30/11/10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ΑΘΗΝΑ 9.84”

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ
 κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ΑΘΗΝΑ 9.84”
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για πρώτη φορά η Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη, έχει πλέον εμπόδια. Ενδεχομένως σε αυτό έχει συμβάλλει και η δική μας πίεση. Για πρώτη φορά ακούγεται ότι θα συζητηθεί η σχέση και η διάθεση της Τουρκίας στη ΕΕ.
 Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ένα τέτοιο πράγμα. Είναι η πρώτη φορά που “ψευδίζουμε’, ένα “ίσως όχι”. Αυτό εμένα με χαροποίησε». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΘΗΝΑ 9. 84 και στους δημοσιογράφους Γ. Κουρτάκη και Χρ. Ράπτη.

Οι φήμες για τα 12 μίλια …
Η απάντηση του Πρωθυπουργού δεν ήταν επαρκής και μένουν «έωλα» ορισμένα ερωτήματα. Υπάρχει διαρροή από πλευράς Τουρκίας ότι, οι αντίστοιχες επιτροπές εμπειρογνωμόνων, έχουν συμφωνήσει στη “χτένα”. Έχουν τελειώσει οι συνομιλίες δηλ. το χωρισμό του Αιγαίου σε ένα “ζιγκ - ζαγκ”. Αλλού θα εκτείνεται 7 μίλια, αλλού 8 μίλια. κ.λπ. Ουσιαστικά, δηλ πάει η ιστορία των 12 μιλίων. Αυτό ο κ. Παπανδρέου, ούτε το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το αρνήθηκε…

Η Τουρκία κάνει τις διαρροές. Αυτές δεν μπορεί βέβαια να γίνονται δημόσια, αλλά ούτε και κρυφά. Τουλάχιστον οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να είναι ενήμεροι. Δεν μπορεί ένας αρχηγός να μην γνωρίζει τα βασικά βήματα, που γενικά κινείται η χώρα. Είναι αδιανόητο.

Κάποια χρήσιμα συμπεράσματα
Αυτά τα που βγήκαν από την Παρασκευή ήταν: να πάμε την Τουρκία στην Ευρώπη για μια σειρά πραγμάτων. Επίσης βγήκε ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο. Το τρίτο είναι ότι η Ελλάδα, για πρώτη φορά, δέχεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην δημιουργία ΑΟΖ. Μέχρι τώρα είμαστε εγκλωβισμένοι με την υφαλοκρηπίδα, με τα γνωστά προβλήματα που έχει η υπόθεση αυτή. Το τέταρτο είναι ότι η εφαρμογή του ψηφίσματος της 24ης Νοεμβρίου 1981 «περί επιστροφής του χώρου λατρείας για τον σκοπό τον οποίον που έχουν εγερθεί», δηλ. η επιστροφή της Αγίας Σοφίας, μπορεί να γίνει Ορθόδοξος ναός. Δεν χρησιμοποίησε αποθετικές φράσεις ο πρωθυπουργός. Αλλά, είπε πως οι θρησκευτικές ευαισθησίες της μειονότητας, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είναι θετικό ότι κάποια πράγματα βγήκαν από αυτήν την κουβέντα.

Δημιουργική αντιπολίτευση είναι να χειρίζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση έτσι τα πράγματα στα εθνικά θέματα, που να δίνεται η ευκαιρία στον χειριστή τον πραγμάτων να λέει τις προθέσεις του.

Θα ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος και θα το χειροκροτούσα, αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λειτουργία μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας την ημέρα της ονομαστικής εορτής.

Για τις συζητήσεις μου με τον Τούρκο Πρέσβη
Είχαμε μία σφαιρική κουβέντα σε θέματα που ετέθησαν. Του τόνισα ότι μας ενοχλεί πάρα πολύ η λαθρομετανάστευση που πραγματοποιείται μέσω της Τουρκίας, καθώς και η έγερσης νέων θεμάτων από την πλευρά Τουρκίας. Ο ΛΑ.Ο.Σ θα μπορούσε να δεχτεί σαν βάση εκκίνησης, τα θέματα που υπήρχαν από την περίοδο της εποχής Κεμάλ Ατατούρκ και Ελ. Βενιζέλου. Θέματα υφαλοκρηπίδας και ζωνών δεν υπήρχαν τότε… Δεν νομίζω ότι είναι βάση καλής γειτονίας η συνεχής εμφάνιση νέων θεμάτων από τουρκικής πλευράς. Στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, στην πιο αδύνατη φάση της πρόσφατης ιστορίας της, οι λάθος κινήσεις και στρατηγικές μας, θα είχαν σαν αποτέλεσμα να μας “κατασπαράξει” η Τουρκία. Η Τουρκία ισχυροποιείται συνεχώς και ενισχύει τη θέση της, όχι από ίδιες δυνάμεις, αλλά από τα χρήματα που της δίνει η Δύση για γεωπολιτικούς λόγους. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και συσχετισμούς, εάν κάνουμε “κομπρομί”, δηλ. εάν κάνουμε οικονομικό συμβιβασμό, δεν θα βγούμε κερδισμένοι.
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9354732

10 σχόλια:

  1. Κωλοτούμπας φασίστας.Μια χαρά ζούν όλοι τους (οι 300), εφευρίσκουν συγκηριακές θέσεις για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 Νοεμβρίου 2010 9:27 π.μ.

    Ανώνυμος ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και 40 χρονια τις κωλοτούμπες που κάνουν οι πράσινοι και γαλάζιοι δεν σε ενοχλεί?? Πολλοί στην Ελλάδα έχετε μεγάλη συμπάθεια στους προδότες, για αυτό και δεν πάει μπροστά αυτή η χωρα.

    Πόντιος από Καύκασο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόντιε απο Καύκασο (αν και δε νομίζω)), μάθε πρώτα γιατί εξυμνούν τον φασίστα Μεταξά, ποιός ήταν ο ρόλος και η θέση αυτού για τους πρόσφυγες και μετά μίλα.Σέφτελε.


    Ανώνυμος ηλίθιος.
    30 Νοεμβρίου 2010 5:16 μ.μ.-Για τον εαυτό σου μιλας;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5.21 ναι καλά! και θα μας σώσει ο καρατζαφερης χορευοντας μπρεικ ντανς

    Πόντιος από την Σελήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 9:27 π.μ.

    >Κωλοτούμπας φασίστας.<

    Το "κωλοτούμπας" να το δεχτώ για την οικονομία του λόγου, αν και είναι πολύ πιο σταθερός στις απόψεις του από άλλους. Φασίστας, όμως, γιατί; Επειδή σου το είπε κάποιος, ή το διάβασες, αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς θα πει; Μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωλοτούμπας και Φασίστας (με Κ και Φ κεφαλαία).

    Φασίστας, γιατί τον ενοχλούν μόνο οι πεινασμένοι μετανάστες κι όχι οι Ελληνο-Τούρκοι δουλέμποροι. Γιατί τον ενοχλούν μόνο οι γκετοποιημένοι-στοιβαγμένοι στην Αθήνα ξένοι κι όχι οι "Έλληνες" (ο Θεός να τους κάνει...) που τους γκετοποιούν για προφανείς λόγους ή το "Δουβλίνο 2" που μας υποχρεώνει να μην τους προωθούμε στην Ευρώπη. Γιατί τον ενοχλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κι όχι οι φοροκαταιγίδες της κυβέρνησης στα πορτοφόλια των εργαζομένων ή οι "εξορθολογισμοί" των μισθών τους κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόντιε απο Καύκασο (αν και δε νομίζω)), μάθε πρώτα γιατί εξυμνούν τον φασίστα Μεταξά, ποιός ήταν ο ρόλος και η θέση αυτού για τους πρόσφυγες και μετά μίλα.Σέφτελε. Ανώνυμος ηλίθιος.
    30 Νοεμβρίου 2010 5:16 μ.μ
    ----------------------------------
    @
    Ανώνυμε ηλίθιε, δε με νοιάζει τι νομίζεις και τι όχι. Τις γνώμες σου κρατα για τον εαυτό σου. Εγώ σε σχέση με σε σένα δεν κρύβομαι.

    Τι σχέση έχει ο Μεταξάς τώρα? Εμενα με νοιάζει το σήμερα και τι λέγανε οι γαλάζιοι δημοκράτες για τους Ποντιους όταν ήρθανε από πρώην ΣΕ. Αυτό έχει για μένα πιο μεγάλη σημασία. Για να καταλάβεις τι λέω δες αυτό.

    http://www.youtube.com/watch?v=2hJKksO572g

    Πόντιος από Καύκασο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωλοτούμπας αυτό αρκεί. Καλύτερα να ήταν φασίστας χρυσαυγήτης παρά σοσιαλοδεξιόπατριωτοκωλοτούμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντονμές απο Θεσσαλονίκη.
    δες αυτό

    http://www.youtube.com/watch?v=Q1e41peX-AI&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.