9/10/10

Οι πιλότοι του Tu-154 έγιναν Ήρωες της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος Μεντβέντιεφ απένειμε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας στους δυο πιλότους του Tu-154, το οποίο στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε προσγείωση εξ όψεως – χωρίς όργανα – στο διοικητικό κέντρο της περιοχής Ιζμα στην Κόμη.

Επίσης βραβεύτηκαν με παράσημα ανδρείας οι συνοδοί, ο μηχανικός πτήσης και ο πιλότος, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου. Το αεροσκάφος πετούσε από το αεροδρόμιο της Γιακουτίας «Πολιάρνι» με προορισμό το «Ντομοντέντοβο» της Μόσχας. Κατα τη διάρκεια της πτήσης σε ύψος 10,5 χλμ. διακόπηκε η ραδιοεπικοινωνία, καθώς και η λειτουργία του πλοηγικού εξοπλισμού και των συστημάτων ηλεκτροδότησης. Το πλήρωμα πραγματοποίησε προσγείωση σε διάδρομο, ακατάλληλο για χρησιμοποίηση από βαριά αεροσκάφη.
http://greek.ruvr.ru/2010/10/08/24862912.html

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά ήταν ηρωΐκή η προσπάθεια του Ρωσικού πληρώματος που διέσωσε το εν λόγω επιβατικό Α/Φ TUPOLEV Tu-154 και τους εν αυτώ επιβαίνοντες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε αστοχία του ηλεκτρικού συστήματος του Α/Φ (αστοχία ηλεκτρικής γεννήτριας;), με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμα και αρνητικός αντίκτυπος όχι μόνο στις ραδιοεπικοινωνίες και ραδιοναυτιλία, αλλά και στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων προς τους κινητήρες (έπαυσε να λειτουργεί ακόμα και μία αντλία καυσίμων). Το πλήρωμα επιτυχώς προσγείωσε το εν λόγω Α/Φ με λίαν περιορισμένη ποσότητα καυσίμων στην διάθεσή του.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    9-10-2010, τοπική ώρα 16:41, ώρα Ελλάδος 23:41

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.