29/10/10

Turkey and Iran preparing a joint military operation

It is reported that thousands of Turkish soldiers passed into Iranian territory recently and Turkish and Iran armies are preparing a joint military operation against the PKK and PJAK.

Just two days before the end of the unilateral ceasefire extended on 30 September until 31 October, thousands of Turkish soldiers were deployed in Zive village of Urmiye in Eastern Kurdistan. While the Turkish army is inspecting the area with Herons the Iranian army is preparing not only its soldiers but also village guards for an extended operation.

Local sources reported that Turkish and Iranian officials had a secret meeting in Urmiye two days ago and the military intelligence services are collecting information in the region.

It is also reported that Turkey started constructing a military outpost close to Esendere border gate and names of the all foreigners are registered. Meanwhile, Turkish warplanes are constantly flying over Semdinli, Yuksekova and the Kurdistan Federal Region.

Check points on the roads which were not active before the ceasefire have been reactivated and controls are done by soldiers and policemen wearing snow masks.

While the locals got rid of the checkpoints they say that the preparations show that following the ceasefire there will be a huge operation in the region and they have no life security.

ANF / NEWS DESK
ANF NEWS AGENCY



11 σχόλια:

  1. Αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς και ασήκωτος όπως έχουμε προαναφέρει για την γειτόνισσα. Εάν είναι και συμμετέχουν και οι Ιρανικές δυνάμεις , τότε η ώρα για την μεγάλη αναμέτρηση των Κούρδων έφτασε. Ίσως λίγο νωρίτερα από όσο υπολόγιζε το φτωχό μου μυαλό. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την «ξένη» βοήθεια στους Κούρδους στο ποιοι και πόση (πόσοι) θα είναι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
    Το Κουρδιστάν θα γίνει ανάχωμα των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή. Θα γίνει της κακομοίρας σύντομα.
    Ο Θεός βοηθός

    θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρδισταν αναμεσα σε συρια-τουρκια-ιραν-ιρακ για να εχουν χωρο οι αμερικανοι σε μεση ανατολη (βασεις-πετρελαιο-φυσ.αεριο).αυτο θελουν να κανουν , οπως στα βαλκανια.διαιρη και βασιλευε.και μετα να δουμε τι θα γινει με τους ρωσους και το αζεπμπαιτζαν και τις διοδους που θελουν αυτοι για να περασουν οι δικοι τους αγωγοι στην ευρωπη

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιζουν με την φλογα. εαν θεωρουν οτι θα μοιραστουν με τους ιρανουν το κουρδισταν πλανιονται πλανη οικτρα. επεισης τετοια εποχη δεν εχουν ποιασει ηδη χονια στα βουνα? που πανε με τετοιο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνω που ΗΠΑ/ΝΑΤΟ είχαν πείσει τον κόσμο ότι το Ιράν ανήκει στην σφαίρα του κακού και αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, έρχεται η ΝΑΤΟϊκή Τουρκία και τους χαλάει την σούπα αφού κάνει στρατιωτική συμμαχία μαζί του, έστω και εάν αυτή γίνεται για να κτυπηθούν οι Κούρδοι.

    Πολλά -όχι όλα- θα εξαρτηθούν από την στάση που θα κρατήσουν οι Αμερικάνοι/εβραϊκό λόμπυ ΗΠΑ.
    Διότι υπάρχει πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας, όπως είναι ένα αντάρτικο απελευθερωτικό κίνημα που αφορά πολλά εκατομμύρια κόσμο.

    Θα θελήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία και θα προστατεύσουν τους Κούρδους όπως κάνουν στο Ιράκ;
    Ή θα αφήσουν Τουρκία/Ιράν να κάνουν πρώτα τις εκκαθαρίσεις εναντίον του ΡΚΚ και μετά θα προσπαθήσουν να τους βάλλουν να τσακωθούν μεταξύ τους;

    Σύντομα το πράγμα θα δείξει.

    Η Ελλάδα θα μπορούσε υπό μια πατριωτική κυβέρνηση να πιέσει αφόρητα (πολιτικά/στρατιωτικά/διπλωματικά) την Τουρκία και να την υποχρεώσει σε ουσιαστικές υποχωρήσεις σε Αιγαίο-Κύπρο.
    Αντί να συμφωνεί με τους ισλαμιστές/κεμαλιστές να την αφήσει απερίσπαστη να κάνει τις επιχειρήσεις της στα βουνά και στις πόλεις του Κουρδιστάν...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κινα-Πακισταν-Ιραν-Τουρκια: ο νεος Ασιατικος αξωνας. Η Ελλας απεναντι τους μ'εξαιρεση τον Αλ-Τζιμη και κατι αλλους θλιβερους νεο-ορθοδοξο-αριστερο-ισλαμο-λαγνους που θα ειναι με το απεναντι στρατοπεδο.

    Ζευς

    ΥΓ: (για τους ανοητους που δεν κατανοουν την υπογραφη μου): δεν ειμαι Εβραιος, ουτε Μασωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζευς

    Γιατί πρέπει συνέχεια να υπάρχει κάποιος που να προκαλεί;

    Μόλις χάνεται ο ένας εμφανίζεται άλλος.

    Δεν μπορείς να σχολιάσεις δίχως να θίξεις τους υπόλοιπους;
    ............................


    Όσο για την Τουρκία θέλει να ξεμπερδεύει με τους Κούρδους για να ασχοληθεί απερίσπαστη με εμάς μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @30 Οκτωβρίου 2010 8:06 π.μ.

    Δεν μ'ενδιαφερει το αν θιγονται οι ισλαμοφασιστες, οι αριστεροφασιστες κι οι ορθοδοξοφασιστες (θαυμαστες του Πουτιν, Μιλοσεβιτς κι αλλων τετοιων υπαρχουν απειροι στην Ελλαδα). Για τις πρωτες δυο κατηγοριες πολλοι μιλουν σ΄αυτο το ιστολογιο, για την τριτη κανενας και με το που τους κριτικαρει καποιος αμεσως ειναι μασωνος, εβραιος, αμερικανακι κλπ.

    Ζευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζευς

    ΥΓ: (για τους ανοητους που δεν κατανοουν την υπογραφη μου): δεν ειμαι Εβραιος, ουτε Μασωνος.

    30 Οκτωβρίου 2010 4:21 π.μ.

    -----------------------------------

    Μην ανησυχείς, καταλάβαμε!
    Είσαι ο Ζευς, ο αρχαίος ελληνικός Θεός!
    Πρόσεχε, μην πατήσεις τον χιτώνα σου και πέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ζευς
    ΥΓ: (για τους ανοητους που δεν κατανοουν την υπογραφη μου): δεν ειμαι Εβραιος, ουτε Μασωνος

    Εσενα η μυιγα σε τσιμπησε πολυ πριν τελειωσεις το σχολιο σου.


    Αδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΥΓ: (για τους ανοητους που δεν κατανοουν την υπογραφη μου): δεν ειμαι Εβραιος, ουτε Μασωνος-

    Μήπως είσαι ο sterg;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζευς

    Δεν θέλω να δημιουργήσω θέμα αλλά μιας και είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος και Πόντιος με ενοχλεί να μας αποκαλείς φασίστες,αν έχεις διάθεση να κάτσουμε όμορφα και ωραία να συζητήσουμε τα της Ελλάδος ενωμένοι δίχως διχώνειες και προσβολές καλώς,εγώ προσωπικά αυτό επιθυμώ,αλλά να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μπορούν να διχάσουν τους Έλληνες,αν σκοπεύεις να ασχοληθείς και να προβάλεις αυτά που μας διχάζουν τότε ο ρόλος που θα παίξεις ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα είναι τουλάχιστον ανθελληνικός,είτε ηθελημένα είτε άθελα αυτός θα είναι ατά τη γνώμη μου.


    Ας αφήσουμε λοιπόν όλα εκείνα που μας χωρίζουν και να ασχοληθούμε με το τι μπορούμε να προσφέρουμε στην πατρίδα,ο καθένας με τις δυνατότητες που διαθέτει,αλλά προς Θεού όχι διχόνειες τούτες τις στιγμές,διυλίζουμε τον κόνωπα τη στιγμή που άπαντες,απο σκεπτικιστές μέχρι προοδευτικούς έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα μας διανύει μια απο τις κρισιμότερες φάσεις της ιστορίας της.

    Καλά θα κάνουμε όλοι μας να προσφέρουμε μέσα απο ένα υγιή διάλογο τις γνώσεις και τις απόψεις μας,και όχι να δυσκολεύουμε την ανταλαγή απόψεων με διαχωρισμούς και χαρακτηρισμούς.


    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!(όχι η εφημερίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.