24/11/10

Αλέκος Παπαδόπουλος: Η Ελλάδα τελεί υπό χρεωκοπία, εφιαλτική χρονιά το 2011

Δυναμική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας έκανε το βράδυ της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2010 ο τέως Υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, προτείνοντας τη λήψη μέτρων – σοκ από την Κυβέρνηση. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η κρίση μητέρα της αλλαγής: για μια διαφορετική Ελλάδα», στο Μέγαρο Καρατζά, στην οποία συμμετείχαν και οι Πέτρος Μάρκαρης, Λουκάς Τσούκαλης και  Κωστής Χατζηδάκης, πρότεινε εντός του 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους (σοφών), η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό  πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, το οποίο θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτίμησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε μακροχρόνιο οικονομικό παγετώνα, που θα καθηλώσει τη χώρα στη φτώχεια για πάρα πολλά χρόνια.  Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, προέβλεψε πωςτο 2011 θα είναι μια εφιαλτική χρονιά. Η συνειδητοποίηση, όπως είπε, ότι η οικονομία είναι "σε αργό θάνατο" θα καταδείξει την χαμηλή πολιτική διαχείριση της χώρας απ' όλο το πολιτικό σύστημα. Τόνισε επίσης ότι ένα ψεύδος που επίσης καλλιεργείται στο λαό είναι αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι. Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός ν' αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί "υπό χρεοστάσιο" από τον περασμένο Μάιο, ενώ τόνισε ότι το δίλημμα αντίθετα είναι αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αλέκου Παπαδόπουλου στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η κρίση μητέρα της αλλαγής: για μια διαφορετική Ελλάδα»:


«Κυρίες και κύριοι,
Πράγματι, στις κανονικές χώρες η κρίση είναι “η μητέρα της αλλαγής”. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη χώρα μας. Δεν κατακτήθηκαν ακόμα οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις για τον μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Το 2011 θα είναι μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική χρονιά. Θα διαμορφωθούν νέες πραγματικότητες στο πολιτικό, στο κοινωνικό και στο οικονομικό πεδίο.

Πολιτικό πεδίο. 

Το 2011 θα διαφανεί η αδυναμία του πολιτικού συστήματος, εκ κατασκευής λαϊκιστικού, φοβικού και εξουσιαστικού, να χαράξει γραμμές στρατηγικού βάθους για την ανόρθωση της οικονομίας. Τ' αδιέξοδα και η συνειδητοποίηση ότι η οικονομία είναι “σε αργό θάνατο” θα καταδείξουν την χαμηλή πολιτική διαχείριση της χώρας απ' όλο το πολιτικό σύστημα.
Εκτιμώ ότι κάτω από το φοβικό σύνδρομο της απώλειας επιρροής και δύναμης στο εκλογικό σώμα, θ'Α αρχίσει να ομιλεί και να καθοδηγεί και πάλι τη χώρα η εκπαιδευμένη πλέον φύση αυτού του λαϊκισμού. Ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια, όπως η συζήτηση για αναθεώρηση του μνημονίου, η χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής κλπ.
Φαίνεται ότι εξαντλούνται τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας και των πέριξ αυτής δυνάμεων επιρροής. Σε λίγο θ' αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να συγκροτήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.
Φοβάμαι δηλαδή ότι εκπνέουν οι ψυχικές αντοχές και ότι το ψυχολογικό φορτίο υποστήριξης ρεαλιστικών πολιτικών από τις ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας έχει φτάσει στα όριά του.
Να γνωρίζουν πάντως εκείνοι που καλλιεργούν αφελώς την ιδέα της δημοσιονομικής χαλάρωσης και προσαρμογής σε βάθος χρόνου ότι ακόμα κι αν το ανεχόταν η τρόικα, οι αγορές θα αντιδρούσαν βίαια.

Κοινωνικό πεδίο.
Κυρίες και κύριοι,
Η κοινωνία μας είναι έντονα μικροαστικοποιημένη στην συντριπτική της πλειοψηφία, κατακερματισμένη και με καταργημένες τις ιεραρχίες της, με σχολάζουσες έως και ανύπαρκτες τις πρωτοπόρες εκείνες μειοψηφίες που θ' άνοιγαν τους καινούριους δρόμους και χωρίς κινητήριες εσωτερικές δυνάμεις. Είναι έτοιμη η κοινωνία μας σήμερα να παραδοθεί στον ανεξέλεγκτο μικροαστικό λαϊκισμό, που αντιδρά ως άθροισμα ατομικών συμπεριφορών και όχι ως συντεταγμένη κοινωνική δύναμη.
Στο λαό μέχρι σήμερα δεν καλλιεργήθηκε η εθνική αυτογνωσία. Δεν του έχουν μιλήσει ακόμη για τη δεινή θέση της χώρας και την προοπτική της. Επέλεξε, παραδείγματος χάριν, ο λαϊκισμός που καταδυναστεύει τη χώρα δεκαετίες να του αποκρύψει την φοβερή αλήθεια ότι τελούμε υπόΔιεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αντίθετα, του μιλάνε και διαπληκτίζονται για ένα κάποιο “χαρτί”, το “μνημόνιο”, θέλοντας συνειδητά κάτω από το βάρος συνολικών ενοχών τους να ελαχιστοποιήσουν ή να ξορκίσουν ότι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος έχει ήδη επιβληθεί από τον περασμένο Μάιο.
Και το λαϊκίστικο πνεύμα δε σταματά μάλιστα εδώ. Παρουσιάζει τον διεθνή οικονομικό έλεγχο ως μια συνήθη απλή επιτήρηση ρουτίνας, η οποία μάλιστα θα αρθεί πολύ σύντομα.
Και αυτά τα λένε όλα τα κόμματα, ισχυριζόμενα μάλιστα ότι έχουν δήθεν έτοιμες λύσεις για να εξέλθουμε από την κρίση και να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση. Δεν επιτρέπουν δηλαδή στο λαό να κατανοήσει το βάθος του προβλήματος, αφήνοντάς τον να πιστεύει απλώς ότι «κάτι κακό συμβαίνει, γι'Α αυτό κάνε υπομονή, μπόρα είναι θα περάσει».
Ένα ψεύδος που επίσης καλλιεργείται στο λαό είναι αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι. Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός ν' αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί “υπό χρεοστάσιο” από τον περασμένο Μάιο, όταν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αρνήθηκαν να μας χρηματοδοτήσουν με συνέπεια να επέμβει ένας πολυμερής διεθνής οικονομικός έλεγχος και να μας χορηγήσει ένα διακρατικό δάνειο προκειμένου να εξοφλήσουμε τους δανειστές μας. Το δίλημμα αντίθετα είναι αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι, και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις εθνικών διαστάσεων αποφάσεις που θα λάβουμε.

Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι, έχουν ως συνέπεια την ουδετεροποίηση της κοινωνίας αλλά και την πλήρη αποδυνάμωση των ελάχιστων εκείνων δυνάμεων που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Αν σ' αυτά προσθέσει κανείς ότι η χώρα δεν διαθέτει ιθύνουσα τάξη ή μια πραγματικά αστική τάξη με κριτήριο κουλτούρας, η οποία θα διαμόρφωνε κατευθύνσεις για μια διατηρήσιμη έξοδο από την κρίση, τότε αντιλαμβάνεται κανείς την μεγάλη σημασία της εθνικής αυτογνωσίας.

Οικονομικό πεδίο. 
Το 2011 προβλέπω ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά. Θα καταπέσουν μύθοι και λεοντές. Οι επικοινωνιακές τεχνικές δεν θα φτάνουν πια να συγκαλύψουν δισταγμούς, φοβίες και αμηχανίες. Θα φανεί με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι η χώρα βιώνει, πέρα απ' όλα τ' άλλα,τον θανατηφόρο συνδυασμό υψηλού κόστους δανεισμού και ύφεσης.
Χαρακτηριστικά, οι τόκοι που θα πληρωθούν το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θα κινούνται γύρω στα 16 δις και μέχρι το 2015 θα αυξάνονται συνεχώς μέχρι του μυθώδους ύψους των 20 δις ευρώ,δηλαδή γύρω στα 9% του ΑΕΠ. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα πάνω στο οποίο πρέπει κανείς να προσθέσει και το υψηλό λειτουργικό έλλειμμα.
Το λέω αυτό για όσους βαυκαλίζονται ότι έχουν είτε έτοιμες συνταγές είτε - άλλοι – έτοιμες πολιτικές να εξαφανίσουν σύντομα το έλλειμμα της χώρας. Για ν' απομειωθεί το έλλειμμα, να μειωθούν οι τόκοι και να σταθεροποιηθεί το χρέος πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει για πολλά χρόνια με σταθερό τρόπο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Προϋπόθεση όμως για να διασφαλιστεί υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Διερχόμαστε όμως μια δεινή υφεσιακή περίοδο, η οποία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το 2011, με ύφεση πάνω από -4%, αλλά δυστυχώς θα συνεχίσει και το 2012 και το 2013.

Συνεπώς, η αποκλιμάκωση του ελλείμματος της χώρας τα επόμενα χρόνια κάτω από τις σημερινές συνθήκες διαχείρισης της οικονομίας είναι ανέφικτη. Για να το πετύχουμε πρέπει να καλυφθούν μεγάλα κομμάτια πληρωμής τόκων. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή πολύ περισσότερα έσοδα από τις δαπάνες. Επειδή όμως, λόγω ύφεσης, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε έσοδα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το ν' απαλλαγεί η ελληνική οικονομία από μεγάλα τμήματα του δημόσιου τομέα και κρατικές δραστηριότητες που την επιβαρύνουν.
Σύμφωνα με μελέτες, το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό. 

Γι' αυτό πέρα από τις καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων προτείνω όλως ενδεικτικά την άμεση κατάργησητμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων. Περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιάρχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τέλος εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό.

Όλα θα κριθούν το 2011. Τότε θα φανεί αν θα επιβεβαιωθεί ο φόβος του μακροχρόνιου οικονομικού παγετώνα, που είναι το πιθανότερο ότι θα επικαθήσει επί της χώρας. 

Και εξηγούμαι: είναι σχετικά εύκολο για παράδειγμα να απομειώσεις το έλλειμμά σου από το 15,4% στο 10,4% το 2010, γιατί εκεί θα πάει απολογιστικά. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Για να το πας από το 10,4% στο 7,4% την επόμενη χρονιά και πολύ περισσότερο όσο πηγαίνεις προς τον πυρήνα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατα. Και αν η οικονομία σου είναι σε ύφεση, είναι ακόμα δυσκολότερα. Αν, ακόμη χειρότερα, οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνεις είναι περιορισμένης και ήπιας μορφής, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε σε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα οδηγηθείς, ούτε κι από την ύφεση θα εξέλθεις, ούτε ανάπτυξη θα οικοδομήσεις. Ακριβώς εκεί κρύβεται ο μεγάλος κίνδυνος να σχηματιστεί ο γνωστός παγετώνας της οικονομίας, που θα καθηλώσει τη χώρα στην οικονομική ακινησία και το λαό στη φτώχεια για πάρα πολλά χρόνια. Γι' αυτό η θέση μου είναι, αν θέλουμε πραγματικά να θέσουμε τη χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά, να προχωρήσουμε τώρα σ' επώδυνες περικοπές τεράστιας έκτασης και βάθους στον δημόσιο τομέα, αλλά και σε εξορθολογισμό των δομών και του προσανατολισμού του, τομές που απαιτούν σκληρές συγκρούσεις με συντεχνιακά κατεστημένα και οργανωμένα συμφέροντα. 
Μόνο μέσα από την ήττα του παραπολιτικού αυτού κατεστημένουμπορούν να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης. Μόνο έτσι θ' απελευθερωθούν οι εσωτερικές δυνάμεις για ενδογενή ανάπτυξη σ' όλους τους τομείς. Μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά ελκυστικοί στις ξένες επενδύσεις.

Κυρίες και κύριοι,
Οι ανατροπές αυτές είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας και να μην τις επικαλούμαστε ευκαιριακά, απλά επειδή έγινε “της μόδας” αυτή την περίοδο να τα “βάζουμε” με το κράτος, χωρίς στην πραγματικότητα να τις πιστεύουμε.
Μια στρατηγική βάθους πρέπει να την εγγυώνται ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως:

α) Η χώρα πρέπει ν' αποκτήσει εθνικό προσανατολισμό. Αρκετά τυραννιέται χρόνια τώρα με τη διαμάχη των δυνάμεων της “καθ' ημάς ανατολής”, με τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στη λειτουργία της ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Δυστυχώς, αυτά τα δύο ρεύματα δεν συναντήθηκαν ποτέ ούτε τ' άφησαν ώστε να κάνουν έστω και μια μείξη ελληνικής ιδιοτυπίας.

β) Επειδή στόχος είναι η διάσωση της χώρας, δεν ισχύουν τα διάφορα “δεν”, 
τα όρια, οι “κόκκινες γραμμές” και κάθε είδους αυτοδεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα πολλάκις αναιρούνται από τον Διεθνή Έλεγχο, προσθέτοντας αναξιοπιστία. Η λήψη των πολιτικών αποφάσεων θα πρέπει να είναι χωρίς φραγμούς και ιδεοληπτικές αυτοδεσμεύσεις.

γ) Οι περιστάσεις απαιτούν “μεταρρυθμίσεις-σοκ”. Συθέμελες αλλαγές σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής της χώρας.

δ) Κυρίες και κύριοι,
Τονίζω με έμφαση ότι χώρα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο προορισμό και πλεύση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πως. Αυτό απαιτεί όμως ένα μεγάλο εθνικό consensusμία μεγάλη εθνική συναίνεση. Η συναίνεση όμως μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίαςΟ λαϊκισμός δεν παράγειconsensus, παρά μόνο εξουσιασμό και υποκρισίες. Απαιτείται μια “νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας”, κυρίως με τον εαυτό της, για το που θέλει να πάει η χώρα.
Θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Δεν πρέπει η χώρα ν' αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας.
Οι περιστάσεις απαιτούν έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης. Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση για οικουμενικά σχήματα και κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες λύσεις εντός των σημερινών τειχών. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται το ίδιο έναν ισχυρό κλονισμό πριν επιχειρήσει αξιόπιστα να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Προτείνω μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό “πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης”, στην ουσία δηλ. ένα σχέδιο αναγέννησης, που θα οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα, πειθαρχημένα και χρονοστοχευμένα στην έξοδο από την κρίση. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές – το ξαναλέω μ' ΕΚΛΟΓΕΣ - . Τις εκλογές αυτές βέβαια δεν τις εννοώ και δεν τις προτείνω σε καμιά περίπτωση ως ένα από τα συνήθη πολιτικά παίγνια και καμώματα του συστήματος αλλά εκλογές με “ανοικτά τα βιβλία”, για να επιτευχθεί εθνική συμφωνία με βάση αυτό το πενταετές πρόγραμμα, που υπερβαίνει κόμματα και εκλογικές περιόδους. Θα ενσωματώνει τα μέτρα του μνημονίου και θα κινείται πέραν αυτού. Για ν' αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας, και πολύ περισσότερο ο λαός.

Μόνο με αυτή την προϋπόθεση μπορεί να επιτευχθεί εθνικό consensus. Μόνο έτσι μπορούν να ληφθούν αποφάσεις εθνικών διαστάσεων. Μόνο έτσι δεν θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με ψευτοσυναινέσεις, ημίμετρα και αλυσιτελείς δήθεν μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν κοινωνικές συμμαχίες και ισχυρές πολιτικές νομιμοποιήσεις.
Αυτή τη στιγμή πλέουμε χωρίς πυξίδα. Με καθοδηγούσα την κουλτούρα του λαϊκισμού και τον “επικοινωνισμό” να καταστρέφει κάθε θετική προσπάθεια.
Το ριζοσπαστικό πνεύμα και περιεχόμενο αυτής της εθνικής συμφωνίας, που θα προκύπτει και θα επιβάλλεται από το πενταετές αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης θα καθοδηγεί εφεξής τη χώρα και θα ελέγχονται οι εκάστοτε διαχειριστές του. Και όχι οι δημοκόποι και τα ιδεολογήματα του παρελθόντος.

Αλλά, κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να συμπληρώσω τη σημερινή μου παρέμβαση και με ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις, όλως ενδεικτικές. Σε περιόδους μεγάλων αποδιαρθρώσεων, η φαντασία είναι επαναστατική δύναμη. Με παραδοσιακές φόρμες δεν αντιμετωπίζονται οι κρίσεις.
Προτείνω όλως ενδεικτικά:

1. Να προωθηθεί μέσω αναθεώρησης ειδική συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Είναι επιτακτικό να διαπεράσει τη χώρα και τους θεσμούς ένα νέο πνεύμα, ώστε να μη ζήσουμε ξανά τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και τον ευτελισμό της χώρας μας.

2. Να καθιερωθεί συνταγματικό προνόμιο στον Υπουργό Οικονομικώνγια δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας (βέτο) επί των δαπανών στο σύνολο τις διοίκησης του κράτους.

3. Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων – των βολεμένων κοινωνικών συντεχνιών.

4. Να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία Γ'  κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ.

5. Να συσταθεί σύγχρονος, αυτόνομος Οργανισμός Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΟΕΔΕ). Για να παύσει η είσπραξη των εσόδων να είναι το πάρεργο των εφοριών.

6. Να δημιουργηθεί άμεσα αυτοτελές Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα διενεργεί ουσιαστικούς και όχι τυπικούς ελέγχους σκοπιμότητας των δαπανών στο σύνολο του κράτους.

7. Να καταργηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ως δικαστήριο και να μετατραπεί σε σύγχρονη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, όπως σ'Α άλλες χώρες.

8. Να καταργηθούν τα προνόμια του δημοσίου τομέα και να προσαρμοστούν τα δεδομένα της λειτουργίας του προς αυτά του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί άλλο να σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας τα “κεκτημένα” του δημόσιου.

Κυρίες και κύριοι,

Πολλοί από εσάς, ακούγοντάς με, θα πείτε ότι όλα αυτά που προτείνω είναι μάταια, ότι δεν γίνονται. Θέλω να επαναλάβω τη ρήση του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου, ότι «η μάταιη προσπάθεια δεν είναι μία άχρηστη προσπάθεια». Θα ήθελα αυτό το ριζοσπαστικό πνεύμα να κυριαρχήσει στη χώρα, για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας και όχι η απελπισία».
Ο κ. Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, τόνισε πως πρέπει να εστιάσουμε στον "ένοχο" της κρίσης, δηλαδή στο πολιτικό σύστημα. "Το πολιτικό σύστημα έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα",δήλωσε. Ζούμε σε μια χώρα που σύμφωνα με τον κ. Μάρκαρη, τα τελευταία 30 χρόνια για ό,τι γίνεται υπολογίζεται μόνο το πολιτικό κόστοςΤο γεγονός πως τα 23 από αυτά τα 30 χρόνια μας κυβερνούν δυο οικογένειες, καταδεικνύει, όπως είπε, τη δυσλειτουργία του πολιτικού αυτού συστήματος, το οποίο εάν δε λειτουργήσει σωστά, θα δημιουργεί κρίσεις.
Επιμέλεια: Γιώργος Τζινάκος

42 σχόλια:

  1. Καλως τηνα την περδικα που περπατει λεβεντικα!
    Που ηταν αυτος τοσο καιρο? Απο τον πλανητη Αρη κατεβηκε ο κυριος αυτος? Η ομιλια του επρεπε να ξεκινησει μα τα αιτια της κρισης.Και οταν ηταν στην εξουσια τι εκανε? Και οι λοιποι καλεσμενοι οπως ο κ Χατζηδακης? Καλα δεν ντρεπονται να κυκλοφορουν?
    Πισα και πουπουλα που ελεγε και ο Λουκυ-Λουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός δεν είναι ο τέως επίσης υπουργός υγείας που επι υπουργίας του πέθανε ο μικρός παναγιωτάκης επειδή αυτός ο άχρηστος σαν υπουργός δεν έκανε το αυτονόητο, να εκταμιεύσει τα χρήματα για την εγχείρηση του παιδιού έγκαιρα, που είχαν συγκεντρωθεί απο πανελλήνιο έρανο;
    Αυτός δεν ολιγώρησε αντι να το θέσει σε πρώτη προτερταιότητα ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας ενός μικρού παιδιού που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα τότε;;
    Αυτός δεν είπε το περίφημο ''άλλη ερώτηση'' ερωτώμενος απο δημοσιογράφους μετά το χαμό του παιδιού γιατί υπήρξε η ολιγωρία απο τη μεριά του υπουργείου υγείας που αυτός διήυθηνε;;
    Αυτό το τομάρι έρχεται τώρα να μας μιλήσει για ουσιαστικές κινήσεις και ενέργειες γαι να σώσει την Ελλάδα;
    Με απολύσεις, ιδιωτικοποίηση των πάντων,και πολιτικές που τις εφάρμοσε ήδη και σαν υπουργός οικονομίας και βλέπουμε τα σημερινά χάλια απο τις επιλογές του;
    Αυτό το υποκείμενο που το παίζει οικονομικός ειδήμων έχει και μούτρα και μιλάει;
    Έχουμε πάρα πολλούς δημόσιους υπαλλήλους λέει ν'απολυθούν. Τότε γιατί προσλαμβάνατε με ρουσφέτια ρε κακόμοιρε τέως ύπουργέ;
    Δεν μας παρατάς παπαδόπουλε με τις ανοησίες σου...είδαμε και τα δικά σου χάλια, δεν δικαιούσαι να ομιλείς..ειδικά εσύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9:54

    α) Ο Παπαδόπουλος ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να βάλει χέρι στις αγορές φαρμάκων από τα νοσοκομεία και εκδιώχθηκε πυξ λαξ από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε τρέις μήνες.

    β) Ολόκληρο το data entry στο ΚΕΠΥΟ διορίσθηκε από την εκλογική του περιφέρεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10.10
    Το γνωρίζω ότι είχε κάνει προσπάθειες για καλυτέρευση του συστήματος υγείας, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ολιγωρία του στη περίπτωση του παιδιού,γιατί,τι να το κάνω, όταν έχεις μια δυνατότητα στη ζωή σου να σώσεις μια ζωή και ειδικά μικρού παιδιού, να μη δώσεις τη πρέπουσα σημασία και εξαιτίας σου να χαθεί... ούτε βέβαια οι κινήσεις του στο υπουργείο υγείας αναιρούν την ανικανότητά του σαν υπουργού οικονομικών,με τις ίδιες λανθασμένες ιδέες και σήμερα, και συνυπεύθυνου για το σημερινό χάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όλα ειπε το παληκάρι, αλλά κουβεντα για τη νταπακιέρα. Δεν ειπε:
    1. Να καταργηθούν τα προνόμια των βουλευτών και να υποκεινται στους ίδιους νομους με τη μαζα των πολιτών. Αν έβλαψαν με ενέργειές τους το δημόσιο να πληρώσουν απο την τσεπη τους (το έκαναν στην οπισθοδρομική και αντιδραστική Αθήνα του ΠΕρικλή).
    2. Να γίνεται καταγραφη (ουσιατική) της περιουσίας και του ποθεν έσχες (οχι του τι εσχες οπως τωρα) πριν και μετά τη θητεία καθε δημοσιου προσώπου. Αν υπάρχουν αποκλισεις που δεν διορθώνονται, στη λαιμητόμο.
    3. ΝΑ περιοριστει ο αριθμός των βουλευτών στους 130 (10 απο καθε περιφέρεια). Καλικράτης και εκεί.
    4. Να μην μπορεί καποιος να γίνει βουλευτής για πανω από 2 το πολυ θητείες. Εδω είναι του ζουμι της υπόθεσης. Η Ελλάδα βυθίστηκε στη διαφθορά γιατι πολιτικάντιδες αεργοι, ανεπάγγελτοι και ανεργοι επι δεκαετίες κυριαρχούν στον πολιτικό βίο καλλιεργώντας διαφθορά και πλουτίζοντας προσωπικά.
    5. Να γίνει ερευνα ανεξάρτητη (όχι απο πολιτικούς) και να κατσουν στο σκαμνι όσοι "μαζί τα φαγανε" απο το 1981 και μετά.
    6. Να ανοίξουν οι φυλακες και για τους πολιτικούς.

    Αυτά βέβαια δεν θα τα πεί ενας πολιτικός και φυσικά ενας πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ με τον οποίο μαζί τα φάγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε προσπάθησε να βάλει χέρι στις φαρμακευτικές?
    Εσένα πότε στο είπε ?
    Εμείς γιατί δεν το μάθαμε?

    Σε ποιόν έδωσε αναφορά?
    Στην σύζυγό του και στα παιδιά του?
    Ας έβγαινε καθαρά στον Λαό που τον εξέλεξε και να εξηγούσε την σαπίλα της κυβέρνησης.


    Δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν με παλιά υλικά να επιμένουμε πως θα οικοδομήσουμε νέα κτίρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), αυτή η φωλιά «σοφών» όπως ο πρόεδρος του ο Θάνος Βερέμης, πότε θα αυτοκαταργηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηγε να βαλει χερι και στους πανεπιτημιακούς γιατρους απογορεύοντας τους να εχουν ιδιωτικό ιατρείο και να είναι πλήρους και αποκλειστικης απασχόλησης στο δημοσιο νοσοκομείο. Ο νομος του ειναι στα χαρτια, ισχύει ως νομος του κρατους, αλλά κανείς ΔΕΝ τον εφαρμόζει και ισχύει πληρης ατιμωρησία ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Ενδεικτικό φυσικά του γιατί καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέκο τι έγινε; Κι εσύ σε διαστημικό ταξίδι ήσουνα και έλειπες καμμιά 2-3 χιλιάδες έτη φωτός με... σμίκρυνση του χρόνου; Τώρα πήρες χαμπάρι την χρεωκοπία; Χρεωκοπημένοι από την εποχή του Αντρέα πάρτα όλα είμαστε αλλά mung in the strung...!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι φοβερη η ταχυτητα απαντησεων των αναγνωστων αμεσως μετα την δημοσιευση του αρθρου. Δειχνει αντανακλαστικα. Το προβλημα που διαπιστωνω ειναι πως δυτυχως κανενας δεν εχει αδικο απο τους αναγνωστες. Ειναι φοβερο. Ειναι φοβερο επισης πως αυτοι οι πολιτικοι κυκλοφορουν ελευθεροι και ωραιοι να ξεστομιζουν τετοιους λογους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1)
    Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΤΟΥ !!!!
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ.....
    ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
    ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕ, ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕ, ΑΝΘΡΩΠΕ?
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ
    ΤΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΓΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΛΕΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ και
    ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ


    ΣΟΛΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ


    2)
    Ε, όχι και παραπονούμενος, Αλέκο… Ένα φλας μπακ στο χθες θυμίζει: Ότι πριν το ’81, από τον δήμο Αργυρούπολης όπου ήσουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε πήρε στην ΕΑΤΟΠ και μετά τη νίκη ο Μιλτιάδης ως υφυπουργός Εσωτερικών σε έκανε σύμβουλό του, και μετά σε κράτησε ο Μένιος Κουτσόγιωργας που διαδέχθηκε τον Γεννηματά στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Παράλληλα αναλαμβάνεις αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα πρόεδρος της ΥΕΝΕΔ, που μετονομάσθηκε σε ΕΤ-2, και έφυγες μετά τη λαϊκή κατακραυγή για μια αισχρή ελληνική ταινία που προβλήθηκε ένα Σάββατο απόγευμα και οι αντιδράσεις έπεφταν σαν το χαλάζι…

    Στις εκλογές του ’85 μπήκες στη λίστα ως τελευταίος. Στις επόμενες εκλογές το 1989 εκλέχθηκες. Ήσουν τότε ο εκλεκτός του Αντώνη Λιβάνη. Προηγουμένως είχες περάσει απ’ όλα τα “μαγαζιά” (του Γεννηματά, του Άκη και του Μένιου, όπου στην κρίσιμη περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά ήσουν στην αντιπροεδρία (στη Ζαλοκώστα, σύμβουλος του Κουτσόγιωργα)…

    … Ποιος συναίνεσε, Αλέκο, στην εθνική ντροπή στα Ύμια με την υποστολή της σημαίας; Ποιος χειρίστηκε την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους;»

    - – - – - -

    Τελευταίο «μαγαζί» ήταν εκείνο του «εκσυγχρονισμού». Προηγουμένως χρεώνεται και το επίτευγμα του Καποδίστρια. Εσχάτως, τα είχε βρει «σκούρα» με το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου και τους πανεπιστημιακούς που αντιδρούν στη λειτουργία του… Έγινε και η Θεσπρωτία μονοεδρική… ανακάλυψε κι αυτός ότι ζει μονοδιάστατα…

    Και για όσους δεν θυμούνται, ο αντιπρόεδρος Κουτσόγιωργας ήταν εκείνος που πούλησε “πακέτο” στον Κοσκωτά ένα ολόκληρο νομοσχέδιο…

    Άσε ρε Αλέκο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατι θα ακουσε ο Παπαδοπουλος για το που πηγαινει το πραγμα και σαν γνησιος ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ μπηκε στην ουρα μαζι με την αλλη ,την ντορα,
    και δηλωσε παρων.Μα δεν εχουν κατανοησει και οι δυο αυτοι οτι απο αυτους και τους ομοιους τους που εχουν αγγιστρωθει επανω μας προσπαθουμε να απαλλαγουμε το τελευταιο διαστημα .


    Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010
    Φήμες για συνεργασία Παπαδόπουλου - Ντόρας
    Share Ως έτος μεγάλων αλλαγών σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο χαρακτηρίζει στην ομιλία του στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα για "χαμηλή πολιτική διαχείριση" και διατύπωσε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αναμόρφωση του κράτους και την .....
    έξοδο από την κρίση. Τα όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός είναι αλήθεια ότι προκάλεσαν εντύπωση.

    Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο ανέφεραν ότι μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το timing που επέλεξε ο πρώην υπουργός για να χτυπήσει. Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Παπαδόπουλος είναι ένα από τα στελέχη που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Ντόρα. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και η Ψηλή διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις μαζί του. Κάποιοι, μάλιστα, πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο συνεργασίας του Παπαδόπουλου, με την «Δημοκρατική Συμμαχία» της Μπακογιάννη.


    NEWSN.WORDPRESS.COM

    Προτάσεις για να ηττηθεί ο λαός με κάθε μέσο
    Ζητάει κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών και πολιτικών, διορισμένο από τη Βουλή με θητεία χωρίς όριο

    Συστράτευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς αντιδραστικού μετώπου που θα υπερβαίνει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και θα αναλάβει να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία, πρότεινε χτες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος.
    Ο ίδιος πρότεινε απολύσεις στρατιωτικών, «περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας» και δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των «πολυάριθμων δημόσιων υπηρεσιών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο αλεκάρας εμφανίζεται ως πρωτοψάλτης της "οικουμενικής" που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ, Ντόρα,Δημοκρατική "Αριστερά" και Καρατζαφύρερ-Κωλοτούμπας. Θα ευαγγελισθούν ξαναζεσταμένα φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες και θα εδραιώσουν την εξουσία τους για τα επόμενα 10 χρόνια τα οποία θα είναι ικανά για την αλλαγή του ντόπιου πληθυσμού από λαθρομετανάστες ισλαμιστές ψηφοφόρους του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως ο κόσμος είναι σε τέτοια όρια που δεν θα τον σταματάνε ούτε οι διμοιρίες των ΜΑΤ, ούτε καν τα τεθωρακισμένα του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιά Ντόρα ρε παιδιά θα ψηφίσει ο κόσμος;
    Τι νέο θα φέρει; Και η πλάκα έχει τα όρια της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τυπικό χαρακτηριστικό σκέψης και αντιμετώπισης οποιουδήποτε μικροκομματικού ή βαθεοκρατικού μηδενιστή είναι η προσέγγιση "ΠΟΙΟΣ το λέει και όχι ΤΙ λέει".

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τί ήταν και τί είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Έχω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όμως να εξετάσω εάν οι θέσεις που προτείνει μπορούν να αξιοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον.

    Για αυτούς που στέκονται στο ΠΟΙΟΣ, όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα ή το άτομο αλλά γενικά, ένα έχω να πω: υπερασπίζεστε μετά μανίας την απραξία για να διατηρήσετε τα συντεχνικά σας συμφέροντα και την βαθεοκρατική σηπτική κατάσταση.

    Για να έχετε δικαίωμα να εκφέρετε άποψη, πιάστε και φέρτε τον 3ο της miesens -ξέρετε, τον συνάδελφό σας- και μετά μας λέτε την θέση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ, ΤΟΥ ΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Κ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ(ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ)!ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 9:54 π.μ.

    >Αυτός δεν είναι ο τέως επίσης υπουργός υγείας που επι υπουργίας του πέθανε ο μικρός παναγιωτάκης<

    Νομίζω όχι. Η μακαρίτισσα η Χριστίνα Σπυράκη ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα.

    Όταν κάποιοι είναι εκτός της εξουσίας, είναι όλο μεγάλα λόγια για το πως πρέπει να πορευτεί το κράτος για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Όπως πάντα όμως, ξεχνούν να μιλήσουν για τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για τη κατάσταση της χώρας, για το πελατειακό κράτος που εξέθρεψαν, για την διόγκωση του κράτους για να βολέψουν την εκλογική πελατεία τους, για τη διαφθορά και το χρηματισμό των πολιτικών, για την αδυναμία τους για τη πάταξη της φοροδιαφυγής, για την κάλυψη των κάθε είδους απατεώνων και καταχραστών του δημόσιου πλούτου κλπ

    Βεβαίως έχουν το θράσος να προτείνουν και λύσεις. Όπως καλή ώρα ο "λεβέντης". Ευτυχώς κάποιος σχολιαστής μου θύμισε ότι ο εν λόγω έχει άμεση σχέση και ευθύνη για την παράδοση του Οτσαλάν.

    Και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει ο κύριος; Να μειώσουμε το κράτος. Δηλαδή να απολύσουμε. Αυτές τις λύσεις ρε μπαγάσα, τις ξέρω και εγώ και ας μην είμαι οικονομολόγος. Να απολύσουμε μεσούσης της κρίσης, δηλαδή να αυξήσουμε ακόμα την ανεργία και να βαθύνουμε την ύφεση. Κάτι καλύτερο δεν έχεις ρε απίθανε; Και γιατί δεν μας λες τίποτε για τις δικές σου ευθύνες και του σιναφιού σου για τη γιγάντωση του κράτους; Εσύ δεν διόρισες; Δεν βόλεψες τους πελάτες σου; Δεν τακτοποίησες τους φίλους σου; Δεν έβγαλες αργομισθίες; Δεν υπέγραψες χαριστικές συμβάσεις;

    Και βεβαίως πρέπει να μειωθεί το τεράστιο αυτό κράτος. Και βεβαίως πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, συνταγματικά κατοχυρωμένοι. Τώρα όμως το κατάλαβες ρε τύπε; Τώρα ξύπνησες;

    Ο εν λόγω ως γνήσιος εκφραστής και του συστήματος δεν μας λέει τίποτε όμως, για αναθεώρηση του συντάγματος και για:

    * Κατάργηση της ασυλίας και του ακαταδίωκτου των βολευτών και υπουργών.
    * Τη μείωση του αριθμού των βολευτών, των μισθών τους των υπαλλήλων τους των τσιρακιών τους και του προϋπολογισμού της βουλής.
    * Τη μείωση των υπουργών και των δια διαφόρων συμβούλων τους.

    Δεν μας λέει τίποτε για:
    * Το περιορισμό της κρατικής και κομματικής σπατάλης που ζει και βασιλεύει και μάλιστα εν μέσω κρίσης.
    * Το τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, τη ταχεία εκδίκαση των σχετικών αδικημάτων, την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, το πόθεν έσχες κλπ.
    * Τον τρόπο για την είσπραξη των βεβαιωμένων φορολογικών εσόδων.
    * Την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι το ξεπούλημα της.

    Αφού μας οδήγησαν στην άβυσσο, μας ζητούν και τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Παπαδόπουλος είναι ένας εγωκεντρικός τύπος, που βλέπει όλους τους άλλους αφ’ υψηλού. Αυτός ήταν που με τα «αντικειμενικά κριτήρια»(*) έθαψε ουκ ολίγες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Του τα έλεγαν, αλλά συνήθως απαξιούσε και να απαντήσει. Ήταν και ο εμπνευστής του Καποδίστρια, ο οποίος ξέρουμε γιατί έγινε και πόσο ευδοκίμησε και τι καλά έφερε.

    (*) Φορολογία βάσει των τετραγωνικών του μαγαζιού και της περιοχής που βρίσκεται, άσχετα με το τι πραγματικά κέρδισε, ή έχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θυμήθηκα τώρα κι ένα ανέκδοτο, που είχε κυκλοφορήσει για τα «αντικειμενικά κριτήρια» του ανεκδιήγητου, σοβαροφανούς αυτού τύπου:
    Ο δάσκαλος λέει: «Η τάξη είναι 5 Χ 4 μ. Πόσων χρονών είμαι;» Κόκαλο τα παιδιά, εκτός από ένα που σήκωσε το χέρι. «Λέγε!», λέει ο δάσκαλος. «20, κύριε», απαντά το παιδί. «Μπράβο βρε, και πώς το βρήκες;» «Στο χωριό», λέει το παιδί, «έχω ένα ξαδερφάκι που είναι 10 και είναι μισότρελο»....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 24 Νοεμβρίου 2010 12:29

    Καλά θυμόμουν εγώ...αυτός ήταν υπουργός υγείας τότε..ο παπαδόπουλος..
    η Σπυράκη υφυπουργός που όμως δεν γνωριζε τίποτε σχετικά...

    ''06/03/01 13:38

    Αθήνα: Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα του θανάτου από λευχαιμία του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη, από τη Λέσβο, βουλευτές, με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον πρωθυπουργό. Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε για το θέμα και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, ενώ ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε το θάνατο του μικρού αγοριού «θλιβερό συμβάν».
    Ο Μιλτιάδης Έβερτ έκανε λόγο για «εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων», η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και αγανάκτηση στους πολίτες». Ο κ. Έβερτ τόνισε οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν ανέλαβαν πρωτοβουλίες «όπως όφειλαν και οφείλουν για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αλλά αντίθετα με γραφειοκρατικές διαδικασίες εμπόδισαν να υλοποιηθεί η επιθυμία των Ελλήνων που έδωσαν χρήματα για να βοηθήσουν την κατάσταση».

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δήλωση της υφυπουργού Χριστίνας Σπυράκη, η οποία ανάφερε ότι δεν γνώριζε το εν λόγω θέμα. Η στάση της κ. Σπυράκη, επισήμανε ο κ. Έβερτ, δείχνει «το πόσο απασχολούν τα στελέχη της κυβέρνησης τα προβλήματα του απλού πολίτη.
    ''Ευαισθητοποιήθηκε όλος ο κόσμος και οι μόνοι που έμειναν ασυγκίνητοι είναι οι αρμόδιοι». ''

    http://macedoinearchiv.blogspot.com/2009/07/h.html

    Σαν υπουργός οικονομίας;; Αυτός εφηύρε τη περαίωση !! Το νταβατζιλίκι της εφορίας, ή μας δίνεις τόσα και δεν σε ψάχνουμε ή ερχόμαστε και σου βρίσκουμε ότι χρωστάς τα διπλά...αυτός το παίζει και ειδήμων στα οικονομικά σήμερα..

    http://messiniaka.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Killer-Ψυχρός και αδίστακτος φονιάς χιλίαδων επιχειρήσεων με τους εκβιαστικούς και ηλίθιους νόμους "των αντικειμενικών και της περαίωσης.
    Ηρθε να προτείνει τα ανεπανάληπτα μικροαστικά του κολπάκια "σύνοδο σοφών" >>>σαφώς ηλιθίων... που θα τα αρπάξουν πάλι χοντρά.
    Καλά τόσες δεκαετίες στην κυβέρνηση τώρα αντελήφθη ο τύπος οτι δεν υφίσταται κράτος;;; Aποδεικνύει ότι ήταν και είναι κουφός-τυφλός-μουγγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eστω ομως και μια λιγδα ξερει το φαρμακο για αλλες λερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. //Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τί ήταν και τί είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
    Έχω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όμως να εξετάσω εάν οι θέσεις που προτείνει μπορούν να αξιοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον.
    11:52 π.μ.//
    -----------------
    Κοπελιά, δεν πας καθόλου καλά...
    Δηλαδή εσύ δέχεσαι τον καθένα να σε κοροϊδεύει λέγοντας σου πότε το ένα και πότε το άλλο; Και να τον πιστεύεις κάθε φορά;
    ΄Ασε που όλα όσα λέει και τώρα είναι για τα μπάζα και για ανθρώπους χαμηλοτάτου !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσοι συμμετείχαν στη διακυβέρνηση της χώρας μετά τη μεταπολίτευση και δημιούργησαν την κρίση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.Μπορεί οι ιδέες του πρώην υπουργού να είναι θετικές αλλά ποιός θα τις εφαρμόσει;Θα αυτοκαταργηθεί το κατεστημένο;Πού έγινε και θα γίνει και στη χώρα μας; Αντώνιος Αμπελώνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρώτον δεν συμφωνώ με την βασική οικονομική κατευθυνση που προτείνει ο κος Παπαδόπουλος,και εξηγούμαι:

    Προτείνει να ξεσκίσουμε στην κυριολεξεία ένα τεράστιο μέρος του Ελληνικού Λαού αποφεύγοντας παράληλα να αναφέρει τις παρενέργειες αυτής της πράξης,τις οικονομικές παρενέργειες και όχι τις κοινωνικές,αυτές τις έχουν γραμένες στα α.....α τους.


    Παράληλα είχε το θράσος,ναι για θράσος πρόκειτε,να ''σηματοδοτήσει'' τον αφανισμό μιας τεράστιας μερίδας του Ελληνικού Λαού απο ένα βήμα γεμάτο σκατά,αυτό του ΕΛΙΑΜΕΜΠ.

    Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι μετά απο τόσα χρόνια ενασχόλησης του με αριθμούς κατάντησε να βλέπει τα πάντα και τους πάντες ως νούμερα,μάλον δεν γνωρίζει ότι αυτό καθιστά τον ίδιο νούμερο.

    Απο την άλλη πλευρά ξανατίθεται το κρίσιμο ερώτημα:

    Όταν η βιωσιμότητα του κράτους εξαρτάτε απο το θάνατο του Λαού που υποτίθεται πως υπηρετεί τότε τι πρέπει να γίνει;

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται ακριβώς αυτό,το κράτος έχει καταστεί ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος πλέον έχει αρχίσει και τρέφεται απο τις σάρκες του(Ελληνικός Λαός).

    Στο σημείο που διαφωνώ περισότερο είναι στο τι ακριβώς ενοεί ο καθένας την επανίδρυση του κράτους,ο κος Παπαδόπουλος προτείνει τη σάρκα και το αίμα του λαού για να ζήσει το τέρας ενώ εγώ θεωρώ σοφότερο να σκοτώσουμε το κράτος-τέρας(χρεοκοπία) και να δημιουργήσουμε ένα νέο Ελληνικό Κράτος απο την αρχή,απο τις στάχτες.

    Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Παπαδόπουλο για την πρόταση περί σοφών αλλά προσωπικά δεν θα πάρω,τους ξέρουμε τους σοφούς και τις ιδέες τους,και τους φίλους τους,και τις οικογένειες τους.

    ΥΓ

    Είχα μια καλή εντύπωση για τον κο Παπαδόπουλο,αλλά μέσα απο την σύμπλευση του με την οικογένεια Μητσοτάκη(Ντόρα) που όλως τυχαίως δεν υπολογίζει ως μια απο τις οικογένειες που κυβέρνησαν και το ΕΛΙΑΜΕΜΠ,κατάφερε να με απογοητεύσει ακόμη περισότερο για την ποιότητα του Ελληνικού πολιτικού συστήματος.


    Καληνύχτα Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοπελιά "Τζίμη", ανάγνωση φαίνεται ΔΕΝ ξέρεις: είπα να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο των δηλώσεών του και όχι με το αν ο ίδιος είναι αξιόπιστος ή όχι. Η συνέπειά του θα μας ενδιέφερε εάν ενδιαφερόνταν κάποιος να του αναθέσει την υλοποίηση των προτάσεών του - και δεν είναι κανένας τόσο ανόητος.

    Όσο για το αν ΟΛΑ όσα λέει είναι για τα μπάζα, άσε να το κρίνει κανένας σοβαρός επιστήμονας. Εσύ ασχολήσου με το υπόλοιπο της προηγούμενης ανάρτησής μου, το οποίο προφανώς δεν θυμάσαι γιατί, ως γνήσια γυναίκα, έχεις επιλεκτική μνήμη:

    Για αυτούς που στέκονται στο ΠΟΙΟΣ, όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα ή το άτομο αλλά γενικά, ένα έχω να πω: υπερασπίζεστε μετά μανίας την απραξία για να διατηρήσετε τα συντεχνικά σας συμφέροντα και την βαθεοκρατική σηπτική κατάσταση.

    Για να έχετε δικαίωμα να εκφέρετε άποψη, πιάστε και φέρτε τον 3ο της miesens -ξέρετε, τον συνάδελφό σας- και μετά μας λέτε την θέση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 24 Νοεμβρίου 2010 4:44 μ.μ.

    Τι λές βρε λάχανο που όποιος δεν θα συμφωνήσει με την πλήρη διάλυση της κοινωνίας θα είναι και συνάδελφος λαμόγιων ή βολεμένος,δεν βαρεθήκατε ορισμένοι να βάζετε ετικέτες σε όποιον διαφωνεί με ότι του πασάρουν οι σκατάδες του οποιουδήποτε ΕΛΙΑΜΕΠ.

    Και κάτι ακόμη,οι miesens όπως τους λές είναι φίλοι,κολητοί και χρηματοδότες των προσώπων που προωθούν αυτού του είδους τις λύσεις,Μητσοτάκης-Ντόρα-Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-ΣΚΑΙ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ.


    Πάνω στην απόγνωση του Έλληνα που οι ίδιοι δημιούργησαν γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι και να του πασάρουν θα το δεχθεί,ξέρεις τι μου θυμίζει;

    Τη φόλα που μόλις φάνε τα σκυλιά διψάνε,και μόλις πιούν νερό τετέλεσται.


    ΥΓ

    Η χρεοκοπία έτσι όπως τα καταφέραμε είναι μονόδρομος,όσο δεν θα βρίσκουμε τα κότσια να αποδεχτούμε το ΓΕΓΟΝΟΣ θα μας εκμεταλεύοντε και θα μας χώνουν όλο και πιο βαθιά.

    Ακόμη και ως επιχείρηση αν θέλετε να το δείτε είναι ακριβώς το είδος των επιχειρήσεων που κάθε μήνα μπαίνουν μέσα πολές χιλιάδες ευρώ,και για να κρατηθούν δανείζοντε και άλλα και στο τέλος δεν αποφεύγουν το κλείσιμο,με την μεγάλη διαφορά ότι έφτασαν στο ίδιο αποτέλεσμα αλλά με πολαπλάσιο χρέος.

    Ο κος Παπαδόπουλος και υπόλοιποι που υποστηρίζουν αυτή την άποψη μας λένε ότι η οικογενειακή μας επιχείρηση για να έχει ελπίδες να επιβιώσει θα πρέπει να απολύσουμε τα παιδιά της επιχείρησης,να πνίξουμε τη σύζυγο και να διατηρήσουμε μόνο τις πουτάνες που έχει ο πατέρας,ενώ παράληλα να παραχωρήσουμε και το μεγαλύτερο μέρος της βιτρίνας στον γείτονα για να μην μας σπάσει τη τζαμαρία,και τότε ίσως να αποφύγουμε το κλείσιμο της επιχείρησης........


    Απο μπούρδες χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "3. Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων – των βολεμένων κοινωνικών συντεχνιών."
    "4. Να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ."
    "[...] θαρραλέο και ριζοσπαστικό “πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης” [...]"
    Αυτά θα φέρουν "την πλήρη διάλυση της κοινωνίας" μανάβη Χρήστο Χ;

    "Το γεγονός πως τα 23 από αυτά τα 30 χρόνια μας κυβερνούν δυο οικογένειες, καταδεικνύει, όπως είπε, τη δυσλειτουργία του πολιτικού αυτού συστήματος"
    Αυτό είναι θέση "Μητσοτάκη-Ντόρα-Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-ΣΚΑΙ";

    Όσο για τους φίλους, κολητούς και χρηματοδότες, αυτά πες τα στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία γνωρίζει και δεν έχει στείλει ΠΟΤΕ κάποιο στοιχείο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

    Όσο για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και την ανεργία που δημιουργείται, αυτά πες τα στον Χρυσοχοΐδη που δεν έχει σχέδιο εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής και κοροϊδεύει τον κόσμο με άρθρα περί στρατηγικής και πολέμου στην ακρίβεια: μέχρι και ελληνικής παραγωγής πατατάκια που μεταφέρονται προς πώληση στο εξωτερικό είναι 40% φθηνότερα έξω από εδώ.

    Από μηδενισμό καλά πάμε: από εφαρμόσιμες προτάσεις, αν δεν είναι εύκολες και αν δεν εξυπηρετούνται οι κλίκες του βαθέος κράτους και των Γκόρτσων, δεν σας αρέσει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς 24 Νοεμβρίου 2010 10:33 π.μ.
    Οταν ολοκληρωθει το "εργο"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΑ 1000€, ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΕΝΤΟΚΩΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ 200 ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ 100. ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ 8 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΞ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 70% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

    ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ;
    ΕΙΣΑΙ ΑΛΕΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ;
    ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 24 Νοεμβρίου 2010 5:44 μ.μ.

    Πρώτον:


    "Το γεγονός πως τα 23 από αυτά τα 30 χρόνια μας κυβερνούν δυο οικογένειες, καταδεικνύει, όπως είπε, τη δυσλειτουργία του πολιτικού αυτού συστήματος"
    Αυτό είναι θέση "Μητσοτάκη-Ντόρα-Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-ΣΚΑΙ";

    Το ότι μιλάει για δύο οικογένειες(Καραμανλή-Παπανδρέου) και δεν έβαλε και τον Μητσοτάκη μέσα δεν σου λέει τίποτα.

    Το ότι τυχαίνει ο κος Παπαδόπουλος να έχει προταθεί δημοσίως ως Υπ. Οικ. απο τον Μητσοτάκη δεν σου λέει τίποτα.

    Το ότι χρησιμοποιεί σχεδόν την ίδια επιχειρηματολογία με Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-ΣΚΑΙ δεν σου λέει τίποτα.

    Τον κλητήρα που περιφερόταν 1-2 μέρες με αποτέλεσμα να φύγει ο Χριστοφοράκος θυμάσαι τι σχέση είχε με τη Μπακογιάννη;

    Δεύτερον:

    Το ότι πρότεινε κάποια πράγματα θετικά δεν με πείθει ότι είναι όλα ορθά,αν εσύ μόλις διαβάσεις ένα θετικό είσαι έτοιμος να δεχτείς και δέκα βλακείες τότε χαλάλι σου.

    Τρίτον:

    "4. Να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ."

    Αυτό φίλε μου σημαίνει: Είμαι παντελώς ανίκανο κράτος να ασκήσω ακόμη και την πιο αυτονόητη εξουσία-υποχρέωση που έχω απέναντι στους πολίτες μου.

    Προσωπικά στην περίπτωση αυτή θεωρώ σοφότερο το να καταστήσουμε το κράτος ικανό να εκτελέσει το καθήκον του και όχι να παραχωρήσουμε κρατικές ευθύνες-εξουσίες σε ιδιωτικές εταιρείες.

    Με αυτή τη λογική,αν ο στρατός δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα τότε θα παραχωρήσουμε τη φύλαξη σε εταιρεία σεκιούριτυ,ήμαρτον.

    Τέταρτον:

    Από μηδενισμό καλά πάμε: από εφαρμόσιμες προτάσεις, αν δεν είναι εύκολες και αν δεν εξυπηρετούνται οι κλίκες του βαθέος κράτους και των Γκόρτσων, δεν σας αρέσει τίποτα.

    Άκου μπρόκολο,είμαι ο τελευταίος ωφελημένος απο το κράτος,το βαθύ κράτος των Γκόρτσων όταν δημιουργούνταν οι νονοί των προτάσεων που υποστηρίζεις χτυπούσαν παλαμάκια,μεγαλώναν τις περιουσίες τους,καταλαμβάναν εξουσίες,έστηναν τους μηχανισμούς τους και γενικά βολεύονταν,και δεν αναφέρομαι στον κο Παπαδόπουλο.

    Πίστευε ότι θέλεις,αλλά όσους δεν θα δεχθούμε το πλήρες ξεπούλημα της χώρας,εξαθλίωση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,και άλλα τέτοια ωραία δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς βολεμένων και άλλες τέτοιες γελοιότητες.

    Είμαι υπέρ της συρίκνωσης του δημοσίου τομέα,αλλά αυτό όταν θα υπάρχει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας να τους απορωφήσουν,και όχι να τους πετάξουμε στην κυριολεξεία σε μια οικονομία με τέτοιους δείκτες ανεργείας.

    Σε παλαιότερο σχόλιο μου έγραψα τις παρενέργειες των μαζικών απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλήλων για την πραγματική οικονομία.

    Έχω ζήσει σε μια πόλη μικρή(50000 κατοίκων) και νομό (100000 κατοίκων),τη δεκαετία του 90 έκλεισαν αρκετές βιοτεχνείες και ένα εργοστάσιο,ο Νομός έζησε μια κατάσταση σαν αυτή που βιώνει σήμερα η Ελλάδα ολόκληρη,τότε δεν μας έδινε σημασία κανένας,δεν καταλάβαινε κανένας,το αποτέλεσμα ήταν εσωτερική μετανάστευση,διάλυση οικογενειών(που μάλον δεν σας απασχολεί),μιζέρια,και άλλα πολά μαύρα πράγματα,η οικονομία της πόλης αποδιοργανώθηκε πλήρως λόγω του ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να εργαστούν σε δουλειές που δεν γνώριζαν(οικοδόμοι,καφετερειούχοι,υπηρεσίες φαγητού,κλπ).

    Παράληλα έβλεπες μια οικονομία που χρειάζεται 10 ταβέρνες να έχει 40,το ίδιο και οι καφετέρειες και πολές άλλες επιχειρήσεις.


    Το μόνο που θα ήθελα να μου απαντήσεις είναι αν πιστεύεις πως αξίζει να βάλουμε τον Ελληνικό λαό σε μια τέτοια σκληρή δοκιμασία με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα,όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κος Παπαδόπουλος.

    Προσωπικά προτείνω να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο και να παραδεχθούμε ότι χρεοκοπήσαμε,είναι δύσκολο,σκληρό και απάνθρωπο αλλά είναι γεγονός όπως τα έχουμε καταφέρει,αν πετάξεις παλαμάρι σε ξένο λιμάνι σε κάνουν ότι θέλουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε γαμώτο θα σκάσω, δεν γίνεται, τον κ. παπαδόπουλο τον είχα σε εκτίμηση (αν και είμαι δεξιόστροφος) γιατί όπου πήγε προσπάθησε να κάνει κάτι, ακούγοντας όμως να λέει, ένα σορό μέτρα και ιδέες, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τίποτε για τους βουλευτές και το κολοχανείο τους, ενώ προτείνει στην πραγματικότητα ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ για τμήματα του λαού μας, τρελαίνομαι και λέω δεν υπάρχει τίποτε από το παλαιό πολιτικό σύστημα για χρήση, όλοι λοιπόν στην πυρά και ότι ήθελε προκύψει, ας καεί στο κάτω κάτω και ένας σωστός, θα γλιτώσουμε από 99 άχρηστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 7:48
    "Είμαι υπέρ της συρίκνωσης του δημοσίου τομέα,αλλά αυτό όταν θα υπάρχει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας να τους απορωφήσουν,και όχι να τους πετάξουμε στην κυριολεξεία σε μια οικονομία με τέτοιους δείκτες ανεργείας."

    Κάνεις ένα λάθος.. Πρώτα πρέπει να φύγουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι και μετά ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ο τόπος να ανασάνει. Ασ ζήσουν με επιδόματα ανεργίας. Το γαιδουράκι δεν μπορεί να τους σηκώσει πια όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 24 Νοεμβρίου 2010 9:16 μ.μ.

    Πιστεύω πως εσύ κάνεις λάθος,σκέψου ότι οι δημόσιοι υπάληλοι που θα απολυθούν:

    Θα πληρώνοντε επίδομα ανεργείας

    Δεν θα συνεισφέρουν με φόρους όπως τώρα μέσω του μισθού τους.

    Δεν θα συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία που παραπέουν.

    Θα δικαιούντε αποζημείωση.

    Θα προκαλέσουν ασφυξία στις ΔΕΚΟ που δεν θα μπορούν να πληρώνουν πλέον.

    Θα προκαλέσουν σεισμό στα θεμέλια του τραπεζικού μας συστήματος λόγω του ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους,ενώ παράληλα ο μισθός που είχαν ήταν η εγγύηση για το δάνειο.

    Θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά λόγω επιπλέον εξασθένισης της αγοραστικής δύναμης.


    Στο τέλος το κέρδος απο την απόλυση κάθε εργαζομένου θα είναι της τάξης των 200 ευρώ.

    Προτιμότερο είναι να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών και επιδομάτων.

    Προτιμότερο είναι να ξηλώσουν ΟΛΑ τα air condition απο ΟΛΑ τα δημόσια κτήρια.

    Προτιμότερο είναι να πουλήσουν ΟΛΑ τα κυβερνητικά κτήρια(υπουργεία) της Ατικής και να κατασκευάσουν ένα καινούργιο κυβερνητικό μέγαρο σε μια περιοχή όπως το Ελληνικό για παράδειγμα,θα δημιουργήσουν και ανάπτυξη έτσι και θέσεις εργασίας.

    Προτιμότερο είναι να προχωρήσουμε σε εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου,τουλάχιστον αυτά της ξηράς.

    Προτιμότερο είναι να δημιουργήσουμε ένα φορέα ο οποίος θα μελετήσει τρόπους επαναπατρισμού τουλάχιστον μια μικρής μερίδας των εκατομυρίων Ελλήνων που έχουμε ξεχάσει στο εξωτερικό,δίνοντάς τους κίνητρα για επιχειρήσεις στη χώρα με ιδιαίτερα ευνοικές ρυθμίσεις.

    Προτιμότερο είναι να προχωρήσουμε τώρα στην προσπάθεια της αποκέντρωσης,δίνοντας κίνητρα να μετακινηθεί ο κόσμος εκτός των μεγάλων πόλεων,δίνοντας ώθηση στην περιφέρεια και ταυτόχρονα να καταστήσουμε τις μεγάλες πόλεις μας πιο ανθρώπινες,πιο υγιεινές,πιο φθηνές και πιο ευέλικτες για πρότυπη ανάπτυξη.

    Προτιμότερο είναι να θέσουμε την Τράπεζα Αγροτική υπό την πλήρη καθοδήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να προχωρήσουν σε πλήρη αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα.

    Αν ψηφιστεί Νόμος που να λέει πως μη αγρότες στο επάγγελμα δεν δικαιούντε να κατέχουν αγροτική έκταση πέραν κάποιων στρεμάτων(10 για παράδειγμα) για προσωπική χρήση,θα υποχρεωθούν όσοι κατέχουν περισότερη αγροτική γη απο αυτή που δικαιούντε να δημευθούν και να απαλοτριωθούν οι εκτάσεις στις τιμές της αντικειμενικής αξίας,για όση αξία φορολογούνταν όλα αυτά τα χρόνια για παράδειγμα.


    Ξέρεις τι ανάσα θα πάρουν οι αγρότες,ειδικά οι νέοι,τη στιγμή που δεν θα υποχρεώνοντε να πληρώνουν ενοίκια κάθε χρόνο για τα χωράφια τους;

    Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε κοπελιά 4:44 μ.μ. στο χωριό σου το όνομα Τζιμης το δίνετε σε γυναίκες;
    Πώς αλλιώς να σε αποκαλέσω αφού δεν βάζεις ένα νικ;
    Για το άλλο που λες ότι δεν έχει σημασία ποιός το λέει, αλλά τι λέει, πας ανάποδα σαν τον κάβουρα.

    Το ότι ο Παπαδόπουλος υπήρξε ένα από τα πολλά ποδάρια του διαβόλου που έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, λέει αυτά τα μέτρια που λέει, εμένα δεν με αφορούν και υποθέτω, ούτε κανέναν άλλον εδώ μέσα.
    Εσύ, να τον ξαναψηφίσεις για να σε σώσει πάλι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μανάβη Χρήστο, συνεχίζεις να ασχολείσαι με τον Παπαδόπουλο σαν άτομο προς αξιοποίηση: να το προσέξεις... Όπως προείπα, από αυτά που πρότεινε, υπάρχουν κάποια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να μην το κάνουμε επειδή έχουμε να του προσάψουμε σαν άτομο τα χίλια μύρια.

    Σε ένα εντελώς ασόβαρο κράτος (τώρα το άκουσες; στον Άρη ζεις;), η εμπιστοσύνη χτίζεται, δεν αποκτάται αυτόματα. Επειδή ο μισθός του εφοριακού δεν είναι συνδεδεμένος με το αποτέλεσμα που φέρνει, είναι μαθηματικά ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα πάρει μίζα και θα φέρει το 1% από όσα πρέπει στο κράτος. Σε αυτό το στάδιο και μέχρι να δημιουργηθεί η εμπιστοσύνη στον πολίτη και η οργάνωση στο κράτος, η εμπλοκή των εταιριών είναι απαραίτητη.

    Θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε να λειτουργούμε επιλεκτικά και πάνω απ'όλα να είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, όχι να πετάμε στα σύννεφα και μετά να βρίζουμε την τύχη μας για αυτά που μας συμβαίνουν. Κυρίως όμως πρέπει να κάνουμε στοχευμένες ΠΡΑΞΕΙΣ, όχι συζήτηση στα σαλόνια.

    Κοπελιά Τζίμη, όχι, το όνομα "Τζίμης" δεν το δίνουμε σε γυναίκες αλλά επειδή "κοπελιά" φωνάζουν οι τύπου Βαλλιανάτου τους ομοίους τους, είπα να μην σε καταπιέζω στην έκφραση των προτιμήσεών σου: αυτούς που δεν έχουν νικ τους φωνάζουμε ανώνυμους, όχι κοπελιές, συνεπώς για να αποκαλείς έναν ανώνυμο "κοπελιά"...

    ΚΑΙ εσύ βλέπω ότι θες με το ζόρι να αναβαθμίσεις τον Παπαδόπουλο από αποσυρμένο πολιτικό σε υποψήφιο: κατά βάθος γουστάρεις το Κυριακάτικο παζάρι στο Μοναστηράκι, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άσε ρε κοπελιά, του πήρε ο χάρος την ταυτότητα και κυκλοφορεί με προσωρινή στην εντατική του Ευαγγελισμού...
    Το νικ το βάζουμε για να ξέρουμε ποιός γράφει τι.
    Αλλιώς, ο κάθε ανώνυμος πώς θα ξεχωρίζει από τον άλλο ανώνυμο;
    Και στο διαδίκτυο ακόμα, υπάρχουν άγραφοι κανόνες καλής συμπεριφοράς, κοπελιά μου !!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κοπελιά "Τζίμη", βλέπω ότι το κάνεις γαργάρα πως και εσύ και ο Χρήστος Χ τον είχατε για φρεσκαδούρα προς επαναφορά, έτσι; Ένα "συγγνώμη, γράψε λάθος" θα σου πέσει η μούρη να το πεις; Αλλά είναι ο εγωϊσμός του φύλου...

    ΥΓ. "Αλλιώς, ο κάθε ανώνυμος πώς θα ξεχωρίζει από τον άλλο ανώνυμο;"

    Σε περίπτωση που δεν το έχεις παρατηρήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, απαντάς ως: "@ 7:40 π.μ."

    Αλλά λόγω του χαρίσματος της επιλεκτικής μνήμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 26 Νοεμβρίου 2010 8:35 π.μ.

    Δεν συνηθίζω να διαβάζω παλαιότερες αναρτήσεις και σχόλια αλλά βλέπω ότι συνεχίζεται ο διάλογος.

    Για τον κο Παπαδόπουλο το μόνο που έχω να πώ είναι περαστικά του,δεν είμαστε κτήνη φίλε επειδή διαφωνούμε με αυτά που προτείνει,μη τα μπερδεύεις.

    Επείσης δεν είπα πουθενά ότι τον είχα για επαναφορά,εκτός αυτού ο άνθρωπος δεν πέθανε,αν θέλει πάλι μπορεί να επανέλθει αν θέλει,εγώ απλά διαφωνώ με αυτά που προτείνει και θεωρώ ότι όσα είπε δεν τα είπε αυθόρμητα αλλά είναι μέρος ενός σχεδιασμού μιας πολιτική ομάδας.

    Το πρόβλημα το προκάλεσες εσύ όταν μας αποκάλεσες βολεμένους και άλλα τέτοια μόνο και μόνο επειδή διαφωνούμε με τα όσα λέει.

    Ειδικά στην περίπτωση μου τον δημόσιο τομέα και το κρατικό χρήμα μόνο ακουστά τα έχω,μιας και εργάζομαι και ζώ απο τον ιδιωτικό τομέα απο μικρό παιδί,κατάλαβες τώρα γιατί με ενόχλησε τόσο ο χαρακτηρισμός του βολεμένου;

    Συγγνώμη δεν χρωστάω στον κο Παπαδόπουλο επειδή διαφωνώ μαζί του.

    Συγγνώμη ωφείλω σε εσένα επειδή σε αποκάλεσα λάχανο εκνευρισμένος απο το δικό σου χαρακτηρισμό ως βολεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεκτή, αν και δεν σε αποκάλεσα ποτέ βολεμένο αλλά οιωνεί πάροχο άλλοθι σε απραξία με το να κρατάς κλειστά τα αυτιά σου σε ενδεχομένως χρήσιμες εθνικά προτάσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

    Νομίζω ότι έγιναν οι θέσεις και των δύο σαφείς, ας το τελειώσουμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.