25/11/10

Τουρκία: ακίνητα για τους ξένους πλην Ελλήνων - Ισραηλινών

Την απελευθέρωση της αγοράς ακινήτων για τους πολίτες ξένων χωρών προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το τουρκικό υπουργείο Χωροταξίας, το οποίο ωστόσο θέτει περιορισμό ως προς την αγορά οικοπέδων σε πολίτες της Ελλάδας και του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η εφημερίδα «Μιλιέτ» έγραψε προχθές ότι οι ξένοι θα μπορούν να αγοράζουν σπίτια στην Τουρκία απλά με το διαβατήριό τους, δίχως να τίθεται θέμα αμοιβαιότητας. Η ελευθερία αυτή θα ισχύει και για τους πολίτες της Ελλάδας και του Ισραήλ. Ωστόσο θα υπάρχει περιορισμός ως προς τα οικόπεδα. Τέτοια θα μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες χωρών εκτός της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Το όριο αγοράς είναι αυτό των 99 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα εφαρμοστεί κάποιο όριο για τους πολίτες του Ιράν, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας και των χωρών του Αραβικού Κόλπου.

15 σχόλια:

  1. Καλα ΟΚ. Τα ιδια ισχυουν σε πολλες χωρες οπου απαγορευεται ΤΕΛΕΙΩΣ σε ξενους να αγορασουν γη.
    Η λυση ειναι φυσικα πολυ απλη. Ανοιγεις μια εταιρεια στην Τουρκια, και αγοραζεις οση γη γουσταρεις. Κανεις δε θα μπορεσει να απαγορεψει σε Τουρκικη εταιρεια να αγορασει γη, ΟΠΟΙΟΣ κι αν ειναι ο ιδιοκτητης. Λυση παλια δοκιμασμενη παντου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὄχι παίζουμε. Μόνο ἐμεῖς εἴμαστε ἒθνικιστές, οἱ ἄλλοι καλά κάνουν.
    Ἄλλο πατριώτης καὶ ἄλλο ἐθνικιστὴς καὶ ἄλλο ἡγεμονικὸ κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 3:30 μ.μ.

    Δεν είναι τόσο απλό. Αν θέλω να αγοράσω ένα σπιτάκι σε μία όμορφη τουρκική παραλία, θα κάτσω να κάνω εταιρεία;

    Παλιά ίσχυε στην Ελλάδα η απαγόρευση πώλησης ακινήτων στις παραμεθορίους περιοχές. Τώρα όχι πια, λόγω ΕΕ. Τελικά, με την ΕΕ, πάψαμε να είμαστε αφεντικά στο σπίτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Κομοτηνή το γνωστό ξενοδοχείο 4 αστέρων "ΦΙΛΙΑ" http://www.hotelfilia.gr/profil.html λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων των ιδιοκτητών πωλείται.
    Φαντάζεστε ποιος ήταν αυτός που αμέσως προσφέρθηκε να το αγοράσει δίνοντας μάλιστα πολλά πα΄νω από τα 5.000.000€ που ζητησαν τα αδέρφια που το έχουν;
    Ο Τούρκος πρόξενος. Οι ιδιοκτήτες για την ώρα αρνήθηκαν γιατί δεν θέλουν να περιέλθει σε τουρκικά χέρια αλλά αν μέχρι το τε΄λος του έτους δεν μπορέσουν να βρούν αγοραστή θα αναγκαστούν το δώσουν στο Προξενείο της Τουρκίας.
    Φυσικά τίποτα από αυτά τα ύποπτα νέα δεν δημοσιεύεται στα ΜΜΕ.

    Και από την άλλη μου λέτε για την απαγόρευση αγοράς γής από Έλληνες στη Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κόσμος τελικά είναι πολύ βρώμικος. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία στο ιστολόγιό της έχει φιλικό της σύνδεσμο το Ουράνιο Τόξο, το κόμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία στελεχών του Ναζιστικού VMRO, το οποίο πολεμούσε ενάντια στον ΕΛΑΣ ! Να την δικάσει για φιλοναζισμό το δικαστήριο, μαζί με τον Πλεύρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ TOY PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Γιώργο,

    Όλοι αυτοί είναι ένα πλέγμα κι έχουν κοινά αφεντικά. Τον Πλεύρη μήνυσε το ΕΠΣΕ, που διευθύνει ο Δημητράς και ο Βαλιανάτος, που έχουν επίσης άριστες σχέσεις με το "Ουράνιο Τόξο". Δεν βρίσκεις εύκολα άκρη εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οικόπεδα στην Τουρκία με φως νερό τηλέφωνο . γιατί οποίος αγόρασε γη ποτέ δεν έχασε.
    Να μην πάρουν κι αυτοί εδώ οικόπεδα, άλλωστε εμείς έχουμε τα δικά μας εκεί στις πατρίδες και μας περιμένουν να τα πάρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω να βρεθεί μια Πατριωτική ηγεσία που θα μπεί στο μεγάλο παιχνίδι ενέργειας που παίζεται,μαζί με Κύπρο - Ισραήλ.
    Οι Τουρκομογγόλοι το κατάλαβαν,γι΄αυτό σκύλιασαν αλλά έχουν προς το παρόν συνεργάτες τους προσκυνημένους της γνωστής πρεσβείας(αυτοί είναι πολΛοί και απ΄όλα τα κόματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατί,βρε Ερντογάν,

    αφού εσείς υποστηρίζετε

    την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της Τουρκίας ;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανείς Έλληνας να μην αγοράσει οικόπεδα στην Τουρκία.

    Τα οικόπεδα αυτά είναι κλεμμένα! Θα τα πληρώσουμε και από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί να αγοράσεις κάτι, το οποίο μπορείς να το κατακτήσεις;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε Γιωργο ευελπιστω οτι η ενεργεια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ειναι αποτελεσμα αβλεψιας και θα διορθωθει ταχιστα! Διαφορετικα ας προσεχουμε περισσοτερο τους συμμαχους μας!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να κατακτήσεις βρε Δήμο; Να το πώ αλλοιώς; Γιατί να αγοράσεις κάτι αφού θα κατακτηθείς, θα γίνεις πολίτης της νέας οθωμανίας άρα θα κάνεις ό,τι γουστάρεις; Τζάμπα έχουμε όρθια χοληστερίνη στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Χρηστο απο Λονδινο,με εκπλησεις.Βεβαιωμενες συμμαχιες τις ονομαζεις τοσο απλα 'αβλεψιες';.Γνωριζουμε τοσα χρονια τον ρολο του 'Ουρανιου τοξου',τα προσωπα που το στελεχωνουν και τους σκοπους που επιδιωκουν με την δημιουργια κρατους των σκοπιανων.Ακομα και το χρωμα του 'κομματος' σε παραπεμπει σε αλλο κομμα.Ειναι ολοι τους συγκοινονουντα δοχεια και δεν το αρνουνται.Ας ειμαστε προσεκτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.