετά εάν δεν εδικαιώνοντο στο Ευρωπαϊκό, ενώ τώρα απευθείας στα Αγγλικά Δικαστήρια.

    Πηγή: http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=1341#p7544

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11:29 Kαχεκτική Δημοκρατία Ηλία Νικολακόπουλου.

    Δεν αγιοποίησα ποτέ κανέναν.Αν πρόσεξες μίλησα για το παράδειγμα της Ισλανδίας σε άλλη ανάρτηση.Απλά είπα το πολιτικό σκηνικό που στήθηκε και που ειναι πραγματικό.Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ area51gr

    1) Πρώτον δεν καταφεύγουν στα αγγλικά δικαστήρια, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Λουξεμβούργο), το οποίο θα εφαρμόσει τον αγγλικό νόμο, όπως έχουμε δεχτεί με την ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Ο αγγλικός νόμος είναι ό,τι χειρότερο για τον οφειλέτη. Τα λένε αυτά στο βίντεο, το οποίο προφανώς δεν άκουσες αρκετά προσεκτικά.

    2) Η Ελλάδα (ο ... Παπακωνσταντίνου δηλαδή) υπέγραψε την άρση ασυλίας επί παντός δικαιώματός της σε ο,τιδήποτε. Και αυτά τα λένε. Άκουσε πρώτα το βίντεο και κατόπιν διάβασε κι εδώ. Μην σπεύδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Kaukasios

    >Απλά είπα το πολιτικό σκηνικό που στήθηκε και που ειναι πραγματικό.Σωστά;<

    Kι εγώ σου επεσήμανα ότι το "πολιτικό σκηνικό που στήθηκε" είναι αδιάφορο μπροστά στο έγκλημα που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι έγκλημα η σταδιακή μετατροπή του χρέους της χώρας μας σε ενυπόθηκο, μέσω του Μνημονίου.
    Ούτε σε 50 χρόνια θα ξεχρεώσουμε...
    Επρεπε τον Μάρτιο να είχαμε κάνει αναδιάρθωση του χρέους, στάση πληρωμών και εισαγωγή νέου νομίσματος για μιά νέα αρχή.
    30 χρόνια καταχρεώνουν την χώρα και τώρα την υποθηκεύουν.
    Τερατώδες το σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας.
    Τί άλλα μας ετοιμάζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12:44 Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι το πολιτικό έγκλημα έχει συγκεκριμένους φορείς που το έπραξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Kaukasios

    Μάλλον αδυνατείς να καταλάβεις ότι με ενδιαφέρει το πολιτικό έγκλημα και όχι οι φορείς που το έπραξαν.

    Για το ίδιο το έγκλημα έχεις κάτι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:11 Σου απάντησα δές πως η μικρή Ισλανδία παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας και πως χειρίσθηκε το όλο ζήτημα των διαπραγματευσεων με το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος, εγώ από την πλευρά μου έστειλα πρόσκληση ως blogger στον κ. Μαριά να συμμετέχει στο forum του Άδωνι όπου θα μπορέσουν και οι δύο πλευρές να αναπτύξουν με τέτοιο τρόπο τις θέσεις τους ώστε το θέμα να αποφασαφινιστεί.
    http://area51gr.blogspot.com/2010/10/forum.html

    Σε κάθε περίπτωση όσα μου δείχνεις μιλάνε καθαρά για περιουσιακά στοιχεία, και όχι για Εθνική κυριαρχία. Το ότι εσύ έχεις περιουσία στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπόκειται στο Ελληνικό κράτος (φορολογία, γεωγραφικά όρια, άσκηση Ελληνικού δικαίου επ' αυτής κτλ).

    Θα προτιμούσα λοιπόν, αντί να ψάχνουμε να βρούμε εμείς την άκρη, να την δούμε να βγαίνει μέσα από έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ 2 ατόμων που τουλάχιστον κάποιοι εκτιμούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ area51gr

    Διάβασε το 11 εδώ. Βαριέσαι να ακούσεις το βίντεο, βαριέσαι να διαβάσεις τα κείμενα που σου δίνω, αλλά έχεις το θράσος χιλίων πιθήκων να στέλνεις επιστολές.

    Βάλε τον κώλο σου κάτω και διάβασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος

    Το βίντεο το έχω δει πριν καιρό. Και το έχω συζητήσει με άλλους πριν καιρό. Απόδειξη: http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html

    Από εκεί και πέρα ως προς αυτό που μου δείχνεις το αντιγράφω εδώ.

    11. Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

    Τι λέει λοιπόν;
    Ότι ούτε ο Δανειολήπτης μπορεί να αποφύγει την απόφαση του Δικαστηρίου, ούτε μπορεί να μην αποδώσει τα περιουσιακά στοιχεία του επικαλούμενος λόγους εθνικής κυριαρχίας (δικαιοδοσία, κατάσχεση κτλ), σχετικά πάντα με την σύμβαση.

    Δηλαδή, αν το ΕΕ Δικαστήριο κρίνει πως η τάδε εταιρία πρέπει να πάρει το Α νοσοκομείο για 20 χρόνια προκειμένου να αποπληρωθεί το ποσό της, δεν μπορείς εσύ να αρνηθείς λέγοντας πως αυτό είναι στη δικαιοδοσία της Ελλάδος, ή να του κάνεις κατάσχεση πριν τα 20 χρόνια.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Νοσοκομείο δεν θα σου αποδίδει τους νόμιμους φόρους κτλ.

    Σε καμία περίπτωση δεν αφορά πλήρη άρση εθνικής κυριαρχίας για περιουσίες, αλλά μόνο εκείνου του μέρους της το οποίο εξασφαλίζει την εφαρμογή της σύμβασης ως προς τα περιουσιακά στοιχεία.

    Τα ίδια πιστεύω ισχύουν και για κάθε σύμβαση στην οποία μπαίνουν εγγυήσεις. Γιατί δεν νοείται π.χ. να χρεωκοπούσαμε, να ζητούσαν οι άλλοι τα χρήματα με τα ομόλογα, να παίρναν κάποιες περιουσίες ως αποζημίωση και το Ελληνικό κράτος ξαφνικά να τις κατάσχεται ως δικές του. Αυτό θα ήταν παράλογο, και αυτό ίσως σημαίνει ότι παρόμοιοι όροι μερικής άρσης της εθνικής κυριαρχίας να υφίστανται σε κάθε σύμβαση.

    Επειδή λοιπόν τα θέματα είναι πιο περίπλοκα απ' ότι εσύ και εγώ μπορούμε να αντιληφθούμε, εγώ έκανα την δική μου πρόσκληση για να τα αντιληφθώ μέσα από διάλογο κάποιων που είναι πιο ειδικοί σε αυτά.

    Θα σου πρότεινα να μιλάς πιο κόσμια πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εδώ ελέγχεται επί εσχατη προδοσία το βουλευταριό που ψήφισε το μνημόσυνο του κρατους και επι ανοχή εθνικών προδοτων οι υπόλοιποι,
    όσοι δεν ψήφισαν πολιτικοί να κατεβάσουν τον κοσμο =πρώτοι αυτοί έξω από τη βουλή- και ν ανατραπεί ο πολιτικός τραμπουκισμός και η κηδεία της ελλάδας.άλλοιώς τι συζητάμε; εξαταστικές και μαλακίες κατόπιν εορτής; αλτσχαιμερ έχουμε η του πικπα ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει μπεί ενέχειρο έως και η Ακρόπολη στο Δάνειο από τους Γερμανούς, τα ΜΜΕ όμως παρουσίασαν την κρίση στον τουρισμό μόνο με τους (εμποδισμένους) τουρίστες.
    Το πόσοι δεν θα μπορέσουν εις το εξείς να κάνουν τουρισμό αλλά να έχουν την εργασία τους και διεθνώς δεν το παίζουν πουθενά!!!

    ΧΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναί η Δανειοδοτική Σύμβαση έγινε βάσει του αγγλικού νόμου-που ευνοεί τους δανειστές, όπως ανέφερε κάποιος σχολιαστής. Είναι πολύ σημαντικό το δίκαιο το οποίο διέπει τις δανειακές συμβάσεις ενός κράτους. Εκεί παίζονται όλα τα συμφέροντα του δανειζόμενου. Το τοπικό δίκαιο συμφέρει τον δανειζόμενο, γιατί αν προκύψει πρόβλημα στην αποπληρωμή χρέους, το κράτος έχει έναν λόγο στην έκβαση των διαπραγματεύσεων.
    Τώρα η Ελλάδα, έχει εμπλακεί με δάνεια βάσει του αγγλικού δικαίου, δυστυχώς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ area51gr

    Όταν σου εκποιήσουν μία φρεγάτα του ΠΝ τι θα κάνεις; Όπως όλοι -εκτός από σένα, που θέλεις ειδικό φροντιστήριο από τον κ. Μαριά- κατάλαβαν τι είπε και τι γράφει ο σύνδεσμος που σού έδωσα. Κατάλαβαν ότι ακόμη και την Ακρόπολη μπορούν να σου πάρουν και τα νησιά, αν φτάσουμε ως εκεί. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    Σκοπίμως, συνεχίζεις να μιλάς για μνημόνιο, παραλείποντας την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, που είναι η ουσία.

    Νομίζω ότι είναι ολοφάνερο γιατί το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος

    1. Ξανασημειώνω: Δημόσια περιουσία είναι ό,τι ανήκει στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου). Τουλάχιστον αυτό λέει ο ένας ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ - ΕΣΥ ΟΧΙ.. ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ, δεν είναι η ΦΡΕΓΑΤΑ.

    2. ΞΑΝΑΛΕΩ, ΠΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

    Οτιδήποτε ΚΤΗΜΑΤΙΚΟ όμως και να πάρουν, θα το πάρουν για ορισμένο χρονικό διάστημα - όχι για πάντα - προς εκμετάλλευση. Τουλάχιστον αυτό γίνεται συνήθως. Ακόμα και στο παρελθόν π.χ. που είχαμε χρεωκοπήσει, απ' όσο έχω ακούσει, σε κάποια προϊόντα για κάποια χρόνια επιτρεπόταν ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΡΚΕΣ. Αυτό δεν είναι αντίστοιχο με την εκμετάλλευση αντίστοιχης περιουσίας;

    Ναι. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!... ΑΣ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΌΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ. Και όχι την απόφαση του να μην χρεωκοπήσουμε, ως ΕΣΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ.

    Όσο για το τελευταίο που λες για τους υπόλοιπους που ΔΗΘΕΝ καταλαβαίνουν.. ΝΑΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ (ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΑΜΕ: http://www.youtube.com/watch?v=AAlmcNSfH2U ) ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΝΙΕΣ.. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ... Άσε μας τώρα. Ότι θέλετε καταλαβαίνετε και κατηγορείτε όποιον δεν πείθεται 100% με εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.