4/11/10

Υπέρ του απευθείας εμπορίου το Κόμμα των Πρασίνων

O Daniel Cohn-Bendit ως ένας εκ των προέδρων της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρατά ένα πλακάτ που λέει «ναι» κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, 15 Δεκέμβρη 2004. [Reuters]
ΣΥΝΕΔΡΙΟ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή μελών του Κόμματος των Πρασίνων, εκπροσώπων κομμάτων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με θέμα «Πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων και προοπτικές σχέσεων ΤουρκίαςΕ.Ε.», ασχολήθηκε και με το Κυπριακό. Συνοπτικά επισημαίνονται τα ακόλουθα στα συμπεράσματα:


Τo Κόμμα των Πρασίνων - στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.
-κάνει λόγο για οικονομικό θαύμα στην Τουρκία, τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση -υπογραμμίζει τη σημασία της Τουρκίας ως γέφυρας μεταξύ Δύσης και Ανατολής -τονίζει ότι βασικότατο εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αποτελεί το Κυπριακό.

Αυτή τη στιγμή το Κυπριακό βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η «ΤΔΒΚ» παραμένει απομονωμένη ενώ η Τουρκία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό το πάγωμα αρκετών κεφαλαίων. Σύμφωνα με την Ηelene Flautre, μέλος των Πρασίνων και συμπρόεδρο της Κοινής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε. του Κοινοβουλίου, το Κυπριακό θα επιλυθεί όταν οι Ευρωπαίοι αντιληφθούν ότι το μέλλον τους είναι συνδεδεμένο με την Τουρκία. Από την πλευρά του ο Cohn Βenditδήλωσε ότι το Κόμμα των Πρασίνων τάσσεται υπέρ του απευθείας εμπορίου και δεσμεύθηκε να προωθήσει το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Τασσόμαστε υπέρ του απευθείας εμπορίου και υπέρ του ανοίγματος των λιμανιών στο νησί. Η Τουρκία από την πλευρά της θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών στο νησί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

11 σχόλια:

  1. Με αυτούς δεν συντάσσονται και οι "Ελληνες" οικολόγοι, τύπου Τρεμόπουλου στην Ευρωβουλή; Τι γίνεται όλοι οι γραικύλοι επέλεξαν το πράσινο χρώμα, πρασινη ανάπτυξη πρασσειν αλογα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε βρε ο δανιηλ ο ''αναρχικος''
    τι εγινε την ειδε εμπορικος αντιπροσωπος τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''βρε βρε ο δανιηλ ο ''αναρχικος''
    τι εγινε την ειδε εμπορικος αντιπροσωπος τωρα? 4 Νοεμβρίου 2010 10:18 π.μ. ''

    Εχεις δει Εβραιο που να μην ειναι κατα το 1/3 φιλοχρηματος εμπορος, 1/3 μονοθειστο-φασιστας και 1/3 αναρχοκομμουνιστης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Τo Κόμμα των Πρασίνων - στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.<

    Και οι ελληνικές κυβερνήσεις επίσης, όπως και ο ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:49 Καμιά σχέση με το απευθείας Εμπόριο με τα Κατεχόμενα τα όσα γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Κομμα των Πρασινων, ή αλλιως Σορο-υπαλληλοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Καυκάσιο

    Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο, Καυκάσιε. Θέλεις να σου το αναλύσω; Να σου πω ότι δεν βοηθούμε καθόλου τους εαυτούς μας, όταν στηρίζουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε;

    Η απάντησή σου πού κολλά;

    12:49 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:49 να μην μου το αναλύσεις.Να κοιτάξεις το τι δεσμεύσεις αναλάβαμε ώστε να γίνει δυνατή η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε..

    Απο κεί και πέρα- το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά- μην ξεφεύγεται απο το θέμα.

    Ο κανονισμός του επευθείας Εμπορίου αποτελεί τον Δούρειο Ιππο μέσω του οποίου προσπαθούν να αανγνωρίσουν τα κατεχόμενο Ελληνικά Εδάφη της Κύπρου ως ανεξάρτητη οντότητα.

    Αποτελεί την συνέχεια του Αττίλα λοιπόν, πρέπει να τοποθετηθούν όσες πολιτικές Δυνάμεις της Ελλάδας μετέχουν στην Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Εδώ είανι η ουσία για τον Κο Τρεμόπουλο κα ιτον συν αυτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουτε μια ψηφος σε "πρασινο" το οποιο ("συμπτωματικα"αραγε?) ειναι κα το χρωμα του Ισλαμ.Αρκετα με την προδοσια της Κυπρου και της Ελλαδας!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ λέω όχι στο πράσινο επειδή είμαι ...αντιπαναθηναϊκός !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ λέω όχι στο πράσινο επειδή είμαι ...αντιπαναθηναϊκός !!!
    τζιμης

    6 Νοεμβρίου 2010 3:11 μ.μ.

    _________________________________

    Αν δεν γράψεις την βλακεία σου, δεν γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.