8/10/10

Tελικά όλοι το ήξεραν, εκτός από τους ανήξερους Έλληνες πολιτικούς!!!

Γιούνκερ: Ξέραμε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε σε κρίση
«Συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή και εγώ ό ίδιος, για τις προοπτικές της ελληνικής κρίσης», είπε από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει» την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετωπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ό ίδιος, για τις προοπτικές γι’ αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση», είπε.
«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα», παραδέχτηκε ο κ. Γιούνκερ.
Αλλά «εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα», σημείωσε.

Πολύ «ακριβό» το ευρώ
«Η ισοτιμία του ευρώ έχει διαμορφωθεί πάρα πολύ υψηλά, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το επίπεδο ισοτιμίας του ευρώ με το γουάν», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
«Πάρα πολύ ακριβό είναι σήμερα το ευρώ», υπογράμμισε. Σήμερα, το ευρώ, που χθες Πέμπτη ξεπέρασε και το 1,40 δολάριο, υποχώρησε πολύ ελαφρά κάτω από το 1,40 δολάριο στις διεθνείς αγορές του.
«Έχει δύναμη, λοιπόν, το ευρώ», σημείωσε επίσης ο κ. Γιούνκερ, που απέκλεισε να «κερδοσκοπήσει η ευρωζώνη σε βάρος του νομίσματός της».
«Οσον αφορά το γουάν, έχουμε ακριβώς το ίδιο μήνυμα να στείλουμε στο Πεκίνο με τους Αμερικανούς -ανατιμήστε το», δήλωσε τέλος στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γιούνκερ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Σιγα την κριση! Αμα θελουμε σε 1 χρονο μηδενιζουμε το ελλειμμα. Μπορει να μην το εχει κανεις καμια χωρα στην ιστορια της ανθρωποτητας, συμπεριλαμβανομενων αυτων που ειχαν εθνικο νομισμα, αλλα στην Ελλαδα, λογω του αυξημενου αισθηματος του πολιτη, της ανεπτυγμενης φορολογικης συνειδησης και της σοβαροτητας του κρατους, θα ηταν παιχνιδακι.

    Γι αυτο δεν βιαστηκε κανεις καιτι το ηξεραν. Αφου διορθωνεται ευκολα, δεν ηταν δα αναγκη να γινει θεμα και ακομη περισσοτερο δεν ηταν αναγκη να ενημερωθει το κοινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ
    ΔΗΘΕΝ Ε.Ε.,ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΛΑΘΡΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ
    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ.
    ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΕΛΟΥΣΑΤΕ.
    ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ
    ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ
    ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ
    ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΛΑΓΑΝ...
    ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.
    ΤΟ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩΣ Η ΕΛΙΚΩΕΙΔΗΣ ΣΠΕΙΡΑ...
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ
    ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φτάνει που μας τα πήρανε με όλους τους τρόπους, θεμητούς και αθέμητους, μας λένε και κατάμουτρα πόσο ηλήθιοι είμαστε, τώρα εγώ πρέπει να πεισθώ και να δεχτώ ότι οι τωρινές θυσίες είναι για το καλό το δικό μου και της πατρίδας μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Δεν «γουστάρωμε» -διόλου- εκπαιδευτικές κοινωνικές μεθόδους, ειδικού τύπου Henry Kissinger… ούτε γενικού τύπου Bilderberg… εμείς οι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ΄έξω φτάνουν εύσημα για τον πρωθυπουργό και για την προσπάθεια της Ελλάδας.
    Απ΄έξω φτάνουν ενθαρρυντικά μηνύματα "ότι η Ελλάδα εξέπληξε τους πάντες"
    Απ΄έξω φτάνουν οι ανησυχίες ότι΄το έλλειμμά μας δεν τιθασεύεται, ενώ το χρέος μας θα εκτιναχτεί στα επόμενα χρόνια σε βαθμό μη αντιμετωπίσιμο.
    Μέσα επικρατεί το χάος και η ανασφάλεια,ενώ όλα δηλώνουν πως οι θυσίες θα συνεχιστούν.
    Ξέραμε, δεν ξέραμε, ξέρανε, δεν ξέρανε....
    Κάπως έτσι παίζεται η κολοκυθιά...
    Φαίνεται ότι η έλλειψη σοβαρότητας έχει αρχίσει να διευρύνεται...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι ΄΄κύριε΄΄ Λομβέρδο!!! Η επόμενη επανάσταση ΔΕΝ θα είναι τύου ΄΄ΓΟΥΔΗ΄΄!!! Άλλωστε τις ΕΔ φροντίσατε να τις έχετε διαλύσει !!! Η επόμενη επανάσταση θα είναι τύπου ΄΄ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ΄΄, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΄΄ΚΟΜΦΟΡ΄΄: και γκιλοτίνα θα στηθεί στην Πλ Συντάγματος, και ανασκολοπισμοί θα γίνουν, και τα πάντα!!! Ο καθένας σας θα πάρει αυτό που του αξίζει ...
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν τρώνε δεν μιλάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.