7/11/10

Οι μουσουλμάνοι Εγκεμέν Μπαγίς και Αχμέτ Νταβούτογλου

Η θρησκεία είναι το μόνο στοιχείο που τους αυτοπροσδιορίζει τους δύο πολιτικούς
Του Μάριου Ευρυβιάδη
Οταν ο νεαρός μουσουλμάνος υπουργός του Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς, και ο μεγαλύτερός του, επίσης μουσουλμάνος Αχμέτ Νταβούτογλου εκφράζονται δημόσια, εκφράζονται πρωτίστως ως μουσουλμάνοι. Εάν τους ακούμε και τους διαβάζουμε υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα παρά τη θρησκευτική, δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε και να τους αντιμετωπίσουμε και μαζί τους να αντιμετωπίσουμε τους ισλαμιστές, εάν βέβαια έχουμε τη βούληση να το κάνουμε.
Διότι η θρησκεία τους είναι το μόνο για το οποίο οι Μπαγίς και Νταβουτογλου είναι σίγουροι και το μόνο που τους αυτοπροσδιορίζει. Για όλα τα άλλα που υπολείπονται της υπόστασής τους δεν μπορούν να είναι σίγουροι.

Στη σημερινή Μικρά Ασία έχουν καταγραφεί από Γερμανούς επιστήμονες περισσότερες από εβδομήντα εθνοτικές ομάδες/φυλές. Σε ποια από αυτές λέτε να ανήκουν οι Μπαγίς και Νταβούτογλου; Μήπως είναι εξισλαμισμένοι Εβραίοι, ή αλλιώς Donme, όπως πιθανόν να είναι ο «γιος του Δαβίδ» Νταβούτογλου και που η γυναίκα του Sere πιθανόν να είναι Σάρα; Μήπως είναι Έλληνες, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Αρμένιοι, Κούρδοι, Χαλκαίοι;

Πάντως απόγονοι των περίπου 1.600 Οσμανών που με 400 περίπου σκηνές εγκαταστάθηκαν στη Μικρά Ασία τον 13ο αιώνα, και που έθεσαν τα θεμέλια για την ίδρυση της οσμανοκρατίας, δηλαδή της αργότερα επονομαζόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι πολύ απίθανο να είναι.

Είναι όμως μουσουλμάνοι. Και ως μουσουλμάνοι εκφράζονται, αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και συμπεριφέρονται έναντι των μη μουσουλμάνων. Για τους μουσουλμάνους, οι μη μουσουλμάνοι είναι όλοι καφίρ, δηλαδή άπιστοι. Δεν ανήκουν στο Ισλάμ, στον κόσμο δηλαδή της υποταγής και της ειρήνης (dar elsalam) αλλά στον κόσμο του πολέμου (dar el harb). Για να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο πρέπει όλοι να ενταχθούν στο dar elsalam. Και αυτό θα γίνει νομοτελειακά είτε έτσι είτε αλλιώς, διότι όλοι οι μη μουσουλμάνοι είναι μουσουλμάνοι (όπως ο γεννήτορας Αβραάμ ήταν μουσουλμάνος και μάλιστα ο πρώτος μουσουλμάνος) αλλά δεν το γνώριζαν. Και «ιερό καθήκον» κάθε μουσουλμάνου είναι να εξισλαμίσει τον μη μουσουλμάνο είτε αυτός το επιθυμεί είτε όχι, με ειρηνικά μέσα ή με τη βία.

Ανάμεσα στον κόσμο της (μουσουλμανικής) ειρήνης και του πολέμου υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις οι οποίες όμως αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της μουσουλμανικής στοχοθεσίας. Επιτρέπεται σε μη μουσουλμάνους (Χριστιανούς, Εβραίους, Ζωροάστρες) να υπάρχουν υπό την κυριαρχία του Ισλάμ, εφόσον όμως πληρώνουν κεφαλικό φόρο και συμπεριφέρονται με όρους υποταγής (ραγιάδες ή dhimmis). Αυτό ισχύει και για κράτη-προτεκτοράτα των μουσουλμάνων που συνορεύουν με τον κόσμο του Ισλάμ. Υπάρχει και μια άλλη κατάσταση που επιβάλλει σχέσεις ανάγκης ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, όταν οι τελευταίοι δεν είναι αρκετά ισχυροί για να επιβληθούν. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται Darura και περιγράφει είτε τις σχέσεις του σημερινού Ισλάμ με τη Δύση είτε τις σχέσεις μουσουλμάνων που ζουν ως μειονότητες και υπό την κυριαρχία μη μουσουλμάνων.

Εδώ έχουμε το κρυφό όπλο όλων των μουσουλμάνων και το κλειδί κατανόησης της συμπεριφοράς τους, είτε αυτοί ονομάζονται είτε Μπαγίς, είτε Νταβούτογλου, είτε Ερντογάν, ή Μπιν Λάντεν.
Αναφέρομαι για όσους έχουν μελετήσει το Κοράνι, τις Παραδόσεις (Ηadith) του Μωάμεθ και τη Sharia (Κορανικό Νόμο) στο δόγμα Τaqiyya που περιγράφεται στο 3:28 του Κορανίου. Το δόγμα Τaqiyya επιτρέπει στον πιστό είτε για να προστατευθεί σε στιγμές κινδύνου και αδυναμίας, είτε για να παραπλανήσει και να ξεγελάσει τον αντίπαλό του με σκοπό να του επιβληθεί, να υποκρίνεται, να προσποιείται και να ψεύδεται.

Θεωρούν την Κύπρο προτεκτοράτο τους
Οι μουσουλμάνοι τύπου Μπαγίς, Νταβούτογλου και Ερντογάν, δηλαδή οι μουσουλμάνοι της ισλαμικής Τουρκίας σήμερα, αντιλαμβάνονται την Κύπρο ως προτεκτοράτο του Ισλάμ και την Ελλάδα ως προτεκτοράτο υπό εξέλιξη. Και συμπεριφέρονται προς Κύπρο και Ελλάδα ανάλογα. Στην περίπτωση της Κύπρου έχουμε τη γνωστή απαξιωτική συμπεριφορά. Διότι όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την κρατική υπόσταση της Κύπρου, δεν αναγνωρίζουν καν ότι υπάρχουν Έλληνες στην Κύπρο. Ρωμιούς τους αποκαλούν, δηλαδή χριστιανούς υποτελείς των οθωμανών.


Η αντιμετώπιση του κάθε Νταβούτογλου, του κάθε Ερντογάν και της ισλαμικής Τουρκίας συνεπάγεται βαθιά γνώση του Ισλάμ. Όσοι πιστεύουν ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης και ότι η ισλαμική Τουρκία ασπάζεται μια φιλοσοφία «μηδενικών προβλημάτων» ειδικά με γείτονες που αυτοί θεωρούν ανίσχυρους, δεν έχουν προφανώς ιδέα τι λέει το (θεόπνευστο) Κοράνι, τι λένε οι Παραδόσεις του Μωάμεθ και τι επιβάλλει ο Κορανικός Νόμος.

ΟΠΛΟ ΤΟΥΕΡΝΤΟΓΑΝ
Αρχικά το δόγμα Τaqiyya (και αυτό ισχύει μέχρι σήμερα) το χρησιμοποιούσαν οι μειονοτικοί σιίτες μουσουλμάνοι για να προστατεύονται από την πλειοψηφία των σουνιτών. Αλλά και οι σουνίτες το χρησιμοποιούσαν έναντι της Δύσης, ή όπως στην περίπτωση των ισλαμιστών σουνιτών της Τουρκίας, έναντι του κεμαλικού κράτους. Είναι για παράδειγμα και παραμένει το κατ’ εξοχήν όπλο του Ερντογάν έναντι του κεμαλικού κατεστημένου, και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Σήμερα, είναι πολιτικά ορθό να πούμε ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης, και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά υπό το φως των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο τρομοκρατικές ενέργειες στο Μπαλί, Νέος Υόρκη, Στη Βόρεια Κίνα επαρχίες, Mumbai, Και της Μαδρίτης, η αναφορά στη θρησκεία της ειρήνης καθίσταται αμφίβολη. Η χρήση τέτοιων όρων obfuscates το θέμα προκαλώντας μια ψευδή αισιοδοξία, ενώ μειώνεται το φάντασμα των φανατικών που τρέχω τον κόσμο στο όνομα του Ισλάμ. Η ειρηνική πλειοψηφία μουσουλμανική προσγειώσεις, cowed σε μη πραγματικού δύναμη.

    Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στην ιστορία, είναι φανατικοί που έδωσε τον τόνο στις ισλαμικές χώρες. Ο αντίκτυπός τους στην απλούς πολίτες εκδηλώνεται ανοιχτά με τη μάζα γιορτές στις ισλαμικές χώρες, όταν χάνουν τη ζωή τους "άπιστους", ή μουσουλμάνοι τρομοκράτες απελευθερώνονται από τη φυλακή. Είναι φανατικοί από το μουσουλμανικό κόσμο που τα παιδιά σφαγή και μη μουσουλμανικές φυλετικών ομάδων καθημερινά στο Νταρφούρ, και σταδιακά να αναλάβει τα τμήματα της Αφρικής, είναι η Νιγηρία και η Σομαλία. Ισλαμικής βόμβα φανατικούς, behead, δολοφονία, και πραγματοποιεί "τιμή" δολοφονίες. Επίσης, τα θύματα βιασμού πέτρα και οι ομοφυλόφιλοι. Μουσουλμάνοι φανατικούς διδάσκουν στα σχολεία αρετές να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας και αποκτούν το πολυπόθητο ιδιότητα του Shahid (μάρτυρας).

    Ως εκ τούτου δεν είναι, η ειρηνική πλειοψηφία είναι πάντοτε σχετικό. Στην κομμουνιστική Ρωσία, η χώρα αποτελείται από Ρώσους που ήθελαν να ζήσουν ειρηνικά, αλλά τρομοκρατούνται από την κομμουνιστική ηγεσία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ από τους δικούς τους ανθρώπους. Ομοίως, 80 εκατομμύρια Γερμανοί δεν είχαν όλα τα Ναζί, αλλά ήταν άνευ σημασίας, όταν ο Χίτλερ και δολοφονική τσιράκια του, που επέφερε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων, των οποίων το ένα-τρίτο του εβραϊκού πληθυσμού του πλανήτη. Τεράστιος πληθυσμός της Κίνας ήταν επίσης ειρηνικές, αλλά οι Κινέζοι κομμουνιστές υπό τον Μάο Τσε Τουνγκ κατάφερε να σκοτώσει 70 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα.

    Μαθήματα Ιστορίας, όταν αναλύονται, είναι απλές και αμβλύ. Φιλειρηνικό μουσουλμάνοι έχουν γίνει άσχετο με τη σιωπή τους, όπως ακριβώς και η πλειοψηφία των Γερμανών, Ρώσων, και της Κίνας. Είναι οι εξτρεμιστές σαν πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ή το Wahabists στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι υπαγορεύουν πολιτικές, καθορίζει την ημερήσια διάταξη, και προκαλούν τα περισσότερα για να σιωπήσουν και να χάσουν ακόμα και σταδιακά φυσικά θα διαθέτει τα δικαιώματά τους για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

    Όπως και τον ναζισμό και τον κομμουνισμό σκληρή, το ριζοσπαστικό ισλαμικό πρέπει να νικηθεί δεν είναι μόνο για χάρη της σιωπηρής πλειοψηφίας στον ισλαμικό κόσμο, αλλά και για χάρη της δικής μας επιβίωσης στους πολέμους στην οποία διεξάγουν σήμερα. 1-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπολέμηση ριζοσπαστισμός και την υπεράσπιση της Δύσης

    Ο Δυτικός κόσμος σήμερα χρειάζεται έναν ηγέτη ο οποίος θα υπερασπιστεί δυναμικά δυτικές αξίες κατά ριζοσπαστικών ισλαμικών σφετεριστές και τους συμμάχους τους στη Δύση. Huntington ήταν απαισιόδοξος ως προς αυτό. Εξέφρασε ένα άγχος για τη βούληση και τη συνοχή της Δύσης, και είπε ότι η Δύση δεν παρακολουθεί ουτε υπερασπίζεται τα τείχη της ελεύθερης κοινωνίας της. Ισλάμ θα παραμείνει το Ισλάμ, ενώ ήταν εξίσου αμφίβολη ότι η Δύση θα παραμείνει πιστή στην αποστολή του την υπεράσπιση της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σήμερα, ο κύριος ηγέτης των ριζοσπαστικών ισλαμικών δυνάμεων είναι Αχμαντινετζάντ[ERDOGAN ], οi οποίοi
    επιθυμoουν να θεσπίσουν την επιρροή τους σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αντιμετωπίζοντας αυτόν είναι Αμερική, ειρηνιστής με προσανατολισμό την Ευρώπη, και η υποτιθέμενη σουνιτών συμμάχους της Αμερικής. Ισραήλ - στόχος Αχμαντινετζάντ για την εξάλειψη - είναι το μόνο δημοκρατικό κράτος σε αυτό το μέρος του κόσμου συμμάχησε με τις αξίες της Δύσης. Ισραήλ περιβάλλεται από μια θάλασσα από πολιτιστική, πνευματική και κοινωνικοοικονομική παρακμή - που περιγράφει την τρέχουσα μουσουλμανική Μέση Ανατολή.

    Ιράν, στην πρόκληση της προς τη Δύση, όπλα Συρία, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Αλ Κάιντα υποστηρίζει επίσης την ιρανική όραμα των πρόκληση δυτικές αξίες. Η ιρανική καθημερινά Kayhan έχει καθορίσει με σαφήνεια οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον αγώνα, «Στον αγώνα εξουσίας στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν μόνο δύο πλευρές, το Ιράν και τις ΗΠΑ." Μέχρι σήμερα, η ομάδα Αμερική έχει χάσει σε πολλά μέτωπα. Thomas Friedman του New York Times έδωσε μια σύντομη εξήγηση: «Το Ιράν είναι έξυπνο και αδίστακτο, η Αμερική είναι χαζή και αδύναμη. Και το σουνιτικό αραβικό κόσμο είναι μάταιος, αναξιόπιστα, και διαιρείται.

    Εχούντ Yaari, εκκρεμή Αραβικά σχολιαστής του Ισραήλ υποθέσεις, καθορίζει το παρόν Μέση Ανατολή ως Pax Iranica, Η οποία ακολουθεί τις ΗΠΑ " Pax Americana μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του ψυχρού πολέμου. Αμερική αφήσουμε να χαθεί αυτή την ηγεμονία από την κατανόηση του, ενώ το Ιράν καλεί τώρα τους πυροβολισμούς στη Μέση Ανατολή, με τζιχάντ υποκινούνται από θρησκευτικά εμπνευσμένα από θέρμη να δημιουργήσουμε ένα περσική αυτοκρατορία και ένα μουσουλμανικό Χαλιφάτου.

    Yaari παρατηρεί κανείς ότι η καταστροφή ατομικών εγκαταστάσεων του Ιράν θα δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη στη Μέση Ανατολή τη συμμετοχή του Λιβάνου, Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί, καθώς και τα Εμιράτα. Η υλοποίηση αυτής της δυνατότητας δημιουργεί μια στρατηγική της αδράνειας - δεν δυτικές δυνάμεις ουτε τα Ηνωμένα Έθνη θα θέλει να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα από Τζίμι Κάρτερ συνθηκολόγησε με την Αγιατολάχ, το Ιράν έχει επηρεάσει σταδιακά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, αυτό επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό Σιιτών του Ιράκ, ο πρωθυπουργός Νούρι Αλ-Μαλίκι και χειραγωγεί σιιτών παραστρατιωτικών ομάδων στο Ιράκ. Το Ιράν έχει επίσης ενσωματωμένο Χεζμπολάχ σε μια στρατιωτική δύναμη 50.000 που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους που ελέγχει τον Λίβανο και το Ισραήλ απειλεί, και υποστήριξε τη δημιουργία του Hamastan στη Γάζα.

    Πάνω από οκτώ χρόνια, η κυβέρνηση Μπους έσυραν Αμερική σε μια θέση όπου δεν ήταν ούτε άρεσε, φοβήθηκαν και δεν τηρούνται. Aaron David Miller, διαπραγματευτή με δύο Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών διοικήσεις, λέει, "Έχουμε μπροστά για οκτώ χρόνια στο πλαίσιο του Μπιλ Κλίντον για το ποιος θα κάνει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, και τότε μπροστά του Τζορτζ Μπους για το πώς να κάνει πόλεμο, με αποτέλεσμα ότι η Αμερική είναι παγιδευμένος σε μια περιοχή η οποία δεν μπορεί να καθορίσει και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. "

    Νουθεσία του Τσώρτσιλ προς τον κόσμο, όταν Chamberlain επέστρεψε από τη Διάσκεψη του Μονάχου το 1938 εξάσκηση της πολιτικής του κατευνασμού έχει σημασία σήμερα, "Είμαστε υπαρκτικα απειλούνται από την κακία του κακού, ενισχυμένη από την αδυναμία και την διστακτικότητα του φέρεται ενάρετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραπάνω κείμενο είναι μεταφρασμένο με τον google, ή κάτι παρόμοιο.

    Η σοβαρότητα του ιστολογίου τίθενται εν αμφιβόλω, όταν επιτρέπει την δημοσίευση τέτοιων σχολίων. Καλώς ή κακώς, ο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ είναι ιστολόγιο ελληνικό και όποιος γράφει εδώ μέσα, πρέπει να μιλά ελληνικά. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφερον αρθρο το οποιο αγγιζει τον "τυπο των ηλων" για ενα σημαντικο ζητημα το οποιοθα μας απασχολει επι μακρον Επισης προωπικ βρησκω πολυ ταιραστη την αναφορα στους Ναζι σε ενα απο τα σχολια γιατι οπως ακριβως και ο μεσος Γερμανος δεν μεταμορθωηκε σε τερας στις 30 Ιανουαριου 1933 για να ξαναγινει ανθρωπος ως δια μαγειας στις 8 Μαιου 1945 αλλα απλα στο μεσοδιαστημα βρεθηκε να καθοδηγειται με την θεληση του η οχι απο μια εγγληματικη κλικα, ετσι και ο μεσος μουσουλμανος ο οποιος ως ανθρωπινο ον δεν ειναι κατα αναγκη χειροτερος απο τον μεσο χριστιανο, βουδιστη,εβραιο κτλ. τωρα μοιαζει να χειραγωγειται απο μια εξισου αν οχι περισσοτερο αιμοδιψη κλικα.Ευελπιστω οτι οπως αντισταθηκαμε και σταματησαμε τα σχεδια της κλικας των Μαζι ετσι και τωρα πρεχει θα αναχαιτησουμε την επελαση των φωναταμλνταλιστων ισλαμιστων.Σε περιπτωση ομως που αποτυχουμε σε αυτο το ιερο καθηκον απο δειλια η ολιγωρια θα ειμαστε υπολογοι στο "μεγαλο Δικαστηριο της Ιστοριας"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.