15/11/10

ANABΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ .

Υπάρχουν κάποια "μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν, ως προς την τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου. Πρόσφατα είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο, που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς και δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Σήμερα παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις τουρκικών Μονάδων, οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.
Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των τουρκικών στρατευμάτων, υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο, με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη, σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.

Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά», εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διαπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης. Σχετικά άρθρα: ''Η ελληνική αντίδραση στο σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)'' και ''Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους πλάνα του «Σχεδίου Βαριοπούλα»''.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητος περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων. Να αναμένουμε λοιπόν την υποκίνηση των εσωτερικών αναταραχών, λόγω δολοφονίας ενός αλλοδαπού π.χ. όπως πρόσφατα δήλωσε η Άφρα Αλ Σαλέχ; Θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές;

Συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες αναβάθμισης της απειλής στη Θράκη:
1. Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ (πιθανός χώρος τελικού προορισμού). Αυτό δίνει την δυνατότητα ( ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ) να έχει τα 2/3 του βεληνεκούς μέσα στην φίλια παράταξη αλλά και να μπορεί να προσβάλει το σύνολο της ελληνικής παράταξης.
2. Η 2η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ μετακινήθηκε πριν ένα χρόνο από ΜΑΛΤΕΠΕ (ασιατική τουρκία) προς ΚΑΡΤΑΛΤΕΠΕ ΒΔ της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ. Αποτελεί προώθηση κατά 52 χλμ.
3. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ (καινούργια μονάδα) στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ για να αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια.
4. Αυτό το χρόνο άλλαξε διοικητική υπαγωγή η 1η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ και έγινε 1η ΤΘΤ/5ου ΣΣ και μετακινήθηκε κατά 250 χλμ από ΚΩΝ/ΠΟΛΗ προς ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ 40 χλμ από ορεστιάδα. Επίσης μετακινήθηκε το ΣΜΧ ΑΠΌ ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ ΠΡΟΣ ΠΙΝΑΧΙΣΑΡ.
5. Η 3η ΤΘΤ/5ου ΣΣ άλλαξε διοικητική υπαγωγή και έγινε 3η ΤΘΤ/52 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ. Ουσιαστικά αποτελεί προώθηση της 52 τεθωρακισμένης μεραρχίας κατά 50 χλμ.
6. Η 3η ΤΘΤ ασκήθηκε τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2010 στην περιοχή της ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.
7. Η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ είχε αποστολή μέχρι τώρα την εσωτερική ασφάλεια. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ για αυτήν την αποστολή και η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ αποτελεί καθαρή στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία έχει προωθηθεί 2 φορές κατά 50 χλμ προς τα δυτικά.

ΠΗΓΕΣ: ''Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ'', ''ARMYALERT''

24 σχόλια:

  1. Η απορία μου ειναι γιατι ο αρθρογράφος έχει βαλει ανησυχιτικο τόνο στην εξιστορηση των γεγονότων.
    Αφού τηη συνέχεια την ξερουμε ,ΝΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ,ΝΑΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ,ΝΑΙ ΘΑ ΥΨΩΘΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΛ ΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ.ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!!!!!!ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι λέει οτι διαρέει το σχέδειο των τούρκων και οτι ονομάζεται Καλλικράτης...
    ΘΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σεφέρης λέει"πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή" το οποίο μελοποιήθηκε και είναι γνωστό και ως τραγούδι.
    Εδώ στην Ελλάδα με τόσο πλούσιο πολιτισμό, πλουτοπαραγωγικές πηγές και μεγάλη δυναμική ανάπτυξης, ο σύγχρονος μεταπολεμικός και μεταπολιτευτικός έλληνας ουσιαστικά απεμπολεί την ταυτότητά του, την παράδοσή του, το dna του και αφήνει μεν να κυβερνάται από εχθρούς του, παραδίδει δε τον τόπο του σε πολιτικές και πρακτικές εντελώς βλαπτικές.
    Θες τα ναρκωτικά,τα ψυχοναρκωτικά, τα μικροσυμφεροντα, η αποβλακωση της νεολαίας με τα ψηφιακά μέσα,η ανηθικότητα, η καταρράκωση θεσμών και αξιών στα πρόσωπα των θεσμικών ηγεσιών-στρατιωτικών,δικαστικών-εκκλησιαστικών-ακαδημαϊκών κλπ πέραν των πολιτικών αλλά και πολιτειακών για τις οποίες απαξιώ να αναφερθώ καν, κατήντησε τη χώρα μας να μοιάζει με έναν ετοιμοθάνατο ασθενή που περιμένουν οι κληρονόμοι από λεπτό σε λεπτό το θάνατο του προκειμένου να κατασπαράξουν την περιουσία του.
    Ε, λοιπόν σ αυτή την περίπτωση στο λαό αυτό χρειάζεται ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. και το ηλεκτροσόκ δεν είναι διόλου απίθανο να είναι ένας πόλεμος ή και κάτι παραπέρα ακόμα.μιά δουλεία.
    ιστορικά αυτό έχει επαληθευτεί πολλές φορές.
    όταν ένας λαός εκμαυλίζεται επέρχεται μια καταστροφή και ίσως μετά έλθει στα συγκαλά του.
    Ο διαπρεπής άγγλος ιστορικός αρνολντ τόυνμπυ το έχει τεκμηριώσει με μελέτες του.
    Εφόσον λοιπόν ο Ελληνικός λαός δεν σταματά στην κατηφόρα του θάρθει ένας πόλεμος, μια οικονομική καταστροφή κάτι τέλος πάντων που θα τον αναγκάσει να ξυπνήσει από το λήθαργο που βρίσκεται.το αν και πότε θα ξυπνήσει είναι στην επιλογή του. πάντως η ευκαιρία θάναι σαν την οδυνηρή χειρουργική επέμβαση γιατί υπάρχει τεράστιο απόστημα στο βάθος.
    Προσωπικά ελπίζω ότι θα υποφέρουμε και το αξίζουμε ατόφια.όμως ελπίζω στο ξύπνημα της συνείδησης.
    Είθε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτε γιά ύπνο...ασκήσεις κάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχεδιο για οσους ξερουν εχει προελθει εκ Παρισιων; Εχει διαφορετικη βαρυτητα αν οντως προερχεται απο εκει

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία πρέπει νά μειώσει τίς στρατιωτικές της δαπάνες. Δέν τίς χρειάζεται μεγάλος στρατός γιά νά πάρει αυτά πού διεκδικεί.

    Τή δυτική Θράκη θά τήν πάρει αναίμακτα όπως πήρε τήν Ανατολική Θράκη. Θά τήν πάρει μέ ένα δημοψήφισμα.

    Τό Ανατολικό Αιγαίο θά τό πάρει μέ κοινές αποφάσεις των κυβερνήσεων Ελλάδος Τουρκίας. Είναι μία θάλασσα ειρήνης τήν οποία θά πρέπει νά τήν μοιραστούμε. Ηδη γιά τό Αγαθονήσι, μιλάει γιά διεθνή ζώνη κατοχής, δεδομένου ότι ζούν εκεί 1000 μουσουλμάνοι καί 100 Ελληνες.

    Την υπόλοιπη Κύπρο θά τήν πάρει μέ ένα άλλο σχέδιο Αννάν. Ελπίζω νά μας αφήσουν τήν Πελοπόννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας επαναληφθει αυτο που εγινε το 1974 με μυστικη συμφωνια για απο κοινου δραση με την εχοντα αντιστοιχα μουσουλμανικα (Τουρκικα) σοβαροτατα προβληματα, την Βουλγαρια.
    Οσον αφορα την Θρακη οτιδηποτε επιχειρηθει απο την τουρκια θα εχει
    βαρυτατο για αυτην κοστος.Η θρακη
    και εξοπλιστικα και εδαφικα δεν ειναι μοναχικη βραχονησιδα στο Αιγαιο (εδω εξαιρώ εδαφικα τον Βορειο Εβρο και εδω θα ειναι σημαντικος ο Βουλγαρικος παραγοντας).Οι μικρονησιδες μας κινδυνευουν γιατι δεν ειναι δυνατον να διασπαστουν καποιες δυναμεις για να τις φυλαξουν και εδω εδρασε η μπακογιαννη σαν ΥΠΕΞ και απελυσε αυτον που ετοιμαζε σωστα την αμυνα των βραχονησιδων Στρατηγο ΚΥΡΙΟ Γραψα.Αν θελει και χρησιμευει μπορει ο κ.Βενιζελος να τον επαναφερει και να του αναθεσει ακριβως αυτη την αποστολη,την αμυνα των μικρων νησων στο Αιγαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΓΡΑΨΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΦΘΗΚΕ- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ;

    ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ, ΟΡΓΑΝΟΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΛΩΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ: "ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΓΡΑΨΕΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ"

    ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑΑΑΑΑ...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Τουρκομογγόλοι λογαριάζουν χωρις τον ξενοδόχο.
    Νομίζουν ότι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί θα τους κάνουν ΄΄αβάντα΄΄όπως στη Κύπρο ή τα Ίμια.
    Ο Ελληνικός λαός πλέον ξύπνησε και εάν τολμήσουν οι πολιτικοί το παραμικρό ξεπούλημα θα το πληρώσουν με το τομάρι τους.
    Οι Μογγόλοι τότε θα καλοπεράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη κανενός .
    Κανείς στη χώρα των Λωτοφάγων δεν είναι χαζός , γνωρίζει και περιμένει.
    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ...¨
    Μετακίνηση ΠΒ, δεν υπάρχει πιο σημαντική ένδειξη λήψης επιθετικής διάταξης!!!
    Μάλλον οι στρατηγοί μας πρέπει να ξυπνήσουν, να πάψουν να ασχολούνται με τα πιθανά εκλογικά σενάρια και την εξέλιξή τους και να ρίξουν μια ματιά στις σημειώσεις των σχολείων που έχουν περάσει γιατί μάλλον έχουν ξεχάσει και τα βασικά που μάθαμε ως Ανθλγοί...!!!
    Και επιτέλους να καταλάβουν ότι όταν συμβεί η "καταστροφή" οι πολιτικοί τους φίλοι θα τους ρίξουν όλη την ευθύνη...
    Άντε ξυπνάτε ρε.........!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ...¨
    Μετακίνηση ΠΒ, δεν υπάρχει πιο σημαντική ένδειξη λήψης επιθετικής διάταξης!!!
    Μάλλον οι στρατηγοί μας πρέπει να ξυπνήσουν, να πάψουν να ασχολούνται με τα πιθανά εκλογικά σενάρια και την εξέλιξή τους και να ρίξουν μια ματιά στις σημειώσεις των σχολείων που έχουν περάσει γιατί μάλλον έχουν ξεχάσει και τα βασικά που μάθαμε ως Ανθλγοί...!!!
    Και επιτέλους να καταλάβουν ότι όταν συμβεί η "καταστροφή" οι πολιτικοί τους φίλοι θα τους ρίξουν όλη την ευθύνη...
    Άντε ξυπνάτε ρε.........!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν περνάνε οι Τούρκοι στον Έβρο ούτε στο Αιγαίο!!!
    Δεν είναι τόσο απλό ούτε τόσο εύκολο...
    Το ότι έχουμε πουλημένους πολιτικούς και γελοίους ηγέτες το ξέρουμε...
    Να σας πώ και το άλλο???
    Ναι περιμένουμε τους Τούρκους στον Εβρο η στο Αιγαίο....
    Τους χρειαζόμαστε για να μας αφυπνησουν να μας ενώσουν και να μας ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!
    Πρέπει να γίνει πόλεμος να χυθεί αίμα και να ξαναγεννηθεί αυτή η βρομοχώρα που έχουμε...
    εχει να δουλέψει G3 σε πολλά επίπεδα...
    αντε να τελειώνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.antinews.gr/?p=71739
    η κόρη του Δρακουμέλ απαίτησε την απομάκρυνση Γράψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ὅποιοι νομίζουν ὅτι πόλεμος μεταξὺ Ἑλλλάδος καὶ Τουρκίας δὲν γίνεται, λόγω ΕΟΚ καὶ λοιπῶν τέτοιων βλακειῶν, πλανᾶται πλάνην οἰκτρά.
    Μόνο τὴν στρατιωτικὴ ἰσχὺ καταλαβαίνουν οἱ τοῦρκοι.
    Ὁ πόλεμος πλησιάζει καὶ στὴν Εὐρώπη, εἶναι ἀνάγκη λοιπόν, γιὰ ἕνα νέο σὐμφωνο εὐρωπαϊκῆς ἀσφαλείας ἐκτὸς Ν.Α.Τ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.....ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΗΣΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι αυτός που γνωρίζεις όσο δυνατός και αν είναι.
    Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο δικός σου αυτός που έχεις μέσα στο κράτος σου ...
    Η κερκόπορτα στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου δεν θα ανοίξει από τους εξωτερικούς αλλά απο τους εσωτερικούς εχθρούς.
    Δυστηχώς πριν πάρουμε τα πάνω μας και πούμε το γνωστό αέρα ...
    Για να μη πούμε στο τέλος αέρα στα πανιά μας καλό θα είναι να γίνει μια εσωτερική εκκαθάριση.
    ΘΑ βοηθήσεις και το εσωτερικό ηθικό αλλά και τις βλέψεις των έξω ως προς το τι αντιδράσεις να περιμένουνε.
    Στην Ελλάδα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα εφιάλτες, το ζήτημα είναι να μην υπερβαίνουν ποσοστιαία τους Ελληνες που αγαπούν την Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!
    Σε με περίοδο ανακατατάξεων γεωπολιτικά και με γνώμονα ότι η γειτόνισσα έχει δυσαρεστήσει αρκετούς συμμάχους και ευεργέτες της, λαμβάνει τα μέτρα της στα γύρω σύνορά της , ώστε να αποκρούσει τυχόν επιθέσεις από τους γύρω γείτονες.
    Εδώ και ένα χρόνο μετακινεί μεθοδικά και σχεδόν αθόρυβα στρατό όχι μόνο στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της σύνορα με Γεωργία – Αρμενία- Συρία. Στην προσπάθειά της για ενίσχυση των δυνάμεών της στα Ιρανοιρακινά σύνορα , αντιμετωπίζει την αντίδραση των Κούρδων οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι οι λόγοι των μετακινήσεων θα έχουν αυτούς ως στόχο και θα λειτουργήσει εις βάρος τους οποιαδήποτε προώθηση του Τουρκικού στρατού στο έδαφός τους.
    Δεν αμφιβάλω για τις επεκτατικές βλέψεις της γειτόνισσας , ούτε για τον νεοθωμανισμό που διακρίνει τελευταία αρκετούς πολιτικούς εντός και εκτός συνόρων της αλλά και μέσα στην Θράκη μας , αλλά οι κινήσεις αυτές μου δηλώνουν τον φόβο της γειτόνισσας γι’ αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα στο εσωτερικό της και θέλει να αποτρέψει οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγω τα λεω εδω και δυο μηνες αλλα με εβγαζαν κινδυνολογο. Μακαρι χιλιες φορες να πεσω εξω.
    Παντως αν γινει το κακο κια μπουκαρουν οι Τουρκοι, καλυτερα να μεινουν φυγουν οι ανωτατοι αξιωματικοι απο τον Εβρο.
    Ειναι οι πρωτοι που θα παραδοσουν τα οπλα. Οι περισσοτερες γενναιες αντιστασεις του ΕΛληνικου λοαυ, εγιναν απο κατωτερους αξιωματικους-υπαξιωματικους και οπλιτες.
    Σε επιπεδο ανωτερων και ανωτατων αξιωματικων, η Τουρκια εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ στελεχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι περισσοτερες γενναιες αντιστασεις του ΕΛληνικου λοαυ, εγιναν απο κατωτερους αξιωματικους-υπαξιωματικους και οπλιτες.


    εχεις απολυτο δικαιο,και στο μελλον ανεμενε κατι παρομοιο η καποια ...παραλλαγη του.Αυτο μη το ξεχασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στέκομαι σέ αυτό πού είπε η Χριστίνα. Τήν εδαφική μας κυριαρχία τήν χάνουμε αργά αλλά σταθερά χωρίς νά γίνει πόλεμος. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εσωτερικός εχθρός.

    Ο Ρωμανός Διογένης απέτυχε διότι δέν είχε ξεκαθαρίσει τήν σαπίλα του συστήματος. Ενώ νικούσε τόν Αλπ Αρσλάν, τόν παράτησε ο κύριος όγκος στρατού, μετά από διαταγή των κομματικών του αντιπάλων. Τό αποτέλεσμα τό ξέρουμε.

    Αντίθετα ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος, πέτυχε διότι εξόντωσε τά τζάκια καί τήν πλουτοκρατία της εποχής. Εξόντωσε όσους ζούσαν από τό αίμα του απλού λαού καί μετά απερίσπαστος ασχολήθηκε μέ τόν εξωτερικό εχθρό. Καί νίκησε.

    Χρειαζόμαστε έναν Βουλγαροκτόνο νά ξεκαθαρίσει τήν σαπίλα. Αναφέρω ενδεικτικά τό Αλληλέγγυον σύμφωνα μέ τό οποίο πλήρωναν φόρους μόνο οι πλούσιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή βλέπω ότι αρκετοί αιθεροβάμωνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με τα λόγια, και ειδικά τις μεγαλοστομίες, "θα νικήσουμε", τους υπενθυμίζω το "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ" !!!

    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δημοσθενη Μακεδονα
    Ειναι καπως πολυ αργα πλεον για να κινησουμε χειρα.Οταν μπορουσαμε,δεν χτισαμε αμυνα,αλλα καναμε ολυμπιακους,πεταλα Μαλλιακου,και τα τοιαυτα.Ενοσω ειμαστε αμυντικως κραταιοι,δεν μας κουνιεται κανεις τσετης η κομιτατζης,οταν ομως χαλαρωσουμε,τοτε μας την πεφτουν.Ετσι και τωρα,θα τρεξουμε ξυπολητοι στα αγκαθια.Ομως,ακομα και ξυπολητοι,αλλα αποφασισμενοι,θα ειμαστε 1.000 φορες επιφοβωτεροι απο οτι αρματωμενοι αλλα αψυχοι.ΨΥΧΗ Μακεδονα,ΨΥΧΗ Ελληνα.Εαν ακομα την εχουμε,ειναι το μονο που μας εμεινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.