22/11/10

Πρωτοσέλιδο και… στην Τουρκία ο Μπουτάρης

«Έλληνας δήμαρχος θα φτιάξει τουρκικό μνημείο στη Θεσσαλονίκη» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Hurriyett», η οποία αναφέρεται χωρίς σχόλια στη συνέντευξη του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως προτίθεται να φτιάξει ένα μνημείο για το κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση των Νεότουρκων, καθώς και μνημείο για τους Εβραίους που ζούσαν κάποτε στην πόλη.
Ενδιαφέροντα είναι τα σχόλια αναγνωστών στην ιστοσελίδα της «Hurriyet».
Κάποια αναφέρονται στην ιστορία των Βαλκανίων και στην κοινή καταγωγή των ανθρώπων που σκόρπισαν βίαια από τις πατρογονικές εστίες τους, όπως επισημαίνει η υπογράφουσα Ζλάτα.
Κάποιοι κρίνουν ενδιαφέρουσα την πρόταση, που μπορεί να οδηγήσει και την άλλη πλευρά να αναγνωρίσει τις διώξεις εναντίον των Ελλήνων στα μέσα του περασμένου αιώνα.
Από την πλευρά του ο Ντενίζ από τη Βοστόνη θυμάται πως, όταν ήταν 17 χρόνων, επισκέφθηκε με τους γονείς του τη Θεσσαλονίκη, για να γνωρίσει το μέρος όπου γεννήθηκε ο παππούς του. Όπως περιγράφει, υπήρχαν κάποιοι γέροντες που τον θυμόνταν.
http://www.makthes.gr/news/world/65496/

17 σχόλια:

  1. το χαρακτηριζω λειαν επιεικως,εσχατη προδοσια και για να μην παρερμηνευθω,αν κανανε οι ελληνες ενα διαβημα ζητωντας να χτστει ορθοδοξη εκκλησια στην τουρκια τι θα γινοταν βρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα κοκισατ?

    αυτος την δουλειά του κάνει!! Αυτούς που τον ψήφισαν να χαρακτηρίζεις!

    Ο "κύριος" αυτός το είχε πεί από πριν! Αρα είναι συνεπέστατος!

    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου22 Νοεμβρίου 2010 στις 9:52 π.μ.

    Nὰ κτιστοῦν στὴν Μικρὰ Ἀσὶα καὶ Ἀνατολικὴ Θράκη ἐκκλησίες; Μὰ, ὑπάρχουν ἀρκετές. Ἂς δῶσουν ἄδεια νὰ μποροῦν οἱ Χριστιάνοι νὰ ἐπισκευάσουν τὶς Ἐκκλησίες καὶ νὰ τὶς λειτουργοῦν. Τέλος, νὰ ἀναγνωρίζουν τὸν Πατριάρχη τοῦ Γένους μὲ τὸν διεθνὴ τίτλο του: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Ὁ ἀγαπητὸς κ. Ἐρδογάν δὲν κάθησε μαζὶ σὲ μιὰ δεξίωσι στὶς Βρυξέλλες μὲ τὸν ἐπίσης προσκεκλημένο Πατριάρχη μὲ τὴν αἰτιολόγια ὅτι δὲν συγκάθετε γιὰ λόγους προτοκόλου στὸ ἴδιο τραπέζι μὲ ἕναν παππὰ τῆς Πόλης. Ἡ Ἁγία Σοφία ποὺ ἦταν ἔδρα τοῦ Πατριαρχείου ἕως τὸ 1453 (29 Μαΐου) πότε θὰ τὴν δώσουν πίσω ὡς Πατριαρχείο νὰ λειτουργήσει; Μόνο ἔτσι, τότε ναὶ, θὰ πιστέψω ὅτι κάτι ἀλλάζη στὴν Ἂγκυρα πρὸς τὴν κατεύθυνσι τοῦ ἐξανθρωπισμοῦ καὶ ἐκπολιτισμοῦ της. Θὰ βοηθοῦσαμε καὶ ἐμεῖς σὲ αὐτὸ ἂν καὶ ἐμεῖς ἀλλάσαμε πρὸς τὸν ἐξανθρωπισμό μας. Πῶς; Νὰ σταματήσουμε νὰ ἔχουμε τὴν νοοτροπία τοῦ ραγιά, δηλαδή τὴν ἔκπτωσι τοῦ Ρωμηοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O κ. Μπουτάρης είναι συνεπής στις θέσεις του. Έχει δηλώσει ότι θα μετονομάσει την οδό Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Τώρα θέλει να φτιάξει και μνημείο για τους Νεότουρκους.
    1)Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από την μασονική του ιδιότητα;
    2) Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από τα οικονομικά του συμφέροντα στην Τουρκία (εξαγωγές οίνου κλπ);
    3) Και τα δύο μαζί;
    Η συνέχεια θα έχει πάρα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 10:26 π.μ.

    >Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από την μασονική του ιδιότητα;<

    Ο Μπουτάρης ούτε είναι ούτε υπήρξε ποτέ Τέκτων. Τούτ' αυτό ισχύει και για τον Ατατούρκ. Μην γράφετε ανοησίες, όταν δεν ξέρετε.

    >Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από τα οικονομικά του συμφέροντα στην Τουρκία (εξαγωγές οίνου κλπ);<

    Το πιθανότερο, αν και λένε ότι δεν συμμετέχει πια στην γνωστή εταιρεία Μπουτάρη, την οποία έχει ο αδελφός του. Εγώ δεν γνωρίζω σχετικά. Η εταιρεία Μπουτάρη, πάντως, κάνει αρκετές εξαγωγές στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 7:20 π.μ. ο kostas ioannidis σχολιαζει

    ρε ξεφτιλισμένε, το άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη πήγες και αντέγραψες, χωρίς παράθεση πηγής και το παρουσιάζεις δικό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kώστα Ιωαννίδη
    το άρθρο έχει πηγή κια δεύτερον, τη Χουρριέτ τη διάβασαν χιλιάδες Έλληνες.
    Ποιός αντέγραψε ποιόν, γίνε πιο σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ skal

    Aν απευθύνεσαι σε μένα (11:26 π.μ.), τότε δεν κατάλαβες ότι εγώ απευθύνομαι στον kokisat (7:20 π.μ). Πάλι ο Μπουτάρης σου έκανε το τραπέζι; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 12:30 μ.μ.
    μάλλον με σένα κάτι δεν πάει καλά.
    Διάβασε προσεκτικά αυτά πυο έγραψες και θα καταλάβεις τί λέω.
    Μη χρησιμοποιείς εκφράσεις μειωτικές για κανέναν, σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ σκαλ 12:50 μ.μ.

    Δεν καταλαβαίνω. Εγώ ξέρω τι έγραψα. Εσύ είδες τον σύνδεσμο, στον οποίο αναφέρομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα του φτιάξουμε κι εμείς.... μνημείο, του Μπουτάρ Αγά. Ας τολμήσει και εδώ είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΓΧΩΡΙΟΙ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'' ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ;

    ΚΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ ΜΠΟΥΤΑΡ-ΠΑΣΑ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΤΥΧΩς ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα κάνει τίποτα από όλα αυτά δεν θα τον αφήσουν και καλά θα κάνουν, δεν έχουν καμιά όρεξη Παπανδρέου και ΕΠΕ για διπλωματικά επεισόδια, βούτυρο στο ψωμί για τα μογγόλια!
    καταρχάς ένα μνημείο του σφάχτη θα είναι συνέχεια καταστραμμένο δεν θα το αφήσει έτσι ο κόσμος εδώ μνημεία δικά μας πάνε και τα καταστρέφουν το μογγόλι θα αφήσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "τα μογγόλια!", "το μογγόλι "

    Ω Θεόφιλε, μεγάλε απόγονε του Περικλέους και του Σοφοκλέους, πόσο σπουδαίος είσαι, ώστε να μιλάς τόσο απαξιωτικά για τους Τούρκους, τους οποίους, όμως, τρέμεις!!!

    Πόσο λαμπρό πολιτισμό έχει η χώρα σου, η οποία είναι παράδεισος ευημερίας και ευρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση στην διεθνή πολιτική σκηνή, σεβαστή από τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Μπουτάρης ούτε είναι ούτε υπήρξε ποτέ Τέκτων. Τούτ' αυτό ισχύει και για τον Ατατούρκ. Μην γράφετε ανοησίες, όταν δεν ξέρετε.
    22 Νοεμβρίου 2010 11:15 π.μ.
    -----------------------------

    Είσαι τόσο απόλυτα σίγουρος για αυτό που με βάζεις σε υποψίες ότι μπορεί πράγματι να γνωρίζεις τα εσωτερικά των Στοών!!
    --------------------------------

    Skal

    Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ στο ιστολόγιο την έντονη δράση πολλών "κουνημένων" εγκεφάλων και μια πτώση της ποιότητας των σχολίων. Εύχομαι πως είναι κάτι συγκυριακό...

    ΥΓ:
    Το σχόλιο του Theo για την τύχη του κεμαλικού μνημείου με βρίσκει σύμφωνο ως προς το πνεύμα του. Ο Μπουτάρης λέει πολλά τώρα, λίγα όμως θα καταφέρει στο τέλος..
    Άλλο είναι να κερδίζει τον Δήμο με 45.000 ψήφους και άλλο είναι να νομίζει ότι τους έχει όλους στο τσεπάκι του!
    Θα το καταλάβει λίαν συντόμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρ-Γιάννη, πρωτοσέλιδο στην Τουρκία δεν πειράζει. Τιμή σου!!! Εδώ άμα γίνεις πρωτοσέλιδο θα είναι και το τελευταίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.