27/11/10

Γκάφα ολκής, του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ρεπορτάζ


ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ
Φωτογραφήθηκε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής σε θρησκευτικό συνέδριο στην Κων/πολη. Μια εικόνα που ταξίδεψε στο διεθνή χώρο
Δεν δικαιολογείται να μην γνώριζε ο ίδιος ή το περιβάλλον του…
Τι σηματοδοτεί η φωτογραφία; Ότι κάποιοι ετοιμάζονται να μας τους επιβάλλουν ως «θρησκευτική αρχή»;
Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Πολλά τα ερωτηματικά που γεννιούνται με την φωτογραφία που είδαμε να ταξιδεύει σε ιστοσελίδες τουρκικών ΜΜΕ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον αγώνα του οποίου υποστηρίζει σύμπας ο ελληνισμός, φωτογραφίζεται εν μέσω των δύο κίβδηλων
ψευτομουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, που φορώντας τις λευκές στολές των ιερωμένων της Τουρκίας καμαρώνουν εμφανώς για το «επίτευγμά τους».
Οι άνθρωποι αυτοί που είναι η αιτία όλων των κακών στην περιοχή μέσα από την ξεκάθαρη ανθελληνική δράση τους και μέσα από την άτυπη ανωτάτη μειονοτική επιτροπή που λειτουργεί σαν η αιχμή του δόρατος του παρακράτους, συμμετείχαν στο συνέδριο που οργανώθηκε στην Κων/πολη, καλεσμένοι άγνωστο από ποιους. Κατάφεραν σε κάποιο διάλειμμα των εργασιών του συνεδρίου να πλησιάσουν τον οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και να του συστηθούν ως «μουφτήδες της Θράκης» και να φωτογραφηθούν μαζί του όπως και οι υπόλοιποι εικονιζόμενοι.
Το σίγουρο είναι ότι ο στόχος τους επετεύχθη. Δεν είναι καθόλου τυχαία η αποτύπωση αυτής της φωτογραφίας και του νοήματος που σηματοδοτεί, αφού ήθελαν ήταν να κλονίσουν το κύρος του θρησκευτικού ηγέτη των απανταχού ορθοδόξων, να δημιουργήσουν τριβές κι έριδες, να υπονοήσουν άλλους διαύλους επικοινωνίας και ουσιαστικά να ακυρώσουν το έργο και την παρουσία του Πατριάρχη ο οποίος με τόση ελαφρότητα, -θα πει κανείς -στήνεται για να φωτογραφηθεί με ότι πιο αμφισβητούμενο σκληροπυρηνικό στοιχείο υπάρχει στην ελληνική Θράκη που δημιουργεί μονίμως προβλήματα και στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος όφειλε να γνωρίζει ποιοι είναι δίπλα του, οι δύο λευκοί ρασοφόροι, που γινόταν δεκτοί με τεμενάδες που είχαν άνεση κινήσεων στην συνεδρίαση. Όφειλε να γνωρίζει τους νόμιμους μουφτήδες στην ελληνική Θράκη και να αποφύγει να συγχρωτίζεται ή να είναι σε επαφή με τους γνωστούς κυρίους Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ εμπνευστές όλων των σκοτεινών σχεδίων στην περιοχή που με την επίφαση της θεολογικής τους ιδιότητας καταφέρνουν να αναμειγνύονται στην πολιτική και την κοινωνία δημιουργώντας διχασμό και προβλήματα. Δεν μπορεί το πρωτόκολλο του Πατριαρχείου να είναι τόσο αυστηρό σε όποιον πιστό με ιδιότητα ή μη θελήσει να δει και να χαιρετήσει απλά τον Πατριάρχη και να είναι τόσο ανοικτό έως διάτρητο σε τέτοιου χαρακτήρα συναντήσεις όπου πολλά μπορούν να συμβούν. Εκτός κι αν όλα αυτά η συνάντηση του ψευτομουφτή Ξάνθης με τον υφυπουργό Σωκράτη Ξινίδη που επιβεβαιώθηκε ως «τυχαίο γεγονός» προεκλογικά σε ξενοδοχείο της Ξάνθης η φωτογράφηση του θρησκευτικού ηγέτη των απανταχού ορθοδόξων με τα πρόσωπα αυτά έρχεται να μας προετοιμάσει για μια σειρά γεγονότων που ίσως τα δούμε μπροστά μας. Κάποιοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι …νομιμοποιούνται με τέτοια τεχνάσματα και προσεγγίσεις;
Να το ξέρουμε για να καθορίσουμε κι εμείς ως Θρακιώτες την στάση μας. Να δούμε αν η πολιτεία με αυτή την στάση της απαράδεκτης ανεκτικότητας και η θρησκευτική, η πνευματική ηγεσία, μας έχουν ξεπουλήσει εντελώς!

Που έγινε η συνάντηση και η φωτογράφηση
Η ημερίδα «Πίστη, ημέρες τουρισμού» έχει οργανωθεί 3 φορές στην Τουρκία, το 2002 στην Σμύρνη, το 2004 στο Κουσάντασι, και 2006 στην Κωνσταντινούπολη με τη συνεργασία της προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων της δημοκρατίας της Τουρκίας και του συνδέσμου των τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων (TÜRSAB ), που έδωσε φέτος μεγαλύτερη διάσταση διεθνή χαρακτήρα με την αφορμή του γεγονότος ότι η Κωνσταντινούπολη το 2010 είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έτσι πραγματοποιήθηκε η σχετική ημερίδα με διάφορα πάανελ ομιλητών επιστημόνων, θεολόγων, εκπροσώπων, θρησκειών, δημοσιογράφων που επιβεβαίωσαν την Πόλη σαν ένα σημείο συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα.
Η εκδήλωση όπως αναφερόταν στην σχετική πρόσκληση ήταν η πλατφόρμα για τη συγκέντρωση των θρησκειών που κατοικούσαν στην Κωνσταντινούπολη, που επηρέασε την ανάπτυξή της ενώ υπήρξαν προσεγγίσεις σε ενότητες όπως Θεολογία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, συνύπαρξη των Πολιτισμών, Πίστης και Τουρισμού.
Συντονιστής ήταν ο διευθυντής θρησκευμάτων της Τουρκίας Μεχμέτ Σονμέζ, ενώ μετείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο αρχιραβίνος της Τουρκίας Ισαακ Χάλεβα, ο αν. πατριάρχη πνευματικός ηγέτης της Συριακής κοινότητας στην Κων/πολη Γιουσούφ Τσετίν, ο πατριάρχης βουλευτής της τουρκικής Συριακής καθολικής εκκλησίας Γιουσούφ Σαγκ, ο εκπρόσωπος των τουρκικών καθολικών κοινοτήτων των Χαλδαίων Φρανσουά Γιακάν και άλλοι.
ΧΡΟΝΟΣ

38 σχόλια:

  1. Μα είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο Οικουμενικός είναι όμηρος ενός φασιστικού κράτους; Με το μικρό μου μυαλό αντιλαμβάνομαι δύο πράγματα: Θα επιμέναμε να μείνει στην Κωνσταντινούπολη αν υπήρχε περίπτωση να ξαναγίνει ελληνική. Αν έλθει στο Άγιο Όρος θα διατηρήσει την Οικουμενικότητά του και θα είναι έλληνας. Οι μισοί όμως είμαστε σαδομαζοχιστές κάνοντας πως δεν ξέρουμε τι συνέβηκε με το Βατοπέδι και τον Εφραίμ όταν προετοιμαζόταν να πάει εκεί ο Πατριάρχης και οι άλλοι μισοί «προδότες» που επιχαίρουμε όταν η Ελλάδα πλήττετε. Από τους «προδότες» οι μισοί είναι ηλίθιοι μπουτάρηδες. Μέλλον μάλλον δεν έχουμε. Δεν φαίνεται να επιβιώνει ο σύγχρονος νεοέλληνας-ανθρωπότυπος και ίσως του αξίζει, τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι άνθρωποι αυτοί που είναι η αιτία όλων των κακών στην περιοχή"

    Υποκριτές....

    Το Ελληνικό Κράτος (πολιτικοί και λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες) τους ανέχονται ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ να αλωνίζουν, να υποθάλπτουν το ίδιο το Σύνταγμα της Χώρας, και τολμάτε να μιλήσετε για μια φωτογραφία του Πατριάρχη σε διαθρησκευτικό συνέδριο στην Τουρκία...

    Αλλά έτσι είναι: όποιος δεν έχει φιλότιμο, καλύπτει το κενό με θράσος για να φέρει με γλοιώδη τρόπο τους άλλους στο οπτικό επίπεδό του.

    Ο συνάδελφός σας της miesens που τον αφήσατε να φύγει πριν από λίγες μέρες τί κάνει; Σας στέλνει κανένα Γερμανικό λουκάνικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκάφα το λέμε ευγενικά...κατά τη γνώμη μου ήταν προσχεδιασμένο.Ο Βαρθολομαίος πιστός στις οδηγίες της Άγκυρας συμβάλει στο να πάρει η Τουρκία ό,τι θέλει στη Θράκη με αντάλλαγμα αυτά που θέλει αυτός.
    Τώρα αν πράγματι ήταν γκάφα ειλικρινά δεν θα θελα για πατριάρχη έναν τόσο αφελή άνθρωπο...που όλα δείχνουν ότι δεν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος είπε...

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Γκαφα;
    27 Νοεμβρίου 2010 8:15 π.μ.

    -------------------------------------

    Μην παιρνεις ορκο εχουν δει πολλα τα ματια της ιστοριας απο τους "εκπροσωπους" του θεου καιο συκεκριμενος απο την ωρα που εκλεχτικε εχει κανει αρκετες "γκαφες"
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ.

    ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ 412 ΚΑΙ 419 - ΜΕΙΩΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ - ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ - 52ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ - ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΑ - ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ;

    ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
    ΡΩΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΡΕ.
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΙΝΕΪΚΟ ΑΠΟ ΟΠΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βαρθολομαίος πάτησε πρώτη φορά στην Ελλάδα όταν ο Χριστόδουλος από σεβασμό και αγάπη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του το επέτρεψε!Ο Σεραφείμ ούτε καν στον Έβρο δεν τον άφησε να πατήσει…και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.Με την διαμάχη μετά Χριστόδουλου-”Εκσυγχρονιστών” τα ΜΜΕ που ήταν όλα με το πλευρό των “προοδευτικών” έστησαν τον μύθο του καλού και άγιου και τέλειου Βαρθολομαίου.Ο τελευταίος μετά δεν έχασε κάθε ευκαιρία για εκκλησιαστικό ιμπεριαλισμό και τώρα επί Ιερωνύμου τα χει σχεδόν καταφέρει!
    Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δημιουργήθηκε τυχαία…και μην ξεχνάμε πως με την απειλή του Σεραφείμ ότι θα πάψει το αυτοκέφαλο την δεκαετία του 80 εν μία νυκτί η πολιτική ηγεσία έκανε πίσω.
    Τώρα ο Βαρθολομαίος ούτε ελληνική εθνική συνείδηση έχει ούτε νοιάζεται για την Ελλάδα.Γενικά εθνική συνείδηση με την σημερινή έννοια δεν έχει,αυτός πιστεύει σε αυτοκρατορίες και τι καλά που θα κυριαρχούσαμε οι Ορθόδοξοι υπό την ηγεσία ενός κραταιού άρχοντα…ε το Βυζάντιο δεν ξαναναστένεται οπότε το νεοθωμανικό όραμα του Ερντογάν μια χαρά τον βολεύει.
    Για το συγκεκριμένο θέμα το κάνει καθαρά για να πάρει οφέλη από την Τουρκία.
    Τώρα πως και δεν βλέπουν το προφανές κάποιοι που μάλλον από αφέλεια είναι οπαδοί του,είναι θέμα της προπαγάνδας που υπέστησαν και όχι φίλε οπαδέ και σε συνέδριο να σαι δεν χρειάζεται να βγεις φωτογραφία και να τους αποδεχτείς έτσι ντε φάκτο άτομα τόσο επικίνδυνα!

    Μην μπερδεύεται την ορθοδοξία με τον κάθε πολιτικό με ράσα,η ορθοδοξία μπορεί να είναι παντού,δεν εξαρτάται ούτε από την Κωνσταντινούπολη ούτε από πουθενά πάνω στην γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και για τα περί ομηρίας εντάξει μέχρι ενός ορίου να το δεχτούμε αλλά οι ενέργειες του Φαναρίου έχουν περάσει αυτό το όριο προ πολλού!Σίγουρα δε η δήλωσή του περί "ξυπόλητων που έκαναν επανάσταση στο Μωριά και μας χάλασαν την ειρηνική συμβίωση" ήταν μία απ'αυτές!
    Γνωρίζουμε και πρόσωπα και καταστάσεις...κι αν ο Βαρθολομαίος έχει μία φορά αυτές τις απόψεις και φέρεται μία φορά έτσι τότε τι να πούμε για κάτι άλλα άτομα του περιβάλλοντός του...κάτι Γαλανομάτισσες του Βοσπόρου και όχι μόνο,μάθετε καλύτερα τι λένε αυτοί "σβησμένοι" Φαναριώτες για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην κρίνετε τις πράξεις του Πατριάρχη με γνώμονα το μικροκομματικό, βαθεοκρατικό συμφέρον των συναδέλφων σας στις υπηρεσίες ικανότητος μηδέν που, αντί να υπηρετείτε, ξεζουμίζετε.

    Αντί να λειτουργείτε βάσει του Άρθρου 108 Παρ. 1 του Συντάγματος, ασχολείστε με τον διορισμό αλλοδαπών πρακτόρων σε ελληνικές ανεξάρτητες αρχές και τη φυγάδευση, λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης, εγκληματιών στο εξωτερικό.

    Στη Θράκη είστε ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ και για τον Πατριάρχη είστε Εισαγγελείς...

    Υποκριτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τον σχολιαστή που αναφέρεται σε υποκριτές. Πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να νομιμοποιήσει κίβδηλες αρχές, όπως γράφει ο τίτλος. Μήπως κατέχει ελλαδικό πολιτειακό αξίωμα;
    Επίσης για όσους δεν γνωρίζουν, Οικ. Πατριάρχης γίνεται ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. Πώς είναι δυνατό να φύγει από την έδρα του ο Αρχιεπ. Κων/πόλεως; Με την φυγή του περισσότερο θα χαιρόντουσαν οι τούρκοι εθνικιστές, η Ρωσική εκκλησία και κάποιοι αστοιχείωτοι στην Ελλάδα.

    anatoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μην κρίνετε τις πράξεις του Πατριάρχη με γνώμονα το μικροκομματικό, βαθεοκρατικό συμφέρον των συναδέλφων σας στις υπηρεσίες ικανότητος μηδέν που, αντί να υπηρετείτε, ξεζουμίζετε.

    Αντί να λειτουργείτε βάσει του Άρθρου 108 Παρ. 1 του Συντάγματος, ασχολείστε με τον διορισμό αλλοδαπών πρακτόρων σε ελληνικές ανεξάρτητες αρχές και τη φυγάδευση, λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης, εγκληματιών στο εξωτερικό.

    Στη Θράκη είστε ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ και για τον Πατριάρχη είστε Εισαγγελείς...

    Υποκριτές..."


    Τι λε ρε;που το είδες το μικροκομματικό συμφέρον και τα λες όλα αυτά;εκεί είναι το θέμα;ακόμα και άλλοι να κάνουν λάθη στη Θράκη αυτό αθωώνει τον Βαρθολομαίο από το συγκεκριμένο θέμα;ή από τα τόσα άλλα;έχω βαρεθεί πλέον να ακούω "ο καημένος ο όμηρος" και "κάνει υψηλού επιπέδου ενέργειες που δεν καταλαβαίνουμε" και ξαναλέω τι λε ρε;έλεος πλέον με την προπαγάνδα!πείσε μας κιόλας και ότι όλα τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που τον στήριζαν το κάναν για το καλό της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού και την ψυχή της μάνας του Μπόμπολα!έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή ρε εξυπνάκια τον Βαρθολομαίο να τον στηρίζουμε σαν ηλίθιοι αλλά αυτός έχει το δικαίωμα να φέρεται όσο ανθελληνικά θέλει;εντελώς σοφίσματα και δικηγορίες ήταν αυτά που ανέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Ο Πατριάρχης δεν νομιμοποίησε τίποτα με αυτή τη φωτογραφία: είναι θρησκευτικός ηγέτης και όχι εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ελλάδος. Δεδομένου ότι είναι αυτονόητο και στον πιο ανόητο πως θα είχε ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εάν έλεγε "δεν θέλω να βγω φωτογραφία μαζί σας γιατί ίσως ενοχληθούν κάποιοι για πολιτικούς λόγους στην Ελλάδα", δεν υπάρχει τίποτα να του προσάψει κανείς.

    2. "που το είδες το μικροκομματικό συμφέρον και τα λες όλα αυτά;εκεί είναι το θέμα;ακόμα και άλλοι να κάνουν λάθη στη Θράκη...". ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είναι το θέμα: το ελληνικό κράτος κάνει τον μακάκα εντός της επικράτειάς του, κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και κοιμούνται τον ύπνο το δικαίου με την ατάκα "δεν πάνε να ....θούμε, σιγά που θα πάω να μπλέξω" και, αντί να τρέξουν οι ίδιοι για το καλό του ελληνισμού ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, μπλοκάρουν οτιδήποτε δεν τους εξασφαλίζει ακίνδυνη μίζα. Δεν είναι τυχαίο ότι ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι λένε ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ κάνει λάθος σε οτιδήποτε άπτεται της αρμοδιότητάς τους...

    Αν και πολλοί αναφέρουν τον παππού ως τον τελευταίο πεφωτισμένο θρησκευτικό ηγέτη, δεν θα ήθελα να σταθούμε καθόλου στο πρόσωπο αλλά μόνο στο θεσμό και να σκεφτούμε στυγνά πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το στενά εννούμενο εθνικό συμφέρον: επειδή κάποιοι από... προσωπικό ενδιαφέρον στον ελεύθερο χρόνο τους ενδέχεται να ασχολούνται με πολλά χρήσιμα πράγματα, ας ψάξουν ποιές ενέργειες σχετικές με το Πατριαρχείο είναι σύμφωνες με τις συνταγματικές επιταγές, προάγουν με απτό τρόπο τον ελληνισμό και εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον, και ας βάλουν κανένα χεράκι βοηθείας αντί να σπείρουν τη διχόνοια εκ του καναπέως...

    Τις γνωρίζουν, αλλά δεν τις στηρίζουν για δύο λόγους: αφενός δεν έχουν μίζα και αφετέρου δεν πιστεύουν ότι είναι κάποιος είναι τόσο πατριώτης (χίλια συγγνώμη για τη λέξη) ώστε να τις δημιουργήσει εκ του μηδενός.

    Βλέπεις, δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα και το "όλα τέλεια μέχρι που οι ξυπόλητοι στο Μωριά έκαναν επανάσταση" είναι στην πραγματικότητα πατριωτικό με μία οπτική που εμείς δεν καταλαβαίνουμε αλλά μόνο ο πεφωτισμένος Βαρθολομαίος μπορεί!
    Από τον Βαρθολομαίο που είναι Τούρκος δεν ζητάμε τίποτα!απλά εμείς πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι τα δικά μας συμφέροντα και ποια είναι τα δικά του!
    Τώρα εσύ αν δεν καταλαβαίνεις τι προσφέρει η αναγνώριση των ψευτομουφτήδων από το Φανάρι σ'αυτούς ε μάλλον το πρόβλημα είναι σε σένα.
    Παραδέξου τουλάχιστον ότι ο Βαρθολομαίος έκανε γκάφα δεν χρειάζεται να υποκλίνεσαι σε κάθε βήμα του!
    Να θυμίσω επίσης ότι οι ψευτομουφτήδες αξιώνουν τον έλεγχο όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας ανεξαρτήτως καταγωγής και περιοχής που βρίσκονται!
    Σκέψου τι θα γίνει αν τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους,η όποια προσπάθεια του Βαρθολομαίου να τους βοηθήσει με τα όποια ανταλλάγματα γι'αυτόν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εχθρικά από μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαν πολές γκέφες πατριαρχείων δεν μαζεύτηκαν τελευταία;

    Καλά θα κάνετε ορισμένοι να είστε λίγο πιο προσεκτικοί σε τόσο λεπτά θέματα,ίσως κάποια στιγμή τα πράγματα να ξεδιαλύνουν και να μείνουν όπως πάντα τα γραπτά.

    Δεν λέω ότι είναι όλα καλά,αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς τις κινήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ..... ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ...................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα παράπονά σου για τους μουφτήδες σε αυτούς που τους επιτρέπουν, κατά παράβαση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας, να συμπεριφέρονται έτσι: στις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.

    Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο Οικουμενικός δεν είναι μέρος τους.

    Για να δούμε αν είσαι όντως πατριώτης ή τζάμπα μάγκας, μπορείς σε παρακαλώ να αναρτήσεις τώρα τον αριθμό πρωτοκόλλου των επιστολών που εμπεριέχουν τα σχετικά παράπονά σου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πού είναι η γκάφα του Πατριάρχη;
    Δεν μας τα λέει καλά η κ. Μαρτίδου...
    Το ρεπορτάζ της πάσχει από πολλές μεριές και κρίνεται επιεικώς αντιφατικό και απαράδεκτο.

    Ενώ στην αρχή -για να τα φορτώσει στον Πατριάρχη- λέει ότι οι ψευδομουφτήδες βρέθηκαν στην εκδήλωση "καλεσμένοι άγνωστο από ποιους" αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε οργανώσει το συνέδριο, πιό κάτω ανακαλύπτει ότι αυτό ήταν οργανωμένο από το τούρκικο κράτος.

    Πώς επομένως είναι άγνωστοι αυτοί πού κάλεσαν τους ψευτομουφτήδες;

    Στο συνέδριο ο Πατριάρχης πήγε όπως πήγαν και όλοι οι άλλοι ιερατικοί ηγέτες και παράγοντες.
    Τι έπρεπε να κάνει όταν πήγαν και στήθηκαν δίπλα του οι "κύριοι" αυτοί;

    Μήπως να σηκώσει το ράσο και να τρέχει σαν τρελός μπροστά στις κάμερες των στημένων δημοσιογράφων;
    Αυτό μόνο να σκεφτείτε. Ποιά θα ήταν η εικόνα του;

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι άνθρωπος υψηλού πνευματικού επιπέδου και οι Έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
    Το κάθε τι που λέει και κάνει το έχει μετρήσει πολύ.
    Το ότι θα πέσει και σε μερικές καλοστημένες παγίδες των Τούρκων (και δεν είναι μόνοι τους) είναι από τα αναμενόμενα.

    Αλλά όχι ότι θα διοργάνωνε ο ίδιος ο Βαρθολομαίος διαθρησκευτικό συνέδριο και θα καλούσε τους ψευτομουφτήδες της Δ.Θράκης για τους οποίους δεν έχω διαβάσει σε άρθρο της, η κυρία Μαρτίδου να ζητά από τον εισαγγελέα να τους συλλάβει για αντιποίηση αρχής.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι όμηρος στα χέρια των Τούρκων, κινδυνεύει η ζωή του, το έχει δηλώσει ο ίδιος στα ξένα ΜΜΕ και το έχουν παραδεχθεί και οι Τούρκοι οι οποίοι έκαναν ανακρίσεις, έρευνες και συλλήψεις.

    Ποιός από σας πιστεύει ότι εάν ο Πατριάρχης δεν μιλούσε με την γλώσσα της διπλωματίας (το μόνο όπλο του) και τα έλεγε στους Τούρκους χύμα και τσουβαλάτα όπως μπορούμε να τα λέμε εμείς οι ...καναπεδόμαγκες, θα έτρεχε τότε το ελληνικό κράτος στην Τουρκία να τον υπερασπιστεί;

    Αφήστε τις μικροψυχίες και τα ...ηρωικά σχόλια ποδοσφαιρικού τύπου στους άλλους, πιείτε το φραπεδάκι σας ήρεμα και σκεφτείτε το καλύτερα.

    Ο Βαρθολομαίος σας φταίει ή το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος στην Θράκη που αφήνει τους ανθέλληνες -ξένους και εγχώριους- να αλωνίζουν μέσα στις μειονότητες;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κανένας δεν του ζήτησε τίποτα τζίμαρε...εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε μ'αυτόν που έχουμε προσκολληθεί εκεί!Αυτά που λες είναι άσχετα και τα έχουμε ξεπεράσει στον διάλογο.
    Προφανώς δεν σε ενόχλησαν ούτε οι απόψεις του για την Επανάσταση ε;ούτε το "σήμερα 28η Οκτωβρίου γιορτάζει η πατρίδα μας η Τουρκία" κτλ κτλ...
    Και φυσικά και ό,τι κάνει το έχει μελετημένο γι'αυτό το θέμα αυτό δεν ήταν γκάφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι είναι κανένα φωτομοντέλο και “με τόση ελαφρότητα, - θα πει κανείς - στήνεται για να φωτογραφηθεί”...;

    Σαν “πατριωτάκια” θα του συστήθηκαν αφού του εκδήλωσαν το θαυμασμό στο πρόσωπό του όπως και για την υπέροχη Τουρκία που υπηρετούν και οι τρεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζίμη, καλά που υπήρχε και το δικό σου το σχόλιο, γιατί είχα αρχίσει να τραβάω τα μαλλιά μου με τις μπούρδες των προηγουμένων.
    Τόσο μένος για το οικουμενικό πατριαρχείο πρώτη φορά βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κανένα μένος καμία εμπάθεια:σχολιάζουμε τις κινήσεις του!απλά!αν έκανε κάτι καλό θα το λέγαμε,τώρα που πράττει έτσι πάλι θα τα πούμε!
    Επίσης καλά θα ήταν να μην είσασταν τόσο "ανώνυμοι" όλοι εσείς...
    Να προσθέσουμε ακόμα πόσο μεγαλύτερη "γκάφα" ήταν αυτή την ώρα που οι κύριοι αυτοί με τα άσπρα ράσσα οι ψευτομουφτήδες θέλουν τον έλεγχο όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας!να καθοδηγούν δηλαδή όλους τους πολυάριθμους πλέον μουσουλμάνους με βάση τις επιταγές της Άγκυρας!ε μ'αυτά δεν παίζουμε υπερ και τρις παναγιώτατε αυθέντη και δεσπότη...δεν μας παίρνει για γκάφες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας το έχουμε πει και στο παρελθόν, και πέσατε πάνω μας να μας φάτε. Αυτοί που θέλουν η Ελλάδα να φορέσει το φακιόλιον, αυτοί που θέλουν Ομοσπονδία με την Τουρκία, έχουν το πάνω χέρι στην Ελλάδα. Για χρόνια τώρα το Πατριαρχείο καταπνίγει το Ελληνικό αντιτουρκικό κίνημα. Οι Οθωμανολάγνοι μας πάνε για ένωση με την Τουρκία, αφού πρώτα θα πάθουμε τη μεγάλη ζημία σε μία στρατιωτική σύγκρουση. Ο εκτουρκισμός και εξισλαμισμός της Ελλάδος είναι ζήτημα δεκαετιών. Ο κόσμος έχει σιχαθεί τη διαφθορά κράτους και εκκλησίας. Έτσι όπως πάει, το Ισλάμ είναι το μέλλον της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε φίλε, ΑΥΤΑ που λες εσύ και μερικοί άλλοι αποδομιστές είναι ξεπερασμένα εδώ και πολύ καιρό.
    Γιατί να μη μιλάει ο (κάθε) Πατριάρχης διπλωματική γλώσσα όταν πρέπει να διαφυλάξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ό,τι έχει απομείνει εκεί από ελληνισμό;

    Στην εθνική επέτειο της Τουρκίας, συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κυβέρνησή της στέλνουν όλοι οι αρχηγοί κρατών του κόσμου που η χώρα τους έχει διπλωματικές σχέσεις μαζί της.
    Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ !!!
    Από Ελλάδα και Ισραήλ, μέχρι Κίνα και Ιαπωνία.

    Όταν στέλνουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες και όλοι οι άλλοι, καθώς επίσης όλοι οι πρέσβεις μας σε άλλες χώρες, προς τους Τούρκους ομολόγους τους, από την άνεση της ασφάλειας και της ασυλίας των γραφείων τους, τι θέλετε να κάνει ο αφρούρητος/ανυπεράσπιστος/ όμηρος/Βαρθολομαίος;

    Θέλετε μάλλον να τον δείτε κρεμασμένο σε κανα δέντρο στην Κωνσταντινούπολη για να σπεύσετε να αγοράσετε από τους Τούρκους και να περιφέρετε το πτώμα του όπως οι εβραίοι Μουτάλ, Μπιταχί και Λεβύ έκαναν με το νεκρό σώμα του Γρηγορίου του Ε'.

    Όπως ασφαλώς θα χαρήκατε με όσα έπαθε από τον τούρκικο όχλο και ο Σμύρνης Χρυσόστομος !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μερικοί κρινόμενοι ως Έλληνες έχετε εντελώς απογοητευτική εικόνα.
    Κρινόμενοι βέβαια αλλιώς, άξιος ο μισθός σας !!!
    Να σας χαίρονται τα αφεντικά σας, οι κεμαλο/ισλαμιστές από την μιά και οι σιωνιστές από την άλλη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 2:55 μ.μ.
    Δεν είναι τυχαίο: υπάρχει σχέδιο αποδόμησης από μερικούς τεμπέληδες μιζαδόρους κάποιας ελληνικής υπηρεσίας και τους κολαούζους τους επειδή τους ενοχλεί κάποια θετική για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και του Εληνισμού κινητικότητα (όχι σε διπλωματικό επίπεδο).

    Αν αναρωτιέσαι γιατί, η απάντηση βρίσκεται στην... αποφυγή απάντησής τους στο ερώτημα "Για να δούμε αν είσαι όντως πατριώτης ή τζάμπα μάγκας, μπορείς σε παρακαλώ να αναρτήσεις τώρα τον αριθμό πρωτοκόλλου των επιστολών που εμπεριέχουν τα σχετικά παράπονά σου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες;" (1:40 μ.μ.). Αν δεν έχει μίζα, ενοχλεί η κινητικότητα και το ρίχνουν στη δικηγορία του διαβόλου για να μη γίνει τίποτα. Άσε που ενοχλούνται επειδή τα έχουν κάνει ΣΚΑΤΑ στη Θράκη και πιέζουν με το ζόρι για να δείξουν "αμοιβαιότητα λαθών"...

    Οι Εφιάλτες σε όλο τους το μεγαλείο, με την ίδια ακριβώς μορφή από αρχαιοτάτων χρόνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Πατριάρχης ξέρει τι σημαίνει Διπλωματία. Το ότι φωτογραφήθηκε μαζί τους σίγουρα ευαρέστησε τους Τούρκαλους, ΟΜΩΣ για την νομιμότητα ή μη των ψευδομουφτήδων ΜΟΝΟ η ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο.

    Δεν χρειάζεται να έχουμε κοινή στάση για όλα τα θέματα όταν μόνο ένα μέρος της ρωμιοσύνης έχει τον τελικό λόγο. Καρότο και μαστίγιο..

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά βλέπω πως η νεοθωμανική προπαγάνδα έχει κάνει πολύ καλά και πολύ γερά τη δουλειά της...πραγματικά και την ελληνική σημαία να φτύσει θα χειροκροτάτε και θα λέτε μα τι διπλωμάτης είναι!ξέρετε καμιά φορά να λέμε και τα πράγματά τους...την προδοσία προδοσία τον ενδοτισμό ενδοτισμό κι ας αφήσετε τα περί διπλωματίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δηλαδή ειλικρινά αν έβγαινε και έλεγε έχουν δίκιο οι Τούρκοι στη Θράκη εσείς τι θα λέγατε;;;;;;;
    μάλλον ότι είπατε και όταν είπε για τους ξυπόλητους στην Πελοπόννησο που χάλασαν την αγαστή συμβίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα!

    Επειδή με έχουν καλύψει άλλοι, θα αρκεστώ να πω ότι συμφωνώ με τον Τζίμη και τους άλλους προλαλήσαντες για τη θέση τους απέναντι στο θεσμό του Πατριαρχείου και όχι απαραίτητα στην προσωπικότητα του Βαρθολομαίου. Αυτός μπορεί να αρέσει ή όχι, αλλά δεν παύει να είναι ο διάδοχος μιας υπερχιλιόχρονης μεγαλειώδους παράδοσης και ιστορίας.
    Ο Βαρθολομαίος είναι απλά Τούρκος υπήκοος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ΕΊΝΑΙ Έλληνας. Αλλιώς και οι πρόγονοι των Ποντίων, του Σάββα ας πούμε, θα έπρεπε ως Τούρκοι υπήκοοι που ήταν να θεωρούνται και αυτοί Τούρκοι!!
    Είναι τόσο σημαντική μια υπηκοότητα λοιπόν; Τι θέλετε να κάνει; Να τον "αυτοκτονήσουν" οι Γκρίζοι Λύκοι ή να τα μαζέψει να φύγει από την Πόλη;
    Εύκολα τα λόγια!
    Η ίδια απαράδεκτη τακτική λασπολογίας έχει επιχειρηθεί και εναντίον του Γρηγορίου του Ε΄, ενώ και μόνο ο απαγχονισμός του προσφέρει την καλύτερη απόδειξη του πατριωτισμού και του κρυφού-διπλού του ρόλου.
    Όμως η σκληροκαρδία περισσεύει σε ορισμένους Έλληνες τιμητές, Ας είναι!
    Κράτος υπάρχει (;) για να επιληφθεί τα περί μουφτήδων και Θράκης;

    @ sapphire

    Φίλε, άσε, μη το παιδεύεις, τα επιχειρήματα σου όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά είναι αφελώς απλουστευτικά.

    Όσο για τον "Σιδερένιο" τι να πει κανείς; Καλή κουβέντα για την Ορθοδοξία δεν θα ακούσεις από το στόμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για αιώνες, η Ορθοδοξία τρέφει με το δικό της αίμα το Ισλάμ. Στη Μικρά Ασία, αίμα Ελληνορθόδοξο ήπιε το Ισλάμ και μεγάλωσε. Αν δεν βρουν ανδρισμό μέσα τους οι Χριστιανοί της Ελλάδος και της Ευρώπης, σύντομα και αυτοί θα φορέσουν φακιόλι. Με τα χάδια, τη διπλωματία και τις υποχωρήσεις δεν θα λυθεί η επεκτατικότητα του Ισλάμ. Η Ορθοδoξία σήμερα νομίζει ότι με το κομποσχοίνι και το λιβάνι θα λύσει το πρόβλημα. Οι Τούρκοι τα ξέρουν, και απλά γελάνε. Ή που θα αρχίσει η Ορθοδοξία να βαφτίζει Τούρκους , ή καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί, να το κάνουμε Μουσείο, και να να δώσουμε εξουσία στους Πολυθεϊστές και όσους είναι διατεθημένοι να αντισταθούν.
    Και συ Απελλή, μήπως με την άνοδο του Ισλάμ στην Ελλάδα έπεσαν οι παραγγελίες και δεν έχεις εργασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το Πατριαρχείο εδώ και 700 χρόνια κάνει "γκάφες". Τέτοιο Πατριαρχείο δεν το θέλω. Πατριαρχείο που να διδάσκει την σκλαβιά δεν το θέλω.
    Άμα νοιώθει όμηρος να πάει ένα μέτρο έξω από το Τουρκικά χωρικά ύδατα, να στήσει Πατριαρχείο εν πλώ στα διεθνή ύδατα, και να κηρύξει το Πατριαρχείο και εαυτόν διωκόμενα. Να δεις τι έχει να γίνει.
    Έτσι πολεμάει ο κόσμος. Όλα τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Γιώργος Σιδηρούντιος

    "Η Ορθοδoξία σήμερα νομίζει ότι με το κομποσχοίνι και το λιβάνι θα λύσει το πρόβλημα."

    Όχι, με αυτά ίσως προσπαθεί να επιβιώσει. Δουλειά του Ελληνικού Κράτους είναι τα υπόλοιπα αλλά με κάτι Εφιάλτες σαν τον sapphire είναι προφανές ότι δεν τα καταφέρνει.


    @ 1:13 π.μ.

    Καλά, πήγαινε στην υπηρεσία που ανήκεις για το 8ωρο κάνοντας απολύτως τίποτα πλην του κους-κους "ποιος τολμά να κάνει κάτι για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό για να το πούμε στους 'φίλους μας' για να το μπλοκάρουν" και μετά πήγαινε για το χαρτζιλίκι από πηγές σαν τη miesens για να ολοκληρωθεί το πακέτο του Εφιάλτη.

    Ενώ οι άλλοι μέσα στη Θράκη (και όχι μόνο) αλωνίζουν, εσύ και οι όμοιοί σου του παίζετε τζάμπα μάγκες σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες.

    Συμπερασματικά, δεν σε ρώτησε κανείς πώς το θέλεις το Πατριαρχείο: είναι μέρος του Ελληνισμού. Εσύ και η παρέα σου να εκφέρετε άποψη για τα αλλότρια συμφέροντα που εξυπηρετείτε, όχι για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια ματιά στην Ιστορία μας εύκολα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πώς ο Ελληνισμός ποτέ δεν κέρδισε μέσα απο τέτοιες διαμάχες.


    Ούτε το κύρος τουΠατριάρχη κλονίστηκε με την ενέργεια αυτή, ούτε τριβές δημιούργησε ούτε νομιμοποίησε το τουρκικό παρακράτος.

    Το να κατηγορούμε τον Πατριάρχη ότι είναι σε διατεταγμένη αποστολή ως εγκάθετος αποτελεί ύβρι απέναντι στον Ελληνισμό.

    Δεν αναλύονται κάποια πράγματα με λογικές του τύπου ο Σεραφείμ παίρνει την μπλάλα τριπλάρει πασσάρει στον Χριστόδουλο κ.λ.π.

    Οι ενέργειες του Φαναρίου σίγουρα έχουν βάθος όπως και πάντα είχαν και ο Πατριάρχης ζεί την Τουρκική πραγματικότητα όπως κανείς άλλος.

    Οσο για την Θράκη δέν είναι άμοιρος ευθυνών κανείς, σε κανένα πολιτικό,κομματικό,κοινωνικό και θεσμικό χώρο.Μα κανείς και είναι εύκολο κάποιοι να το παίζουν μάγκες απο Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και κάθε κυριακή σε ένα λόγο να πετάνε και ένα η Θράκη είναι Ελληνική. Αυτό δεν είναι Αγώνας αυτό είναι λαικισμός.Απο πράξεις λοιπόν μηδέν.

    Οσο για τις γκάφες του Πατριαρχείου κάποιοι ζούν με τις εντυπώσεις άλλοι με την ουσία.

    Είδατε λοιπόν πόσο απλά αναπαράγεται λογικές διαχαστικές σείς που σκούζεται για την Εθνική Ενότητα και την Ελληνικότητα;

    Είδατε πόσο στείροι είστε στην σκέψη σας και την ανάλυση σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και συ Απελλή, μήπως με την άνοδο του Ισλάμ στην Ελλάδα έπεσαν οι παραγγελίες και δεν έχεις εργασία;
    27 Νοεμβρίου 2010 11:47 μ.μ.
    -----------------------------

    @ Σιδερούντιε,

    Δεν είμαι αγιογράφος, αν και κακώς, θα έπρεπε ίσως να είχα ασχοληθεί και με αυτό το ελληνικό-οικουμενικό είδος ζωγραφικής.
    Σιδηρούντιε, αποστρέφομαι τους ισλαμιστές περισσότερο από ό,τι εσύ, για πολυποίκιλους λόγους. Πέρα από τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους και για μια ακόμη "λεπτομέρεια" για πολλούς από εσάς. Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές-όπως και οι Εβραίοι είναι εχθροί της Τέχνης!!!
    Της τέχνης όπως την εννόησαν και την δημιούργησαν οι αρχαίοι προγονοί μας και τη συνέχισαν οι Βυζαντινοί κληρονόμοι τους. Την τέχνη δηλαδή της αναπαράστασης, όπου η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ή ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ έχει τον κύριο και τέλειο ρόλο.
    Αυτήν την τέχνη τη μισούν και αν επικρατήσουν θα χαθεί, όπως ήδη το κατάφεραν εν μέρει οι Περιούσιοι Τεχνο-ΚΡΙΤΙΚΟ-ΣΥΛΛΕΚΤΟ-ΜΑΣΟΝΙΚΟ-ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ εισάγοντας από την αρχή του 20ου αιώνα νέες αντιλήψεις και "επαναστατικά" ρεύματα στην Τέχνη-εχθρικές προς την απεικόνιση της ΜΟΡΦΗΣ-και της αρχαιοελληνικής-ευρωπαϊκής καλλιτεχνικής παράδοσης.
    Όποιος κτυπάει την τέχνη αυτή κτυπάει πολιτισμικά τον Ελληνισμό ως φορέα και δημιουργό της.
    Λίγοι το καταλαβαίνουν αλλά η επίθεση της Νέας Τάξης εναντίον της Ελλάδας άρχισε πριν από πολλά χρόνια στον τομέα του πολιτισμού και των Τεχνών.
    Οι ισλαμιστές από την άλλη περισσότερο βίαιοι θα την εξαφανίσουν άμεσα μαζί με ο,τιδήποτε άλλο φωτεινό και αληθινό.
    Η Ορθοδοξία θα αντισταθεί Σιδηρούντιε, γιατί δεν εννοείται χωρίς Ελλάδα!
    Στα πρακτικά του Πορφυρογέννητου αναφέρονται οι δύο πολεμικές ιαχές του Ρωμανικού στρατού.

    "Με τον Σταυρό μπροστά" και

    "Αήρ"

    το μετέπειτα "ΑΕΡΑ!!!" του Έπους του 1940!

    Ελληνες Έθνος χριστιανικό και πολεμικό (όταν χρειαστεί).
    Όσοι "ανησυχούν" για τον Πατριωτισμό της Ορθοδοξίας, υπόπτως
    "ανησυχούν" που θα έλεγαν ο Διάκος και ο Παπαφλέσσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 10:06. Συμπερασματικά ναι, δεν με ρώτησε κανείς. Είμαι όσο μπορώ, ελεύθερος άνθρωπος και έχω την άποψή μου για το Ελληνισμό και τι είναι κομμάτι του και τι όχι. Αλλά βλέπω ξεχειλίζεις από... Δημοκρατία. Εσένα σε ρώτησε κανείς; Πίστευε και μή ερεύνα; Τι να πω. Όσο για το 8ωρο... μακάρι να είχα... δεν έχω δουλειά και ψάχνω. Εσύ; Τι λέει; Πουλάς Πατριαρχείο και τη βγάζεις; Α ρε Ιωάννη Ιουστινιάνη, να είχε 2-3 παλληκάρια σαν κι εσένα στην Πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν δεν έχεις δουλειά (αλλά έχεις γνώμη και άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζεις και διάθεση να τα μπλοκάρεις καθαρά από εμπάθεια), σου βρήκα! Να πας να ζητήσεις δουλειά από τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους μιας κρίσιμης δημόσιας υπηρεσίας που όταν ακούνε τη λέξη "πατριώτης" σκάνε στα γέλια: και αυτοί και οι υφιστάμενοί τους είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν και εσένα - θα ταιριάξεις πλήρως.

    Το "πουλάς Πατριαρχείο" είναι τόσο βέβηλη έκφραση που δεν πέφτω καν στο επίπεδο να τη σχολιάσω γιατί αν γνώριζες ότι δεν είναι όλοι ανθέλληνες σαν και εσένα δεν θα τολμούσες να την ξεστομίσεις: δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

    Εκεί λοιπόν που θα πας, όπως έγραψα παραπάνω, για να ζητήσεις δουλειά, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουν μαζί σου στη θεωρητική συζήτηση, στο μηδενισμό και στην αντεθνική απραξία. Δημοκρατία του καναπέ, του "έλα μωρέ μακάκα που θα κάτσω εγώ να μπλέξω, καμία ρουφιανιά για χαρτζιλίκι και μέχρι εκεί". Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από θυσίες, όχι νταβατζήδες - σίγουρα όχι από κάποιους που νομίζουν ότι ο ορισμός του Ελληνισμού είναι θέμα άποψης!!!

    Θα ταιριάξετε σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 5:32 τι πίνεις και δε μας δίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.